Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UbUlcii

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elképesztő, hogy még mindig van, aki hisz a) a kormánynak, b) a bankoknak. Ha hirtelen Mortal Kombatban kellene eldönteni, melyik a rosszabb, a Homár elhúzódó küzdelemre számítana. Bármelyik nyer, mi veszítünk. Szerencsére esélyes, hogy egyiksem. Két hónapja igényeltem az…..
- Óceánia mindig is Keletázsiával állt harcban, - Főnök, nem jó. - Khm, Óceánia mindig is Eurázsiával állt harcban. - Nem, főnök, mi vagyunk Eurázsia. - Ez biztos? - Attól tartok. - Rendben. Szóval: Eurázsia mindig is Óceániával állt harcban. - Nem, nem állunk: épp…..
killtheradical Egyen súlyt! 2010.12.04 07:07:00
Jelszó: egyensúlyi nyugdíjrendszer - egymillió új munkahely. Időintervallum: 2,5 év - 10 év. Lássuk. Nyugdíjkassza, 2010., előirányzott járulékbevétel: 2325 milliárd; tervezett költségvetési hozzájárulás: 595 milliárd (Matolcsy elárulhatná, neki honnan jött ki 900). A…..
UbUlcii 2010.12.05 19:35:47
@k.bates: Én ezt a részt nem értem,felvilágosítaná, hogy miért lesz/lenne ez így?:
"azt látjuk, h mnyp-k léte középhosszú (30-40 év) távon egy erős ktgvetési hiányt idéznek elő, de utána már jóval önellátóbb lesz/lenne a rendszer."
A rendszer úgy működik/működött, hogy ha mnyp tag vagy akkor az állam által folyósított nyugdíjad 75%-át kapod meg + amit az mnyp-d ad.
ad 1.:
Ha az kevesebb mint a maradék 25% átkérheted magad az állami rendszerbe, persze ilyenkor az állam megkapja a félretett pénzedet, de abból mivel nem lehet kihozni a 25%-ot kénytelen a közösből hozzátenni.
- Gazdag örül, mert a félretett pénze az övé
- Szegény örül mert megkapja a 100%-ot
- Állam szív rövid és hosszú távon egyaránt
ad 2.:
Kötelező az mnyp-knek a vagyonuk nagy részét államkötvényben tartani, 36% - 66% - 95% attól függ ki mit választott, vagy hova sorolták be. Ennek ellenére az mnyp-k, az elmúlt 12 évben nemhogy hozamot nem tudtak jelentőset produkálni, hanem még az államkötvény fixen számolható hozamát is felélték. S nem csak a válság miatt, az előtt a PP (PannonPuma :)) időszakban is csak 10-16% közötti 10 éves hozamnövekedésről lehetett olvasni statisztikákat. Jóindulatúan számolva kis matek 100 ft 16%-os 10 éves hozammal 10 év után 116 ft.
100 ft éves évi 5% jegybanki alapkamattal számolva 155 ft 3,4x-es különbség.
- Gazdag fél szívvel örül is hiszen nem az igazi a kamat, de mégis csak az ő pénze.Igaz az összegyűjtött 10 millió,csak 11,6, és nem 15,5, de a 11,6 az övé, nem kell belőle közösködni és szolidáris alapon másokról gondoskodni.
- Szegényt nem érdekli, mert legfeljebb átlép az államiba.
- Állam szív, hiszen egy olyan rendszerbe dönti bele államkötvényeken keresztül a közös pénzt,ami azt feléli és egy bizonyos jövedelemszint alatt mindenki vissza fog lépni hozzá és gondoskodhat róluk.

A vitát azzal lehetne eldönteni, de gyanítom ilyen számok nem igazán vannak publikálva:
1. Hány embernek volt lehetősége visszalépni az mnyp-ből az államiba korábban, és ebből hány % lépett vissza.
2. Hány ember ment nyugdíjba az mnyp-kből és hány %-a választotta inkább a 100% államit.

