Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gerbaud

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webszemét Az MTVA is olvas minket 2012.07.27 11:43:50
Na, ha mást nem is, de annyit elértünk, hogy miután az MTVA-s cikkemet átvette a HVG.hu és több másik neves portál is, eljutott a probléma az MTVA illetékeseihez is. Ennek hatására az Oxygen sablonhoz hozzányúlt a "grafikus" és kicserélte a sima kék háttér csíkot egy sajátra.…..
gerbaud 2012.07.28 09:13:21
@Mr. Homn: A számítógép használók körében a windows elterjedtsége 93-94%, erre könnyen telepíthető a silverlight. Kb. 5-6% OS X-et használ (Magyarországon talán még ennyi se), amire szintén gyorsan és könnyen felmegy a silverlight. 1-2% linux felhasználót meg nem vettek figyelembe. Az a réteg meg végképp szűk lehet, ahol csak linux van otthon, és TV készülék sincs. Én sem szeretem a silverlight-ot, de elterjedtség szempontjából logikus lépésnek tűnik a használata.
..
gerbaud 2012.06.23 08:56:33
@vili4u: Azt nem tudom eldönteni, hogy hamis-e a kép, vagy sem, de szerintem:
A kerék azért lapos, mert valószínűleg a sofőr is hallotta már a tippet, hogy ha leereszted egy kissé a kereket, akkor le (elvileg) lehet szedni a bilincset. Miután ezzel nem járt sikerrel, le akart tolatni róla, így billent át a bilincs az oldalára. (Ilyen kísérletekről is van egy csomó videó a youtube-on.)
A pixelek meg a tömörítési eljárás sajátosságából fakadnak. (SZERINTEM)
@M_R:
Tényleg ezt reméled? Sajnálom, ha a te anyukáddal megtörtént, de nyugtass meg, hogy csak rosszul értelmeztem az írásodat és csak azért jön le az, hogy ezt kívánod másnak, mert nem olvastam el elég figyelmesen a hozzászólásodat.
nejlon Valódi Angry Birds 2011.11.02 15:50:00
Mi történik, ha egy festő szeret játszani az Angry Birdsel. Mohamed Raoof realisztikus fotómanipulációi. ..
gerbaud 2011.11.03 07:25:19
@bög: pénzért
Hack OS X A legolcsóbb Apple ever? 2011.09.07 11:55:00
 Mennyibe is kerül egy Hackintosh? Nos a válasz közel sem egyszerű. Ha egy Apple gépet akarunk venni, nincs sok lehetőség, összesen talán kéttucatnyi konfigurációból lehet választani, ellenben ha magunk építjük a sufni Mac-et, akkor azt nagyon tág határok között úgy rakjuk…..
gerbaud 2011.09.09 17:51:50
@nagyjoco: Szanaszét!=/Users/Library/Preferences
gerbaud 2011.09.09 17:59:51
@iLie: Írok neki privátban, de még össze kell szednem minden bátorságomat... :)
gerbaud 2011.09.09 18:20:13
@nagyjoco: Ez igaz. Én nem tudok programozni, valszeg ezért nem érzem át a registry jó mivoltát, egyszerű felhasználóként gyűlt meg vele a bajom. "Kissé" elragadtattam magam az emberiség elleni bűntettel.
Bandroid Eddig tartott 2011.09.08 11:03:00
A türelmem. Szerettem volna egy deszkát, vártam, olvasgattam.Melyik a jó, melyik a nem. Az egyik oldalon az Apple univerzuma - az instant getes, playboy életmód magazinos, háromig számolok és kihalt a Flash, eeeegy, kettő, mondom kettő, eeegy, kettő, kettő világa. A másikon az…..
gerbaud 2011.09.08 19:21:18
@version: Bele akartam kötni a mondandódba az AutoCAD-del kapcsolatban, de igazából nem tudok, mert valószínűleg tök igazad van! Oké, hogy a win8-nak (tabletverzió), meg a reá épülő (köré?) tableteknek se hírük, se hamvuk jelenleg, de nem tudhatjuk mi lesz 4 hónap múlva. Az meg, hogy az ipad-en már van AutoCAD, rohadtul nem ide tartozik. Szóval a lényeg, hogy érdemes volt többször elolvasni, amit írtál...
Most már minden híroldal szerint szeptember végén fogják bemutatni az Apple frissített mobilját, és abban is egyetért a többség, hogy az külsőre pont úgy fog kinézni, mint a mostani generáció. Múlt héten már írtam arról az antennakeretről, ami méretében, formájában…..
