Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Favale

494 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tésztához: 400 g liszt 250 g RAMA 1/2 csomag sütőpor 150 g cukor 1 csipet só 1 tojás sárga 4 ek kakaópor 10 - 12 g vaníliás cukor A töltelékhez: 3 egész tojás 200 g cukor 1 kg áttört túró 1 csipet só 2 ek darált keksz 150 g mazsola, meleg vízben…..
Nagyobbak a házaink, de kisebbek a családjaink, Több a kényelmünk, de kevesebb az időnk, Több diplománk van, de kevesebb bölcsességünk, Nagyobb tudásunk, de gyengébb értékítéletünk, Több szakértőnk, de több problémánk, Több gyógyszerünk, de kevesebb…..
Ma egy kedves kis mesét kaptok, fogadjátok szeretettel! Én nem tudok eltelni vele... :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=nn2h3_aH3vo&feature=related..
Szinte családtagként lettem üdvözölve, ami rettenetesen jólesett. Ha jellemezni kéne egy szóval az egészet, akkor nagyon nehéz dolgom lenne, de leginkább a természetesség, közvetlenség és szeretetteljes szavak versenyeznének egymással. :) Marika és Tibor nagyon jó emberek, a…..
Életem egyik legszebb szülinapja várt rám ezen a napon. Már hajnalban akadt pár köszöntőm, akik előtt nem volt titok, hogy 1:30 és 2 óra között születtem valamikor. :)A reggel aztán egy Pret A Manger -es szendviccsel indult, Robin jóvoltából, aztán lehuppantam a net elé, és…..
Emlékeztek még a töltött káposzta receptemre? Nos ez is valami hasonló lesz, legalább is hasonlóképpen kezdjük el. :)            Hozzávalók:4-5 karalábé10-14 karalábé levél vagy portugál nyeleskáposzta (utóbbi magyar…..
Ismeritek milyen az, amikor egyik szemetek boldogan csillog, míg a másikból potyognának a könnyeid...Réka keresztlányom letette a hittanvizsgát, gyónt és elsőáldozott. És mindezt csak utólag tudtam meg, este skype-on. Annyira nagy öröm ez nekem, és a szomorúság hol van? Hogy nem…..
Sokan nagy dolgokról álmodoznak. Olyan dolgokról, amit meg lehet venni. Én nem. Az én értékítéletem más. Sosem az volt fontos, hogy mit kapok, sokkal inkább az; hogyan. Persze, nekem is vannak céljaim, hogy mit szeretnék megvenni... De az igazi boldogság forrása tárgy nem lehet.…..
A mai nap kicsit nehezen akart elindulni, ámde hatalmas élményekben volt gazdag számomra. Kézközelembe kaptam egy olyan tökéletes fényképezőgépet, amiről már régóta álmodozom. :) Persze, mint oly sok mindent, ezt is nagymaminak köszönhetem... :D Szóval ha legközelebb látom,…..
Álom volt, valóság lett. Képzeljétek! 5 nappal a koncert előtt még nem is tudtam, hogy valóban ott leszek-e, vagy nem. Aztán drága nagymamimnak a közbenjárása révén - ezer köszönet se elég érte - bejutottam a Dingwalls-ba. :)Mit mondhatnék... Jókor voltam - jó helyen, mert…..
El sem hinnétek talán - ha nem írom, hogy ez az orchidea az, amit névnapomra kaptam! :) Igen, bizony! Varázsvízzel locsolgattam :) 6 virágból így lett 15 :)..
Kedves Virág! Nem tudom, miért nem engedte a facebook a képeim megnézését, de feltettem őket ide. Remélem akad majd olyan, amelyik tetszik. Ezek itt csupán egyetlen mandir részleteibe rejlő szépségek lennének! Szeretettel: ValeSziasztok drága Olvasóim, akik még nem adtátok fel! :)…..
Vannak napok az életemben, mint a mai, amelyek olyan nagyon magányosan telnek el. :( Persze ilyenkor egy nő, mint amilyen én vagyok, szalad bevásárolni, főz valami finomat, de amikor már az asztalnál egymaga ül, akkor valahogy az egész nem jól van. Lesétáltam hát a barátomhoz, hogy…..
