Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dirk (Könyvtáros)

36 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha tisztességesen tagelnénk az adásokat, Grath harmadik témájánál valami ilyesmi lenne: sólyom, drog, kémkedés, CIA, Mexikó, Szovjetunió, balfaszok, Sean_Penn. Egészen elképesztő a Sólyon és a Hóember fedőnevű két amerikai fiatal története, amiből inkább nem is spoilerezek le semmit. Embed lent,…..
Sajnos a kedvenceinket vérbe fagyva fogjuk találni, így búcsút mondhatunk a kibelezett egészségügynek, a lefejezett oktatásnak, de a barackfavirágos Lannistereknek jó lesz. A jövő évi költségvetés megírását A Trónok harca könyvsorozat szerzőjére, George R.R Martinra…..
Az alternatív történelem igazából az elme játszótere, ha pedig már játszunk, játsszunk rendesen. Mai témánk egy igazán elrugaszkodott alternatív történelmi helyzet, ami a méltán népszerű Végső visszaszámlálás című amerikai film befejezésének átalakításával…..
A főhős te vagy! Azt hiszem, a kilencvenes évek elején beáramló fantasy-irodalomból sokak számára az ún. lapozgatós könyvek jelentették a csúcsot - annak ellenére, hogy fordítási/szerkesztési hibák néhányat majdnem játszhatatlanná tettek (errata pl. itt). A klasszikus…..
Félrefordítások Kuna, mi? 2010.10.01 12:52:00
Ki tudja, hányadszor köszönjük meg seth_greven újabb beküldését:Nem tudom, ki ismeri a "lapozgatós könyveket" (Steve Jackson és Ian Livingstone találmánya), amik Kaland, Játék, Kockázat és Fantázia Harcos néven futottak nálunk. Gyerekkoromban szívesen játszottam…..
– járja körbe futótűzként a kérdés a webet tegnap este óta. A GOG.com leállt, helyén csak egy rejtélyes üzenet fogadja a látogatót, miszerint az oldal új formában hamarosan újraindul. Az üzenet nemcsak a főoldalon jelenik meg, hanem midnen gog.comos linken, szóval az oldal…..
Könyv-tér Hear Me Roar! 2010.09.21 11:17:48
" It really is. I think we can say without reservation that it is the best picture featuring an orc, an actor and a unicorn pegasus kitten, ever." Nos, elnézést mindenkitől a hosszasra nyúlt szünet miatt, amely bizonyos formában valószínűleg még hosszasabb lesz: szeptember…..
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
Érdekes megfigyelni, hogy az öregedő sci-fi írók gyakran - időben és térben is - egyre közelebbről választanak témát. Ez történt például William Gibsonnal is utóbbi két könyve esetében, és Arthur C. Clarke is tagadhatatlanul rengeteg kéznél levő anyagot használt fel e…..
...A szikár és vöröses fű, mint lángoló ujjak markolásztak a réten, és vékony sávokban húzódtak végig a csupasz lankákra, s kúsztak fel egészen a hegyhát bokájáig. Az egész kép úgy vált ki az amúgy is borús környezetből, mint alattvalók könyörgése a nagy királyhoz.…..
Dirk (Könyvtáros) 2010.08.31 22:23:33
@Renszarv: Bevallom, csak sokadik nekifutásra sikerült végre, az elmúlt két-három évben nekikezdtem már párszor.
Különféle jelenlegi és közeljövőben várható események miatt a tervezett kéthosszabb szünet helyett várhatóan egy hosszú lesz, vagyis két-három hétig nemvárható új teljes poszt. Addig is álljon itt a mindenki által ismert District 9 ihletője, az Alive in Joburg című…..
Mindannyiunk bánatára Stöki szabadságon van, így leesne az aranygyűrű az ujjáról nincs most kedve a szerdai retróval bütykölni, de hogy ne vigyen el minket a népharag, kitaláltam valamit, amivel hozunk is ajándékot meg nem is, satöbbi.Szóval kivételesen nem egy régi játék…..
IDDQD Heti retro: Laser Squad 2010.08.05 13:00:00
Volt, aki hónapok óta várt erre: a heti retrojáték-szavazások örök második helyezettje, a Laser Squad végre nyert (igaz, sokáig a Barbarian vezetett). Jöjjön akkor erről egy cikk – bár mint látni fogjuk, a Laser Squad kapcsán Laser Squadról nem sokat lehet írni, más…..
