Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miert

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Egy talán címlap 2007.09.16 20:30:00
7 órás villámlátogatást tett Magyarországon Nicolas Sarkozy, francia államfő. És idióta közéletünket azonnal fel is forgatta. Beindultak pavlovi reflexeink, mint kutyánál a nyálcsorgás. Erről az internetes ill. papíralapú beszámolók címlapjai is méltón árulkodnak. Íme:A…..
miert 2007.09.16 20:59:23
"beszámolók címlapjai"
"A Magyar Hírlap szerint ez a kép volt érdemes közlésre:"
www.magyarhirlap.hu/db/06/BA/i000116BA.jpg

"Aranyos, hogy a Népszabadság és a Népszava ugyanazt a képet teszi címlapra. :)"
Csak majdnem, ha jobban megnézed.
Nicolas Sarkozy felháborodottan hagyja ott a viselkedni képtelen fasiszta bunkót (Forrás: Index, a kép a találkozó végén készült)Önjelölt diplomáciai szakértők hada lepte el a magyar sajtó ballib felét, lázas örömmel találgatják, vajon Sarkozy miért hagyta ott Orbánt. A…..
miert 2007.09.15 17:40:21
Bozótharcos!

Egyszerűen nem értem, miért vagy még mindig ilyen erélyes.

"Egy pillanatig sem védem Szijjártót. Az ő baja, hogy tegnap nem tudott értelmesen válaszolni a kérdésre. De ne tereljük már el a szót a lényegről."

Nem terelem, hiszen ezzel kezdtem:
"Megértem a felháborodásod, de akkor legyünk pontosak."
ufi.blog.hu/2007/09/15/sarkozy_esete_a_magyar_europeerekkel#c788978

De nem ez lett volna a végkicsengése a cikknek, ha a szóvivő elvégzi a feladatát. Ennyi.
A Népszabadságot ez nem menti fel.

"A valóság ezzel szemben az, hogy a hivatalos protokoll szerint (amelyet volt alkalmam látni) a találkozó 14:50 és 15:05 közé volt beütemezve."

