Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszfirt Ráhel

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló ...nem kapsz mást! 2009.09.17 07:00:00
2. felvonás (Inglourious Bolsheviks Basterds) Három évvel ezelőtt épp egy németországi diákcsere-program magyar fordulója kezdődött. Vasárnap este a schleswig-holsteini Neumünsterből érkező diákokra vártunk a Keleti pályaudvaron, és ugyan hallottunk már valamiféle…..
Eszfirt Ráhel 2009.09.19 21:23:58
@DeMarco:
Ez ugye megint csak egy újabb jogos és pontos fogalmazás? Csak tudnám, miért tiltakozol, ha antiszemitának nevezlek?
Eszfirt Ráhel 2009.09.20 11:52:35
@DeMarco:
Egyrészt hazudsz, másrészt össze-vissza beszélsz.
Nem azt írtad, hogy a pénzvilág a zsidók kezében van (ami amúgy nem igaz), hanem egy meglehetősen gúnyos kontextusban azt, hogy a nagyorrúak "mindennek az okai". Miért nem mered vállani, amit leírsz?
Rockefeller nem volt zsidó. Az IMF-t és a Világbankot a háború utáni győztes államok kormányai alapították. Az amerikai egyetemi "titkos" társaságok sem zsidók, akkor már tipikus wasp klubok. Miről beszélsz te? :-)
Mit terelsz? Kit náciztam le? Hogy jön ide a kormány? Már megint mások háta mögé bújsz? Gyávaság.
Eszfirt Ráhel 2009.09.20 16:14:11
@DeMarco:
Nincs is rajtuk mit magyarázni, úgyhogy ne fáradj. A tényeket tényleg nem tudod cáfolni. És nyugodtan gondold, hogy én terelek, ha ez megnyugtatja a lelkiismeretedet, bár mindenki látja, hogy én csak arról írok, amit te leírtál, és nem kezdtem más témába, veled szemben. És, igen, jól látod: mindenki antiszemita, aki a zsidókra általánosító és NEGATÍV megjegyzéseket tesz, az antiszemitizmus ugyanis pontosan annyit jelent, hogy valaki utálja a zsidókat úgy általában a zsidóságuk miatt. Te ezt teszed. Pont.
Az meg külön vicces, ahogy leírsz négy sort arról, hogy nem koptatod a billentyűzetet a válaszadásra. :-) Nőj már fel, akinek nem akarsz válaszolni, annak ne írj. :-)
Egyre több információ derül ki arról, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) közvetett felelőssége lehet a cigányok elleni terrortámadások fel nem derítésében. A gyilkosságok egyik fő gyanúsítottja, lehetséges kitervelője és legprofibb résztvevője, K. István…..
Eszfirt Ráhel 2009.09.14 18:01:20
@yda:
Szóval te döntöd el, hogy ki a magyar? Miután tiltakozol, hogy más ne döntse el? :-)
Magyarok, ha annak érzik magukat. Pont.
 A minap, amikor könyvesboltban voltam - na nem mintha szoktam volna olvasni, csak elkísértem valakit - a szakácskönyvek felé tévedtem. Nézegettem a sok szép színes könyvet. Rengeteg kép, ínycsiklandozó ételek, és akkor hirtelen megpillantottam az Ezt jól…..
Eszfirt Ráhel 2009.09.13 21:34:18
@DeMarco:
Sértődött antiszemitázás? Nagyon rövid az emlékezeted, várj, segítek egy kicsit:

"Igaz, hogy a tüntetők alig voltak 200-an és ebből kb. 24 ember ha odament a zsinagóga közelébe, de ez a tény, cseppet sem zavarja a zsidókat, jól eltúlozzák, hogy lehessen egy jót fasisztázni európában, ujjal mutogatva a magyarokra... Csak gratulálni tudok nekik... Folyamatosan ellátják munícióval a Jobbikot, újabb okot szolgáltatnak nekik az utálatra. Az ilyen pofátlan hazugságok csak még jobban elmérgesítik a (v)iszonyt. Ezzel csak jogalapot adnak a Jobbiknak az ellenállásra. Én a helyükben kétszer is meggondolnám, hogy mekkorát hazudjak, mert a végén tényleg annyire fel*asszák az emberek agyát, hogy kiszavazzák őket izraelbe..."

