Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajnaliszellő

271 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1 Figyelmetekbe ajánlom, testvérek, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek. Elfogadtátok, és szilárdan kitartotok benne. 2 Általa elnyeritek az üdvösséget, ha megtartjátok úgy, ahogy hirdettem nektek. Másként hiába lettetek volna hívővé.1Korintusiakhoz 15.:…..
Hajnaliszellő 2010.04.29 10:07:20
@Hajnaliszellő: Mondjuk 11-kor?
Hajnaliszellő 2010.04.29 10:31:38
@Hajnaliszellő: Bocsi, elhamarkodtam. El kell mennem Barnussal a védőnőhöz. Teljesen kiment a fejemből. Talán majd holnap. Meglátjuk. Addig is imádkozz, hogy a memóriám javuljon... legalább annyira, hogy hazataláljak...DDD::))

Szép napot neked!

Szilvi
1 A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Észrevette, hogy a követ elmozdították a sírtól. 2 Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit kedvelt Jézus, és hírül adta nekik: "Elvitték az Urat a…..
Forrás: http://www.youtube.com/watch?v=qYWdKqFLuXE..
Hajnaliszellő 2010.03.29 04:37:27
@Spirál: Én is örülök, hogy ilyen sok kisgyerek van nálatok, aki Isten felől érdeklődik és keresi Őt. Igen, valóban nagyon nagy szám a 9, de még többen is lennének, úgy 12-en, ha nem lennének betegek, meg van egy kismamánk is, de ők majd nyáron megkeresztelkednek. Nem baj.
Alig várom a vasárnapot. Amúgy is Húsvét is lesz, ezért különösen, meg a bemerítkezés, utána meg délután, ha jó idő lesz, vissza megyünk a gyülibe egy nagy röpimeccsre, bográcsozásra. Annyira klassz lesz! Imádkozunk, hogy jó idő legyen.
Te hogy vagy? Írj az iwiw-re üzit, kíváncsi vagyok nagyon!!!

Szép napot!

Szilvi
Friedrich Nietzsche: "A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van -, hogy nem létezik."Stephen F. Roberts: "Én azt állítom, hogy mi egyformán ateisták vagyunk, csak én eggyel kevesebb istenben hiszek, mint te. Mikor megérted, hogy te miért veted el a többi…..
Hajnaliszellő 2010.03.09 08:16:37
@Tomiieka: Pedig milyen szívesen elfilozofálgattam volna vele a mennyben! Bár, talán - ahogy a lator is ott a kereszten - én kívánom neki! -, talán utolsó pillanatában a halála előtt még felismerte, kit tagadott meg, és Krisztushoz kiáltott. Talán. Jó lenne! Szomorú dolog elkárhozni látni embereket. Akár csak egyet is. Vagy róla beszélni.
Hajnaliszellő 2010.03.10 10:52:33
@Spirál: Az iwiw-en vagyok épp, beszélhetünk!
Hajnaliszellő 2010.03.08 13:59:48
@Spirál: Köszi, írok mélt! Nézd meg!
Hajnaliszellő 2010.03.09 08:18:37
@Spirál: Zoli, 9-kor az iwiw-en vagyok a topic-omban. Dumcsi néven. Gyere beszélgessünk, ha még van kedved!

Szeretettel: Sz.
A húsvétot megelőző negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 17-ére esett. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek fel, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és…..
Hajnaliszellő 2010.02.25 08:56:12
@Hajnaliszellő: Meg még az is eszembe jutott, hogy Jézus kéri, hogy ne a halottakkal törődjünk, hanem az élőkkel. Maga Krisztus is ellene volt annak, hogy a halál tényét túlságosan központi helyre emeljük. Természetesen igaz, hogy halála nélkül nem lenne feltámadás. Én csak azt akartam valahogy elgagyogni, hogy a központi mondanivaló azért a FELTÁMADÁS. Mert így lehet csak örök életünk és bemenetelünk az Atyához.
A katolikus egyház és jellemzően a keresztények ellenzik az abortuszt. Alapozzák mindezt a Bibliára. És feltehetően helyesen értelmezik a szent írást. Nyugi, nem fogok igéket hozni a Bibliából, amit mindenki kedvére értelmezhet. Erre ott van az "ige" rovatom. Mint látni…..
Hajnaliszellő 2010.02.12 12:16:51
Zolikám!