Ez már másodszor szerepel, de senki nem válaszolt még azokra a kérdésekre, hogy

- Mikor érkezett meg Demszky Gábor?
- A program kezdete mikorra volt meghirdetve?
- Valójában mikor kezdődött el?
miert 2007.09.15 18:14:29
miert 2007.09.15 18:21:15
Mandiner blog Tiszta beszéd 2007.09.11 22:30:00
Ha az egyenes beszéd lenne az oxigén, fuldokolnánk Magyarországon. A politika odáig süllyedt, hogy felkapjuk a fejünket egy őszinte szóra, egy tiszta gondolatmenetre. A tegnapi parlamenti ülésnap egyetlen politikai tette egy jól megírt, fontos beszéd volt: az államfőé. Mondják: az…..
miert 2007.09.13 09:22:33
bugris · bugris.blog.hu 2007.09.12. 15:24:26
"Halmai Gábor: Nem, nem. Annak az eredménye, hogy maga a szöveg engem kevésbé háborított fel, amit most felolvasott, mint az a sajtótájékoztató, amit az Alkotmánybíróság elnöke tartott, ott ugyanis egy kicsit mást mondott. Maga ez a szöveg, amit most felolvasott, az azt jelenti, hogy ha az Országos Választási Bizottság úgy gondolja, hogy egy kérdés az alkotmánynak és a népszavazási törvénynek megfelel, azt hitelesíteni fogja, ha meg nem gondolja úgy, akkor nem. Tehát ez önmagában még megengedné azt az önálló értelmezési lehetőséget, amivel az OVB kétségtelenül rendelkezik. Ha úgy ítéli meg, hogy alkotmányos, akkor hitelesíti, ha nem, akkor nem. A baj azzal van, amit az Alkotmánybíróság elnöke a sajtótájékoztatón mondott. Már önmagában azzal is baj van, hogy sajtótájékoztatón próbálja értelmezni az írott szöveget.
Friderikusz Sándor: Miért?
Halmai Gábor: Mert azt gondolom, hogy az írott szöveg az magáért kell beszéljen, és ___azt nem lehet sajtótájékoztatón kiegészíteni___, mert lám mi lett vele, a sajtótájékoztató szöveggé vált a sajtón keresztül, és az érthető, hogy a sajtó nem olvas el egy 30 oldalas indoklást, hanem azt a három mondatot...
Friderikusz Sándor: Csak kilenc oldalt.
Halmai Gábor: Háromszor kilenc oldalt. Csak azt a három mondatot hallgatja meg, amit az Alkotmánybíróság elnöke mond, és ___itt olyat mondott az Alkotmánybíróság elnöke, amit az írott szöveg nem tartalmaz, hogy tudniillik az AB akkor utasítja az Országos Választási Bizottságot.___ Azt gondolom, hogy ez az, ami megengedhetetlen és elfogadhatatlan.
Friderikusz Sándor: Rázta a fejét Szikinger István.
Szikinger István: Igen, tehát azért nem erről van szó. Az Alkotmánybíróság először kifejtette, hogy ezek a kérdések ezek minden tekintetben népszavazásra bocsáthatók. Utána írta le, hogyha ezek a kérdések népszavazásra bocsáthatók, akkor bizony hitelesíteni kell, és utána tette hozzá, hogy az indokolás is kötelező. Ez a három így együtt nagyon félrevezető. Erre azt szokták mondani, hogy hamis színben tüntet fel valamit. Gábor, hát azt nem lehet, hogy leírják, hogy ha egyébként törvényes, akkor hitelesíteni kell. Hát persze, hogy hitelesíteni kell. Egy bírónak nem lehet azt mondani, hogy azért tessék majd ítéletet hozni. Nagyon jóindulatúnak tetszik lenni itt az Alkotmánybírósággal, mert nagyon világosan, bocsánat, az van benne, hogy ezeket hitelesíteni kell. Tehát először leírja, hogy megfelelnek, utána azt írja, ha megfelelnek, hitelesíteni kell. Utána meg azt írja, az indokolás is kötelező. Ez egy óriási csúsztatás és ez jelent óriási veszélyt a jogállamiságra, ez a fajta érvelés.
Halmai Gábor: Jó, én azért vagyok egy picit megengedőbb, és hogyha Sándor megengedi, akkor idézném az Alkotmánybíróság elnökének egy tegnapi, más fórumon elhangzott nyilatkozatát.
Friderikusz Sándor: A Szólás szabadságában, a Magyar Televízióban, az is itt van.
Halmai Gábor: A Szólás szabadságában, ahol kétségtelen, hogy többszöri újságírói molesztálásra és kérdésre...
Friderikusz Sándor: Igen, Baló Gyuri legalább háromszor-négyszer nekirugaszkodott.
Halmai Gábor: ___De végül is aztán csak azt mondta, hogy ja kérem, hogy ha az Országos Választási Bizottság persze új szempontokat talál, aminek alapján a hitelesítést megtagadja, akkor megtagadhatja.___"

...