Szeretjük mi az Apple-t, egyenesen imádjuk a fejlesztések irányát, ütemét, trendjét, de van, hogy a fejlesztőcsapat néhány tagját lelőnék, felrobbantanánk, a maradványokat ledarálnánk, savban feloldanánk, aztán szétlocsolnánk az egész cuccot a Microsoft hátsó…..
Appleblog Heti Apple-csaj: Kriszta 2011.08.10 11:22:00
D. Tóth Kriszta az a fajta nő, akivel valójában a világon semmi bajunk sem lehet: nem bulvárhős, nincsenek emlékezetes baklövései a tévés korszakból, nem zavaró, kellemetlen jelenség: Helyette inkább érdeklődő, pozitív és kislányosan szexi: Az egyetlen kifogásolható…..
Appleblog A végső megoldás: SSD 2011.08.05 12:05:00
Szembe kell nézni időnként a korunkkal. Akár a harmincat lépjük át, mint én pár hét múlva, akár a hármat, mint a MacBookom már egy ideje - egyikünk sem hozza már azt, amit fénykorában. A laptopom döcög, már kényes a sok böngészőablakra, emiatt sokszor használhatatlanra…..
gerbaud 2011.08.05 14:35:43
@AnnM: Mégegyszer elmondjuk: CSAK és KIZÁRÓLAG Apple géppel EGYÜTT (gyárilag benne) kapott (Apple-nek gyártott) SSD-vel van engedélyezve a TRIM!
Ha beleteszel egy bármiylen más gyártótól származó SSD-t, NEM lesz aktív alapértelmezésben, csak patch alkalmazásával lehet aktiválni:

www.groths.org/?p=308
gerbaud 2011.08.05 21:33:39
@AnnM: Elnézést, dühös voltam (nem Rád) és mivel a blog kommentelése személytelen, valószínűleg a hozzászólásomban Rád hárítottam ezt. Remélem a válaszom lényegi tartalma azért segítségedre volt, még egyszer elnézést kérek a stílusért!
gerbaud 2011.08.05 21:51:22
@version: 14 év DOS/windows/linux használat után kezdtem használni Mac-et 2008-ban. Úgy gondolom (eddigi tapasztalataim alapján), hogy a hardvert és a szoftvert egy egységként tekintve használhatóbb rendszer a Mac, mint amilyennek a Windowst éreztem. Nem mindig gyorsabb, sőt, sokszor lassabb (safari), ugyanakkor (mivel bootcamppel win7 is volt fönn nálam korábban) úgy tapasztaltam, hogy ugyanezen a hardveren a windows nehézkesebb. Nem zárom ki, hogy elfogult vagyok, de a winchesterem win 7 alatt hangosabbnak tűnt, és sokkal jobban melegedett, mint osx alatt. A folyamatos víruskeresés (sztochasztikus) is eléggé visszafogta. Amig win 7-et használtam (a 2. beta kiadástól kezdve) szerettem, de mióta az osx-et, azóta úgy érzem, ha új gépet veszek, az is Apple gyártmány lesz, mert nem mennék vissza, úgy érzem jelenleg nincs olyan hardver-szoftver párosítás, ami ezt az élményt biztosítani tudná. Nem érzem magam fanboynak, nem próbálok téríteni, ahogy nem fikázom a windows-t sem és azokat sem, akik használják. Mindig vágytam új dolgokra, sokáig próbálgattam linuxokat, de valahogy mindig visszatértem windowsra. 2008 óta nem, csak vésztartaléknak volt a gépemen, de már egy ideje úgy sincs. Persze ez is csak egy vélemény, amire van is egy jó hasonlat, de azt inkább nem írom le :)
Azt ugye elég alaposan leírtuk, hogy miben tud többet az új Air: jóval gyorsabb processzort kapott, a grafikus gyorsító teljesítménye nem különösebben változott, ahogy az ssd sem lett elvileg gyorsabb, pontosabban minden attól függ, hogy melyik gépet teszteljük, mert valamelyik…..
gerbaud 2011.07.28 10:20:39
@tundrapatkány: Kingston SSD V100 128GB SV100S2 128G van jelenleg a Late2008-as 15-ös MacBook Pro-mban, és tökéletesen megy, egy Patch-csel a TRIM-et is engedélyeztem. Nagyon gyors lett!
Appleblog Áj em a Mac, áj em a PC 2011.07.26 16:07:00
A 9to5Mac-en találtam ezt a tényleg nagyon vicces képet, ami egy amerikai McDonald's-ban készült, és azt mutatja be, hogyan tudsz a wifihez csatlakozni ha XP-d Vistád, Windows Vistád 7-ed, vagy ha Maced van.Még ha nem is tudod elolvasni a szöveget, a hasábok mérete akkor is sokat elárul…..
gerbaud 2011.07.26 16:41:10
@kutyek: egyetértek. Szeretem a Mac-et, de ez már tényleg bullshit. Ráadásul az osx esetében is kezdhették volna System Preferences-zel, aztán Network stb... Szerintem is másról tanúskodik ez a kép, nem az egyszerűségről :) (esetleg a dolgozókéról)
Appleblog Na de milyen a Lion? 2011.07.24 09:37:00
Nem lesz hosszú poszt. Elég röviden el lehet mondani.Az új funkciók: feleslegesek. A többségüket, például a Launchpadet szerintem sosem fogjuk használni, a fordított scrollt eddig minden ismerősöm kikapcsolta, a Mission Control kevésbé átlátható, mint az Exposé és társai, a…..
gerbaud 2011.07.24 20:59:51
@nagylebowski: A gördítősáv húzási iránya egyezik meg jelenleg a SL alatt a görgetés irányával, ami épp a fordítottja a "normálisnak" ha belegondolunk. A Lionban eltűntek a gördítősávok, így már semmi értelme azokhoz igazítani a görgetés irányát, valószínű ezért állították be alapértelmezettként azt, amit mindenki kikapcsol. Továbbra is azt mondom, érdemes kipróbálni a dolgot az elvből elvetés helyett. Tegnap este használtam kb. 3 órát, meg ma délelőtt 4-et a Liont és mikor visszajöttem SL-re mindent fordítottnak éreztem, és az első mozdulataim rendre a Lion-hoz tartozók voltak. Ettől függetlenül a barom képernyőkezelést nem tudom megbocsátani neki, valószínű maradok SL-on.
Olvastam Gizmodo-n, hogy a fullscreen appok közötti váltást ők nehézkesnek tartják, mert sokat kell lapozni vízszintesen, hogy a lista végéről az elejére érjenek. Nem írtam nekik a fórumba, csak elgondolkodtam, hogy ők vajon mennyit nyomkodták a rendszert, ha még ezt is rosszul tudják. A cikk a lion hülyeségeiről szól, ezt is közéjük vették, pedig ők voltak figyelmetlenek.
gerbaud 2011.07.24 23:03:27
@almauser: Pontosan azt tettem a mai 4 órás etapban, ezután a sikertelen kísérlet után kezdtem el google-özni, hogy csak én vagyok-e béna, vagy más is találkozott ezzel, érdemes rákeresni, hány felhasználó panaszkodik emiatt, mióta kint van az új rendszer. Olvasd el a 12:04-kor írt hozzászólásomat, hidd el, nem az ujjamból szoptam, hanem kipróbáltam és nekem (sem) működik.
Amikor Jarrod McKinney gyereke leejtette az iPhone 4-est a fürdőszoba járólapjára, az menten összetört.Éppen ezért lepődött meg annyira a fickó, amikor ugyanez a típus túlélt egy négyezer méteres zuhanást. Az egész úgy kezdődött, hogy McKinney hátizsákjába csomagolt…..
Vártuk már a Thunderboltos kiegészítőket, hogy végre megtudjuk, mire képes az eszköz például a FireWire 800-zal szemben. Egy sima merevlemeznél nehéz mérni a technológiai előnyt, hiszen inkább a meghajtó, mint az adatátviteli csatorna lehet a szűk keresztmetszet, de egy RAID-be…..
