Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ohaset

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új Be. tervezet szerint a kiemelt ügyekben az ügyész megtilthatná, hogy ügyvéd legyen a tanú mellett a kihallgatásakor. Az indoklás arra hivatkozik, hogy az ügyvéd kiszivárogtathatja a vallomás tartalmát, ráadásul fölösleges is a jelenléte.  A Zugügyvéd kíváncsi,…..
ohaset 2011.09.12 21:04:16
@Mackósajt66:

És azt honnan fogod tudni, hogy az eladó az tényleg az eladó-e? Vagy, hogy a tulajdoni lapon tényleg az van ami a valóságban? Vagy, hogy az ingatlan amit neked mutattak az az amit megveszel?
Ha becsapnak mit fogsz csinálni? Mész pereskedni...a csalónak lesz ügyvédje, te meg rájössz, hogy ha nem akarsz a semmiért megint pénzt fizetni akkor neked is szükséged lesz rá.

10 perc alatt a kábeltévés beköti a tv-t?
Te is be tudod kötni?
Egy jó szobafestő fél nap alatt kifesti a házadat amit te is ki tudsz festeni?
Az autószerelő 5 perc alatt rájön mi a hiba az autódon?
A pék elsőre tökéletes kenyértésztát gyúr?
Ha az ügyvéd 1 napig dolgozik a szerződésen boldogabb vagy tőle mintha 10 perc alatt végeztek?
Nem az eredmény számít?

Láttál már kókler kábeltévést? Amatőr festőt? Béna autószerelőt? Mikor ettél utoljára tisztességesen megcsinált kenyeret? Minden szakmának megvannak a kóklerei...az idő és a minőség pénzbe kerül, meg kell fizetni. Hidd el, hogy jobban jártál, mintha se pénzed, se ingatlanod nem lenne a végére.
Számos ügyfél nem érti, mi alapján számítják ki az ügyvédek a munkadíjukat, mitől annyira differenciált, és a bíróságok miért sokszor miért más összeget ítélnek meg, mint a valóban kifizetett honorárium. Azért az ügyvédi működés  persze nemcsak  papír…..
ohaset 2010.09.23 09:08:37
@Sics68: Az talán a költségeket fedezi...másra nem nagyon elég.
ohaset 2010.09.23 09:20:37
@Matt Albie: Ebben meg neked van igazad. Szerintem sok esetben túl, sok másikban pedig alul vannak árazva a jogi szolgáltatások. Ha lenne legalább a középiskolában valamilyen nagyon alapszintű jogi oktatás, mondjuk heti egy órában az nagyon más megvilágításba helyezné a dolgokat. Általánosságban azt látom, hogy az emberek döntő többségének fogalma sincsen semmiről. Nem tudnak különbséget tenni alapvető dolgok között. Ha legalább alapszinten tisztában lennének vele akkor nagyon más világban élnénk, megkockáztatom, hogy jobban. Átláthatóbb lenne számukra minden jogi folyamat, jobban megértenék, és ki is tudnák használni a tudásukat pl. hivatali ügyekben. A számomra legidegesítőbb dolgok egyike az az ahogy a hivatalok az állampolgárokkal bánnak...szégyen.
ohaset 2010.09.27 10:32:24
@Sics68: Ezt így nem lehet kiszámolni, mert elég sok változó van.
Teszem fel ha pl. el kell utazni 200 km-t egy tárgyalásra akkor kérjem el az utazásra eső időt is órabérként? Hiszen én akkor amiatt nem tudok mástól pénzt kérni, mert éppen úton vagyok...és van még ezer ilyen másik.

