Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gipszfej

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Sokaknak furcsán hangzik, de mint vendég is alázatosnak, előzékenynek, és udvariasnak kell lennünk. Az a játék, amit úgy hívnak, hogy vendéglátás, kétoldalú és mindenképp előzékenységen alapuló közösségi történés. A szakmaiságon kívül bizony a legfontosabb az emberi oldala, amit sajnos sokszor…..
Külföldön már jól bevált szokás, hogy mindenki felrakosgatja a netre, hogy milyen van és mit használ legtöbbször a képek elkészítéséhez. Mindig is szerettem az ilyen válogatásokat, mert kicsit jobban a színfalak mögé láthattam, hogy mivel dolgozik az adott fotós. Arra gondoltam, hogy most én is…..
Baromira szeretjük a vígjátékokat. Mármint mindenki. Amerikában a Deadpool februári bevétel-rekordot állított fel, mert mert vicces és pofátlan lenni; Adam Sandler még mindig pályán van, és Ice Cube is felhagyott a rapeléssel, mert rájött, a nevettetés nagyobb biznisz. De mi, magyarok sem…..
Önéletrajzunk (más nevein: Curriculum vitae (CV), autobiográfia, resume) egyben önmarketing is, amellyel szeretnénk felhívni magunkra a munkáltató figyelmét, és általa tudjuk megmutatni azt is, hogy a megpályázott munkakörre mi leszünk a legalkalmasabbak. Ezért is érdemes önéletrajzunkat a lehető…..
Varánusz Sajtó, szabadság? 2010.12.15 08:00:00
A Freedom House amerikai szabadságjogi szervezet közleményben szólt be Orbán Viktornak a médiatörvényért. De nem oda Buda, Kedves Vezetőnk szellemes riposzttal vágott vissza a szólás és sajtószabadságért aggódóknak: nyugszikfekszik, ő maga személyesen olvasott utána a…..
teccik-erteni Nyugdíjkulákok 2010.12.14 23:50:17
Úgy tűnik nemzeti kormányunk feláldozta a nyugdíjrendszer hosszú távú céljait a forradalom oltárán. Igaz is, ha az ember forradalmár, akkor tipikusan nincsenek hosszútávú tervei. Célja ekkor tipikusan saját hatalmának bevédése és megerősítése. Ősi a recept.De miben áll az a…..
Bohózat Mi is a bohózat? 2010.12.14 23:34:38
A bohózat a drámai irodalom és művészet egyik válfaja. Rendesen a vígjáték alacsonyabb fokának nézik, de szint oly nagy költői tehetséget igényel és szint oly nagy hatást képes előidézni, mint akármelyik más műfaj. A bohózat a helyzetkomikumra helyezi a fő hangsúlyt, és…..
gipszfej 2010.12.16 00:04:20
Színház.hu A jég - a "filmzene" 2010.08.12 07:25:00
Bee blogján található egy régi értekezés A jégről, és mérhetetlen nyitottságáról tesz tanúbizonyságot, amiért a mindenütt lógó genitáliák okozta első megütközését legyőzte a lelkesedése és olyannyira bejött neki az előadás, hogy még az abban szereplő zenéknek is utánanézett. Alább a válogatás,…..
Helmut Smits holland designer, akinek szivárványablakáról már korábban beszámoltunk, most egy újabb ötlettel állt elő, visszavezet minket az emberiség egyik alapvető szükségletét kielégítő témához, a tűzrakáshoz. Ráadásul nem is akárhogyan, ugyanis a tervező úgy gondolta,…..
A Megasztár és az X-Faktor csatájába azért a információs és dezinformációs deszanthadosztályokat is bevetik a tévék. Pr-osztályaik harcba állnak, folyamatosan sajtóközleményekkel tartják tűz alatt a bulvármédiát és a szakújságírókat, akik csak kapkodják a fejüket, hogy…..
A filmkészítés mára már nem a gazdagok kiváltsága: egy olcsóbb videókamera vagy akár mobiltelefon birtokában mindenki nekiállhat a filmezésnek, hiszen a nyersanyag már nem olyan macerás, mint régen. Digitális formában rögzített anyagokat könnyedén a számítógépre vihetjük,…..
