Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Voice of Reason

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Próbálják elképzelni, hogy mégis lehet másként, erre teszünk kísérletet” – mondta ma az ellenzéktől szurkolást és támogatást kérve egy ismételten rettentően tanulságos parlamenti vita végén Orbán Viktor. A kormányfő megtalálta a helyes kifejezést, igen,…..
The Voice of Reason 2010.10.18 21:17:14
@pannonfunk: eggyet meg hozzatennek: a nagymarkasautosminmalberesek egy resze azert van minimalon mert ha jovedelmet bejelentene azt az eddigi szja el is vinne. Ezt eddig nem volt kepes egy kormany sem megerteni. A 16%-al szerintem egy ido utan (amikor megjon a magyar, eddig kiszamithatatlan, torvenyhozasban a bizalmuk) be fogjak jelenteni a tenyleges jovedelmuket. 16%-nal ugyanis mar a koltseg-kockazat arany sokkal kedvezobb. Ez tortent Szlovakiban is. Ez -tobbek kozott- az orszag adoversenykepessege. En meg arra is torekednek, hogy a felig-offshore Ciprusnak legyen Magyarorszag konkurense, ugy, hogy nem csak a magyar off-shore penzek vandorolnanak vissza, hanem mas orszagokbol is itt adozzanak. Versenykepesseg 2.0.
The Voice of Reason 2010.10.18 21:47:50
@kodó tamás: igazad van! En is a 16%rol azt gondoltam, hogy az szja-t le lehet vinni 16-ra, de lehet csinalni szupeur-szuperbruttositott bert, vagy kitalalni valami, uj szolidaritasi jarulekot, de ugy tunik, hogy ezt nem teszik.
A valalkozoi oldalrol felmerulo koltgsegeken is kell csokkenteni mert senkit nem erdekel, hogy milyen cimszo alapjan veszi el az allam a zemberek vagy a vallalkozasok penzet: a lenyeg az, hogy ha ennyi bejon, mennyi megy a masik oldalon ki!
The Voice of Reason 2010.10.18 22:09:46
@S2000: jo a nick, ezt vezeted? Amugy a retorikaval kaocsolatban igazad van, de ki ad manapsag a retorikara...
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
The Voice of Reason 2010.10.14 23:54:12
@gorcsev54: miert nem mehetnel el az orszagbol? Barmikor elmehetsz. A gyereked, aki elment, lehet, hogy az ilyen intezkedesek miatt 3-6 ev mulva meg fogja gondolni, hogy visszajojjon. En tenyleg nem vagyok Fidesz-fan, de ha ezt igy csinaljak tovabbra is ... meg lehet. hogy leszek.
The Voice of Reason 2010.10.14 23:58:35
@_Molly: es miert nem? dolgoznak reggeltol estig es fizetik az adot.
The Voice of Reason 2010.10.15 00:16:20
@gorcsev54: OK, de ez akkor nem a kormany hibaja. Tenyleg nem vagyok egy vak Fidesz imado, de azt latom, hogy legalabb probalnak tenyleg valtoztatni az eddigi szaron.
 Őszintén szólva baloldali létemre én nem tartozom a Gyurcsány „fanok” széles táborába, de most nagyon egyetértek a Ferenc blogjában található gondolatokkal. Az ex-kormányfő nem szarakszik, lopásnak nevezi, hogy "a kormány le akarja nyúlni a…..
The Voice of Reason 2010.10.14 22:33:06
@Felcsút kidobta Orbánt, Esztergom a hős város!: komolyan? es GyF gyerekei szerinted hol tanulnak? Kiveve az elsot, az elso hazassagabol. Az szegeny fogyatekos es az anyja takaritono es semmit nem kap a hatalmas vagyonbol. Ez az ember nem csak az orszaggal szemben gerinctelen.
The Voice of Reason 2010.10.15 00:06:46
@HAJRÁ NÉMETEK: Te tenyleg egy hulye troll vagy. Probalj meg az eszeddel kuzdeni, vagy menny vissza a kapcsolta.hu-ra.
The Voice of Reason 2010.10.15 00:09:35
@atv2010: vezerem nincs. de GyF-n kivul senki nem gyujtott a sajat ""plattformjara" amikor az egesz vilag a vorosiszap aldozatairol beszelt....
Egyre kevesebb az esélye, hogy Magyarországon már jövőre 16%-os egykulcsos adó legyen: mást mond a miniszterelnök, a gazdasági miniszter és államtitkára. (Fotó: fidesz.hu) Teljes a káosz a 16%-os egykulcsos adó ígérete körül: mást mond a miniszterelnök, a gazdasági miniszter…..
The Voice of Reason 2010.09.24 09:09:34
@Vitéz Kőbányai Világos: A jelenlegi atlagjovedelmenek magyarorszagon semmi, de semmi koze nincs a realitashoz. Ponosan az elkepeszto adoterhek miatt minden vallakozo , aki teheti, minimalberre jelenti be magat es ez az atlagjovedelmet mestersegesen csokkenti. Teszik ezt mert a labukas rizikojaval egyutt megeri. Ha 16% lenne az Szja mar nem erne meg. Ezert van az, hogy MO "adoterkepe" (melyik savbol, mennyi bevetel jon) teljesen torz a tobbi EU taghoz kepest. De nem kell feltalani a spanyol viaszt, ezt csinaltak Szlovakiaban es csak fel evig volt valamivel kevesebb a kormany bevetele amit az utana jovo periodus boven kompenzalt.

