Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ványadt bácsi

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magam részéről már az első pillanttól kezdve lelkesedem a FUTÁR-ért, vagyis a BKK új GPS-es utastájékoztatásásért. Hurráztam a bejelentésnél, az első tartóoszlopok kihelyezésénél, az első kijelzők felszerelésénél. Igaz azóta akadtak gondok vele. Például a Várban,…..
  Nagy átalakításokat hajtottak végre a budapesti Herminamező utcáin: védett utat jobbkezesítettek, egyirányú forgalmakat forgattak meg, kétirányúakat egyirányúsítottak, kerékpársávokat és fekvőrendőröket alakítottak ki. Kedves olvasónk, Unc3ns0RED szerint az…..
Ványadt bácsi 2012.11.21 09:59:30
@OkoskaTo:rp: én sem értem, hogy a térköves kiemelkedés mellett miért hagytak ki egy kb. 30 cm széles aszfaltcsíkot? Mindenhol megvan, kivéve két dudornál (Thökolytől számolva), ott viszont olyan vályú van már most is, hogy bringával küllőtörő, autóval meg felnigyilkos.
Információink szerint 2012-ben megtörik az immár évtizedes hagyomány, és nem lesz biciklis felvonulás a fővárosban az autómentes napon. A Critical Mass honlapja szerint a szervezők megkezdték ugyan a felkészülést a rendszerint több tízezres rendezvény összehozására, de az…..
Ványadt bácsi 2012.09.05 13:17:40
@Oscee: ez a járdázás is olyan kérdés, amit differenciálni kéne, pl. a Dózsa Görgy út egyes részei túl forgalmasak egy gyakorlatlan bringásnak, de a járda széles és alacsony forgalmú (pl. az Állatkert és Lehel út között), ott nem szokott probléma lenni a bringás-gyalogos együttélésből. sőt az egy "ajánlott" kerékpáros útvonal is, soha nem szólt érte rendőr, pedig gyakran állnak mellette. a belvárosban viszont nagyon zavaró a járdázó bringás, ezt aláírom. nem csak a szabályokat kell böngészni, hanem józan paraszti ésszel kell gondolkozni.
Ványadt bácsi 2012.09.05 13:50:54
@Zebrateve: tévedés, kerékpárút csak a Vágány utcáig van (az Állatkert felől a vasúti felüljáróig), utána csak járda. kint van a kerékpárút vége tábla is. a kerékpárút a Vágány utcában folytatódik, egy másik irányba.
Ványadt bácsi 2012.09.05 13:05:16
@Voodookoop: melyik részére? a Karolina úttól van, az előtte lévő szakaszon hiányzik, de az szerintem jelen állapotában túl forgalmas, hogy a kocabringásokat is ráengedjék.
 (illusztráció, a felső valójában 4/3, de a DSLR-t (full frame) jelzi, az alsó a feltételezés) Sokat gondolkoztam, merre fordulhat a fejlesztés? Először, hol tartunk most? A Canon, Nikon kihozta a Full frame DSLR gépeit (+Sony), itt már finomítani lehet, nagy áttörést nem…..
Ványadt bácsi 2010.01.05 10:09:01
@atila68: Igen, a G11 az, és valóban nagyon szép képe van, jelentősen alacsonyabb zajjal mint a G10-nél!

@Krajcs: Szerintem a Panasonic TZ szériája megközelíti a kívánságodat (a 2,5 éves TZ2 pl. 6 megapixeles, nincs agyonzsúfolva a CCD, tökéletesen elegendő egy igényes amatőrnek, és már olcsón megkapható), vagy a Ricoh kompaktjai sem rosszak e téren.
Sorozatot indítunk, amelyben sorra vesszük a kisebb-nagyobb javításokhoz elengedhetetlen, vagy legalábbis ezekhez komoly segítséget nyújtó, relatíve olcsón beszerezhető szerszámokat, eszközöket. Mi mással kezdhetnénk, mint Csikós Zsolt kedvencével, a mindent mindennel…..