Számok ismerete nélkül én arra tippelnék hogy ez a két százalék sokkal közelebb van a 100-hoz mint a 0-hoz.

Ha a feltételezésem jó, akkor jelenlegi, mnyp-k megszüntetése kívül egy merőben új megoldást ajánlanák még a kormányzat figyelmébe, az általuk jelenleg használt módszerekkel:
- Sikkasztás és egyéb gazdasági bűncselekmények miatt eljárást indítani az mnyp-k IT-je, FB-je és EB-je ellen
- Nem megvárva a bíróságot, kormányhatározatban bűnösnek nyilvánítani őket
- Lecsukni az összeset a kh.-at alapján
- Mivel ember azért kell oda, anélkül nem élet az élet, sok jó kádernek lehet így helyet biztosítani, akik a következő pont miatt biztosan a népet fogják szolgálni.
- Törvényt hozni róla, ha a két % közül akár az egyik is mondjuk 10% fölé megy, a korábbi kh.-t,miatt bűnösként szintén lecsukni mindenkit.
:)
UbUlcii 2010.12.05 23:29:30
@bs395: Ennyit értettél meg abból amit leírtam? :)))
Nem sokban különbözöl te egy politikustól.
Ami kellett a belőle azt kiszemezgetted, válaszoltál általam nem érintett felvetésekre és kihagytad ami a lényege volt a mondandómnak.
De leírom neked egyszerűen,hogy megértsed:
Az mnyp-k működését lehet mindenféle számok alapján értékelni és előrejelezni, melyik mikor lesz majd jó. (tudom nem most, majd egyszer csak, de ezt hallom mindenre, mióta szőrösek a golyóim :) De a legfontosabb,az hogy mi az mnyp tagok meghozott döntései fontos, a pénztárat értékelésre alkalmas kérdésekben.
Ez szerintem az a kettő amit írtam, ezt hosszabb felvezetés után, amivel megpróbáltam megvilágítani miért is ezt a két kérdés szerintem a döntő fontosságú.
Szegény/Gazdag kérdés pedig k.bates-re való, reagálás miatt írtam bele.
A két kérdés pedig így hangzott:
"A vitát azzal lehetne eldönteni, de gyanítom ilyen számok nem igazán vannak publikálva:
1. Hány embernek volt lehetősége visszalépni az mnyp-ből az államiba korábban, és ebből hány % lépett vissza.
2. Hány ember ment nyugdíjba az mnyp-kből és hány %-a választotta inkább a 100% államit."

Ennyit kellett volna megértened, köszönöm leülhetsz, szövegértés egyes, politikusi véna: jeles. :)

