Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Delamo

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
© by Delamo Az elmúlt évtizedekben vendégek egész seregétől hallottam hajmosás előtt, közben vagy után, hogy ez az a munkafolyamat, amit legjobban várnak és szeretnek. Meg tudom érteni őket, hiszen valóban kellemes élménnyé válhat ez a - talán leggyakoribb -…..
Delamo 2010.11.01 22:24:13
@szabohajnal: Kedves Szabohajnal, köszönjük a hozzászólásod és üdvözlünk az olvasók körében! :-)

Delamo
Delamo 2010.11.01 22:43:37
@HelloMoncsi:
Szia HelloMoncsi!

Szeretettel köszöntünk Téged is az olvasók között! :-)

Amennyiben fejbőröd és/vagy hajad állapota (fény, rugalmasság, tartás) megfelelő úgy nem szükséges változtatnod. Ha azonban az eltelt idő alatt vegyszeres kezelése(ke)n esett át a hajad, vagy éppen, hogy abbahagytad ezeket, úgy el lehet gondolkodni a váltáson.

Delamo
Milyen lenne a világ Nutella nélkül (Che mondo sarebbe senza Nutella), mondja a reklám. És mit ad Isten, és mit ad az Európai Unió könnyen lehet, hogy megtudjuk ezt. A Nutella sok olasznak és nem, olyan, mint mondjuk itthon a Túró Rudi, tehát érthető, hogy nagy a felindulás…..
Delamo 2010.06.20 12:40:41
@Cold Heart:

Ha még csak ezek lennének benne, nem is lenne baj...
Két évvel ezelőtt kellett megvizsgálnunk jó néhány élelmiszert, hogy melyek azok, amelyek vegetáriánusok, laktovegetáriánusok számára is javasolhatók fogyasztásra.
Érdekes eredmények születtek...
A Nutella egyik - legnagyobb mennyiségben előforduló - összetevője egy élelmiszer-adalék, amit a kakaó/csokoládé helyettesítésére használnak.

Ez nem más, mint a porított MARHAVÉR...

"Fantasztikus" barna színt ad a termékeknek és lényegesen olcsóbb, mint a kakaó, vagy a csokoládé. Emellett "állománysűrítő" tulajdonságokkal is bír.

Szóval, ki szeretne egy kis "Marhavéres"-kenyeret reggelire?
Delamo 2010.06.20 20:10:18
@Bizi Clop:
- milyen intézmény tagjaként belül vizsgáltátok a nutellát?
Az európai élelmiszerbiztonsági hivatal (EFSA) egyik laboratóriuma.

- hol lehet letölteni a vizsgálat eredményét?
Sajnos sehonnan.

- ha két éve vizsgáltátok, hogyhogy még mindig nincs ráírva a címkéjére?
Ennek több oka is van:
1: élelmiszerbiztonsági szempontból "nem veszélyes" (NO COMMENT)...
2: nem a Ferrero kérte a vizsgálatokat, hanem egy táplálkozástudománnyal foglalkozó független alapítvány.

Csak csendben jegyzem meg, hogy a forgalomba kerülő "prémium kategóriás", "kiváló minőségű", "ellenőrzött körülmények között készülő" "élelmiszernek" nevezett termékek közel 40%-át én akkor sem fogyasztanám el, ha ingyenesen tömnék tele velük a hűtőszekrényemet.
A nutella csak a jéghegy (egyik) csúcsa.

Jónéhány alkalommal találkoztam már pld. olyan paradicsommal, aminek az állati hormon tartalma megközelítette egy halrúdét...
A teljesség igénye nélkül én pld. virslit, párizsit, szafaládét (tehéntőgy, állati zsigerek, csirkebőr); pulykahúst (bármilyen formában); rákot; tengeri halakat; kagylót; ketchupot; müzlit, marokkói és Spanyol zöldségeket, dél amerikai szőlőt és onnan származó dióféléket, kínai szárított fűszereket, sushit, olíva olajat(!), margarint(!), zselés cuccokat (állati csontok), amerikai sajtokat és szirupokat, cukormentes "light" termékeket, stb. annak ellenére nem veszek évek óta, hogy egyébként nagyon is szívesen fogyasztanám nagyrészüket (ha megbízható forrásból származnának).

A legnagyobb "ellenségek" azonban ennél sokkal alattomosabb módon vannak jelen az életünkben, mivel jó részük nem megkerülhető. Ilyenek a víz (a kiszűrhetetlen hormontartalom miatt), a dezodorok és parfümök 95%-a, a fogkrémek legismertebb márkái, hajsamponok, az öblítők jó része, a WC-papír bizonyos fajtái (végbélrák nagyrészéért felelős...), lakásillatosítók, ízesített teák, (sárgára, kékre) színezett üdítők, füstaromás húsok, olcsó "ét"olajok, babaolajok, élesztővel készült termékek, stb. stb. stb.

...és ami előtt megkérdeznétek, hogy akkor miért vannak ezek forgalomban, had előlegezzem meg a választ: pénz, élelmiszer- és gyógyszerlobbi (itt a kettő közé akár egyenlőségjelet is lehetne tenni), 6 milliárd földlakó élelmezése, hatalom, stb.
Delamo 2010.06.21 10:47:57
@hulyeinformatikus:
Nem gondolom, hogy a "dehonesztáló" kifejezés lenne megfelelő az említett paradicsom, vagy halrúd hormontartalmának mérésére, kifejezésére.

Meglátásom szerint ez a szóhasználat sokkal inkább körülírja azon embereknek/cégeknek a cselekedetét, akik - mintegy árukapcsolás gyanánt -az állattartó telepekről összegyűjtött "tisztítatlan" trágya, ill.húslé dilúcióját, higítmányát használják lombtrágya helyett, a növény(ek) teljes fejlődési időszakában.
Az sem ritka eset, amikor a vágóhidakon keletkező, élelmiszergyártásra már nem használható nyesedékeket, állati maradványokat (költségcsökkentés miatt) nem semmisíttetik meg, hanem trágyaként/"komposztként" értékesítik (szabadulnak meg tőle).