"Halmai Gábor: ...___Horribile dictu előhoz egy olyan szempontot, ami azóta keletkezett, egy olyan körülményre utal egy újabb határozatában, ami egy új körülmény, mondjuk a költségvetési törvénynek egy módosítása.___"
www.atv.hu/friderikusz/?q=node/950/print
Van itt ez a kampány az üzletek vasárnapi bezárásáért. Felülről kitalált házifeladatnak tűnik, csinálgatják hát, még a különösen irritáló kommancs szakszervezetet is sikerült mögé állítani, derék. (Holott szerintem az MSZOSZ léhűtő…..
Mi mással lehetne lezárni a nyár utolsó alkonyát, mint visszapillantással egy régen volt hajnalra: a magyar popzene születésének pillanataira. Kínosan elegáns, jól fésült fiatalemberek állnak a színpadon: egy szemüveges srác belekiált a mikrofonba, miközben a zenekar felpörgeti…..
Mandiner blog Nyakó a hurokban 2007.08.28 14:33:01
Kis hír a kisvilágból: végrehajtást rendelt el Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP szóvivője ellen a Fővárosi Bíróság. A Zuschlag János, ugyancsak MSZP-s politikus és hat társa ellen csalás gyanújával folyó nyomozás szeptember közepén…..
miert 2007.08.29 10:05:35
Molnárgörény:
Szövegértés:
Molnargoreny •
molnargoreny.blog.hu 2007.08.28. 19:58:56
Molnargoreny • molnargoreny.blog.hu 2007.08.28. 21:08:02

Pitiánerség, amit csinálsz (persze ez egyszerűbb, mint a tartalomra reagálni), egészen innentől kezdve: Molnargoreny • molnargoreny.blog.hu 2007.08.28. 18:45:02
Látom, a sok diploma nemcsak a tudásod növelte.

----

"Nyakó István a Napi Ásznak elmondta: restelli, hogy ___elkerülte figyelmét a bírósági határozat___ és néhány napon belül kifizeti a kamattal megnövelt összeget."
www.hirszerzo.hu/cikk.nyako_restelli_es_fizet.43483.html

Ezt gondolom, sokan elhiszik.
Nem a ruha teszi az embert. A Magyar Gárda esetében ez pláne igaz. Ugye arról szóltak a híradások, hogy a gárdisták fekete ruhája nagyon, de nagyon félelmetes? Ezzel szemben tegnap a várban a gárdások úgy néztek ki, mint egy fellépésre váró néptánccsoport. A …..
Német fiatalok balatoni nyaralásáról olvashatunk kiadós riportot a tekintélyes Frankfurter Allgemeine Zeitungban. A cikket olvasva eltűnődhetünk, hogy nekik vagy nekünk kínosabb a sztori. Szaftos idézetek:„A legtöbben már akkor részegek, amikor kora este felszállok a buszra…..
Mandiner blog Nézőpont kérdése 2007.08.26 22:05:12
Mogyorósi Ferenc, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., fürdőüzemeltetési osztályvezető: Idén 500-600 ezren strandoltak Budapesten, ez körülbelül 20 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest. Kiss Ferenc, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., főmérnök: Tavaly…..
Akar a fene TWÁ területén vadászni, de a Heti Válasz belecsapott ugye a lecsóba, mi sem tehetünk mást, mint felülünk az aktualitás tarajos hullámaira. Lista a befolyásos szcientológusokról, 2x50 részben, sok pilot-epizóddal. (Néhány embert és céget azért hiányoltunk. No nem…..
miert 2007.08.15 14:52:10
„Ki kezdte az "Olikázást"?”
Én, például az „Édes Miert!”-hez hasonló lekezelő megszólítások miatt. De ez álkérdés, mert már leírtam, hogy „Én meg jól felhúzom ilyenkor magam, és ugrok [
ufi.blog.hu/2007/06/14/uj_ufi#c605627], igyekezvén felvenni a stílusod.”

Nagyon ügyesen építgeted a zsákutcákat.
Csak a legutóbbi: „Kerestem a blogodban, de nem találtam Kosaras Péter Ákos nevét: hogy az ő esetén felháborodtál volna. Tudod, ő az a budakeszi tanár, aki a wiw-en publikált fotója miatt (a Hunyadi SS egyenruhájában volt) kirúgták az állásából, a Népszava indította sajtópolémia nyomán. Tévedés ne essék, antináci vagyok, Kosaras f@szságot csinált, a könyve (amelyet a Waffen SS-ről írt és az obersturmbannführer nagyapjának ajánlott)rossz, és - amennyire meg tudtam ítélni - nem volt őszinte az ügyben. De mérjünk egyenlő mércével: őt megvédted?”

