Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kori69

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei nyáron született egy olyan rendelet, miszerint aki 2010. május elseje után szül, az a kismama a gyermek 2 éves koráig maradhat otthon. Utána tessék visszamenni dolgozni! "De hogyan?"  teszi fel magának minden kismama a kérdést. Mert ha a gyermeket a…..
Kori69 2009.09.07 17:46:52
@BéKatalin: Van egy javaslatom, mit szóltok hozzá? - Az anyák ne menjenek vissza dolgozni, hanem legyenek teljes mértékben elismerve, mint 'szuperwoman-ek' a gyermeknevelésért és a család összetartásáért. Miért? Egyszerü. A nap 24 órájában több hivatást is ellátnak, olykor egyszerre, mint édesanyák, óvónők, tanárok, orvosok, pszihológusok, logisztikai mesterek, szakácsok, pincérek, jogi képviselők, stb.... Ennek megfelelően megérdemelnék az ennek megfelelő juttatást. Simán megérdemelnék nettóban a mindenkori minimálbér 10x-ét. Akik a jogszabályokat hozzák, mutassanak példát és osszák be a minimálbért, persze költségtérítés nélkül. Inditványozhatnánk, nem ?!
Kori69 2009.09.17 16:27:39
Néhány információ az óvodai elhelyezéssel és ellátással kapcsolatban:

Az óvodai ellátás biztosítása elsősorban a települési önkormányzatok (községi, városi, fővárosi kerületi önkormányzatok, megyei jogú városi önkormányzatok) kötelező feladata.

Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. Az óvodába a gyermek a harmadik életévének betöltése után vehető fel. A felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt. Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki köteles óvodába járni, ha lakóhelye, tartózkodási helye az óvoda körzetében található. A kötelező felvételt biztosító óvoda - ha a gyermek betöltötte a harmadik életévét - nem tagadhatja meg a halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, illetve annak a gyermeknek a felvételét, aki jogosult a napközbeni ellátásra, vagy felvételét a gyámhatóság kezdeményezte.
(A közoktatásról szóló 1993.évi LXXIX.törvény 65.§.)

A szülőnek kötelező óvodába adnia a gyermekét a nevelési év kezdő napjától, minimum napi négy órára, amikor a gyermek betölti az ötödik életévét. Az óvodai foglalkozásokat oly módon kell megszervezni és biztosítani, hogy az óvoda a szülők igényei szerint eleget tudjon tenni az óvodai neveléssel, a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatainak.

A törvényben meghatározott óvodai feladatok ellátásához igénybe vehető heti időkeret ötven óra, melyet indokolt esetben meg kell növelni a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatokhoz szükséges idővel. (A közoktatásról szóló 1993.évi LXXIX.törvény 24.§.)

Az óvodai ellátások közül ingyenesen lehet igénybe venni az óvodai foglalkozásokat, szükség esetén a logopédiai, dyslexia-megelőző foglalkozásokat, és a sajátos nevelési igényű gyermekeknek szervezett napi két órás felzárkóztató programokat. Nem kell térítési díjat fizetni a rendszeres egészségügyi felügyeletért, valamint a szolgáltatások igénybevételekor az óvoda létesítményeinek és eszközeinek használatáért sem. Nem vonatkozik ez a szabály a nem helyi önkormányzat, illetve nem állami szerv által fenntartott óvodákra, ahol az elhelyezésen kívül egyéb címen is díjat kérhetnek.
(A közoktatásról szóló 1993.évi LXXIX.törvény 114.§.)

A gyermekek napközbeni ellátását biztosító helyi önkormányzat, illetve állami szerv által fenntartott óvoda az alapellátásként nyújtott szolgáltatások közül csak a gyermekétkeztetés igénybevételéért kérhet térítési díjat. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek után az intézményi étkezési térítési díj 100 %-át kedvezményként kell biztosítani.
(A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. Törvény. 148.§.)
Családi pénzügyek Pénzbeosztás 2009.08.27 11:35:00
Ha pénz áll a házhoz, akkor azzal valamit tenni kell!Pillanatnyi és jövőbeli igényeinkre, valamint szeretteink igényeire gondolva - élethelyzetünknek megfelelően – félreteszünk és élünk belőle, kifizetjük a tartozásainkat, finanszírozzuk kedvteléseinket. Jó tanács!…..