Ebben a szösszenetben te bizony nem a Wiesentahalról írsz, hanem úgy általában a zsidókról, sőt a magyarországi zsidókról, akiket ghazugságaik miatt majd jogosan toloncolnak ki hazájukból. Ezt a hozzáállást hívják antiszemitizmusnak. Ezt néven nevezni nem vádaskodás.
Eszfirt Ráhel 2009.09.14 17:40:26
@DeMarco:
Ne haragudj, de mellébeszélsz. Teljesen mindegy amúgy miről írtál, ezek a mondatok általánosítanak.
És most a válaszodban is: "bármelyik másik párt, náció". Nem veszed észre, hogy egy párt olyan szervezet, amelynek tagjai önként vannak ott, mert egyetértenek valamivel, míg egy nép, vallás, etnikai csoport tagjai egyszerűen úgy születtek? Olyan nincs, hogy egy "náció" hazudik vagy kirohan. Ez pont olyan, mintha téged valaki Bajnai kijelentései miatt basztatna.
Eszfirt Ráhel 2009.09.14 17:58:34
@DeMarco:
Nem akarod érteni? Ha a Fidesz szóvivője beszél, akkor az a Foidesz véleménye. De a magyaroknak vagy a zsidóknak nincs szóvivője. Ha egy zsidó hülyeséget beszél, akkor hülye, de ennek a zsidóságához nincs köze. "A" zsidókat hibáztatni az antiszemitizmusért maga az antiszemitizmus.
Sárdobáló Menet után 2009.09.05 19:45:00
Hazaértünk a Meleg Méltóség Menetéről, ahol többen is voltunk a Sárdobáló közösségéből, még többen voltak Sárdobáló-közeli emberek. Most olvashatják élménybeszámolónkat szavakban és képekben, melyeket Horváth Andor Márton készített - szintén ő követte el a…..
Eszfirt Ráhel 2009.09.10 15:12:25
@DeMarco:
Ezt tőlem kérdezed? Nekem egyikkel sem volt bajom.
Nos nem, nem ugyanúgy élhetik az életüket. Pl. nem házasodhatnak, és ha tőled függene, nem is vonulhatnának fel.
Szerinted a melegfelvonuláson nyilvános közösülés történik? Mi ez a hülyeség, már ne is haragudj? Az előbb is leírtam: ítéld el a provokátort, de ne mindenkit! Idén különben sem volt provokáció. Vagy jogos a megelőző csapás?
Eszfirt Ráhel 2009.09.10 20:46:40
@DeMarco:
Én nem vonultam, tudod ez a menet Budapesten volt. :-)
Most hogy jön ide Izrael?
Eszfirt Ráhel 2009.09.11 10:29:14
@DeMarco:
Ennek mi köze bármihez is?
Magyarországon amúgy, de én sosem használnám erre a helyre a vidék szót, mert annyira pestiesen beképzelt. Városi ember vagyok.
(A melegtüntetésről szóló teljes beszámolónkat itt olvashatja.) Bevallom, nem örültem neki, hogy Gyurcsány Ferenc megjelent a Meleg Méltóság Menetén. Ennek egyenes következménye lett például, hogy a tömeg jelentős részének az ő nyomában kellett vonulnia. Ellenszenvemet nem…..
Eszfirt Ráhel 2009.09.06 20:42:18
@DeMarco:
Miért ez a magabiztosság? Egy választás örökre szól? A Fidesz is hullott már 44%-ról 7-re, aztán mégis itt van. Igazol valakit erkölcsileg, ha ugyanazok a megvezetett marhák, akik kétszer megválasztották a szocikat, most a fideszre nyomják az ikszet?
Amúgy meg már a jobbiknak is örülünk?