De hogy reagáljak is arra amit írsz, nehogy le bebebézzzzz, mint másokat:
1. Egy része kijön a visszautalt részből, a maradék pedig a nagy közös kalapból, pont mintha nem is működne mnyp és épp ez a baj.
2.
a. A szenátorasszony :) mondatai nem tudom, hogy jöttek ide, de a valorizáció + sok egyéb szorzószám és osztószám ami most kb. ezt a műveletet végzi, viszont csak utólag. Míg az évi végi egyenleg felszorzásával az egyéni számlán, aktuális értékben lehetne nyomon követni azt Persze csak ha lesz az állami rendszerben egyéni számla. Aminek nagyobb a valószínűsége, mint hogy nem, amennyit hallottam egy nyugdíjfolyósítónál dolgozó ismerőstől. Az ukáz márki van adva, csak plusz pénzt nem terveztek hozzá és a kötelező leépítés is vonatkozik rájuk.
b. Szerinted ennyivel megoldható az államigazgatás 90%, ezt ugye azért te sem gondoltad komolyan?
c. 30 milliárdért nem, meg még felezni is akarnál. Aprópénzért nem dolgozom. :)
d. Szolidarítás/Adóveszteségbe nincs kidolgozott álláspontom, ezt nem tudom felmérni. A hiány miatti adóemelés mikéntje határozza meg, azt hogy ki és mennyit veszít. pl: Ha az adójóváírást szüntetik meg emiatt, akkor a kis jövedelmű szív, ha egy értékalapú vagyonadót vezetnek be akkor a nagyobb jövedelmű.
e.az örökölhetőség szép és jó, központi téma is szerencsére, talán ennek köszönhetően, de az államiba is be kívánják vezetni. Kérdés fontos ez annyira-e, amennyire ki van időnként rá hegyezve a média.Azért lássuk be, az emberek túlnyomó, többsége eléri a nyugdíjaskort és ott egyre hosszabb időt tölt el, vagy legalábbis ez a célja mindenkinek. Ha meg valaki a gyereke miatt aggódik, akkor kössön életbiztosítást, azt talán nem államosítják. :)
f. szabályozást valóban az állam adta,de nem volt benne, hogy ha nem teljesítesz évi x % hozamot vagy ha túl sokan lépnek vissza nyugdíjkor, akkor retorzió. Szerintem bele kéne tenni :)
g. Terv mindig volt és most is van,állami nyugdíjkassza nullszaldóssá tétele + költségvetési hiány csökkentése + GDP arányos államháztartási hiány csökkentése.
h. A végére semmi frappáns nem maradt, reagálj az egészből csak erre :)
- Mindig is azon a véleményen voltam, hogy 1998-ban nem kellett volna bevezetni a kötelező magánnyugdíjrendszert. - Akkor minek lépett be? - Az ilyen ügyeket a feleségem intézi. * * * - Mindig is azon a véleményen voltam, hogy Oroszországot nem szabad megtámadni. - Akkor miért…..
killtheradical Biankó ígéret 2010.11.26 07:08:00
Ez mekkora! A munkáltatói nyugdíjjárulék után nem jár nyugdíjjogosultság! Hogy ez a Ferivel nem jutott eszünkbe! Mindezt onnan, ahol felállva tapsolták meg nem is olyan rég, hogy a szerzett jogosultság az a magántulajdonnal egyenértékű! Rég volt, igaz se volt, akkor még az…..
killtheradical 'ploited 2010.10.30 05:32:00
Lázár János szerint a zemberek ezért szavaztak a Fideszre, Orbán Viktor kijelentését pedig nem tudom máshogy értelmezni, mint hogy a tervezett új alkotmány a kvantummechanika egy, eddig még nem bizonyított tételén fog alapulni. Nos nézd. Aki rosszhiszeműen, csalással kapott nagy…..
killtheradical CSR 2010.10.10 21:08:00
Corporate social responsibility (társadalmi felelősségvállalás): amikor a vállalat a környezet védelmét és a társadalom, a közösségek segítését, támogatását igyekszik összeegyeztetni a profittal. PR és marketing a következő szinten. Demján Sándor felhívását és…..
Mindent vitt a Fidesz, szívem repes, hozsánna és a többi. Na de és most? Und jetzt? Something completely diffferent, és John Cleese kismalacot simogat kezében a mikrofon mögött? Tavasszal az volt, hogy nem mondjuk meg, majd csak a parlamenti választások után. Nyáron az volt, hogy nem…..
UbUlcii 2010.10.04 13:46:36
Választásra visszatérve, néztem pár számot és összehasonlítottam:
2010 Parlamenti Önkormányzati
Fidesz+KDNP 2 732 965 2 443 547 89,41%
MSZP 1 088 374 619 835 56,95%
Jobbik 836 774 470 477 56,23%
LMP 259 220 95 606 36,88%
Összesen 4 917 333 3 629 465

remélem azért majd tördelés miatt ki tudjétok olvasni.
Parlamenti: 2010, egyéni képviselőkre leadott 1 fordulós szavazatszám
Önkormányzati: 2010, egyéni képviselőkre leadott szavazatszám

