Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JMnem

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kerékpárosok háromnegyede tisztában van azzal, hogy egyirányú utcába csak akkor lehet biciklivel behajtani a forgalommal szemben, ha ezt külön tábla engedélyezi. A legalapvetőbb KRESZ-szabályok ismeretét firtató kutatás szerint ez a legkönnyebb kérdés a biciklisek számára. A…..
JMnem 2012.04.15 12:31:36
@Perillustris:
országút meghatározás nincs a kreszben...
Gyakori megállapítás, hogy az autósok kevésbé figyelnek oda a  gyalogosokra és a kerékpárosokra, ami részben sajnos igaz.  Én is azt mondom, hogy nekünk autósoknak jobban oda kell figyelni a gyalogosokra, kerékpárosokra. Viszont közülük sokan nem tudják az alapvető…..
JMnem 2011.04.25 08:52:51
@Con Storm: Nem is kell, mert az GYALOGÁTKELŐHELY, és nem járműátkelőhely!

Az 5 éves kisgyereknek nincs felelőssége, azt a szülei viselik. Amit ő csinál az nem közlekedés.
Azt az érvelést nem értem, hogy "ha valakivel valamit nem csinálhatsz meg akkor annak elsőbbsége van veled szemben"...
Sziasztok!   Friss élményeimmel szeretném gazdagítani a blogot. Mivel közeledik a vizsgaidőszak és nem kell annyi időt az egyetemen töltenem, ezért az egyik diákszövetkezethez mentem , hogy adjanak valami melót. Nem válogattam, mert kell a "zsebpénz", az élet drága, a…..
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
Na, akkor tegyük fel, hogy egy afrikai, vagy latin-amerikai országban, esetleg valami kis távoli óceániai szigeten úgy dönt a parlament, hogy ezentúl a helyi kultúrának, hagyománynak és éghajlatnak megfelelően mindenki köteles anyaszült meztelenül járni.- Nincs abban semmi –…..
Voltak idők néhány évszázada, amikor a gazdagabb falvak/városok, ahol már mindenki jólétben élt, kénytelenek voltak a szomszédból hozatni koldusokat, hogy jó keresztényekként alamizsnát oszthassanak. Nos ma már kicsit más a helyzet, inkább túl sok a kéregető. Többségük…..
JMnem 2010.07.13 06:36:17
@Yooha: Olyan mint a szendvicsember, csak nincs benne a töltelék. Le van téve a járdára keresztben és kerülgetheted.
A Magyar Kerékpárosklub tavasszal kezdett gyűjteni, péntekig 1103827 forint jött össze, amiből fel tudták állítani Budapest első kerékpáros forgalomszámlálóját a Múzeum körúti kerékpársávon. A számlálót pénteken adták át, a forgalom alakulása a helyszínen és…..
JMnem 2010.07.07 07:24:26
@igazi hős: Nálam is statikus (882), tegnap is ennyi volt. Gondolom még nincs kész.
Egyébkén tudod, vagy tudja valaki, hogy mindkét, vagy csak a számlálóhoz közelebbi bringasávon mér?
Csak egy gyak. noname beírást találtam a kerekparosklub.hu/szamlalo oldalon.
A híd lezárása után nagy felhördülést okozott, hogy az ideiglenes átkelőnek kijelölt déli járdán hatóságilag betiltották a biciklizést. A döntés össznépi ellenállást váltott ki a budapesti kerékpárosok körében, akiknek erős hivatkozási alapot adott, hogy az Andrássy…..
JMnem 2010.07.05 09:06:56
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
"ostobaságot írsz. Bár vannak kétségeim, hogy érzékeled-e, mekkorát."
- érzed az "érvelésed" súlyát??
- mellesleg NEM válaszoltál!
- Ki mondta, hogy Te helyesled, hogy ha valaki nem tolja a hídon??
JMnem 2010.07.05 09:37:07
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
bizonyítható tahóságod miatt többet én sem reagálok rád!
JMnem 2010.07.05 21:14:44
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Kérlek ne köszönj meg semmit, mert a végén még totális lelki válságba taszítassz a kedvességeddel!
Májusban a teljes 15 év feletti magyar lakosság 49 százaléka használt kerékpárt közlekedésre vagy túrázásra, derült ki a TNS Hungary felméréséből (pdf), amit a Magyar Kerékpárosklub megbízásából végeztek a kerékpárhasználatról. Közlekedési eszközként országosan a…..
 Szeptemberre készül el az egészségügyi akcióterv – jelezte a minap egy interjúban Réthelyi Miklós nemzeti erőforrásokért felelős miniszter. Hogy mit fog tartalmazni a koncepció, arról ma még keveset lehet tudni, ám a közelmúltban felröppent hírek szerint, az…..
Az vitathatatlan, hogy az utcák egy fokkal jobban néznek ki, ha a buszmegállók díszburkolatot kapnak. A kövezés célja azonban általában nem az esztétikai nyereség volt, hanem az, hogy az útburkolat ne menjen tönkre olyan gyorsan a buszok okozta frekventált terhelés miatt. A műkő…..
JMnem 2010.06.24 14:32:28
@suhanyc: "Tudom vannak akik járdáznak"
Gyalogosként én azt tapasztalom, hogy a biciklisek több mint 90%-a járdázik! Számoltam, tudom! Ha gyáva az úton menni akkor keressen más módot a saját közlekedésére. A netovább meg az amikor az aluljáróban a tömeg között tekernek kb (70% teker a maradék tolja ahogy kell). Természetesen a fórumozók soha de soha nem járdáznak. Na persze...
Egy 2007 nyarán lezajlott autós-kerékpáros (férfi-nő) összetűzés végére tett pontot három év után a bíróság. A sértett, Pegi az alleycat.hu-n írta meg az egy év felfüggesztettel végződött sztoriját, ami azzal kezdődött, hogy a Gellért tér környékén véletlenül…..
JMnem 2010.05.01 19:48:51
@Perillustris: Sajnos semmit, a rendőrség egy kivételtől eltekintve nem foglalkozik az ilyen fotókkal...
Az jutott eszembe, hogy ha ennyien járdáznak akkor senkit nem fognak meggyőzni arról, hogy kellenek a kerékpárutak, mert az utakon nem növekszik a kerékpáros forgalom. Naponta negyven percet gyalogolok, látom.
Az izzógyártásos cikk kapcsán jutott eszembe a következő párhuzam.   A hagyományos izzó gyártását leállította az EU, mert az új, energiatakarékos izzókkal energiát lehet spórolni, ezáltal megmentjük a Földet, és tettünk valamit a környezetvédelemért is. Ezzel nem is…..
JMnem 2010.01.21 16:42:14
@Androsz:
Volt felmérés is ezügyben (fénycső): Iskolai diákok koncentrációs képessége megugrott amikor a fluoreszcens fénycsőről természetes napfényre váltottak az iskolában. Nem csodálom, ha zavar ez a fény!
Szeptember közepén számoltunk be arról, hogy a rendőrök a Margit hídon mindenkit leparancsolnak a bicikliről és segédmotorokról. A BRFK akkor azt mondta kérdésünkre, hogy a szigorítás oka, hogy egy biciklis elsodort egy 4 éves kislányt.  A Critical Mass blogján a Magyar…..
Biciklivel a közlekedési szabályok betartása gyakran indokolatlanul hátráltatja a haladást, néhol veszélyes is. A biciklisek száma gyorsan növekszik, viszont az infrastruktúra fejlődésének tempója ettől messze elmarad, így rengeteg öntörvényű kerékpárost látni az utakon.…..