Én is köszönöm a kérdés felvetést, érdekes, mert nálunk tegnap erről szólt az igehirdetés.
Azzal egyetértek, az Ige tükrében, hogy a házasságon kívüli nemi életet Isten bűnnek tartja, és hogy azért is, hogy ne károsítsuk, ne bántsuk meg a másikat felesleges sebekkel, ne tegyük! Isten előtt ez enyhén szólva sem kedves.
De aztán azt írtad, hogy az abortusz szabad azok számára, akik házasságon kívül vannak, ill. akik nem keresztények. Hm. Ez nagyon nem így van! Isten előtt minden gyermek drága! Még a házasságon kívül fogant gyermek is! Képzeld, én házasságon kívül fogantam, nem vagyok rá büszke, de ha annak idején, mikor anyukám (16 évesen) elvetetett - vagyis meggyilkolt volna - most nem beszélgethetnénk itt. Nem szolgálhattam volna annyi ember felé, nem szerethetnék, nem ölelhetnék, nem imádhatnám az Élő Istent. Mert egyszer két ember szörnyű és végleges ítéletet mondott ki felettem. De embernek nincs hatalmában és joga életet adni és elvenni. Csakis Istennek áll jogában ez. Ő ad és elvesz.
A házasságon kívüli kisbaba is kedves előtte, sőt, azok is, akik a bűnt elkövették, kivéve magát a BŰNT, AMIT elkövettek! Isten azt várja mindenkitől, hogy megtérjen és ezeket a dolgokat megvallja előtte és elforduljon a régi életétől.
Akinek már volt abortusza, Isten előtt - nem én mondom, hanem Isten Igéje, gyilkosságot követett el. Méghozzá egy "legális" gyilkosságot. Az semmi, hogy nekem személyesen a szellemem-lelkem háborog, ha ilyesmit látok-hallok. Nem annyira fontos. De vajon mit gondol Isten? Mit gondol a drága teremtményeiről, akik újra és újra hozzák a rosszabbnál rosszabb döntéseiket?

Mikor Barnussal várandós voltam - épp egy éve -, a mellettem levő ágyra behoztak egy nőt, aki azért jött, mert el akarta vetetni a kisbabáját. A kisfiam volt dadusáról van szó, csak úgy mellesleg megjegyezném! Hatan voltunk a szobában, mindenki leendő vagy már édesanya, alig várva a szülést, és mellettünk egy abortuszra váró. A kisbaba pedig a "kivégzésére" "várt" szegény. Tudom, hogy morbid, amit írok, de én így éltem meg. Épp mellettem feküdt. Hiába beszéltünk a szívére. Néhány óra múlva már hozták is vissza. Másnap már "vígan" szökdécselve ment haza, mintha egy kis légypiszoktól szabadult volna meg.

Erről mit gondolsz?
Hajnaliszellő 2010.02.12 12:23:05
@Hajnaliszellő: "Bizony az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom."

Zsolt. 127:3
apostol.blog.hu A pénz - ige 2010.01.31 13:11:06
9 Aki szereti a pénzt, az soha sem kap elég pénzt, és aki szeret szerezni, annak soha sem elég a jövedelme. Ez is hiábavalóság! 10 Ahogy nő a vagyon, szaporodnak a pusztítói. És mi haszna van a birtokosának? Csak a szeme elégül ki. 11 A dolgozó ember álma édes, akár…..
Hajnaliszellő 2010.02.01 10:48:32
@Zsolt520: Én is így látom. Isten az, Aki ad, van akinek többet, van akinek kevesebbet, mindenkinek amennyit jónak lát, egyik sem rosszabb a másiknál, sem nem jobb. Mindegyik állapotnak vannak jó és rossz oldalai is. Azonban a mennybe nem tudjuk a kincseinket átvinni, ilyen szempontból tök felesleges, mennyi pénzünk van. De az is szempont, hogy Isten nem kívánja azt a gyermekeitől, hogy éhezzenek, vagy hogy ne tudjanak mit adni enni a gyerekeiknek, így megáldja őket, ha kérik Tőle, ehhez szükséges anyagi javakkal.