<3 <3 <3 Édesanyámnak <3 <3 <3 szeretettel kívánok nagyon sok boldog Anyák napját egészségben és családi körben! :) Szeretettel gondolok még ezen a napon Nagymamira, Anni Anyura és az összes édesanyára, keresztanyára és pótanyukára, akiket ismerek. Isten…..
Elsőként szeretném köszönteni Édesanyámat sok-sok szeretettel és a legeslegjobb kívánságaimmal! <3 <3 <3Köszöntői listám:1. Habiba és Maliha - 0 órakor ültünk asztalhoz egy bőséges vacsihoz... (?!) :D2. Konrád ...és képzeljétek! Kaptam egy orchideát! ...is…..
Bejártam a nagy világot,Láttam sok-sok szép virágot. A legszebbre most találtam, Hogy öntözzem, alig vártam. Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár egy puszi. :)Micsoda világot élünk! Senki nem tett meg annyi km-t, hogy megelőzze hervadásomat... :D Na,…..
A szuper receptért köszönet Anni Anyunak! :)2 tojás10 dkg porcukor5 dkg Rama2 ek méz2 ek tej1 kk szódabikarbóna - gőzön felverjükEzt mind egyszerre kell gőz fölött habosra verni és utána levenni a gőzről és beletenni: 40 dkg lisztet.Gyorsan kell dolgozni, hogy ne keményedjen…..
Favale 2011.03.25 01:18:21
@t_immi: Édi vagy! Neeem, most zserbót eszegetem napközben. :)

Mindenkinek: Tudom, nem kicsit hanyagoltam mostanában a blogot, de nemsokára frissítem, mert már nem győzöm a noszogató leveleket olvasgatni az e-mailjeim között! :) Puszi Nektek!
Alíznak és Tibinek készültek ezek az édességek:Fantáziádon múlik csupán, hogy mivel dúsítod az alapreceptet. Ezek itt kék áfonyával készültek, ami nyersen is csodafinom! :)Vigyázat! a kék áfonya nem összekeverendő a vörös áfonyával! Utóbbit ha szénsavas ásványvízzel…..
Na amikor ezt mondja valaki, akkor az mindig elgondolkoztat, hogy mennyire nem ismer valójában. A külsőségek, a megszerzett dolgok nem tükrözik azt, hogy azért mennyi mindent kellett dolgoznom. Vannak élethelyzetek, amikor nincs annyi munka, és eképpen több a szabad időm. Ekkor jönnek…..
Biztatlak: Örülj!Örülj a világnak,Örülj a kinyíló virágnak,Örülj a rikkantó madárnak!A zöld lombos erdőnek, a viruló mezőnek.Örülj a hasadó hajnalnak,Éjben az égen ragyogó csillagnak!A szép napra ébredő reggelnek,A neked köszönő embernek,S minden ártatlan…..
Ma reggel a második gondolatom az ablak felé vezette a tekintetemet. Nem csalódtam. Reggelre kinyíltak az ablakba rakott első cserepes nárciszaim! :) Hát nem gyönyörűek?!..
Vass Virágnak szeretettel... :)Illetve Édesanya kívánságára itt van tehát a receptjeim között ez is! :)A sajttorta után végre itt a második számú kedvenc sütim, aminek a receptjét most elárulom Nektek! :) Nem is olyan régen kísérleteztem ki a tökéletes mennyiségű…..
Hozzávalók:35 dkg liszt1 kk só1 kk szódabikarbóna2 egész tojás25 dkg vaj17 dkg kristálycukor17 dkg barna cukor :)1 kk vanília aroma2 bögre csokidarabka1 bögre apróra vágott dióAz első 3 hozzávalót (liszt, só, szódabikarbóna) összekevered egy tálba. Egy másik tálba a…..
Ma két jó dolog történt velem. Barátaimmal utószilveszteri nagy vacsorát tartottunk, és még jóval ezelőtt olyan dél körül kaptam egy nagyon kedves új évi áldást, amit gondoltam Rátok is kérek, szóval mára ezt kapjátok:Régi magyar áldásÁldott legyen a szív, mely…..
Kilátogattam, terepszemlét tartottam, és arra jutottam, hogy elég kevés a látogató... Vajon miért? Talán mert mostanában már nem divat a házasság? Inkább élnek együtt a párok. Ez egy ideig mondjuk talán kényelmes is. Vagy külföldön próbálnak szerencsét, és ott…..