A 300.000 forintos havi becslés sztem eléggé alsó határ. Rengeteg olyan járulékos költség van amikre az ügyfélnek nincs rálátása, és nem is kell, hogy legyen neki, de ha már az említett adásvételnél tartunk akkor megpróbálom őket összegyűjteni:

- iroda (bútorok, bérleti díj, fűtés, villany, közös költség ha van, víz, csatorna, szemétdíj, telefon-drótos- mobil, fénymásoló, scanner, nyomtató, fax számítógép, irattár, iratmegsemmisítő, bélyegzők, szárazbélyegző, papír!!!, toll, olló, iratpapucs stb. ezeket nem részletezném...)
- kamarai tagdíj, felelősségbiztosítás, társasági adó, járulékok, iparűzési adó, alkalmazott(ak) bére, esetleg cafeteria és az azok után fizetendő terhek,
- Takarnet, elektronikus aláírás,internet előfizetés
-autó és ennek fenntartása
- saját díjazás
- postaköltség

Erre még rájön a tudás, tapasztalat, megbízhatóság, iratőrzési kötelezettség, utánajárás, a szerződésnek az ügyfél óhaja-sóhaja szerinti megszövegezése, de úgy, hogy az végül célt is érjen. Hitel esetében a bank óhaja sóhaja szerinti újraszövegezés, telefonálás, stb..

Ergo amikor te bemész és 5 perc alatt aláírod a szerződést amögött van pár órányi ügyintézés (pár évnyi tapasztalat), és nem annyi, hogy leül a titkárnő és beírja az adatokat. A lényeg az AHOVA beírja az adatokat, azt kell úgy megcsinálni, hogy abban ne legyen hiba. Persze még ismerni kell az adott földhivatal mániáit is, mert hiába kellene elvileg mindenhová ugyanaz ez sajnos a valóságban nem teljesen így működik.

Szerintem egy 0,5-1 % díj egy adásvételi szerződés esetében mindenképpen reális. A felelősség miatt pláne. Főleg ha azt veszed, hogy abból a pénzből neked max. a fele marad meg...

Szóval a 300.000 ft/hó önfenntartás sztem nagyon alsó határ, vagy nagyon jó a könyvelő! :-D
Újra a lakáskiadások szezonja következik a lakásvásárlási hajrá lecsengése után. De a jogi környezet nem igazán kedvez sem a bérbeadóknak, sem a bérlőknek. Az alábbi történet is egy ilyen esetről szól.Tisztelt Zugügyvéd!a következő esetet szeretném megosztani Önökkel.…..
Új jelentkezőnk van a "Legérzéketlenebb magyar cég" címre. A verseny erős, a mezőny félelmetes vállalatokból áll, de az Invitel az alanti húzásával orrhossznyi előnyre tett szert a vetélytársakkal szemben. Névtelen levélírónk édesapja előfizetett inviteles netre és…..
ohaset 2009.10.15 09:42:33
@Kulics: Teljesen mindegy, hogy ki használja, fizetni annak kell aki szerződött. Ha veszel egy lakást, a te neveden van, és a gyerek lakik benne, de a közüzemi díjak a te nevedre jönnek, akkor is neked kell fizetned nem annak aki valójában használja azokat...

Amúgy meg ha elmész ügyvédhez, kb. fél óra alatt elmond neked mindent...nem kell arra sajnálni azt a pár ezrest.
Éjszakai posztunk folytatásaként íme még egy kis csokor olyan webshopokból, ahol az üzletszabályzat - hm - nem tűnik összhangban lévőnek az érvényes kormányrendelettel: Találtam még pár webshopot, ha gondolod beemelheted a többi közé! Panashop "A vevő az áru…..
ohaset 2009.10.12 11:33:07
@Dervenkál Egon: Mivel a repjegy esetében nem terméket, hanem szolgáltatást vásárolsz, és mivel erre az utazási szerződések vonatkoznak. Arra viszont van esélyed, hogy elállj a szerződéstől, de ebben az esetben sem köteles a légitársaság a teljes árat megtéríteni számodra. Nézd meg az ÁSZF-et, meg az utazási szerződésekről szóló részt a Ptk.ban.
Nes többszörösen félreinformálták a K&H-nál, ráadásul egy halom pénzt akarnak legombolni tőle a bank hibájából elmaradt bankszámlakivonatért, plusz rávették két szolgáltatás megrendelésére tök feleslegesen, úgyhogy most kiakadt. Joggal. Mivel cégnek kötelező…..