Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pérócska

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az egyház nem keveset vagy többet kér, csupán annyit, amennyi jár neki”Erdő Péter bíboros  Cikksorozatunk első részében az egyházfinanszírozás jogi hátterét jártuk körbe. A folytatásban a balliberális kormányzat és a katolikus egyház konfliktusának…..
Pérócska 2010.03.19 00:13:15
@Pásztor Tibor: az egyház az átlagot kapja (kapná, ha a kormány nem trükközne), ez azt is jelenti, hogy más iskolák meg többet kapnak. Az egésznek kisebb lenne a jelentősége, ha az állam hajlandó lenne finanszírozni a közoktatást és az alap normatíva fedezné az oktatás költségeit. (ma kb 40%-ot finanszíroz)
Az alapítványi iskolák is jogosultak lennének a kiegészítő támogatásra, csak le kellene mondaniuk a tandíjszedésről (meg szerződést kötni a közfeladat ellátására). Inkább a tandíjat választják.
Ha az önkormányzat "áttolja" a feladatot az egyházra, az állam beszedi tőle a "zsét" (ha jól emlékszem, két évig).
  Irodai csúszdát ugyan már láttam képen (például a Google svájci irodájában van egy), de nem gondoltam, hogy Magyarországon egy Kalazanci Szent Józsefről elnevezett intézményben jelenik majd meg. (Ha valaki tud más hazai előfordulásról, kommentelje.) A névválasztás (CDO…..