Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Rézmajom

43 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki örül, hogy azzal tölthei a szabadidejét, amihez csak kedve van. Én például Queens of the Stone Age-dzsel... ..
Ki látta a Scott Pilgrim vs. the World c. filmet? Esetleg olvasta valaki a képregényt? Mert bizony az is fasza... Na mindegy. Ma a film soundtrackjéből szemezgettem, tesóm ajánlásával: Primal Scream - Can't go back. Ha nem láttam volna a filmet, fele ennyire se jött volna be ez a…..
Na he Ellustultam, csak annyi dolgom van manapság, hogy zenét hallgatni sincs időm, nem hogy blogot írni... Ma ismét egy jó drum and bass számmal kívánlak megörvendeztetni titeket. Az Evol Intent egy alabamai/atlantai hcdnb csapat, egyetlen lemezkével rukkoltak elő, amin nagyon kemény…..
Mai zenei különlegességünk a Gorillaz legeslegelső hivatalos studiófelvétele, tehát a legkorábbi Gorillaz szám. A G-sides albumon jelent meg, a debütáló albumra nem került rá, amit nem igazán értek, mert szerintem a számban nagyon kiforrott zenei stílus hallható és…..
Anti-mainstream zenei blog MurdAh! 2011.02.10 16:04:00
Úgy vettem észre, hogy drága olvasóink kedvelik a dub műfajt, úgyhogy nesztek! Egy kis dub amit a Trapéz nevű kávézóban hallottam még vizsgaidőszakban. Esszéíráshoz ideális, kellően monoton, hogy szépen össze tudjam szedni a gondolataimat. És jó a csaj hangja! Slow Train Soul -…..
Anti-mainstream zenei blog Re 2011.02.08 11:38:00
 Na megjöttem a síelésből. Soha többet nem megyek Franciaországba busszal. 21 óra láblógatás kényelmetlen üléseken, úgy, hogy még a lábadat sem tudod kinyújtani... Halál. De zenei szempontból megérte! Leszámítva a tényt, hogy egész héten Fluor ódáját üvöltöztük,…..
 Filmajánló: The Wackness. Nekem nagyon bejött hangulatra, képi világra, a szereplők jók, a színészek jók. Érdemes. Na meg hát a soundtrack az beszarás... 'tisz Oudszkú, foú!   ..
 Tegnap borzasztó filmet láttam. A címe Bickford Schmeckler's Cool Ideas. Katasztrófa. Na jó nem volt nézhetetlen, de elég együgyű volt, pedig az alapötlet elég király... Az ajánlatot Hungromittól kaptam, ezúton üzenem neki, hogy nagyon csalódtam de bízom a többiben:) Azonban…..
Anti-mainstream zenei blog Pánik 2011.01.16 15:27:00
 Tegnap este a West Balkánban végzetes szervezési hibából hárman meghaltak. Csak a fejemet tudom fogni, hogy az emberi ostobaság és pénzéhség milyen formákban mutatkozik meg. A történet tragikus, de ugyanakkor tanulságos. Bár imádom a zenét, szeretek néha-néha bulizgatni is,…..
 Na ma egy kicsit nyugodtabbra vesszük a formát, ha már tegnap dühöngés volt. Jorge Drexlert egy spanyol barátom mutatta és első hallásra beleszerettem. Egy uruguayi zenész/énekesről van szó, ő az első uruguayo, aki Oscar-t kapott, mégpedig A Motoros Naplója című film…..
 Legyen egy kis rock. Elhanyagoltuk az utóbbi időben (nem is igazán volt még... szégyellem magam). A Grinderman Nick Cave egyik zenekara, melyet a Nick Cave & The Bad Seeds zenekar tagjai alkotnak. Kemény rock/blues/punk banda egyedi hangzásvilággal és rendkívül vulgáris…..
 Jó reggelt. Az Alabama 3 nevű csapat következik, akik egy nagyon érdekes formációt alkotnak. A stílusuk nehezen definiálható, tartalmaz country, acid, blues, gospel és hiphop elemeket is és ezeknek az összeöntéséből nagyon érdekes dolgok születnek. Megmondom őszintén nem…..