Ami látszik:
Fidesz: Szavazóbázisát sikerült egyben tartania, szavazóinak kb. 90% most is elment és rájuk szavazott.
Mszp: kb. 57 % ment el a szavazóinak, rájuk szavazni, pedig szinte mindenhol voltak saját jelöltjei
Jobbik: kb. 56 % ment el a szavazóinak, rájuk szavazni, pedig szinte mindenhol voltak saját jelöltjei.
Ezek után - és a parlamenti választások ismeretében - mondja nekem valaki, hogy a Jobbik és az Mszp nem egy szavazóbázisból táplálkozik.
LMP: itt a legnagyobb a visszaesés, kb. 37 %, ez a szervezeti hiányosságaival magyarázható, ergo: nincs ennyi jelöltjük.

Ezek után kérdem én, miért gondolja akármelyik ellenzéki párt, hogy sikert ért el?
Értem én hogy politika, és el kell mondani a választóinak miért sikeres a pártja és a bizonytalanoknak, hogy ezért szavazzál rám, de azért mókás.
Jelenleg magyarországon, csak egy párt az aki sikeresen politizál, rajta kívül mindenki más csak bűvészkedik a számokkal.
S most már azt sem lehet mondani, hogy az ellenszavazatok miatt sikeres, hiszen már a kormányzati teljesítményét is lehetett értékelni.
Ez pedig a politikájának a sikerességének a kulcsa, hogy jó arányban hozta meg a szimbolikus és a hasznos intézkedéseket.
Lehet neked nem tetszik, de a választóknak igen.
És mint tudjuk Ők vannak többen :)
2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi telepeket. Ez egy olyan kettős…..
UbUlcii 2010.09.02 16:32:23
Tudom a hozzászólásom el fog veszni eme sok között, de akkor is kikívánkozik belőlem:
A héten szlovákiában egy közrendet hosszú évek óta semmibe vevő család összes otthon lévő tagját, gyakorlatilag kivégezte a szomszéd.
A családról már 2005-ben riportfilm készült, amiben bemutatták, hogy hiába jelentik fel és járnak hetente ki a rendőrök hozzájuk, semmilyen olyan bűncselekményt nem követnek el, ami miatt bíróság elé lehetne állítani őket és elítélni.
Mivel a jogrend tehetetlennek bizonyult, ezért egy ember a sok éves tűrés miatt, úgy gondolta jogos, hogy önkezébe vegye a döntést és elkövesse eme szörnyű tettet.
Úgy érzem, ez nem lehet célja senkinek sem, és a közrend rendszeres, tudatos megsértését igenis szankcionálni kell.
Erre a problémára az egyik politikai formáció ad egy megoldási javaslatot és új eszközt adna az igazságszolgáltatás kezébe, ahol a korábban a jogilag nem bűncselekménynek minősülő, de a közrendet rendszeresen megsértőkkel szemben elzárást lehetne alkalmazni.
Nem lenne olyan szigorú, mint a jelenlegi büntetés végrehajtási intézmények, hiszen csak az éjszakát lenne kötelező ott tölteni, de mindenképpen jelzés lenne az elítéltnek, hogy tudja nem helyes az az életvitel amit folytat, és nem utolsó sorban pedig a lakóközösség - ahol a cselekményeit elkövette - még ha csak a nap egy időszakára is, de megszabadul tőle.
Börtöneink telítettek, bírósági ügyek évekig húzódnak, a cselekmény súlya nem is igényli, szerintem magasabb szintű bv. intézményben való elzárást.
Ezért úgy érzem az ötlet megvitatásra és nem elvetésre érdemes.
Nem vagyok szakértő az igazságügyi területen, nem tudom ez vagy valami más-e a jó megoldás, de egyet tudok, nem szeretnék olyan országban élni, ahol az igazságszolgáltatás és rendvédelem hiányában, szomszédok vagy szomszédok egy csoportja szolgáltat i"gazságot".
killtheradical Hitelközvetítő 2010.07.21 06:44:00
- Te, figyu, adjál már egy kis pénzt! - Mire kell? - Nem mindegy? - Meg miből tudnád visszaadni? - Közöd? - Kabbe, nem adok! - … köcsög. ..
UbUlcii 2010.07.22 12:28:13
@UbUlcii: Félreértés essék nem hiányolom egyiket se nagyon - na jó az egészségügyi kassza állapota, személyes érintettség folytán azért zavar - de ne varjuk már ezt is a korábbi "felelőtlen ellenzék" nyakába :)
UbUlcii 2010.07.22 13:31:45
@bs395: Te olyan okos vagy :)
Így már értem :)
UbUlcii 2010.07.22 16:17:06
@Vidéki:
hu.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A1gkorm%C3%A1ny

