Regisztráció Blogot indítok
Adatok
realRoxan

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan a befejezéséhez közeledik a felújítás (de jó ezt leírni!), zajlik a burkolás, a falak javítása. Na de mi van azokkal a nem feltétlenül szem előtt lévő részletekkel, amiktől működni fog a lakás? A rövid válasz az, hogy egyrészt minden sínen van, másrészt nincs meg semmi még. Mondom ennél…..
Úgy tűnik, hogy elég sokan szeretnék már rögtön az induláskor kitölteni on-line a népszámlálási kérdőíveket, legalábbis erre utal, hogy a rendszer nem engedi elmenteni a kitöltött kérdőívet, helyette hosszan türelmet kér, majd magába roskad ezzel a…..
A HTC bemutatta a Sensetion XE mobilt, melynek a specifikációját nézve szinte kedvünk lenne azonnal a kezünkbe kaparintani. A mobilban 1,5 GHz-es kétmagos processzor lesz, kijlezője 4,3 inches, 540x960 pixeles felbontású. A mobil 151 grammos lesz és 126,1mm x 65,4mm x 11,3mm. Lesz benne…..
realRoxan 2011.09.16 08:13:22
@zsoci:
Nálam volt kölcsön iPhone. Most vettem egy HTC-t. Pénzért nem vennék iPhone-t.
A Magyar Szkeptikus Társaság is csatlakozott a homeopátia elleni világméretű akcióhoz és tagjai is „megmérgezték” magukat nagy mennyiségű homeopátiás szer bevételével. Szellemes akciójukkal azt akarták bizonyítani, hogy „nincs benne semmi”, tudni illik a…..
realRoxan 2011.02.07 23:20:18
@bm613:

Egy két-három éves gyermeknél hogyan gyógyít a placebó-hatás? Tudatában van már a gyerek azzal, mit kap, és mire? Ja, és amikor éjjel, álmában adom be a szert neki? És használ?

Kisfiam eléggé érzékenyen reagál(t) minden kisebb náthára, vírusfertőzésre. Ráment a felső légutakra, hörghuruttal többször voltunk kórházban. Szteroidokat kapott mindig. Rettegtünk minden orrfolyás-köhögésnél, mikor kezdődik megint. Felkerestünk egy gyermek homeopata orvost. A másodiknál sikerült megállapodnunk. Eddig mindenre sikerült szert találnia a gyerkőcnél.
3 éves koráig nem tudta mérni a szervezete reakcióit a szerekre, ezért tapasztalati-kérdezéses alapon választott "bogyókat". Működtek. Készített egy 3 szerből álló mixet, ha köhög a gyerek, be kell adni. Általában éjjel 12 után kezdődik nála mindig (akkor ugye alszik). Szer kikever, fecskendővel álmában szájába be. Szerencsére beveszi. És.... hirtelen nem köhög többet. Placebó-hatás?
Pár hónap múlva a szer elkezdett nem hatni. Gyermek óvodás lett. 1 hét bent, 1 hét otthon. Havonta előjött a hörghurut, kúp-inhalátor (szteriodok) be. Korábban 4-5 havonta jött elő ennyire.
Visszamentünk orvosunkhoz. A szerre már azért nem reagált, mert ilyen kis korban gyorsan változik a szervezet, és az alkati szer is. Más kell neki.
Szerencsére 3 éves közben elmúlt, tudta műszerrel mérni. Egy 2-3 hónapos tisztítókúra (Joalis-cseppek) mellett döntöttünk. Oké, nem volt olcsó, de más is megtette volna a gyermekért. 4 fajta cseppet kellett minden nap szedni. Októberben kezdtük. Azóta egyszer hiányzott oviból, mert folyt az orra és berekedt, inkább otthon tartottuk. Azóta nem köhögött. Amikor 28-ból 7-en voltak, Ő köztük volt. Van most is épp elég vírus a levegőben, Ő mégsem beteg.

Szóval ezek után lehet kígyót-békát kiáltani a homeopátiára, nem érdekel. Ha a gyermeknek használ, inkább, mint a szteroid. Gyógyszert -a fenti szteroidoktól eltekintve, antibiotikumot szerencsére eddig nem kapott.
Placebó hatás? Mindig azt mondjuk neki, vitamint kap. De éjjel szó nélkül eszi meg, és hat!

Mellesleg aki kicsit is konyít a homeopátiához, tudja, nem lehet túladagolni, és a dózist nem azzal emeli, ha egyszerre vesz be sok bogyót, hanem ha többször egymás után.

Tiszteletem,
Mérnökúr
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
Sipos Péter blogja Nyögdíj 2010.12.12 23:08:00
Ma kitüntettük magunkat. Becslésem szerint többen voltunk, mint a múltkori alkalommal, jóval több volt az érintett fiatal, a szervezők sokat fejlődtek, és a hangulat is harcosabb lett. Persze még mindig kérdés, mire megyünk ezzel. Azt hiszem, ebbe is bele kell jönni, ez is segít a…..
realRoxan 2010.12.21 14:18:47
@Sipos Péter:
Mea culpa.
A munkavállalótól vont résznek valóban a túlnyomó része ment oda, én az összes levont nyugdíjjárulékra gondoltam (munkaadó+munkavállaló által fizetett). Így újraolvasva, a posztban persze jól szerepel.
Elnézést a kötözködésért.