Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lilalur

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A szervezeti IT modellezéseThe modeling of the organizational IT   Az elkövetkező években egyre nagyobb jelentősége lehet egy olyan modellnek, amely elég kifejező erővel hat az informatikai és az üzleti felsővezetők megítélésére. A dolgozat deduktív kutatási…..
Aranykanál:Vannak azok a kanalak, amelyek csak az arisztokráciának adatnak meg. A pór nép a közelébe se mehet, egy pillantást se vethet rá. Egyszerűen nem engedheti meg magának. És ez talán így van jól, hiszen a vágy szüli az alkotást.  Rozsdás kanál:Léteznek…..
Röviden összefoglalnám a három szak jellemzőit, előnyeit és hátrányait. A programtervező informatikus egy jó és versenyképes szak szerintem, bár elég tömény. A matematikai rész húzósabb, de informatikai kurzusokból is van komoly felkészültséget igénylő. A szak neve a régi…..
lilalur 2010.10.29 17:47:05
Sziasztok :) én egy most PTE-n végzős gazdinfós vagyok. Még velünk indult ez az egész anno itt Pécsett. Az elsők voltunk ezen a szakon és tény, hogy mindenhonnan kaptunk szórótárgyakat ami nem nagyon volt jó (igaz sokszor elnézőbbek voltak velünk éppen ezért, de kezdetben azt se tudták hogy létezünk. Például volt, hogy a tanár nem gondolta, hogy nem egy MI vagy PTI-s hallgató vagyok így majdnem megbuktatott mert nem tudtam a formális nyelvek órán elhangzott dolgokat, amiket szintén ő tart csak a GI-seknek olyan nincs). + a többiekhez képest dupla annyi óránk volt és ez két karon ahol eltérőek voltak a szünetbeosztások. Ezért nekünk soha nem volt olyan :D. Volt azonban a vizsgaidőszakos csúszás amely az egyik karon egy héttel előbb volt mint a másik. További nehezítésként (aki PTE GI-s az tudja) a karok a város másik végében vannak (nehezítésként később még a Pollackra is kellett járni ami szintén jó messze van mindegyiktől). Mégis most hasznosnak tartom ezt az időt mert nem volt időnk lustálkodni. Aki el akarta végezni annak keményen állnia kellett a sarat. És meg lehet csinálni, akár 7 félév alatt is. A csúszás viszont más tészta volt. Annyi és olyan sok lehetőséget kaptunk a vége felé az oktatóinktól és a karunktól (nekünk ez még a KTK volt) hogy szándékosan csúsztunk, én is pont két félévet dolgoztam rá így ezzel elvégezve két amúgy többszázezres értékű céges képzést, kaptunk gyakorlatot is jó fizetéssel (nem a minimálbér valahány százalékost hanem rendeset). Hálásak lehetünk a karnak és a szakvezetőinknek. A mostani PTE gazdinfóról sajnos keveset tudok, gondolom sok dolog ésszerűsödött és remélem megmaradt azért annak a kis összetartó csapatnak ahogy én megismertem.

Utólag így azt mondom legszívesebben lehúznék itt még pár évet Mesteren, de Pécsett az elhelyezkedés elég nehézkes. Mindamellett a sok tárgynak köszönhetően mindenki ki tudta szűrni, hogy miben a legjobb. Volt akinek a Programozás nem ment olyan jól így inkább a szervezési területek felé mozdult, egy csoporttársam valószínűleg komolyabb matematikai tanulmányokra készül míg más pont a programozásban találta meg amit keresett.