Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tücsi74

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei nyáron született egy olyan rendelet, miszerint aki 2010. május elseje után szül, az a kismama a gyermek 2 éves koráig maradhat otthon. Utána tessék visszamenni dolgozni! "De hogyan?"  teszi fel magának minden kismama a kérdést. Mert ha a gyermeket a…..
Tücsi74 2009.09.06 22:46:27
@BéKatalin:
hát igen. az anyuka visszamegy dolgozni, hogy egy kicsivel több legyen a családi kasszában. Igen, és mostantól már a családi pótlék is beleszámít az adóalapba!!! Így bizony könnyen előfordulhat, hogy az egyébként adóterhet nem viselő családi pótlékot hirtelen 18%-os adó terheli. Akkor most adóterhet visel, vagy nem?
Tücsi74 2009.09.15 13:57:29
@HovaTovább: Azért lesz drágább az étkezés, mert (idézem)" Drasztikusan emelkedne a bölcsődei, óvodai menza díja, mert míg a szolgáltatók eddig az árképzésnél nem vehették figyelembe a rezsiköltséget, a jövőben a nyersanyagköltség 50 százalékáig ezzel is megfejelhetnék a tarifát. "
És persze az önkormányzatnak arra már nincsen fedezete, hogy ezt is átvállalja. Sajnos... Bár így viszont még többen fognak szociális alapon jogosulttá válni..
Családi pénzügyek Iskolakezdés 2009.08.29 14:25:00
Biztos Te is érzed, hogy a nyár elmúlásával, szeptember közeledtével ismét valami új, de mégis ismerős időszak következik: kezdődnek az új hétköznapok!A vakációnak vége, a kisebb-nagyobb üdülőhelyek lassan kiürülnek, visszatérnek az emberek lakhelyükre. Reggelre ismét…..
Tücsi74 2009.09.06 22:42:37
@GulyásÁgota:
Hát igen, az iskolakezdési támogatás idén volt utoljára adómentes. Jövőre biztosan még több helyen megvonják..
Egyébként bizonyos esetekben ingyen jár a tankönyv. Csak kérelmezni kell az iskolában egy formanyomtatványon, illetve bizonyítani (pl családi pótlékot kiutaló csekk, vagy banki jóváírás) kell a jogosultságot.
Hol jó lakni? Hogy jó lakni?A középiskola befejezése után a főiskolai, egyetemi tanulmányok vagy egy új munkahely messze sodorhat a szülői otthontól és egyben közelebb léphetsz az önálló élet felé. Ha jelenlegi lakóhelyedtől távol folytatod életedet, központi kérdéssé…..
Tücsi74 2009.09.06 08:53:30
@Gulyás Ágota:
Suli után? Csak jussunk el addig, hogy tanulmányokra lehessen költeni. A kisiskolában már annyi bőrt húznak le a szülőkről... Csak egy 1 osztályos tankönyv-, tanszercsomag meghaladja már a minimálbér összegét...
És még, hogy ingyenes az iskola?????
Pénzügyeidet elsősorban élethelyzetednek megfelelően alakítsd! A gyermekkort követően - pénzünk kezelése témájában - alapvetően négy életszakaszt különböztethetünk meg, és bár gyakran összemosódnak, mégis azért fontos ezek elkülönítése, mert az életszakaszok…..
Tücsi74 2009.09.04 21:20:41
@KePe: Szia KePe! A válasz nagyon egyszerű kérdésedre: semennyire! Én szoktam kapni egyenlegértesítőt a befizetésekről, a hozamokról, majd az egyenlegemről. Az utóbbi 1-1,5 évben hiába van befizetés, a záróegyenleg mindig kisebb, mint a nyitó. Ha így halad, biztos nem marad semmi...

Egy kalkulátorral ki lehet számolni egyébként, mennyi nyugdíjra számíthatsz: adozona.hu/kalkulator_nyugdij.aspx
Érdemes megnézni....