Személyes: én a magam részéről nem vágyom gazdag lenni. Legfeljebb annyi egzisztenciára, hogy a körülöttem levőket is tudjam anyagilag támogatni, a családomat, vagy bárkit, aki betér a gyülekezetünkbe, és szükségben van.

Most mondjuk a gyülinkben több olyan személy is van, akik nulla fok körüli hőmérsékletben alszanak! Imádkozunk pénzért, hogy tudjunk nekik fát venni, mert még közmunkára sem hívták be őket, pedig már nagyon régen rajt vannak a listán.

Egyébként szia, Zoli! Hiányoztál! Bocsi, hogy nem jártam erre, de nem is nagyon blogolok az utóbbi hetekben, mert nagyon lefoglal a szolgálat. A gyerekek is betegek már hetek óta küzdünk, egyik influenzából a másikba, de majdcsak túlleszünk ezen is!

Te hogy vagy? És anyukád?
Remélem, nem vagytok betegek!

Szép napot neked!
Szeretettel: H.Sz.
Mostanában a számítógépes világhálón "épülnek" a leggyorsabb ütemben a templomok. Egyre több gyülekezet hoz létre ilyen tartalmú internetes oldalt, amelyek szerepe messze túlmutat a heti istentiszteletek közvetítésén. Teljes mértékben interaktív, felszentelt…..
Hajnaliszellő 2009.12.15 10:55:26
Szia, Zoli!
Először is köszönöm szépen a kedves "reklámot", hogy a blogomat feltetted a tiédre. Nagyon hálás vagyok érte, főleg azért, mert így talán még több embert el lehet érni az Evangéliummal!

Másodsorban érdekes témát feszeget a fenti bejegyzésed. Abban az esetben tudom elképzelni az online istentiszteleteket, ha valaki mondjuk mozgásképtelen, vagy olyan mértékben mozgáskorlátozott, hogy képtelen részt venni bármelyik közösség istentiszteletén. Vagy mondjuk egy börtönben vagy kórházban, stb. De egyébként én is úgy látom, a Szentírás nagyon is világosan arról tanít minket, hogy ahogy az első keresztények is KÖZÖSSÉGBEN élték meg a szeretetüket egymással, és így voltak képesek világítani a világ felé, csakis fizikális kontaktusban lehet igazi keresztény életet élni. Nem hiszek a "magányos farkas" vagy "hajléktalan" kereszténységben. Minden hívőt Isten egy keresztény közösség részeként képzel el, mint szolgálót, aki kiveszi a részét a gyülekezeti életből, szolgálatból, és nem csak a száját tátva várja a sült galambot a szájába repülni. Olyan ez, mint mikor valaki folyton csak azt várja, hogy kapjon, kapjon és kapjon, de adni - mivel online a dolog - nem szükséges. Ez önző és biblikátlan dolog. Tehát bűn.
A keresztelés más dolog, ebben tudod, hogy mivel én baptista vagyok, a gyermekkeresztséget nem fogadom el, mivel nem beszél róla a Szentírás. De akárhogy is, a keresztelkedés vagy bemerítkezés LÉNYEGE is éppen az!, hogy nyilvánosan, megvallva a hitünket a világ és a gyülekezet felé tesszük le az óemberünket és vesszük fel az újemberünket. (Eltemettetünk Krisztussal jelképesen az alámerítéskor, és feltámadunk a vízből való feljövetelkor új életre.) Így ez is helytelen.
Szóval úgy ahogy van, nem tudom elfogadni - mégpedig az Ige tükrében.

Amúgy hali, bocsi, hogy mostanában kevésbé vagyok aktív itt, de készülünk a gyülis Karácsonyra, meg a gyerekek is betegek, meghalt a nagyim öccse is, aki közeli rokon volt, apu halálakor tavaly sokat segített, és temetésre is kell menni, szóval van elég tennivaló. De olvaslak azért, még ha nem is mindig kommentelek!

Szeretettel: Hajnaliszellő
Hajnaliszellő 2009.12.16 11:05:33
@Spirál: Ennyi??? DDDD::)))

Nem vagy valami bőbeszédű. Megbántottalak már megint?

Remélem, nem vagy berágva rám.

Képzeld, tanulni szeretnék. Csak még nem tudom, hol.

Szép napot neked, áldjon meg az Úr!

