Adatok
angyalszem
6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Lasagne (ejtsd: lázánnye) az olasz lapos és széles tészta neve, mely az olasz tészták között az egyik legrégebbi típus. Hagyományosan ezt a tésztát búzadara és víz elegyéből készítették a Dél-olasz régiókban, míg északon finomlisztből és tojásból dagasztották.…..
A Besamel mártás - másik nevén Fehér mártás - az egyik alapszósz a francia konyhában, egyben nagyon sok olasz recept alapja. Besamel ezen kívül más szószok alapjául is szolgál, ilyen például a "Mornay mártás", vagy a "Sajtos besamel mártás".A Besamel Olaszországból érkezett…..
Sugo vagy Salsa di pomodoro (ejtsd: szúgo, szálszá di pomodoro) az egyik legelterjedtebb szósz, amit az olszok tésztájukhoz készítenek. Sokféle fajta és módja van elkészítésének, legjobb mindig az otthon elkészített változata. Az első nyomát 1778-ban, Vincenzo Corrando "Cuoco…..
A panna cotta (ejtsd: pánná kottá) egy világszerte ismert olasz édesség, mely tejszín, cukor és zselatin keverékéből készül. Eredetileg Piemonte régiójából származik, de ma már a világ számos országában fellelhető, igazán népszerű desszerté vált. Az eredetét keresve…..
Mint a legtöbb recepté, a Carbonara eredetét is homály fedi. Vannak, akik az olasz szénbányászok ételeként tartja számon (carbonaro - olasz szó a szénbányászokra), mások egészen odáig elmennek, hogy az olasz Carbonariktól eredeztetik, akik az Olasz egység megteremtésekor…..
A Tiramisú (ejtsd: tiramiszú) az olasz konyha ikonikusédessége. A Tiramisút az 1960-as évektől találjuk megreceptkönyvekben, tehát egy új keletű édességrőlvan szó. Több régió, Piemont, Lombardia, Venetoés Toscana is magáénak vallja ezt az erős kávéízű,egyben lágy…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz