Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csoki2

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Klasszikus későtavaszi étel, amikor megjelenik az újkrumpli, és már van petrezselyem is. Szerencsére így koraőszön is van még újkrumpli, bár nekem ilyenkor már nehezebb ételek jutnak eszembe. Feleségem piszkált, hogy a csirkét csak minimális hagymával csináljam, de jó sok majorannával. mert a hagyma…..
Arra hivatkozhatnak,  hogy azért nem érnek rá  a csengetésre reagálni,  mert olyan kevés a pénz  és azért ilyen fáradtak, kedvetlenek, türelmetlenek,  faragatlanok.  Nem először történt velem hasonló eset a Nyírő Gyila kórházban. 2013. április 6.…..
csoki2 2013.08.15 19:10:37
@borzimorzi: Kedves borzi, el vagy te tájolva! A 20 éve nyugdijba ment embereknek nincs nyaralójuk, vagy kocsijuk, tőlük csak a házra, lakásra felvett hitelt fogják örökölni a gyerekek.Azok a gyerekek, akik szintén hitelt nyögnek, és akiket még mindig a nyugdijas szüleik támogatnak, mert nem tehetnek mást!

Nem szeretem ebben a mostani időszakban, hogy ennyire lealázzák a nyugdijasokat, a kispénzüeket, a kétkezi munkából élőket,azokat, akik nem tehetnek arról, hogy az elmult 60 évben milyen kurzusok jöttek- mentek.Azokat sem szeretem, akik semmi empátiát nem mutatnak ezek iránt az emberek iránt.

Egyébként nagyrészt egyetértek veled, valóban gyökeres változásoknak kell jönni, nemcsak az egészségügyben, de mindenhol. Az én szavazatomat is az a párt kapná meg, aki erre megfelelő alternativát nyújt, de sajnos eleddig ilyen párttal még nem találkoztam.
Cinege  Egyszerre 7 fióka! 2012.04.25 10:58:00
A nap folyamán egymás után keltek ki a fiókák. Az esti sötétségben már csak 3 tojást láttam, vagyis 7 fióka kelt ki. Most jobban meg lehetett figyelni a folyamatot. Valószínűleg a tojó észleli a tojásban a mocorgást, vagy a hangokat, mert kibontja a fiókát. Utána eltakarítja a…..
Blogkocsma Nem eszik a gyerek 2012.04.20 07:00:00
Vendég poszt - bélabácsi2 Múltkor Andrass9 írt egy aranyos történetet gyerekkoráról, nagyszülőknél töltött időről, és érintette az örök problémát: Nem eszik a gyerek! Ez indított bennem egy gondolat folyamot, illetve már 1kutyának is volt köze hozzá a dédszüleiről írt posztjával. Tudni kell, hogy…..
csoki2 2012.04.20 15:00:47
hetivalasz.hu/uzlet/zwack-sandor-bemutatta-az-unicum-szilvat-47327/

Vasárnap szülinapot ünneplünk étteremben, ezt akarjuk megkóstolni. Jövök beszámolóval!
   Most tárgyalja a parlament a személyszállítási törvényt - néhány hete ehhez kapcsolódóan a zöldek javasolták, hogy maximum 90%-os kedvezményt lehessen adni. A kormányoldal képviseletében Spaller Endre a 10%-os önrész miatt rögtön nyugdíjasholokausztot, világtól…..
Blogkocsma Gyökerek 2012.04.15 07:00:00
„… az ausztrál halálkígyó néha napokig rejtőzködik a homokban, és ha egy óvatlan kiránduló véletlenül rálép a farkára, azonnal támad.” -          Hátbazmeg, én nem vagyok egy szekánt ember, de ha az én farkamra lépne rá egy óvatlan…..
csoki2 2012.04.15 17:24:54
@dömbi: Csendes olvtárs vagyok, aki indőnként hangot ad tetszésének! :)
Avagy a Vaniliás Kényszerzubbony (Poczok2 úr szerint). Most sült ki és nagyon finom! Így néz ki:   Ez a sütemény vaniliás leveles tésztából készül (Danish), amit egy vaniliás / csokis krémmel töltünk meg.   Összetevők Tészta: 250g liszt 1 dl tej 1 tojás 40g…..
Megjelent az indexen egy cikk, amiben egy floridai kutatócsoport munkájáról számolnak be, miszerint a kutyák képesek olvasni az ember gondolataiban. Feltehetően.A cikk itt olvasható:http://index.hu/tudomany/2011/06/14/a_kutyak_osztonos_gondolatolvasok/Ehhez annyit tudok…..
Új MÁV blog Kutyáztam a vonaton 2011.04.30 10:00:00
Ma, amikor ezt a posztot olvassátok, én éppen Szolnokon ballagtatom el barátnőm húgát. Utána kaja, pia, stb, de nem is ez az érdekes, a mai poszt rólam, és a kutyámról szól.Pénteken, a 14:15-ös zónázóval mentünk le Szolnokra, barátnőm, én és Lurdes, a kutyánk. Beültünk egy…..
csoki2 2011.05.05 22:02:25
@Vittore.:

Kutya édes!