Aki egyszer is utazott BKV-val tudja, milyen bosszantó, ha a buszok késnek, lassúak vagy a dugóban vesztegelnek. Pedig Budapest még nem is olyan nagy város, mint sok más ország fővárosa. Kína már megtalálta a tökéletes megoldást a dugók elkerülésére.   A recept egyszerű a…..
Könyv-tér Szolgálati közlemény 2010.08.02 12:00:00
Ezen a héten a blog nyári parkolópályára áll, amit még valószínűleg még követ egy másik egyhetes szünet is a hónap végén. Ha lesz időm, akkor egy rövid posztot még szeretnék kirakni csütörtökön, de rendes poszt nem várható. Ami a rövid szünet utáni időszakban…..
Könyv-tér Doom - a képregény 2010.07.29 12:00:00
"Ahhh! Chainsaw! The great communicator!" A Doom: maga a számítógépes játékok legendája, a popkultúra ikonikus programja. A Doom 1993-as megjelenése annak ellenére rengette meg alapjaiban a számítógépes játékok szubkultúráját, hogy minden téren biztos alapokra…..
 Ehmm, hát nem lesz egyszerű dolgom ezzel a KSR-regénnyel, már ha egyáltalán beszélhetünk regényről ebben az esetben. A spekulatív irodalom olvasói emlékezhetnek, hogy a nemrég elemzett Csodaidők nagy port kavart fel anno a Zsoldos-díjra jelölés elutasítása miatt. Aki nincs…..
Fred Phelps prédikátor és hírhedt követői, akiknek nézetei még a jobbos, republikánus újkeresztények számára is túl radikálisak, úgy határoztak, idei legnagyobb dobásuk a san diegói ComicCon előtti protestálás lesz. Phelps és a “nyája” kezdetben azzal tett szert…..
Vagy legalábbis annak hiányát. A tegnapi e-book poszt után ma reggel újabb lehetőség a könyvgyűjtemény bővítésére, a hiányok foltozására: három napon keresztül a Libri akciósan (20-30%) mintegy száz fantasy regényt: Neil Gaiman, Gene Wolfe, Michael Moorcock, Robin Hobb, Anna…..
Könyv-tér Ingyen könyvek 2010.07.22 12:00:00
A nyári hőségre és az ezzel kapcsolatos programokra való tekintettel megszakítjuk adásunkat! (Értsd: lusta voltam rendes befejezni mára egy rendes posztot, de egyelőre még tartanám magam a hetti kettőhöz.)Habár a digitális könyvek Magyarországon különféle okokból egyelőre…..
A nyári szezon jegyében kalandozzunk el most kissé a fantasy és a sci-fi fajsúlyos világától a lazán gaslight-viktoriánus sorozatgyilkolós eposzok felé. A Calebb Carr által írt A halál angyala kellemesen vegyítette a CSI-generáció sablonos történeteit a mostanában divatos…..
Hétvégét felvezető rovatunkban jöjjön egy igazi nehézbombázó, aki egyszerre testesíti meg a bajba került nemes hölgy toposzát és azt a rajzfilmes erotikát, amit Jessica Rabbit is képvisel. Mert lássuk be, Daphne hercegnő úgy néz ki, mint aki éppen fellépésre készül egy…..
Dirk (Könyvtáros) 2010.07.17 08:31:21
@agz: Volt belőle egy adag későbbi kiadás is, és 2002-ben egy 3D-s cell-shaded remake is PC-re és konzolra, szóval kis botox és smink, de van belőle újabb évjárat is :)
Az űr, a legvégső határ... Ja, bocs, másik univerzum. Mindenesetre a világűr meghódítása a sci-fi egyik legrégebbi toposza, ami új löketet kapott a harmincas évek rakétakutatásai, és természetesen az ötvenes-hatvanas évek űrversenye jóvoltából. Majd a hetvenes évektől…..
IDDQD Szerdai retro: Street Rod 2010.07.14 12:12:00
Múlt héten megint olyan játékot szavaztatok meg, aminek – akárcsak a Defender of the Crownnak – nincs nagy rajongótábora angol nyelvterületen, így alig tudtam valami kis infót előásni róla. Azért belefutottam egy meglepő dologba: eddig nem tudtam, hogy a Street Rod lengyel…..
Közhely, hogy egy jó író saját tapasztalatát és tudását kell, hogy felhasználja íráshoz. Ez természetesen nem elég, de ha a háttértudás és a tudatosság írói képességekkel is párosul, a végeredmény egy Folyamszülött jellegű regény lesz: egy lendületes, élvezetes és…..