Regisztráció Blogot indítok
Adatok
movaja

11 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzésben hagyományosabb keresztelői meghívóhoz találtatok néhány szövegmintát.Most pedig összeírtam egy-két modernebb változatot:Szeretettel várlak 2010. augusztus 08.-án 11 órakor azAbodi Templomban tartandó keresztelőmreés az azt követő ünnepi ebédre.Minta…..
HősNőkblogok   Nincs időd boltba menni? Esetleg azért nem szeretsz vásárlásokat bonyolítani, mert elcsábulsz és felesleges dolgokat is veszel? Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy a bevásárlást néha nyűgnek érzem. Olykor pedig sok időt töltök…..
Irigylem azokat a nőket, akiknek csak annyi a problémájuk, hogy minden alkalommal elmondják a gardrób szekrény előtt: „nincs egy göncöm sem, amit felvehetnék!”. Ezzel szemben nekünk az üzletekben sincs választási lehetőségünk, a ritka alkalmakat kivéve (itt szeretnék…..
Ki ne látta volna már kisgyerek és játékbaba első találkozását! A csöppség szinte azonnal a baba szemét veszi célba /na nem azért , hogy kiszúrja, ezt csak mi gondoljuk így :) / és a haját markolássza. Mi, felnőttek pedig ilyenkor már szinte ösztönösen…..
    Egy ideje divatba jöttek a felnőttes babaruhák. Menő farmerek, vastag pulcsik, kötényruhák, díszes rátétes kabátkák és szőrmebunda újszülötteknek. Ezek elsősorban a gyanútlan és naív kezdő szülőket és kétségbeesetten ajándékért rohangáló rokonokat…..
HősNőkblogok ...Mielőtt belekezdenék a mai bejegyzés közzétételébe, szeretnék bemutatni nektek Valakit!...mégpedig egy új, tündér(i) tanárnénit, aki ezentúl a segítségemre lesz majd az "online fejlesztési órák" megtartásában... Ő TündérTanárnéni…..
Mi sem egyszerűbb! Kattints a Beállítások -> Megjelenés menüpontra, és pipáld be azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a poszt végén akarsz látni. Ha valami miatt nem jelenik meg, ide kattintva megtalálod az ehhez tartozó hibaelhárítási útmutatónkat...
Ha sikerült kiválasztanunk az idézetet, felvetődik a kérdés, hogy mit is írjunk a meghívóba.Álljon itt néhány szöveg ötletadónak:Hagyományosabb szövegek: Minta Mónika és Szülei   Szeretettel meghívják Önt és kedves családját 2010.…..
  A minap vásárlásból hazafelé jövet egy kétévesforma, csacsogó csöppség keresztezte az utamat. A kis rollerjét tolva, és a járókelőkkel mit sem törődve, teljes beleéléssel skandálta, hogy "cirmos cica".... / vagy "cifra palota" ? / Nem értettem…..
Keresztelő Idézetek 2010.07.02 19:10:00
Milyen idézetet írjunk a meghívóba?Az idézet kiválasztása sem egyszerű feladat. Szerintem mindenki azt szeretné, hogy az ő meghívóján legyen a legszebb idézet:) ami tükrözi gondolatait, érzéseit, személyiségét.Segítségül összegyűjtöttem egy csokorra való idézetet.…..
Keresztelő A meghívó 2010.06.27 19:22:00
Megvan az időpontunk és a helyszínünk. Ideje elkészíttetni a meghívókat...Szerencsére az utóbbi időben már itthon is vásárolhatunk - leginkább online - szebbnél szebb keresztelői meghívókat. Ezeknek az ára kb. 350Ft/db-nál kezdődik. De azért még van lemaradásunk a külföldi…..
A kisebb családi rendezvények is komoly előkészüléssel járnak. Egy keresztelő megszervezése sok odafigyelést, szervezői munkát igényel, pláne egy pár hetes - hónapos kisbaba mellett.A szervezés lépései:1. Keresztszülők kiválasztása2. Helyszín,…..
movaja 2010.06.26 17:49:05
@Mézharmat: örülök, hogy tetszik a blog:)
Igen a fotós is nagyon fontos, majd erről is tervezek egy posztot. 3 keresztelőn vagyok túl:) de sajnos egyiknél sem gondoltunk a profi fotósra, amit így utólag nagyon bánok. Én vagyok a fotós a családban, így most másra kellett bízni a gépet, hát nem is lettek jó fotók egyik gyerkőcről sem:(
A keresztelő után - ha csak a keresztszülőket és nagyszülőket hívtuk is meg - illik megvendégelni a meghívottakat.Felkereshetünk egy éttermet is, ahol minden terhet levesznek a vállunkról, nem kell bajlódnunk a főzéssel, a vendégség utáni romok eltakarításával. Ez esetben - ha…..
movaja 2010.06.26 17:38:52
@Bellis: Ez egy nagyon jó költségkímélő ötlet:)
A keresztszülők kiválasztásával egyidőben elkezdhetünk gondolkodni az időponton és a helyszínen is.Ha megvan, hogy kit szeretnénk felkérni keresztszülőnek, hol szeretnénk tartani a keresztelőt na és hogy mikor, akkor célszerű a kiválasztott személyeket felkérni e nemes…..
Ahány egyházközség annyi szokás, így ha már megvan a kiszemelt templom érdemes felkeresni és megérdeklődni a helyi szokásokat.De azért általánosságban elmondható, hogy legalább az egyik keresztszülőnek az adott vallásúnak kell lenni. Nem fontos, hogy házaspárt válasszunk, s…..
A gyermek születése nagy öröm és nagy titok. „Mi lesz ebből a csodálatos pici lényből? Kire bízhatjuk rá a sorsát?” - merül fel a kérdés a szülőkben. A keresztszülők kiválasztása nem könnyű feladat.Keresztszülőnek lenni megtiszteltetés, ugyanakkor felelősség…..
 A keresztség az egész keresztény élet alapja;Isten szeretetének hatékony jele, szentség,mely által megszabadulva a bűntőlújjászületünk mint Isten gyermekeiJézus Krisztusbanaz Egyház közösségéhez tartozva és küldetésében…..
Keresztelő Keresztelő... 2010.02.08 16:04:00
 Az ember életének egyik fontos eseménye. Vallási és családi ünnep.Nagy készülődés előzi meg. Külön erre az alkalomra vásárolt hófehér kisruha, sok-sok ajándék és különböző hagyományok, szokások jellemzik.A csodálatos ruhák, szép ékszerek, megannyi apró…..