Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GyalogGalopp

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei nyáron született egy olyan rendelet, miszerint aki 2010. május elseje után szül, az a kismama a gyermek 2 éves koráig maradhat otthon. Utána tessék visszamenni dolgozni! "De hogyan?"  teszi fel magának minden kismama a kérdést. Mert ha a gyermeket a…..
GyalogGalopp 2009.09.07 20:41:36
@BéKatalin: az nem kérdés, hogy visszamegy-e vagy sem. Azért mennek vissza a nők többsége dolgozni, mert a pénz kell. De ebben nincsen semmi kivetnivaló, ha a nők ezt ésszel teszik, úgy, hogy mellette a gyerekekkel való törődés foglalkozás ne sérüljön. Sokkal inkább abban, hogy sajnos ritkák azon munkahelyek, ahol elismerik a gyerekes, dolgozó nőket!!!!
Családi pénzügyek Iskolakezdés 2009.08.29 14:25:00
Biztos Te is érzed, hogy a nyár elmúlásával, szeptember közeledtével ismét valami új, de mégis ismerős időszak következik: kezdődnek az új hétköznapok!A vakációnak vége, a kisebb-nagyobb üdülőhelyek lassan kiürülnek, visszatérnek az emberek lakhelyükre. Reggelre ismét…..
GyalogGalopp 2009.09.06 09:02:37
@GulyásÁgota: az iskolakezdési támogatás bizony pénzügyi segítség az iskolába járó gyerekek szüleinek - és jó ha kap a szülő, pláne, ha mindkettő tudja igényelni. De ne felejtsük el, hogy mennyibe kerül az iskolakezdés (kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, és ez az anyagiakban is látszik!). Van olyan szülő, aki nem tudja megoldani, hogy saját erőből vegyen meg mindent, amit a suli előír. És milyen lehetőségei van, adódhatnak ebben az esetben?
GyalogGalopp 2009.09.06 22:36:42
@Gulyás Ágota:
Szia Ágota !
Hát nem túl sok lehetőség van szerintem. Az önkorményzat adhat. De a mostani szűkös időkben, amikor mindenhol megvonások vannak, nem hinném, hogy annyira bőkezűen osztanának pénzt. Elvileg rászorultság alapján lehet kérvényezni. De hogy mi alapján döntenek? Gondolom önkormányzata válogatja...
Az iskola nem ad támogatást. Ő is az önkormányzattól függ.
Megoldás lehetne talán: tankönyv öröklése nagyobb testvértől, vagy könyvtár igénybevétele ahol van.
Valakinek van esetleg más ötlete?
Pénzügyeidet elsősorban élethelyzetednek megfelelően alakítsd! A gyermekkort követően - pénzünk kezelése témájában - alapvetően négy életszakaszt különböztethetünk meg, és bár gyakran összemosódnak, mégis azért fontos ezek elkülönítése, mert az életszakaszok…..