Szeretettel: Hajnaliszellő
A katolikus templom bejáratának mindkét oldalán ül egy-egy koldus. Az egyik Kohn, fekete kaftánban, hosszú pajesszal, fején a sábeszdekli, ahogy illik, fekete kalapja előtte letéve. A másik amolyan rongyosan, ahogy egy átlagos koldus szokott kinézni.Jönnek ki a hívek, az adakozókedv…..
Hajnaliszellő 2009.11.28 04:21:36
A pápa szerint az AIDS ellen önmegtartóztatással kell védekezni és nem óvszerrel. Látom, a Blogteren is van, aki ezzel nem ért egyet. Ami egyáltalán nem meglepetés. Nézzünk csak széjjel, milyen világban élünk. Mostanság az számít menőnek, ha valaki minél hamarabb és minél…..
Hajnaliszellő 2009.11.25 18:04:51
@Spirál: A meleg emberek Isten szemében nem betegek, hanem bűnösek, lásd Sodoma és Gomorra története. Isten förtelmesnek tartja ezt a bűnt, olyannyira, hogy "paráznák" nem örökölhetik ezt a földet, olvashatjuk a Szentírásban. Ez is egyfajta paráznaság.
Azonban a homoszexuális emberek számára is van kegyelem, és Isten őket is éppannyira szereti, mint bárkit a világon. De addig nem lehetnek Isten gyermekei, amíg - akárcsak bárki a világon -, le nem teszik a bűneiket Isten előtt őszinte bűnbánattal, többek közt a homomszexuális bűnöket is.
Isten egy férfit és egy nőt teremtett egymás mellé, és nem két férfit vagy két nőt. Ez az isteni rend.
Hajnaliszellő 2009.11.25 18:08:20
@nevertoblame: Olvasd el a Bibliában Sodoma és Gomorra történetét. VAgy épp Jónás történetét, ahol ugyancsak hasonló förtelmeket követtek el a Ninivebeliek, és ahol Isten ítéletet akart végrehajtani fölöttük, mert nem voltak hajlandóak megtérni a bűneikből.
Elég meggyőző. Mert Isten Szava. Szemtől-szemben. Holmi filozófusok eszmefuttatásai eltörpülnek a Bölcsek Bölcsének bölcsessége és Igazsága mellett.
1 Izrael fiai újra azt tették, ami gonosznak számít az Úr szemében, és az Úr negyven évre a filiszteusok kezébe adta őket. 2 Volt egy Szoreából, Dán törzséből való ember, Mánoah volt a neve. Felesége meddő volt, és nem volt gyermeke. 3 Az Úr angyala megjelent az…..
Hajnaliszellő 2009.11.25 18:00:41
@Spirál: Zoli, Isten nélkül nem mindenkinek sikerül. Az alkoholistáknak meg szinte lehetetlen megállni, hogy ne nyúljanak újra a pohár után. Kegyelemből vagyunk képesek bármilyen bűnnek ellenállni, aki emberi erőlködésből próbálkozik, előbb-utóbb elbukik. Te nem így látod?
Rájöttem, hogy még sosem írtam a megtérésemről. Hát majd most...! Nem az én dicsőségem, nehogy azt gondolja bárki! Nem! Egyedül az Élő Krisztusé! Ha Ő nem keresett volna előbb engem, soha nem találkoztam volna vele. De minden úgy igaz, ahogy most le fogom írni:1997-ben…..
Hajnaliszellő 2009.09.10 06:40:12
@Spirál: Igen, Spiri! De ez nem egy bapti gyüliben történt, hanem egy evangéliumi szabadkeresztény közösségben. Én nem bapti gyüliből érkeztem, ha úgy tetszik. Gondoltad volna...?

Igen, időnként még váltunk e-mailt Enikővel, de ha nem is így lenne, akkor is örökké hálás lennék neki azért, ahogy elvezetett Jézushoz, ahogy nagy türelemmel és szeretettel beszélt nekem az Evangéliumról.

Most hogy így belegondolok, valóban nagy türelem kellett hozzám...DDD::)))

Örülök, ha még neked is tudok meglepetéssel szolgálni! hihi

Szeretettel: Hajnaliszellő
Hajnaliszellő 2009.09.10 10:14:03
@Spirál:

Na látod!

Nekem ez nem újdonság, hogy suli utáni elfoglaltság, mert sosem volt szabad időm, tudod, a kórus meg nyelvórák, karate-edzések, stb., de akkoriban én még semmit sem tudtam Istenről.

