Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moha.

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz több tízezer magyar választópolgárt foszt meg választójogától. Igaz, csak félig, s persze törvényesen. Aki feliratkozik nemzetiségi választónak, az nem szavazhat az országos pártlistákra! Márpedig "A Nemzeti Választási Iroda péntek hajnali összesítése szerint a…..
isolde Csempe, az van 2014.03.20 09:23:33
A lakáskeresésből meg valahogy egyszer csak az lett, hogy a jelenlegi lakásunkat újítjuk fel. Egyrészt, nem találtunk olyat, ami tetszik, és sajnos úgy látom, azért, mert az nem a mi árkategóriánk még mindig (környék plusz három szoba plusz terasz vagy kertkapcsolat). Másrészt…..
Ballag a medve 2014.01.29 21:05:16
Endre, a tengerimalac megbetegedett. Ezt abból lehetett tudni, hogy megmaradt a paradicsom és az uborka, és behúzódott a kunyhójába az állat, ahonnét fájdalmas és vádló tekintettel pillogott kifelé. Az embernek tényleg lelkiismeret-furdalása támad ettől a nézéstől, mintha én…..
moha. 2014.02.01 13:06:59
@dormany: Kösz a tippet :) Blog nincs, helyette a lányom van, meg húsvétra lesz egy fiam is.
isolde Kilenc hónapos 2014.01.30 08:50:44
Lehet, hogy a Lány mégsem mérnök lesz, hanem inkább könyvelő, most épp meglepően hosszú ideje csendben tanulmányozza a vállalkozásom tavalyi dokumentációját, különös tekintettel az átutalási megbízásokra.  És cipőt kell neki venni, mert feláll, anyósomtól kaptunk…..
moha. 2014.01.31 08:03:44
isolde Főleg babanapló 2014.01.08 15:54:22
Jaj, alig írok már ide, aprópénzre váltom a tehetségemet. De a kis Lányról azért írok, mert olyan kíváncsi vagyok, hogy majd évekkel később is megmarad-e a természete, vagy teljesen más lesz, mi több, most sem ilyen, csak én látom bele. Mert én például olyan vagyok, hogy…..
moha. 2014.01.14 07:47:39
@isolde: Az első napközbeni alvást told ki kicsit, majd a másodikat is, este esetleg az altatást lehet kicsit előrébb hozni, ha nagyon álmos. Pár nap alatt belerázódik, és könnyebben el is alszik. A 30-40 perces alvás, és hogy nehezen alszik el, szerintem jelezheti azt, hogy nincs már ennyi alvásra szüksége. Persze nem vagyok szakértő és tapasztalatom is csak egy gyereknyi van, de hátha.
Ballag a medve 2013.12.24 18:52:19
Boldog karácsonyt kívánok mind az 5 olvasómnak! Én csupa klassz dolgot kaptam, pl. Lego Friendset (szörfös csajt), meg új gyűrűt, meg könyveket, meg ruhadarabokat, meg isteni fürdőszobai akasztót, amit rá kell akasztani a zuhanykabinra, és bele lehet tenni mindent, és nem kell…..
isolde Ezek vannak 2013.11.03 09:48:41
Jaj, akartam írni arról is, hogy voltunk pszichiáterekkel (= Niké, Kolléga és Johnny) és családjaikkal a Millenáris parkban, csomó kisgyerekünk van összesen, az enyém a legkisebb (és a legcukibb, nyilván), és megbeszéltük, milyen a munkahelyünkön a morál és a hangulat (nem, nem…..
isolde Je ne regrette rien 2013.10.28 06:36:57
Az amúgy miért van, hogy az anyaság elengedhetetlen velejárója a bűntudat? Nem mondom, hogy mindenkinél, mert ismerek olyan anyákat, akiknek vagy nincs bűntudatuk minden hülyeség miatt, vagy ha van is, nem hangoztatják. Én úgy döntöttem, a mindennapi életben inkább elhessegetem,…..
moha. 2013.10.29 17:16:34
@blahalujza: Én úgy tudom, hogy a császáros babák félnek alagútba, csövekbe bemászni, mivel nem haladtak át a hüvelyen. Legalábbis amikor a játszóházban a lányom nem mászott be az alagútba, a felügyelő (aki fejlesztő pedagógus) megállapította, hogy biztos császárral született (azzal).
A császárlelkizés oka szerintem a szent szülésélmény hiánya, és a megjegyzések, miszerint csak úgy kivették belőle a gyereket, nem volt képes megszülni, nem lesz teje, a gyerek tutyimutyi lesz, mert nem küzdött a szülés során, stb.. Mondjuk én eléggé örültem a császárnak, nem lett volna kedvem egy farfekvéses gyereket hüvelyi úton megszülni.
isolde Babablog 2013.10.06 16:49:05
Tegnap meg már épp aggódtam, hogy úristen, nem fordul át a Lány, pedig már öt hónapos, mi lesz így, és akkor épp a szőnyegén fekvőtámaszozott, én meg a férjemmel beszélgettem, és amikor megint odanéztem, már a hátán feküdt. Adtam neki sütőtököt, amiből már szabad…..