Sajnos csütörtök este az egyik HDD-m minden előzetes figyelmeztetés nélkül elhalálozott, ráadásul ezen tárolom a mindenféle letöltött dolgokat, pl. azokat is, amik a blogon elemzésre, bemutatásra vártak. Ez egy tele levő 250G-s vincsi, és szerencsére úgy tűnik, hogy minden adat…..
Aki több helyen is számítógép előtt ül, pl. tipikusan a munkában és otthon, az már biztosan találkozott a problémával, hogy szüksége lenne valamire a másik gépről. Vagy szeretné a dokumentumait, kedvenc hordozható alkalmazásait, képeit, zenéit kéznél tartani, több helyen is…..
Vetélytársra akadt a klasszikus zenelejátszó, a Winamp. Gipszfej nevű olvasónk hívta fel a figyelmem erre az igen kellemes kis programra mely méltán tör a neves előd babérjaira. Rég írtam zenelejátszóról, tehát elérkezett az ideje, hogy aki szeretne valami újat kipróbálni,…..
Mivel egy egyéni naptár ideális karácsonyi ajándék, ezért a programot december végén lett volna stílszerű bemutatnom, de sajnos most akadtam rá, talán január végén sem késő, hogy ismertessem. Akinek egy szép és hasznos falinaptár hiányzik az életéből, mert mondjuk nem…..
Tigris Freeware Blogja LMMS 0.4.6 2010.01.26 15:22:00
Bevallom, nem vagyok nagyon otthon a zeneszerzésben. Ezért csak csendes csodálattal és óvatosan próbálgatva tudtam a következő programhoz nyúlni. Sok neves és csillagászati árú zeneszerkesztő van a piacon, de az Audacity-n kívül nem nagyon ismertem más komoly alkalmazást ebben a…..
Gondolom mindenki találkozott már a repkedő lapokkal a fájlok másolása közben, amikor a folyamatot reprezentálandó egy csík is végigfut az animáció alatt. Aki így szokott másolni, az biztos belefutott már abba is, amikor nagy nehezen összeválogatott jónéhány fájlt, mondjuk…..
A Magyar Opera blog meghirdette cikksorozatát, amiben bárki megírhatja, hogy ő hogyan használja az Opera böngészőjét. Ehhez segítséget is talál a kiírásban. Az alábbi írás is ennek az akciónak az eredményeként született, ezúttal Gipsz Jakab jóvoltából, akinek ezúton is…..
Kovács Kati rengeteget készült a Qualitons-zal közös, A38-as fellépésére, és mint az a videóbol látszik, megérte. A közönség egy emberként lúdbőrözött, a 65 éves énekesnő formabontó előadása minket és őt is kizökkentette a szintis haknik világából. ..
gipszfej 2009.11.01 21:16:14
@mangorlo: Persze, hogy nyitott a blog, na, ne sírjál, igyál inkább még valamit, hátha attól megnyugszol. Persze, hogy még te is megmondhatod, ha valami nem tetszik, csak ne sírj, nem bántalak, hallgass egy kis szar Kontroll csoportot, ami három hangra épül -te csak tudod, hiszen szintén zenész vagy - a volton is agyon melóztad magad - na jó, ne sírj már - persze, hogy te is felléphetsz, majd egyszer, annak a két embernek, akit érdekelsz - csak ne sírj, na, kiskobakodat tett szépen le és ha nem tudsz okosat mondani, csak szipogj és pihenj egy kicsit - persze, hogy ez a hazád, hát hogyne lenne az, csak épp te nem vagy a hazád fia - ha látnád, akkor látnád - na, csak ne sírj már, na. Jó? Nem bánt többet a bácsi.
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
gipszfej 2009.09.04 22:58:08
@cousin333:

Üdv!
Fogadd hálás köszönetem!
Már be is állítottam. Jupijé!
Na ilyen nincs a FF3 ban! Lehet, hogy a végén még teljesen áttérek?

Szóval, még egyszer köszönöm!
gipszfej 2009.09.07 16:28:35
@özv. Horvai Jolánné:

Köszönöm szépen, majd jól kipróbálom.