Legfeljebb érettségi tájékán kezdtem sejteni, hogy létezik. Kétségbeesetten imádkoztam, hogy sikerüljenek a vizsgáim...)))DDD::))

És sikerültek, mint sejtheted.

Igen, én is úgy látom, hogy hálás lehetsz a szüleidnek, hogy gondoltak a lelki életedre. Mi is igyekszünk a gyerekeinket Krisztus szeretetében nevelni, és minél többet mesélni az Evangéliumról, Isten szeretetéről. Meg megmutatni a saját életünkön keresztül.

Azt hiszem, Enikőben is a leginkább a viselkedése fogott meg, és nem a szavak. Nem ő kezdett el először Istenről mesélni, hanem én kérdeztem. Ez valami! Az Úré a dicsőség!
Hajnaliszellő 2009.11.24 15:27:36
@lordart: Jól látod, az Úr adjon mindannyiunknak erőt és hitet, hogy minden nap hitelesen tudjuk Őt képviselni, jó bizonyságként.
Kisegyházat, szektát akarsz csinálni?! Azt kérded, ugyan miért szeretnél? Ha jóhiszeműségedből indulok ki, akkor azt válaszolom, azért mert valami olyanban hiszel, amiben mások nem, és segíteni akarsz az embereknek. Az önzetlenség vezet téged, és az örök élet jutalma, ha éppen…..
Hajnaliszellő 2009.11.19 10:58:45
@Spirál: Zoli! A világmindenség legnagyobb szektája a kereszténység volt, Krisztus halála és mennybemenetele után, az első keresztényüldözések idején! Ehhez mit szólasz?

Más:

"LEGYEN KERESZTÉNY ÉS A BIBLIÁRA ALAPOZZON!"
Ezt írtad, idéztem. Ha a fenti állítás igaz egy gyülekezetre, akkor az nem gondolom, hogy hátsó, sunyi szándékból bármi gonoszságot tervelne, tenne ártatlan emberekkel, hogy becsapja azokat. Az ilyesmi inkább azokra a pejoratív értelemben értendő SZEKTÁKRA értendő, akiknek semmi közük sem a Bibliához, sem a Biblia Istenéhez, sokkal inkább a sátánhoz, az ördögi praktikákhoz, emberi gonoszságokhoz.
A kisegyházak többsége, amely a Szentháromság-ban hisz, a Szentírást mint Isten által kinyilatkoztatott abszolút igazságot és a kereszt győzelmét hirdeti, valóban keresztény. Nem feltétlenül azért keletkeztek, mert önös érdekek vezették őket. Misszionáriusok ezrei élnek szerte a nagyvilágban, és hirdetik az evangéliumot, hogy minél több ember üdvözülhessen Isten kegyelméből. Előfordul nagyon gyakran, hogy vagy nem jut el a nagyegyházak misszionáriusai közül senki arra a területre, vagy épp eljut, de az igehirdető hite is halott, vagy épp kevés a munkás kéz. Ilyenkor milyen csodálatos Isten, hogy MAGA küld segítséget ezekre a szolgálati területekre. Így születnek a kis gyülekezetek, de persze sokszor hitbéli nézeteltérések miatt kisebb-nagyobb szakadások is történnek nagyobb felekezetekben, pl. a baptisták közt is volt ilyen, így jött létre az Agapé gyülekezet, ha jól tudom, de sorolhatnék még sokakat. Autonóm gyüli, akik a Hit gyüliből váltak ki, stb.

Kicsit bántónak érzem az írásodat, és sokmindennel én ellenben NEM értek egyet veled. Rossz képed van a kisgyülekezetekről, de talán ez nem is a te hibád. Talán sok olyan emberrel ismerkedtél meg az évek során, akik nem képviselték Krisztust méltó módon, szégyent hoztak az Ő nevére, és nem világítottak kellőképpen, sokkal inkább a pénz és egyéb dolgok motiválták őket. Nem vitatom, hogy ilyen is van, de újra mondom, ha valaki Krisztusé, VALÓBAN megtért, nem ez a motivációja. Sokkal inkább a belülről égő szeretet az elveszettek felé.
Hajnaliszellő 2009.11.19 11:02:38
@lordart: Teljesen egyet tudok érteni veled, kedves lordart.))::

Az Úr áldjon meg gazdagon!