Egyet kell értsek belekotyogok-kal, a csomag nagy volt.
Én rendszeresen utazok a vizslámmal, hátizsák, esetleg még egy táska. Egymásra rakásolható, sőt, úgy pakolok, hogy esetleg arra ülök a peronon. Én sajnos mindig olyan kalauzokba botlottam, akik kitessékelnek a peronra, ha az utastársak közül valakinek nem tetszik, hogy kutyával utazok. Ezt nem tudom, hivatalosan hogy van, de kalauzzal nem veszekszem. (Azt azért szeretném már megtudni, hogy mire jogosít fel a jegy, engem és kutyámat.)
A négyből három napot a kertben töltöttünk, eléggé kimerültünk mindannyian, talán még Nándi is. Nagyon sokat szaladgált, ásott - ezzel kivételesen segített is. Munka közben persze volt játék is, rengeteget botoztak, élvezték a napsütést, és azt, hogy nincs kerítés!…..
hogyvolt VV4 - 4X92 2011.03.19 13:30:00
„Itt vagyunk a hogyvolton újra/Hajni blogját kommentünk sújtja/de ha a Villát nem néznénk mégis/ez maradna a legnagyobb fétis.” Ez az egyik komment (írta van-e szándék verse) abból a négyezerből, amit a hogyvolt blog vv4 törzsközössége írt a „4000 komment 24…..
hogyvolt VV4 - 4X90 2011.03.17 15:00:00
„Először is mikor idegyöttem a bakterházhoz, az előző este is éhesen feküdtem le. Tovább pedig mindennap igen korán kellett fölkelnem. Már magam is azon csodálkozom, hogyan van az, hogy még eccer se szöktem el. Aztán itt vannak a levesek. A levesbe mindenféle vót tegnap is:…..
csoki2 2011.03.17 18:28:18
@Hódos Hajnalka: :DDD

Nekem az a kedvencem, amikor az utcán beszélek a Zuramnak, aztán kiderül, hogy már rég hazaért! :)
csoki2 2011.03.17 18:40:48
@Zelefánt: :D

Csoki halk sóhajjal el, meg kell sétáltatnom a másik Csokit. Ígérem nem ússzátok meg nélkülem az éjszakát! :)
Lelki szempontból mindenképp jobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint dolgozónak. Politikusok és kormányok jönnek-mennek, de a rájuk irányuló kitüntett figyelem állandó. Hiába, az arányok ugye...Szíjjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a - rövid időn…..
csoki2 2010.12.13 13:49:18
Undorító, aljas, mocsok lejáratás, amit velünk, nyugdíjasokkal az Orbán csinál. Kikérem magamnak, hogy mint nyugdíjast, egy ilyen fábaszorult, egoista, hataloméhes, magánakvaló kerti törpe holmi levelekkel zaklasson. Nem kérek belőle, soha nem is kértem. Kérném viszont, hogy ne szítson ellentétet nyugdíjas és aktív dolgozók között, hiszen nem én, nyugdíjas tehetek arról, hogy 42 év alatt befizetett járulékaimat a mindig nagyon éhes költségvetési száj benyelte.
Nem kérek abból, hogy mióta kormányon vannak, szégyelnem kell, hogy nyugdíjas vagyok. Igaz, a temetők üresek - szokták mondani, de én még jópár évig szeretném élvezni a megérdemelt, mert megdolgozott nyugdíjamat.
Nem kérek abból, hogy holmi mumusként emlegessenek a mindenkori kormányok, mert a nyugdíjasok száma sok, így aztán még akár "fülkeforradalmat" is tudunk csinálni.
Nem kérek abból, hogy a férjem (aki még nem nyugdijas) és gyermekeim megtakarításait undorító, felháborító módon államositsák.
Nem kérek abból, hogy nyugdíjasként arra takarékoskodjak, mégha csak pár forinttal is, hogy majd a gyermekeimnek könnyebb legyen, ha nyugdíjba mennek.
Nem kérek olyan kormányt, olyan vezetővel, aki mellett csak a létbizonytalanság, a félelem a jövőtől és az egymás ellen usztítás létezik.
Nyugalmat szeretnék, tervezhetőséget szeretnék, nemcsak magamnak, hanem mostmár kevesebb mint 10 millió embernek.
Carlosról már volt egy ilyen bejegyzés, most íme Nándi, a fenegyerek. Minden az arcára van írva :)..
A Homár nincs az E kezdetű adalékok ellen, röhög a rettegő láncleveleken, sőt, mondhatni kifejezetten szeretem a műkajákat a Limo szörpportól a krumplipüréporon át az olvadós Maoamig. De amit a Natural Meat (háromszoros bruhaha) rántott sertésszeletével művelnek, az tényleg…..
Itt ülök a kanapén, ölemben a laptop, jobbomon Bandi, nem messze a fotelben Carlos. Bal kezemnél egy zacskó megbontott illatozó sajtos chips. A zacskó zörög, én hangosan ropogtatok. A két kutya meg úgy alszik, mint a bunda. Szerintem elájultak, vagy nagyon betegek...kihívjam…..
csoki2 2009.02.20 23:17:03
Na, ideért a hó...már napok óta esett, de ma meg is maradt. A hóval együtt szánkózó gyerekek is ellepték a kedvenc sétahelyünket, az aranybullát. Sokáig morfondíroztam, hogy merre kellene sétálnunk, végülis úgy döntöttem, hogy pont annyit változtatok a megszokott útvonalon,…..