Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kettlebelledzes

88 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
a www.kettlebelledzes.hu oldalra ..
Vissza a kettlebell edzés főoldalra..
Az 5 legjobb kalóriagyilkos edzés(forma) A fényes arany: Kettlebell Ősrégi eszköz újra használatban! Kettlebell (gömbsúlyzó vagy girja)! Egy tradicionális orosz súlyzó, tulajdonképpen egy vasgolyó fogantyúval. Angol neve Kettlebell, amit a harangnyelv után kapott. Az eszköz…..
Szeminárium kezdőknek. Átvesszük a szumó emelést, guggolást, nyomást, felrántást, swinget és a török felállást teljesen az alapoktól. Ára: 3000 Ft, de teljes egészében beszámítom a Júniusi havidíjba, ha nálam kezdesz el edzeni. Helyszín: Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi…..
Látható, amint elengedett a bal térdén a fásli, azonnal eltört… Nem igazán értem, hogy mit akart a súllyal csinálni. Valószínű valami guggolásnak nem nevezhető süllyedést… A fáslis, öves edzésnek köszönhetően ezek a testrészei nem erősödtek meg kellőképpen és a…..
Hmmm… Tényleg ez lenne a probléma oka? Mi lehet rossz a térdben? Meglehetősen egyszerű testrész... Sok minden nincs benne ami ”elromolhat”. A legtöbb esetben a térdfájásért a csípő vagy a boka a felelős. Hiába kezeled a térded kenőccsel, fáslival nem segít? Persze hogy nem!…..
”Kettlebellel edzeni nem divat, hanem életstílus, nem is való mindenkinek.” Elsődleges kizáró ok, ha fizikailag nem vagy rá alkalmas. Ezt ki dönti el? A sportorvos… Ha szív problémáid vannak, korábban megsérültél, fájnak az ízületeid, vagy bármi kételyed van, ne legyél…..
kettlebell edzes Katonai Nyomás 2011.02.21 09:40:00
Először is feszítsd fel a tested! Rack pozícióban is a has, a hát, a fenék, a comb egyszóval az egész test fel van feszítve. Megfelelő előfeszítés nélkül a nyomás szét fog esni. A vállad szorítsd a testedhez közel és maradjon benn végig a tokban! Ebből a pozícióból…..
kettlebell edzes Guggolás 2011.02.06 16:33:00
A guggolás az egyik legvitatottabb gyakorlat. Rettentő sok szabályt kreáltak rá az edzőtermekben, sajnos többségük teljesen hibás. A legtöbb férfi utál guggolni, ebben szerepet játszik az is, hogy gyerekkorunkban sokszor kaptuk büntetésként testnevelés órán… A leggyakoribb…..
Érdemes megnézni, mennyi energiát fektet a törzserő fejlesztésébe. Vissza a kettlebell edzés főoldalra..
Úgy hallom idén nehéz dolga lesz a Mikulásnak... :) Vissza a kettlebell edzés főoldalra ..
Gondolom mindenki tapasztalta, hogy ünnepek alatt felszed néhány kilót... Nem stimmel az öv, szorít a farmer... Biztos a mosástól összement :D Minél előbb ledolgozod ezt a felesleget, annál könnyebb megszabadulni a problémáidtól!!! December 28-án Kedden újra lesznek…..
Sikeresen lezajlottak a szombati események, mindenkinek köszönöm a részvételt, az adományokat és a kemény munkát! 80 főt sikerült megmozgatnunk és 204 ezer Ft gyűlt össze. Külön köszönet: Tóth Ervin RKCII-nek, akivel együtt vezettük a programot. Német Rita RKC-nak, aki…..