Szeretettel: Hajnaliszellő
Hajnaliszellő 2009.11.19 17:19:35
@lordart: Én is így értettem. Természetesen Istené a dicsőség!))::
Jerikó eleste 1 Jerikó gondosan bezárkózott [Izrael fiai előtt]: se ki nem jött senki, se be nem ment senki. 2 Akkor az Úr így szólt Józsuéhoz: "Nézd, kezedbe adom Jerikót és királyát. Harcosaitok, 3 a fegyverforgató férfiak mind kerüljék meg egyszer a várost, [s…..
Hajnaliszellő 2009.11.19 11:07:53
biharkerbaptgyuli.mindenkilapja.hu

Szia, Zoli!

Örömmel jelentem, hogy elkészítettem a gyülink honlapját, bár még nem teljes. Ha kíváncsi vagy rá, katt!
apostol.blog.hu A hét főbűn 2009.10.17 16:40:33
A hét főbűn listája, amelyet Eu­agriosz Pontikosz görög szerzetes dolgozott ki a kereszténység hajnalán, és amely az ember bűnös haj­lamait sorolta föl (Euag­ri­osz szerint a legsúlyosabb bűn a torkosság...), eredetileg nyolc bűnt számlált. E bűnök mindegyike a…..
11 Vigyázz, ne feledkezz meg az Úrról, a te Istenedről, nem tartván meg parancsait, rendelkezéseit és törvényeit, amelyeket ma szabott neked. 12 Amikor majd jóllaksz, szép házakat építesz, s bennük laksz, 13 jószágod és nyájad szaporodik, ezüstöd és aranyad gyűlik, s…..
Hajnaliszellő 2009.11.03 14:24:58
1517. október 31. Nagy nap ez a világtörténelemben. Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes akkor szögezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára a 95 pontjából álló tételét. E napot tekinthetjük a reformáció kezdetének.Luther 1514 óta nem csak a wittenbergi teológia professzora,…..
Hajnaliszellő 2009.11.02 04:41:14
@Spirál: Még mindig nem láttad a filmet? ))::

Egyébként tényleg jó írás, te írtad?
Örülök, hogy végre valaki nem a halottak napjával van elfoglalva, hanem az ÉLETTEL. Vagyis az Úrral.

Én hálás vagyok Luther-nek, hogy volt elég merész és bátor, hogy az Úr szavaival harcoljon a törvényeskedő, farizeuskodó püspökök és katolikus lelki vezetők által hirdetett hazugságokra, és hogy még akár az élete árán is képes lett volna küzdeni az Úr igazságáért. Én csak szeretnék ilyen bátor lenni, ha hasonló helyzetbe kerülnék.

Persze a katolikus pápák erkölcsi hogyanja és mikéntje - én úgy olvastam sajnos, hogy nem volt töretlen ezután sem. Sok törvénytelen és halva született csecsemőt "temettek el" a Vatikán külterületén, suttyomban, és erről sok írás beszámol. És nem csak ezen a szinten.
A cölibátust nem lehet törvényesen rákényszeríteni az emberekre, legyen az nő vagy férfi, maga Pál apostol is kegyelmi ajándékként kapta, hogy ne legyen felesége és egyedül az Úrnak szentelje magát, férfiúi vágyait pedig Isten teljesen elvette tőle. Ez nagyon ritka, a legtöbb embernek Isten azt tanácsolja, hogy házasodjon meg. Mivel van katolikus pap barátom, és tudok pár bennfentes dologról, így nem meglepő, hogy a katolikus papneveldékben a legtöbb növendék elmenekül valamilyen szerelmi csalódás elől, vagy az életben őt ért csalódás elől, és ezért választja ezt a hivatást, nem számolva azzal az aprósággal, hogy a reverenda felvételével a testi vágyak meg fognak maradni. Sok felszentelt pap, akit nem Isten hívott el erre a szolgálatra!, ezért esik bűnbe, egy nem az Úr által meghozott törvény miatt, és végső soron nem is ő vádolható érte. Én sajnálom ezeket a férfiakat és asszonyokat, mert hiszem, hogy Isten sokkal jobb sorsot szánt nekik, klassz családot, gyerekeket, feleséget, és emellett is lehet Isten Igéjét hirdetni.
Persze - mielőtt háborognál! - természetesen nem ez az átlag, én kivételekről beszéltem.

