Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nurit8320

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoltán családdal tervezett Balatoni nyaralása nem zajlott zökkenőmentesen: a szállodájukban partizott a Siófokra érkező külföldiek leghangosabb különítménye, ittas turistalányok dörömböltek éjszaka az ajtaján, de hiába reklamáltak, a hotel személyzete csak 10 perc csöndet,…..
Nurit8320 2009.09.03 21:16:09
Tisztelt Zoltán!

Jómagam több hétvégét töltöttem el az Ön által említett szálloda „komlexum” több épületében is. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy kicsit helyesbítsek a leírtakon. Ugyanis alapvetően bontsuk ketté a dolgokat: az, hogy az utazási irodában milyen jellegű felvilágosítást kap, ahhoz a szállodának semmi köze (bár lássuk be az emberek 90%-a tudja, hogy nyáron mit jelent Siófok), a másik: az Ön által említett oldal (
www.balcsi.hu) tanulmányozása után megfogalmazódott bennem a kérdés: főszezon kellős közepe, közvetlen vízparti szálloda Siófok aranypartján és „kemény”7.495 HUF/éjszaka/fő a szobaár...lássuk be, ez vagy sejtet valamit, vagy az említett iroda ráfizetéssel nyaraltat vadidegeneket. És itt jöhetnek majd a kommentek, hogy ennyi pénzért magánapartmanba lehet menni és csilli-villi jakuzzival és kivehető ajtajú német turmixgéppel is felszerelt kérókat lehet lefoglalni. Nos kérem ez így is van...aki keres és aki feláldozza azt, hogy saját strandon, közvetlenül a vízparton legyen, az talál is. De mint tudjuk: ízlések és pofonok (csak akinek nem ízlik, az pofozkodik).
A külföldi fiatalok bulizási szokásainak a leírásával nem szeretnék vitába szállni, mert szerintem mindenki tudja, vagy mindenki tapasztalta, hogy ez mit jelent, ha máshonnan nem is, de a televízióból biztosan. Tavaly nyáron szinte semmi másból nem állt a kereskedelmi TV-k fél órás „hírműsorainak” a tartalma, mint a balatoni (és döntő részben a siófoki) éjszakai élet bemutatásából. Én nem vagyok családapa, nincsen gyermekem, átérezni nem tudom, hogy milyen lehet, de biztos, hogy 3 éves babával az utolsó hely lenne ebben az országban Siófok, ahova elvinném, akár egy napra is.
És akkor utoljára hagytam a szállodák említését. Mint ahogy kezdtem a kommentet többet végiglaktam közülük csak ebben a szezonban. Saját tapasztalataimmal nem szeretném az olvasókat fárasztani, jó volt és pont. Azt, hogy a Hotel Európában csak hétvégét és hetes turnust lehet foglalni, azt nem teljesen értem...kinőttünk már a SZOT üdülős rendszerből és ez mindenhol érezhető. A vizsgált szálloda honlapját tanulmányozva ilyen jellegű információ nem szerepel sehol, de lehet én voltam a vaksi. Ez még megbocsájtható, ha nem 2 éjszakát töltöttem volna ott HÉTKÖZNAP (!), amit a honlapon talált számot felhívva sikerült lefoglalni. De lehet én nem bírom a cseresznye pálinkát és végigaludtam 5 napot, vagy talán a Zoltán által említett információ téves... Mindenki döntse el maga! Aki meg nem hiszi, próbálja ki.
A személyzet amennyire én tapasztaltam (és nem csak velem, hanem másokkal is) abszolút önzetlen és segítőkész. Természetesen ez nagyban függ attól, hogy milyen stílusban kezdjük és folytatjuk a beszélgetést. Szerintem senkitől nem lehet elvárni, hogy egy alpári stílusban kommunikáló emberrel hosszútávon is megértő legyen. Ezzel nem Zoltánék stílusára utalnék, hiszen azt nem tudom milyen, de elgondolkodtató... Akinek nem inge, ne vegye magára... Ha jól olvastam felkínálták a másik épületbe való áthelyezést, amit nem fogadtak el. Ennél többet egy recepciós (egy másik épületből) nem igazán tehet. A „presszó” (!) ismertebb nevén a „bár” tényleg nem működik a Hungáriában, de a többi szállodában igen, nekem ez komoly fennakadást nem okozott. És végül a medence...az adott szálloda „Club Hotel” néven üzemel, tehát több épületből álló komplexum, ahol a szolgáltatásokat mindenki használhatja, bármelyik épület vendége is.
A wifi, nekem működött a Hungáriában, bár lehet erről is a fránya cserkó pálinka tehet... :)
Nos, tovább nem szeretném fárasztani az olvasókat, úgyhogy vonjuk le a végső következtetést: lehet, hogy az éjszaka hangos volt, lehet, hogy voltak problémák, de olyan vádakat amik alaptalanok, vagy az író hiányos információin alapul talán nem kéne közzé tenni. Mindenki tud vádaskodni és sz*rral dobálózni, ez nem teljesítmény, kulturáltan viselni és viselkedni, valamint megoldást keresni a problémára, ez tesz emberré egy embert.