Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mobilizmo

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A taxis vállalatok is panaszkodtak a rendőrség új keletű gyakorlata miatt, miszerint a köztéri kamerák felvétele alapján bírságolnak. Kérdés az, hogy közhiteles-e egy ilyen felvétel, elfogadható-e bizonyítékként? Jobb helyeken a diszpécser szól a járőröknek, és a…..
mobilizmo 2011.02.19 18:50:33
@Aabroncs: Mit mondjak bírom, hogy így általánosítasz. Aki egyszer figyelmetlenségből szabálytalanul parkol, miközben az égegyadta világon senkit nem zavart az egyszerűen szarik a másik emberre.
Szép estét!
mobilizmo 2011.02.20 13:32:26
@Aabroncs: Nem tudom, hogy te mióta vezetsz, én már akkor is parkoltam amikor 50 Ft volt a benzin, nem mostanában. Nem hiszem, hogy komolyan gondolod, hogy te még soha, semmilyen szabálysértést nem követtél el. Olyan ez, mint a versenysport. Ben Johnsson mondta (talán ismered) "Az élmezőnyben mindenki doppingol, csak még nem buktak le."
Ha figyelmesen olvastad a hozzászólásomat nem csak arra alapozom a kifogásomat, hogy nem zavartam senkit. A szabály 15 métert ír, de ha nincs burkolati jel akkor honnan számoljam. Továbbá a fénykép szerint a táblától elég távol álltam, de a fénykép vajon meg tudja mondani mennyire messzire, biztos nem volt 15 m? Te mérőszalaggal ki szoktad mérni a távolságokat? És igen úgy gondolom, ha nem a "zebrán száguldozom" súlyú a kihágás, akkor ha senkit nem zavarok vele, első alkalommal egy figyelmeztetés is elég, sokkal nagyobb visszatartó ereje lehet a normális gondolkodású embereknél, a többieknél meg tök mindegy mit csinálsz.
Egyébként a "mindenkit büntessünk meg" típusú hozzáállásod kapcsán ajánlom neked Orwell 1984, esetleg Álltafarm (jóval rövidebb) című művének ismételt elolvasását (feltételezem már megvolt csak régen), hátha megvilágosodsz ismét.
mobilizmo 2011.02.20 18:57:57
@Aabroncs: Nem, a degradálás nálam nem menő, csak fel szerettem volna hívni a figyelmedet arra, hogy az ész nélküli büntetéssel hosszútávon nem érünk el semmit. Ez már a Francia forradalom idején is bizonyítást nyert, amikor is a jakobinus terror azzal ért véget, hogy az összes jakobinus vezetőt is kivégezték. A világban most is elég sok ország van (ezekben azért nem túl nagy általában a demokrácia) ahol kőkeményen, véresen büntetnek szinte mindent (pl.: saria), statisztikailag mégsem lehet igazolni ezek jogosultságát. Abban teljesen egyetértünk, hogy az az állapot ami ma Magyarországon tapasztalható a közlekedési kultúránkban, már-már az elviselhetetlenség határát súrolja. Ami rosszul esett a részedről, hogy egy kihágás alapján automatikusan egyenlővé teszel azzal a tömeggel, akik miatt ez az állapot valóban fennáll. Arról azonban, hogy itt tartunk nagy mértékben tehet az igazságszolgáltatás is. Részemről nem rinyálásról van szó, egyszerűen az igazságérzetembe gázoltak bele. Mert én az alapvetően törvénytisztelő, becsületesen adózó (nem is keveset) állampolgár, nap mint nap látok olyat, hogy a rendőrök simán elhajtanak ordító szabálytalanságok mellett, ha azokat több tízmilliós autóval követik el. Mivel nem szeretnék a teljesen hülyék táborába tartozni, addig amíg a rend őrei rendet nem raknak a maguk háza táján, természetesen én is minden legális lehetőséget megragadok arra, hogy ne kelljen befizetnem a büntetést, főleg ha azt érzem, hogy alapvetően csak pénzbeszedésről szól a dolog. Azt gondolom az emberek gondolkodását kellene megváltoztatni, hogy ez az állapot megváltozzon és hidd el nem velem kellene kezdeni. Vitánk lezárásaként, maximálisan tisztelem azokat, akik annyira tudatosan közlekednek, mint ahogy te is.