Neked mi erről a véleményed, Zolikám?
1 Mózes összehívta egész Izraelt, és így szólt hozzájuk:Halld, Izrael, a parancsokat és törvényeket, amelyeket ma fületek hallatára kihirdetek! Tanuljátok meg őket, s legyen gondotok a megtartásukra.2 Az Úr, a mi Istenünk Hóreb hegyén szövetséget kötött velünk. 3 Nem…..
Hajnaliszellő 2009.11.02 04:27:01
@Zsolt520: Ez így van! Törvény nélkül a kegyelem mit sem ér! Hiszen ehhez tarthatjuk magunkat - és a legnagyobb parancsolathoz, amit Jézus ránk hagyott: "Szeresd felebarátodat, mint magadat."

Van még miben növekednem, úgy hiszem, főleg ha az utolsó - legnagyobb parancsolatot nézem...)))::

Van egy keresztény testvérnőm, jóval idősebb az Úrban nálam és nagyon szeretem a beszélgetéseket vele, ő mondta, hogy ha gyűlölöm saját magam, hogy tudom akkor az Úr rendelése szerint szeretni az embertársaimat? Az egy torz szeretet. Tehát szeretni kell önmagunkat, egészséges módon, nem nárcisztikusan persze, hogy másokat is tudjunk az ige alapján szeretni.
Hajnaliszellő 2009.09.30 08:01:21
@Spirál: Zoli, te ugyanolyan hiperérzékeny vagy, mint én. Hiszen csak vicceltem...! Tessék már venni a lapot! hihi
15 Ha valaki egy hajadont, aki még nincs eljegyezve, elcsábít és vele hál, fizesse meg a jegyajándékot és vegye el. 16 De ha az apja nem akarja hozzáadni, fizesse meg azt az összeget, amelyet a hajadonnak jegyajándékul adni szoktak.2Mózes 22:…..
Hajnaliszellő 2009.09.29 10:58:44
@Pitypalatty úrfi: MÁr hogyne lenne aktualitása, Pitypalatty úrfi! Teremtéstől-Jelenésig kell a Szentírást kontextusában nézni, és az bizony elejétől a végéig Isten szava.

Mint láthatod, az ószövetségi időkben Isten így rendelkezett erről a témáról.
Azonban az újszövetségben Jézus már tovább megy:
"Aki kívánsággal tekint..."!!!

Elég csak a gondolatban elkövetett paráznaság, már az is bűn Isten előtt.

Isten azt tervezte el az ő gyermekei számára, hogy tisztán és érintetlenül - nem megsebezve magukat vagy másokat a nemi élet nem helyén való használatával - érkezzünk el a házasságig. Ez nem kőkorszak, működik, és Isten csodálatos áldásai követik azt, aki hűségesen kitart az Úr parancsolata mellett, és kivárja a nászéjszakát.

Működik. Próbáld meg Istent, meg fogod magad is tapasztalni.
Jézus Krisztus feltámadását és mennybevételét követően a zsidókeresztény egyház nemcsak az örökkévalóság színterébe helyezte a megváltói mű folytatását, beteljesedését jelentő eszkatológiai eseményeket, hanem várta azok jelentős részének, így Izrael…..
 Saját fordítás: Ma úgy tűnik, oly messze vagy,Ezer mérföldre, vagy távolabb talán. De nem veszhet most el hitem,bár imádságom megkopott,gyenge szó csupán. Mit is mondhatnék?Ó, hol is kezdhetném?De kegyelmed segít,megtölt a…..
Hajnaliszellő 2009.09.29 00:31:57
@Zsolt520: Kedves Zsolt! Én is köszönöm, hogy belátogattál hozzám. Igen, szoktam fordítani, Isten kegyelme, hogy megtanulhattam angolul, és legalább így ezt a dicsőítésben is tudom kamatoztatni. Dicsőség érte az Úrnak!

Én is viszont kívánom rád és kedves családodra Isten áldását és a Szentlélek örömét, békességét, tüzét, sok-sok megtérő lelket, akiket az Úrhoz vezethetsz a missziód során.

Szeretettel: Hajnali-"obsitos"