Tehát, ha Kosaras Péter Ákost nem védte meg - függetlenül attól, hogy népdalénekesed ismeri-e a fenti személyt, vagy magát az ügyet -, akkor kettős mércével mér?

De ez nem jött be.

„Mondott helyen [ufi.blog.hu/2007/06/14/uj_ufi#c605627], nem volt érthető kire gondolsz, erre vonatkozott a megjegyzésem. Nem válaszoltál rá. Ez egy blogkomment, nem egy dadaista költői szeminárium, úgyhogy azt sajnos, hogy "mire gondolsz", azt nem tudhatom, csak, ha leírod.”

Igaz,nekem - a fogalmak ismeretében - annyira egyértelmű, hogy ez ("Tehát: előítélet jó, sztereotip gondolkodás rossz.") csúsztatás, ez ("az ótvar liberális") meg egyszerűen bunkóság.

„És hát az Agyhatalom 1. része felkerült, elolvastad - ezek szerint eddig nem.”

Kiderült a bejegyzésemből, hogy nem. Ez is mellékvágány.

„Akkor miről beszéltél?”

Az Agyhatalom 2.-ről (az ehhez tartozó szöveg azóta átkerült az „Agyhatalom”-hoz). De ezt is leírtam. Ismét egy álkérdés.

„De ki a "szóban forgó személy"? Megkeresem én a wiw-en, addig éljek, de a nevet, a nevet.”

Ez már óvodai szint. Egy embernél van, hogy „Ezt csinálom, mikor nem dolgozom”. Szerinted?

„Mert az "ezt csinálok, amikor nem dolgozom", ez ugye a honlap integráns része. Másfélmilliószor szerepel.”

Csak ismételni tudom: ha nem lennél ilyen szemellenzős, lekezelő és csökönyös, akkor már rég megértetted volna.

„Az, hogy nincs kedved birkózni velem, megint csak öröm.”
Látod, azért nem bírtam ki, hogy megint ne tegyem.

„Szép napot teneked is.
Őszintén mondtam, most már nem így tenném.

„Az enyém már jó.”
Az enyém nem. De ezért csak magamat okolhatom.
miert 2007.08.15 17:28:52
„Szegény Miert.
Ma sem generálsz hidegfúziót, ahogy látom.”
Ha a tényeket nem tudod megcáfolni, akkor jöhet a személyeskedés, ugye.

A posztodban sem a felsorolt bejegyzésekről szólsz (egyszerűbb belinkelni - azt úgysem olvassa el mindenki - , mint felsorolni a szerzők kifogásait, hátha az árnyalná a képet), hanem a könnyebb támadhatóság érdekében először egy kalap alá veszed őket (mintha mindenkinek ___csak___ az lenne a baja, hogy "mi van, amikor majd téged listáznak"; így elég csak azt az egy kérdést támadni, a többi nem is létezik),* majd egyes szerzők személyét igyekszel hitelteleníteni (vagy ellentmondást sugallva - „a hirszerzo.hu főszerkesztője, akinek egykori lapja a Narancs, elég rendesen csesztette hubbardistákat (nyilván azért hagyta őket ott)” -, vagy ellentmondással megvádolva - „Nagy N. Péter, aki megír ___mindent és mindennek az ellenkezőjét___, feltéve, hogy írásának tárgya az MSZP valamely testnyílásából csüngjön ki.” - bizonyítékok nélkül)**.

