Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sbandi

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
chilii & csoki Az első sajtom 2013.04.28 17:52:25
Régóta izgatott a sajtkészítés, de eddig nem volt oltóm hozzá. A sajtkészítéshez márpedig oltó szükséges. Ez sajnos nálunk nem terem a sarki boltban, amit nem igazán értek. Tőlünk nem csak nyugatra, de keletre is kapható különböző állagú oltóanyag. Itthon találtam egy…..
sbandi 2013.05.08 14:21:13
www.holzeis.com/kaeseherstellung-c-68.html

Komoly befektetés volt...a 400 liter tejhez elegendö tabletta 10.39 €.
:-)))
A mai napon tovább tekerünk Rouen városából Saint-Quentin felé. Ez a szakasz Pikárdián vezet át. Pikárdia, francia nyelven Picardie Franciaország egyik régiója, amelynek három megyéje Aisne, Oise és Somme. A Picardie szó eredete se nem földrajzi, se nem történelmi. A szó…..
Az idei Tour első napján 198 km vár a fiúkra, ránk pedig ez a finom sertésszűz sörös meggymártással, ráadásul éppen meggyszezon van. Még mindig Belgiumban tekerünk, ahol is "rugalmasan bánnak a kulináris élvezetekkel. Egy nap csak egyszer megengedett a kiadósabb étkezés, mely…..
chilii & csoki Peche Melba tiramisu 2012.06.27 13:51:00
Pénteken már nagyon vártam a postást, mert ebben a hónapban kicsit később hozta a kedvenc újságomat. Azonnal megakadt a szemem ezen a csábító kis desszerten, amihez szinte minden volt a hűtőben (igazából napok óta azon agyaltam, hogy mibe tűntessem el az akciós corpus…..
Eljött végre ez a nap is, amit már nagyon vártunk. Ma indul 3 hetes útjára az idei Tour de France  kerékpáros körverseny. Ebből az alkalomból négyen elhatároztuk, hogy végigfőzzük a verseny állomásait Belgiumtól Párizsig. A Tour de Serpenyő projekt résztvevői Mamma, Lorien,…..
Hosszú évekig nem voltam nagy leves rajongó, nem is nagyon főztem leveseket. Most sem állítom, hogy ne tudnék leves nélkül élni, de azért a helyzet sokat javult. Elkezdtem leveseket főzni, és rájöttem, hogy léteznek nem unalmas levesek is. Egyik kedvencem a tárkonyos raguleves.…..
sbandi 2012.07.01 14:44:23