A sok Rotschild közül az egyik mondta: „Adjátok a kezembe egy ország pénzkibocsátás jogát, és akkor nem érdekel, ki kormányozza az országot”

Jelenlegi a nemzetközi hitelek és a magyar jegybank függetlensége a magyar kormánytól - ami szerintem agyrém, hogy egy kormány nem rendelkezhet a saját pénzkibocsátói joga felett - valósítják meg ezt, majd az Euro bevezetésével teljesen be is fejeződik a pénzügyi függetlensége az országnak.
killtheradical Oldalszám 2010.01.20 09:34:00
Miért pont 88 oldal a Jobbik programja? 1. Csak. 2. Mert van lelkiismeretük. 3. Mindííg leszneeek rokkereeek!..
UbUlcii 2010.01.20 20:54:13
@NiLovagja: Nem is mondtam mást abban amit leírtam, mint amit most te is megerősítesz. Jól hangzó dolgok, amiket a választópolgár politikai beállítottság alapján ítél meg, nem azután amit valóban tartalmaz.
u.i.: Szerintem politikai beállítottság az is, hogy valaki el tudja-e szövegezésében fogadni a jelzett honlapot és elnézni neki ezt, pusztán azért mert olyan hírekről tudósít, - nyíltan kimondva a dolgokat - amit máshol nem olvas el, mert nem kerül át a cenzúra rostáján.
Más pedig elnézi pl. az államadósság ésszerűtlen növelést, pusztán azért mert akik teszik diplomatikusan tudnak nyilatkozni.
A politika szerintem ilyen, nem tudsz teljesen azonosulni egyetlen párttal sem - hacsak nem vagy te a pártelnök :) -de számodra fontos dolgok képviselete miatt, elnézel nekik bizonyos számodra kevésbé fontosat.
Erre rá is játszanak a pártok, ha megfigyeled, egymás állításait nem ugyanazon a vitasíkon cáfolják, ezért ragyogóan szembe tudják állítani a szavazóikat egymással úgy hogy mindkettő igazat állít.
Egy példa, hogy érthető legyen:
Jobbikos: Szerinted normális dolog az hogy pesten, azonosítószám nélküli, símaszkos rendőrők szemeket lőnek ki?
MSZP-s:Miért szerinted normális az, hogy valaki az utcán kirakatokat dobál be?
Szerintem mindkettőnek igaza van és úgy hogy egyik sem cáfolja a másik állítását ezen vitatkozni képesek, pusztán azért, mert a pártlojalításuk más.
Figyeld egy pár hétig ilyen szemlélettel a híreket, én már egy ideje erre figyelek és mivel mindkettőben találok igazságot, jól el tudok beszélgetni bármelyik tábor szavazóival pusztán mindkét kérdés helyeslésével. Külön öröm amikor meg tudom értetni valakivel, hogy nem ugyanarról a dologról vitatkoznak, csak mivel a pártjaik ugyanarra használják a mondatokat ezért ők is ezt biflázzák pavlovi reflekszel.
Az előbbi egy sztandard kérdésem, amire szinte biztos ezt a választ vagy valami nagyon hasonlót kapok minden esetben. Fordítottan is működik.
De vigyázni kell, volt hogy annyira elvakulttal találkoztam - persze én is sőrgözös voltam -, hogy egy idő után nekem pattant el az agyam és hagytam ott, mert nem értette meg mit akartam mondani, csak lökte az éppen aktuális pártja dumáját.
UbUlcii 2010.01.20 21:33:14
Na még egy gondolat és befejezem a magammal való beszélgetést:
