Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joozan ész

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 59 dollárt érő Zidoo X5 egy újabb Android 5.1 alapú mini PC a nagy halomban. Ez a darab viszont némiképp más, mint a másik kettő volt, amelyeket kipróbálhattam. Igazság szerint annak ellenére, hogy gyengébb hardvere, számottevően olcsóbb náluk, sok szempontból még így is jobb. Ha valaki olcsón…..
Belsőség Heti merítés 2014.08.24 07:56:44
A kolosszus, vagyis ha kevés a Rolls-Royce Sokan lebeszélnek a 350-esről, pedig nem rossz az, és hengerfejes sem lesz, ha nem gyilkolod hideg motorral, bemelegíted menet közben magas fokozatban, és 70-fokon már akár rá is léphetsz, nem lesz hengerfejes! Japán romboló A…..
Az előző részek tartalmából:Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni.Vettem egy bogarat, örültem neki.Elkezdtem szerelgetni, kiderült, nagyon élvezetes dolog.Kasznit cseréltünk rajta, szép sárga lett.Az egyik részben pedig felpolíroztam Ezúttal lerobbantunk az út szélén Lilla: Ez a…..
joozan ész 2014.08.23 15:50:14
@dstr: Ez teljesen igaz. A régi szép 120-as idők, mikor a Skodások még összejártak. Pld.: Siófok, Cserke, Egerszalók stb.

Nekem komplett motorcsere volt Pesten.
A szigetelőszalagot is oldja a gázolaj  - Itt vagyok a Rakparton és megállt az autó – búgta a telefonba feleségem. A legjobb hely az elakadásra. Másodszor csinálja, rutinja van benne.  Érdekes a közlekedőtársak reakciója, a villogó elakadásjelző és a kocsi mellett…..
joozan ész 2014.08.02 12:13:47
@martinov: Mert sok ember fotelhuszár. :D Nekem tanulságos volt. Legalább még egy olyat megoldás, amivel meg lehet spórólni a trélert vagy valami szakit, hogy a helyszínre jöjjön.

Hasolnót csináltam én is mikor még kb. 15 éve az asszony a kispolákba benzin helyett dieselt tankolt. Akkor vettem egy jó hosszú benzincsövet, egy 5 Literes kannát és az asszony fogta az anyós ülésen kannát és onnan szipákolta ki az aníyagot. Utána leengedtem az egészet és odaadtam egy autószerelő havernak, hogy használa fel valamire. Ő fel is használta alkatrész mosásra.
Tisztelt blog!   Ami a hálapénzt illeti, elég érdekes dolgokkal lehet szembesülni. Pár hete volt a kislányom mandulaműtéte, kivették mindkettőt, mert állandóan begyulladtak és a háziorvosunk arra ösztökélt, lépjünk ezügyben. Megkaptuk a műtét időpontját végre, de…..
joozan ész 2011.01.13 20:04:43
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Hát ez az. Azért lett orvos valaki, hogy
1.: ÖNZETLENÜL segítsen a betegeken
2.: POFÁTLANUL meggazdagodjon az állam által biztosított eszközök és felszerelések felhasználásával.

Sajnos a 2.-ikban már sokkal többen vannak.

De az is igaz, hogy az orvosok (másokat direkt nem írok ide, persze lennének)eléggé minimális összegért mentenek meg életeket.

A másik, meg hogy még az az arcátlanság, hogy a tapasztalt orvos elkéri, elkéretteti a hálapénzt és egy fiatal orvossal csináltatja meg a beavazkozást.
joozan ész 2011.01.13 21:21:20
@Hatodéves: Megértem én az orvosok helyzetét is. Sokat kell nekik dolgozni. Ez tény. De az nem legyen már, hogy plusz pénzt kér a munkaidejében elvégzett munkájára.

Ha valaki Dr. x.y.-t szeretné, hogy az törődjön a betegségével és szeretné, hogy az orvos munkaidején kívül is ugorjon a betegnek, akkor kérjen érte pénzösszeget, de adjon is róla számlát.

Mint már leírtam, az orvosok ma Magyarországon igenis alul vannak fizetve, de nem azzal egészítsék ki a jövedelmüket.

És sajnos manapság Magyarországon az életszinvonal csökken, míg az orvosok ugyanúgy (tisztelet a kivételnek) elkérik a saját kis jattukat. Lehet, hogy az a szegény beteg csak úgy tudja odaadni a hálapénzt, hogy a felírt gyógyszert nem váltja ki, nem eszik stb.

Mint itt valaki említette, hogy egy faládába lehetett az összeget betenni az ellátás után. Az hogy azt hogy osztják szét, az már nem a beteg dolga. Ha tud ad, ha nem tud, nem ad, de legalább mindenki egyforma beteg.