Appleblog Százezer program iPadre 2011.07.01 08:23:00
Nem hinném, hogy a világtörténelemben valaha is feljegyeztek volna ilyen platformburjánzást, amikor alig másfél év alatt öt (vagy hat? ezt sosem tudtam) számjegyűre duzzadt volna az alkalmazások száma. Pedig most egy ilyen vízválasztóhoz érkeztünk, ha ugyanis arra kérjük az App…..
gerbaud 2011.07.01 09:17:18
@Magyarósi Csaba: Igen, én is így szoktam lenni ezzel, ezért próbáltam belevinni valami "érdekességet", arról mindig megjegyzem, bár lehet, hogy csak én tartom a számrendszereket érdekesnek! Nem teszem szóvá többé, ígérem! ;)
A hír engem főleg azért érdekel, mert eddig azt sem tudtam, hogy az iPhone 4 volt a rekorder. Lényeg, hogy a napokban megjelent a Nokia N9-es, a finn cég utolsó komolyabb dobása a Windows Phone-os korszak előtt, bár nem igazán tudom, ki fog olyan platformból vásárolni, amiről…..
gerbaud 2011.06.23 11:18:48
@ams a kocka: Szerintem a szerző a Symbianra gondolt, csak nem tudta, hogy ezen a telefonon MeeGo fut ahelyett...
Az első generáció még nem aratott osztatlan sikert, ami érthető: senki, egyebek közt én sem értettem, hogy mire jó egy vékony laptop. Egy hordozható gép legyen kicsi, meg könnyű, a vékonyság viszont csak öncélú, igaz, nagyon látványos majomkodásnak tűnt. Nem is nagyon…..
Beugrottam ma az XMS-be, felmarkoltam Handrás mobilját és nyomogattam egy ideig, hogy megismerjem minden mocskos kis titkát. Rövid kis videó a teljesség igénye nélkül: ..
gerbaud 2011.06.09 20:26:18
@Bambalazs: A 4-es iPhone a zászlóshajó az Apple mobiljait tekintve, a kevés memória elég gyenge magyarázat, mert tuti nem 3Gs-en tesztelik (ott még elfogadnám). Sokkal elfogadhatóbb, amit Csaba is írt, hogy béta szofttól ne várjunk sokat, ennek viszont az mond ellent, hogy Handras is, meg az Endgadget is egekig magasztalja használhatóság terén.
Nem értem a Notification Center megoldás (származása) miatt méltatlankodókat sem, örülni kéne, hogy végre van ilyen is, és leszarni, hogy honnan jött. Vagy az a baj, hogy ez így már nem illik bele a "nem baj, ha funkciószegény a telefonom, de legalább egyedi" kategóriába?
Az Apple az általam eddig látott új iOS képességek alapján hatalmasat lazított a vaskalapos, merev, néhol lenéző hozzáállásán és belátta (részben legalábbis), hogy nem csak az lehet jó, amit ők találnak ki. A tálalás mondjuk nem változott sokat, de mindazok, akik nem csak nézegetni, villogni akarunk a telefonnal, hanem használni is, mindenképp pozitívan jövünk ki a dologból!
gerbaud 2011.06.09 21:46:48
@Handras: Nos, egy ZTE Bladet (gyári szofttal!!!) ezért adtam el 1 hónap használat után: nem tudtam felvenni egy hívást. Hekkelni nem akartam, inkább vettem egy 3Gs-t, remélem a végleges iOS5 jól műkszik majd rajta. Igazatok van, nem kéne felróni a lassúságot, csak meglepett az elején a hosszú iMessage betöltési idő. Remélem a minőségre továbbra is törekszenek Cupertinoban, akkor nem lesz gond ősszel...
Terry Gou, az Apple-termékeket készítő Foxconn vezetője a napokban jelentette be, hogy a gyártósoron végzett optimalizációknak hála a vállalat nagyobb hasznot tud majd kipréselni az iPadek gyártásából. A fickó arra is panaszkodott, hogy az Apple-lel közös munka igazán…..
Ahelyett, hogy hosszasan jártatnám a számat, nézzétek meg ezt a videót, amiből sokkal jobban kiderül, milyen lesz az új operációs rendszer. Utána megbeszéljük az érdekességeket. Először is szerintem hatalmas előrelépés, hogy végre Lock screenen is kapunk információt az…..
gerbaud 2011.06.07 16:49:17
@darkspell: Nekem is... Widgeteket hiányolom leginkább, de gondolom nem sütnek el mindent az 5.0-ban, valami kell a következő frissítéskbe is... Azért az iCloud jó, végre nem kell a guglit használni az onlájn szinkronhoz! A lion viszont tetszik, már mióta az első kijött bejött :D
gerbaud 2011.06.07 17:01:08
@#!/bin/bash: Jogos! Az eredeti hozzászólásomban az ingyenes szó is szerepelt, de aztán kivettem :D A MobileMe Durva áron ment sztem, és semmiképp nem ért annyit, főleg az ingyenes gugli mellett, ezért külön öröm számomra az iCloud.