*
-
www.hirszerzo.hu/cikk.leplezzuk_le_egyutt_a_100_legbefolyasosabb_zsidot.41949.html:
„rajta olyan elképesztően befolyásos közszereplőkkel, mint ___egy műszaki áruházlánc___, egy munkaközvetítő cég, egy szerszámforgalmazással (!) foglalkozó kft., vagy éppen egy vidéki reklámügynökség tulajdonosa.”
„olyan döbbenetes titkok derünek ki, mint hogy az elképesztően befolyásos szcientológusok beépültek a reklámbizniszbe (igaz, egyelőre Nyíregyházán), számítástechnikai eszközöket forgalmaznak, sőt: akad köztük sci-fi író és szobrász is”

Vagyis itt arról szól a szerző, hogy szerinte mennyire (nem) befolyásosak.
Tegyük hozzá, később előjön nálad a kérdés („egy műszaki áruházlánc”), s komolyabban ítéled meg a helyzetet (s ez nálad az egyik ok a címlapra): „körbefonták ___a legnagyobb magyar tulajdonú elektronikai bolthálózatot___”. Jóllehet itt csak arról beszélsz, hogy „megér egy hetilap-címlapot”. Mintha csak magával a listával lenne gond.

- nol.hu/cikk/459810/:
„További indokát nem adja az újság annak, miért szükséges a jellemzően középvezetők, illetve nem igazán jelentős vállalkozók nevének közzététele.”
A szerző szintén nem tekinti igazán befolyásosnak ezeket a neveket, s nem érti, akkor mi az ok.

Ettől még lehet, hogy befolyásosak, de a két szerző szemében nem csak az a gond, hogy "mi van, amikor majd téged listáznak"

Így:
„A véletlenek egyáltalán nem különös összjátékaként a csütörtöki Magyar Nemzet jónak látta kiemelni, hogy Gyurcsány Ferenc egyik cége résztulajdonos volt egy vállalkozásban, amelynek egy másik tulajdonosa szerepel a Heti Válasz befolyásosnak mondott szcientológusai között – egyébként állítólag az eset után lett az, de ez az ügy szempontjából mellékes.”
„Ha a kormányfő lejáratása, mint cél igazolhatná,…”

** Nem kizárva, hogy van ellentmondás. Csak azt bizonyítani illik, főleg annak, aki még akkor is bizonyíték után kiált, amikor már rég megkapta.

----

Aztán:
„Jakupcsek Gabriella meg a ma reggeli Mokkában igyekezett megmogyorózni a cikk szerzőjét és a HV főszerkesztőjét. Mérsékelt sikerrel.”

Mi nem tetszett Jakupcseknek? Mi az, hogy mérsékelt sikerrel? Neki is csak az volt a baja, hogy "mi van, amikor majd téged listáznak"?

„pajtásaikkal csináltatták meg a Parlament beléptető rendszerét (mindenkit érint, aki jár az Országgyűlési Könyvtárba, lehet, hogy a LISTA rólunk már korábban megvolt)” - írod.

„a magyar parlamentbe a cége által gyártott ___sorompón___ keresztül vezet az út”
www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=16395

Mivel jár ez? Leszállítja (pontosan mit) és kész? Adatkezelés is?
Csak sejttetsz.

„És ez a provokatív címlap-adás nem ismeretlen a témában”

Megint: csak a címlapadással volt baj?

