Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sevike

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó napot! 2014 ben ajándékba kaptam édesapámtól egy lakást, aminek az ajándékozó levélben 33 M forint volt megjelölve értéknek. 2016-ban az ingatlant értékesítettem 40.5 M Ft-ért. Szeretném megtudni mekkora érték után kell adóznom az évben? Másik kérdésem, hogy az eladott lakáson vásároltam egy…..
Naná, hogy jelentkeztem tesztelni a BUBI-t. Van saját bicajom, használom is eleget, de a hétköznapokon szervezési problémák miatt nem tudok reggelente azzal elindulni otthonról, viszont napközben be tudnék iktatni egy kis tekerést, így évek óta várom, hogy végre elinduljon.  Azaz vártam. Eddig.  A…..
Sevike 2014.07.30 00:55:40
@VulpesVulpes: Kérdőívben írtam is kommentben, hogy nagy baj, hogy nem hívják fel a figyelmet az agyváltók helyes használatára. A külső láncváltókkal tekerés közben szabad tekerni, agyváltóval viszont kizárólag akkor, amik nem tekersz, egyébként tönkremegy az agyváltó. Hétfőn találkoztam is eggyel ami már olykor szalajtott 2-es fokozatban. Értelmesebb lett volna, ha egysebességes, sajnálom azt a sok jó agyváltót, ami tönkre fog menni.
Egy tehergépkocsival ütközött kerékpárost látnak el a mentők Camdenben, 2013. november 18-án. Fotó: Peter Macdiarmid Két héten belül hat biciklis halt meg London egyetlen útszakaszán. Volt olyan, hogy egy nap alatt többet, a másodikat éppen az elsőt gyászoló tömeg…..
Sevike 2013.11.21 11:19:30
@vau: Szerintem sajnos minimum 50 % körül mozoghat ez az arány, csak kérdés, hogy kinek mi az ingerküszöb az önbíráskodáshoz.

Ezúton én is jelezném minden kedves gyilkolós/áthajtós/megütős/lakattal odaverős érintettnek, hogy baszódjon meg.

Kiegészítésként érdeklődnék az ilyen kiírogatásokkal kapcsolatos büntetőjogi felelősség kapcsán is.

Karácsonytól, de legkésőbb tavasztól biciklin és autóban velem is lesz kamera.

Azoknak a frusztrált más életét veszélyeztető köcsögöknek jelzem, hogy minden centizgető (kezemnek nekimenő - volt ilyen is már), pirosnál direkt elém álló, dudálgatós, kerékpárútra parkoló autósnak üzenem, hogy vagy mennek az internetre, vagy ha lehetséges, akkor fel is jelentem őket.

Nem azért közlekedek kerékpárral, mert meg akarok halni, hanem egész évben gyorsabb, mint a bkv (és igényesebb is), hétköznapokon pedig az autónál is gyorsabb közlekedési mód Budapesten.

Szóval aki a természetes szelektálódással fenyeget, az 1, bekaphatja 2, sajnos többen halnak meg autóval, mint biciklivel..
Sevike 2013.11.21 11:26:47
@vau: Nem szoktam kommentelni, mert minek, de Veled egyetértettem.

Ráadásul ezeket a hozzászólások olvasni elég komoly lelki terror (életveszélyes fenyegetések idiótáktól, akinek sem agyuk, sem felelősségérzetük).

Nem amiatt nyammogok, hogy tegnap az esőben csurom víz lettem a kátyukon átszáguldó (nem 50-el, kicsit többel, mert ugye az autós az mind szabályos...) autósok miatt, mert ez benne van. Persze jó lenne külön utakkal ezeket is megelőzni, de ott még tényleg nem tartunk.

(Egyébként aki kerékpárral jár az jobban utálja a kivilágítatlan kerékpárosokat, mint az átlag autós. Egyrészt azért, mert számára még veszélyesebb, másrészt mert 1 hülye miatt rögtön az összes többi is hülye lesz...)