Szetintem pont ez a aszemléletmód ami a jelenleg kormányzó pártok (mszp és kívülről szdsz,mdf) népszerüségének csökkenéséhez vezetett, mivel nem körültekintően választották meg vagy nem következetesen támogatták a saját igazságaikat, ezért a szavazóik összezavarodtak.
És itt most nem az utolsó 4-8 évre gondolok, hanem pl. az szdsz-nél és az mdf-nél az elmúlt 20-ra. Szerintem nem lehet náluk pl. egymást követő 10 évet mondani amikor azonos dolgok ill. bizonyos dolgokról azonos véleménnyel lettek volna.
Az mszp pedig a másik rossz megoldást csinálja, ugyanazt a (fél)igazságot és ugyanazt a szemlélet viszi, csak az egyre több embernek nem elég jó ahhoz, hogy a hibáit elnézze, amiből pedig egyre több van, mivel hosszú időn keresztül kormányzott.
S hogy ne érje szó a ház elejét előveszem a fideszt is ebből a szemléletből:
nekik elég egyszerű volt a helyzetük az elmúlt húsz évben hiszen csak 4 évet voltak kormányon, ellenzékben pedig mindig könnyebb hitelesebbnek látszani és mivel nem kelett sűrün szembemenniük saját magukkal (kormányozni, ahol a rossz dolgokat is fel kell vállalni), nem bizonysodott be a szavazóik számára az igaszságaikról nagy számban, hogy csak féligazságok
Azok a pártok amelyek pedig még nem kormányoztak, pláne nem voltak a parlament tagjai, ebből a szempontból nehezen megítélhetőek, hiszen ez olyan mint, mondtam az ellenzékben lévőkről könnyű a (fél)igazságaiddal hitelesnek tűnni a szavazóid elött.
És itt jön majd a kérdés, ha a fidesz is elveszti a szavazóinak a nagy részét 4-8-12 év kormányzás után,
mert szerintem minden kormányzó párt elveszti, sőt minél hosszabb ideig kormányoz annál többet veszít, akkor ki lesz az aki utána folytatni tudja azért mert hiteles tud lenni. Vagy ők lesznek az elsők akik a kormányon is ugyanazt az értékrendet, gondolkodásmódot tudják folytatni, amit ellenzékben? Ez ügyben én szkeptikus vagyok, nem azért mert nem tartom őket erre képesnek (de lehet hogy nem is, ez részletkérdés), hanem pusztán az általam kigondolt elv miatt, erre alkalmatlan bárki.
killtheradical Bocs. 2009.12.08 06:41:00
Szoktam volt mondani, hogy itt majd akkor kezdődhet el valami értelmes, ha majd amazok – a régi politikai kurzus maradványai, KISZ titkárastul, sógorostul és kollégiumi szobatársastul – méltóztatnak kihalni. Tévedtem. „[Topolánszky Ákos] vallomása szerint az Ifjúsági és…..
killtheradical Pótléksáv 2009.09.03 06:13:00
"A magánszemélynek például 160 ezer forint vagy annál magasabb havi bruttó keresete van és havonta például 13 300 családi pótlékot kap (kétgyerekes család), akkor (13 300 forint 18 százaléka) 2 394 forinttal több szja előleget fizet. Ennyivel csökken a nettó jövedelme havi…..
UbUlcii 2009.09.03 19:45:54
@bs395: Az nem baj, csak állapot :) Inkább az a baj, hogy belefagyasztottam a kommentelőidbe a szót az észrevételemmel. Bocs, ígérem nem jelentkezek egy darabig, a legutolsó hozzászólásom - van vagy fél éve - ugyanez történt. Írtam egy velőset, oszt nagy néma csend lett a "szelektív hallásúak" körében. Nem utálsz? :)