En is azok taboraba tartozom akik nagyon, nagyon csalodni fognak, ha legkesobb jan. 1. nem 16% lesz az Szja-m. En meg olyanra igeretre is emlekszem hogy a valaszasok utan ket hettel meg lesz valtoztatva az adorendszer...
Pilu Gyors matek #X 2010.05.12 20:41:00
 24 milliárd forint eszeveszetten sok pénz. Annyira sok, hogy picinyke országunk büdzséjében is komoly tételnek számít. Hja, melyik minisztérium ne örülne annak, ha idén hozzávágna a kormány + 24.000.000.000 HUF-ot. 24 milliárd volt a MALÉV tavalyi vesztesége,…..
Ha jól vettem ki Zoli szavaiból, ő most nem elsősorban a KRESZ vonatkozó szabályaira gondol, hanem arra, hogy valójában mikor van értelme akár az első, akár a hátsó ködlámpát használni és mik azok a körülmények, amikor ez másokat sokkal jobban zavar, mint amennyivel többet…..
Ha jól vettem ki Gábor szavaiból, nem turistáskodik Brazíliában, hanem tartósan ott él és egészen eddig gyűjtötte nektek a tapasztalatait, hogy most ország-világ elé tárhassa. A levél terjedelmét nézve azt kell előrevetítenem, hogy ma délután kicsit visszaveszünk a…..
The Voice of Reason 2010.02.10 18:50:53
@Fomics: Egyetertek. En is legjobban a magyar kozlekedest utalom az osszes kozul, amit eddig tapasztaltam. A jo hir csak az, hogy talan vannak jelei a javulasnak...
The Voice of Reason 2010.02.10 21:36:53
@Fomics: En nem jartam be a vilagot, de azok kozul az orszagok kozul, ahol eltem legalabb 2 evet es igazabol vezettem (magyarorszag, kanada, nemetorszag, olaszorszag/del, hollandia, franciaorszag, svajc), azokhoz kepest szerintem tenyleg a magyar kozlekedes a legunszimpatukusabb. Valahol az olasz kaosz egyesul a nemet aggreszivitassal (mert ebbol is van boven), de ami teljesen egyedi az, hogy az autonak a markaja alapjan letezik egy iratlan kaszt rendszer es bizonyos markaknak a tujadonosai megengednek maguknak buntetlenul olyan dolgokat amiket mas markak tulajdonosai csak kenytelenek szo nelkul oleralni.
The Voice of Reason 2010.02.10 23:04:09
@"streetfighter": szerintem meg eppen az itt leirt sztorik jelentos resze, plusz a BMWs, Mercis, Audis eloiteletes kommentek pont azt mutatjak, hogy a kis ember a kis nepautojabol soha nem szol be a kopasznak az A8-asban mert nem meri es tudja, ha gaz van rend orei, vagy nem jonnek ki, vagy csak kretaval fogjak korulrajzolni.
Tardai történetek Nyolcvankettő 2009.12.18 10:00:00
Beszarsz, bazmeg, megvan a Kismisike! Konkrétan a Misi is beszart, azt mondja, annyit rikácsolt a szülésznő, hogy nyomja, nyomja, rá meg már a hajnali riasztástól, hogy Mihály-Mihály, elfolytam, hozz egy türcsit, ne is-ne is, a lila sporttáskát, rájött a beszarás, nem csak a…..
The Voice of Reason 2009.12.27 19:41:31
@Polós Feri [lionheart]: Nyilván igazad van és nem kell feltétlenül, hogy a Tardából mainstream legyen (ezzel a nyelvezettel nem is lehetne), de az itt tapasztalható írói kreativitást és tehetséget be lehetne hozni a kereskedelmi tv-be és ezzel szerintem már sokat fejlődhetne.
Velneszke ki van borulva, mert 20 perc fürdőzésért 13900 forintot fizetett a siófoki Azúr fürdőben. Azért volt csak 20 perc, mert Velneszke családjával együtt felháborodottan távozott, amikor kiderült számára, hogy a gyerekmedencébe nem mehetnek be a felnőttek, neki meg csak…..
The Voice of Reason 2009.09.08 15:58:02
@/tno+DA=: Azért te szeretsz öngólokat rugdosni....
"Babasztatásnak hívják." "wlnwsszezőként" "Aprópopó, nyelvújítás:
Mit jelent az hogy welneszeztetek?
1) Wellness angol szó helyesen írd le te agyonművelt paraszt"
Ezek után, Te biztos nem vagy agyonművelt, csak paraszt, de azért megsúgom, hogy a "wellness" még az Angolban sem egy szerkezetileg szerencsés szó. Egy szar angol szóbol elég nehéz egy jó magyar szót alkotni. Szerintem a posztoló irónikus akart lenni, de neki ez jobban sikerült mint Neked az okoskodás.
The Voice of Reason 2009.09.08 17:05:46
@/tno+DA=: Amúgy peace, de ennyi helyesírási hibával le kellett, hogy csapjam.

OFF
A wellness egy nagyon szar szó az angolban amit sokak szerint a németek találtak ki. Mielőtt bárki is kiröhögne, hasonló a helyzet a "handy" szóval is. (Egy angol szó amit kizárólag a németek használnak "mobiltelefon"-ra.) Ilyen foórumokon lehet látni, hogy mire utalok: forum.wordreference.com/showthread.php?t=181875

ON
Én speciell egyetértek a posztolóval.