Időpont: November 13. Ár rendezvényenként: 2000Ft, de nagyobb összeget is elfogadunk, ahogy a pénztárca engedi… Jó helyre kerül, a programon gyűjtött összeget a Baptista Szeretetszolgálatnak adjuk át, célzottan a vörösiszap károsultak megsegítésére. Programok: 14.00-15:30…..
kettlebell edzes Új csoport! 2010.10.21 20:14:00
Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Budapest X. Hungária krt 9-11 (Stadionoktól 1 megálló, parkolás őrzött telephelyen) Időpont: 18:15-19:15  Hétfő, Szerda Első edzés: 2010/11/03    Vissza a kettlebell edzés főoldalra..
A technika nem a legegészségesebb, hiszen itt versenysportról van szó, de a teljesítmény elképesztő…  (A zöld a verseny kettlebelleknél, azaz Girya-nál a 24kg színkódja...)A kijelző nem látható jól, de a 124. snatchnél esik ki a kezéből a súly. Ez az eredmény egy 100…..
Az RKC rendszerének alapgyakorlatait átvesszük az alapoktól. Kezdő szeminárium, de nem csak kezdőknek! Helyszín: Érd 7-es Főút és Fehérvári út kereszteződése. (Érd vége tábla után balra) Időpont:  Október 16. 10 óra (szombat) Instruktorok: Mári Tamás RKCII és…..
Svéd kutatók 9000 férfi életét kísérték végig 23 éven keresztül, 1980-tól 2003-ig, a dallasi Cooper Aerobic Centerben. Azok az alanyok, akik rendszeresen végeztek súlyzós edzéseket 40%-kal kisebb eséllyel szenvedtek rákos megbetegedéstől. Bizonyos tényezők növelik a rák…..
Jó dolog, de hozzá kell igazítani a stílushoz, amit gyakorolsz. Ha amatőr bokszoló vagy, aki kétperces menetekben küzd, akkor ehhez kell igazítani, ha MMA-versenyző vagy, aki öt perceket verekszik, akkor meg ahhoz. Az intervallumtréning a legjobb edzőmódszer egy küzdősportolónak,…..
Sokan a sűrű nyárra hivatkoznak, hogy nincs idejük átmozgatni a testüket. Ezt mindig érdekes kifogásnak tartottam, hiszen ilyenkor tovább van világos, jobb az idő, a munkahelyeken is kevesebb a munka… De ennek most mindenképpen vége van. Itt az ősz! Ha most meg levertségre…..
Európában először Magyarországon került megrendezésre RKCII-es kurzus. Ez nem semmi. Végre elsők lehetünk legalább ebben, ha már nem megy a foci…  :) Ha van valami, ami jobb az első résznél, az a második. Ritkán lehet ilyet hallani, de erre a képzésre igaz. Itt még…..
3. nap… Nehéz szavakba önteni. Átismételtük csoportonként az összes feladatot, mindenki elérte a teljesítőképességének a határát. A jelöltek fáradtak, kimerültek és mégis ekkor kell a legjobban teljesesíteniük, hiszen jön a vizsga, be kell bizonyítaniuk, hogy az elmúlt…..
Javában zajlik az idei RKC instruktorképzés. A résztvevők túl vannak az első két nap ”borzalmain”. Ahogy közeledik az utolsó nap vége, megmagyarázhatatlan módon az emberben feltámad az érzés (főleg a résztvevőkben!!!), hogy bár sose érne véget. Ami azért is furcsa, mert a…..
Gyakran riogatják a sportolókat, hogy a sok fehérje károsítja a vesét. Csak az a probléma, hogy a vese alapvető feladata, hogy a fehérjéből származó ammóniától megszabadítsa a szervezetet. Tehát baj csak akkor lehet, ha valaki úgy kezd el sok fehérjét fogyasztani, hogy…..
A súlyzós edzés merevíti a vérerek falát és csökkenti a rugalmasságát. Egyetlen súlyzós edzés is hozzájárulhat az ér merevségéhez. Ez pedig növeli a szívre nehezedő nyomást, mivel így nehezebb a vért pumpálnia. A szakértők szerint az évtizedekig tartó súlyzózás…..