 Sok évvel ezelőtt, ifjú süldő kismalac koromban imádtam jojózni. Egy időben nagy divat volt itthon is, nyiltak szakboltok, rendeztek versenyeket, bemutatókat, szóval egy mókás hobbi/ügyességi sport volt. Élvezetes, egyszerű, de mégis összetett és persze baromi látványos.…..
Ha már nagyon kattog az agyatok a melótól és érzitek, hogy a szemhéjatokat egyre lejjebbről kell visszarántantok, hallgassatok egy kis Concord Dawn-t! Kb. egy Red Bullból főzött kávéval ér fel, amibe porcukor helyett spurit raktak! Higyjétek el, minden jobban megy majd utána...…..
 Úgy hívják, hogy Kaki King. Komolyan. Nem vicces. (Az igazi neve Katherine Elizabeth King) Nem igazán tudom eldönteni, hogy nézni vagy hallgatni izgalmasabb, ezért Ti tegyétek mindkettőt egyszerre. Nem ő az egyetlen, aki nagy sikereket ért el fret-tapping-gel (pengetés helyett a…..
Anti-mainstream zenei blog WPAHP 2011.01.12 08:35:00
Tegye fel a kezét, aki volt tavaly fesztiválozni!  És hol? Az is tegye fel a kezét!  Idei "nyári zenémet" osztom most meg veletek. Bergmann Peti aka We Plants Are Happy Plants muzsikája üt, mint a szemét. A live élmény egy életre szól: tomboló tinilányok rácsos…..
Túl vagyok egy laza este 6 órás vizsgán, úgyhogy most elmélkedni fogok, elég pihent hozzá az agyam. Ha unalmas, kommentelj egy 8==o -t.    Úgy gondolom, hogy a hiphop egy sokkal összetettebb műfaj, mint azt sokan gondolják. Nyilván ez is (mint a legtöbb műfaj) nagyon…..
Vadiúj dizájn!! Hogy tetszik? Még azért fejlesztés alatt, de ha valaki ért a css-hez úgy rendesen, az legyen szíves keressen meg emailben, mert segítségre lenne szükségem! A tegnapi poszt végén abban a pillanatban, hogy leírtam a jungle szót, rájöttem, hogy ezt muszáj. Megint…..
 Visszatérünk újult erővel! Dubstep meg ilyen y-generációs elektronikus zene még nem volt a blogon, úgyhogy most lesz. Tény, hogy ez cáfolja a blog egzisztenciáját, merthogy ez azért mégiscsak mainstream zenének számít, de legyünk nyitottak!  Terítéken Imogen Heap Hide…..
Modorosblog Hogy nézel ki már? 2010.09.08 07:00:00
-Te meg hogy nézel ki már megint, mi ez a román frizura? O-Zone-ba jelentkeztél vagy mész NDK-válogatottnak? Zselé, lakk, felnyírás? Adok én neked biozselét, a többiek is szívesen dobnak a közösbe, ha nem lenne elég. Esetleg a szemöldöködbe is vághatunk párhuzamos…..
A Rézmajom 2010.09.08 17:37:37
nagyszerű! tökéletes rajza az emlegetett archetípusnak!
@Frengi: nézz ki egyszer pénteken kora este a gödörhöz... :)
B-oldal NEO: Kontroll Soundtrack 2010.07.26 07:56:00
Tudom, tudom kedves olvasó, Antal Nimród nagysikerű filmjének, a Kontrollnak már egy ideje megjelent a zenéje. A bemutató apropóját még is az adhatja, hogy a filmzene anno külföldön is napvilágot látott, és ami még fontosabb, a magyarországi változathoz képest igencsak…..
..csak mert reggel 10 óra van, tűz a nap és szikrázik a világ; végre beköszöntött a tavasz. Megőrültem már ebben a jéghideg, nyirkos borzalom időjárásban. Az emberi faj egyébként is melegségre lett teremtve. Szóval tessék kimenni a természetbe, sétálgatni, feküdni a fűben,…..
Ma egy érdekes kis válogatással készültem nektek, drága tündérvirág olvasóinknak. Manapság a zeneipar napról napra színesedik. Minden nap felüti a fejét egy új stílus vagy egy új irányzat. A zenei eszközök tárháza folyamatosan bővül (Stomp), átalakul (Apocalyptica), de van,…..