Hol is tartottam. Volt itt anyukám, kiadtam a lakásomat, még mindig van vele csomó intéznivaló, akkor volt az, hogy megfájdult a mellem és elmentünk a Renáta nénihez BKV-val, aki ismét jó tanácsokat adott, meg voltunk a cukrászdában, meg gasztroenterológusnál, ahol vettek vért a…..
moha. 2013.09.11 10:09:44
@porstein: Ezt a bébihajas dolgot köszi, már nagyon idegesít, és nem tudtam mitől van :)
Ballag a medve 2013.08.27 21:50:04
Ma olyan elképesztő nap volt, hogy az ebédszünetben 5 perc alatt 5 celeb jött szembe konkrétan. Olyan hírességek, mint Radics Gigi, hogy a másik 4-et ne is említsem. Gigi egyébként kifejezetten jól nézett ki. Salátát evett a Vapianóban, és ehhez összefogta a haját. Minden…..
isolde Babás dolgok 2013.08.13 15:42:54
Sopronban vagyunk, ahol azt az új szabályt hoztam, hogy este hat után nincs látogatás, és ez vonatkozik az itt lakó nagymamámra is, fürdetésen sincs közönség, rajtam és a babán kívül még egy segítőtárs (jellemzően a férjem vagy az anyukám) lehet jelen. Eddig ketten…..
Az ESPRIT óra és ékszermárkája is megerősítette az ékszerek iránti rajongásomat, hiszen megint különleges darabokra bukkantam! Őszi/téli kollekciójuk a harmóniára és a természetességre épül, különleges anyagainak köszönhetően – nemesacél, teknőspáncél –a…..
moha. 2013.08.09 12:19:09
isolde Három hónapos 2013.07.29 13:18:11
Három hónapos a Lány, én mindig azt hiszem, hogy ennél cukibb már nem lehet, de mindig tudja fokozni. Mostanában azt tudja, hogy hatalmas vigyor ül ki az arcára, amikor meglát, meg beszélget, ilyeneket mond, hogy "hjjje", "heö", "hűű", és ezeket nagyon komolyan magyarázza, konkrétan…..
isolde Főleg beteg 2013.06.21 20:10:46
Szóval addig aggodalmaskodtam, míg végül tényleg kórházba kerültünk a babával. Az volt, hogy csütörtökön elkezdett köhögni - előtte is köhécselt párat, de az simán belefér egészséges babánál is, csütörtökön viszont csúnya, hurutos köhögése lett és szörcsögött,…..
moha. 2013.06.21 21:54:22
Többen értetlenkedtek, hogy mi az, hogy sírni hagyott csecsemőnek nem fejlődik ki az agya, nyilván hatásvadász módon sarkítok ezzel és nem pont így van, hanem inkább úgy, hogy elhanyagolt, bántalmazott csecsemőnek kevésbé fejlődnek az érzelemkifejezésért, társas…..
Az a baj, hogy én viszonylag jó problémamegoldó képességekkel rendelkezem és megoldásorientáltan gondolkodom, vagyis problémahelyzetben ugyan gyakran hisztizek is vagy pánikba esem, de közben (jobb napjaimon helyette) egyfolytában a lehetséges megoldásokat keresem és ez sok…..
moha. 2013.06.01 21:54:00
@Kóci: Nagyon tetszik ez a szülővé válás elmélet :)

@isolde: Nekem a gyerekorvos és a védőnő megtiltotta a mérést, és nem árulták el a kölcsönző számát sem, az elején amikor fogyott berendeltek 3 naponta súlymérésre és ennyi. Utólag hálás vagyok nekik ezért.
Viszont azt is mondták, hogy legalább 2,5-3 óra teljen el két szoptatás között, mert nem tudja megemészteni a tejet és ettől fáj a hasa, azért sír. Akkor kezdett hízni és kevesebbet sírni, amikortól nem tartottam be ezt a szabályt.
Az alvásban pedig anyukám segített, aki hasra rakta a lányomat és úgy elaludt mindig, azóta is így alszik. Én nem mertem a bölcsőhalál réme miatt hasra tenni, bár van légzésfigyelőnk. Anyukám izélgetett a teával is állandóan, aztán belátta, hogy nem fogok teát adni és feladta.
A lényeg, hogy a gyakoribb mellre tételt és a hason fektetést próbáltad már? Hátha.
Úúú, milyen filmek jönnek, Tajtékos napok*-film**, meg a Mielőtt felkel a nap-sorozat folytatása, Before midnight címmel, jaaaj. Mondjuk itthon, több részletben már most is meg tudnám nézni őket elvileg.  *A Tajtékos napokban, a könyvben Colin levágja a szempillái…..
isolde Oversharing 2013.05.14 10:33:43
Én egyébként sose fogadtam meg olyasmit, hogy majd nem fogok egyfolytában a babáról meg szoptatásról meg pelenkákról beszélni, sőt, dühös voltam, amikor valaki meg akarta velem ígértetni, hát én arról beszélek, ami épp foglalkoztat, bocs. Majd nyilván lezajlik ez az időszak…..