Még annyi, hogy hiba volt a teljes cikk ismerete nélkül reagálnom. De először nézd meg a korábbi kérdéseim, s azután gondold végig, hogy a felsoroltak közül melyikre és milyen mélységben kaptál választ a cikkből.
S a cikk első feléről is lehetne még bőven írni.
miert 2007.08.16 14:55:16
Gusztos Péter reggel fogat mosott, felvette legszebb gunyáját, és nekiindult, hogy újból elhatárolódással egybekötött bocsánatkérésre szólítson fel valakit. Nincs is ezzel gond, hisz ő és gondolatpajtásai is évek hű napszámosai ennek a műfajnak. Ma éppen a Magyar Orvosi…..
A Fővárosi Bíróság megszüntette a Tomcat néven ismertté vált P. Tamás előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben - tájékoztatta az MTI-t a bíróság csütörtöki döntéséről a gyanúsított ügyvédje.Futó Barnabás emlékeztetett:…..
Mandiner blog Önverők 2007.07.12 14:43:00
Mint pszichológuscsemete különös érzékenységgel viseltetek a magyar devianciák iránt. Eddig öngyilkosságban voltunk világelsők, most azonban a mazochizmus egy eredeti műfaját kezdtük el csúcsszinten űzni: az önverést. Ugye Szász Károly kezdte. Gyanús volt már akkor is, hogy…..
Lám, mit tesz, ha valaki tisztában van a törvény betűivel. Nyelvészprofesszor Kálmán László minden kétséget kizáróan tanári kötelességének tett eleget, amikor egy pimasz kóbor-email keretében kérdésessé tette, hogy a Fidesz ihletésére lesz-e népszavazás három, korábban…..
ott alul, az UFO magazin és a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle mellett.Hosszas kihagyás/erőgyűjtés után ismét UFi! A tartalomból:- Voodoo People: Ságvári, Che, Gyurcsány meg a többiek. Elsiratjuk az Amőbát.- Wass Albert, hullaszag és tepertős pogácsa a Fidesz-kongresszuson.- Az új…..
Mandiner blog Tágra zárt szemek 2007.07.05 22:59:00
Kínoz a kérdés, hogy miért köszönti Dávid Ibolya az MSZP honlapján videóüzenetben Horn Gyulát? De még ennél is sokkal jobban érdekelne, hogy fogyaszt-e Lendvai Ildikó bármiféle tudatmódosító szert a szereplései előtt?(Torgyán József pedig igenis hiányzik a magyar…..
Nyár van, ez az esküvők szezonja. Ásó, kapa, nagyharang. Na épp ezzel az elkoptatott hármassal kampányol a csütörtökön startoló melegfelsztivál. Meg azzal, hogy Budapesten megköttetett az első meleg házasság. Ami persze jogi értelemben fake, viszont arra ráirányítja a…..
miert 2007.07.02 12:24:43
Doomhammer • tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2007.07.02. 12:20:17
Nem a kérdésre válaszoltál.
Azzal kezdeném, hogy azért mindennek van határa. Olvasom a Pufajkás turulon, hogy tulajdonképpen egy rajongói oldalt készítettek Gyurcsány hírhedt balatonőszödi beszédének az oszodibeszed.com létrehozói. Így ránézésre egy csöpp valódi irónia sincs a dologban, ezek tök…..
Orbán Viktor előbb a Heti Válasznak, majd az Indexnek beszélt legújabb javaslatáról: ki kéne tiltani a politikából a tévé-, rádió- és óriásplakát-reklámokat...
Mandiner blog Botrány 2007.06.27 13:28:10
Lola után én is teszek egy erőtlen kísérletet arra, hogy a napi politikai aktualitások fölé emeljem a blogot, egyben megidézzem Mitnyan György szellemét. Merthogy beszóltak nekem. Hivatalos, pecsétes levélben jelezte a munkaügyis kolléganő, hogy tartózkodjak a rövidnadrág…..
Hétfőn kifejezetten jó napja volt Friderikusz Sándornak, műsora kiemelkedő nézettséggel futott, hiszen az éppen tévé előtt ülők 2,3 százaléka választotta a Friderikusz most című produkciót. (Ezek a négy évnél idősebb, televízióval rendelkezőkre vonatkozó adatok az AGB…..
miert 2007.06.22 12:58:29
"Mr. Plantagenet 2007.06.19. 14:41:08
OFF: Fridirol nem lesz cikk...? Az este atkapcsoltam az ATV-re es eppen az Indexet alazta...
szabóZ •
comment.blog.hu 2007.06.19. 14:46:43
Hat akartunk, de most mar nem, mert akkor megkapjuk, hogy csak amiatt hogy fikazza az Indexet. (Azota ezt csinalja, hogy a legirritalobb magyar szavazason olyan jo eredmenyt ert el) Tehat egy ideig meg turunk, azutan ugyis eltunik. Ezt jol elintezted. :) Nem te vagy Friderikusz?"