Regisztráció Blogot indítok
Adatok
templomosvetito

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
myzsolnay Zsolnay kert 2 2014.06.25 20:23:49
Az előző bejegyzésben szerepelt egy térkép-vázlat, mely a gyár terjeszkedésének, a telek beépülésének különböző korszakait vetíti egymásra.   A Zsolnay Gyár fejlődése 1852-1944  (Rúzsás 1954, 65) /ajánlom a jobbklikk-kép megnyitása új ablakban üzemmódot a…..
templomosvetito 2014.06.27 19:24:55
Már ezen a blogon is írtam arról, kormánypárti politikusként milyen fontosnak tartom, hogy eleget tegyek olyan orgánumok, fórumok meghívásainak, amelyek közönsége vagy résztvevői nem a Fidesz törzsszavazóinak köréből kerülnek ki. Ezt nem csupán azért teszem, mert személyesen…..
templomosvetito 2014.06.08 07:16:03
üdvözlöm,

kérdezni szeretnék az nka ún. eu-önrész pályázattal kapcsolatban.
Valójában az elutasítás szakmai indoklása érdekelne. Az nka ugyanis semmi ilyesmivel nem szolgált, egyedül az Ön "nem kötelező az önrész" válaszát ismerjük.

A pécsi Közelítés Művészeti Egyesülettel tavaly harmadszor (2003, 2008, 2013) pályáztunk főszervezőként sikeresen erre a támogatásra (voltunk párszor társszervezők is - 2002-ben még önrész támogatás sem volt), Magyarországon nem is tudok más hasonló szervezetről, aki ilyen jellegű tapasztalattal bírna e területen.
Az első alkalommal volt ugyan némi probléma az nka-önrésszel, másodszorra viszonylag simán ment, s most megint csak a problémakupac...

Néhány éve már látszott az nka-s eu-önrész pályázatoknál egy tendencia, hogy pár szervezet "rátelepedett" erre a forrásra; elvileg teljesen jogszerűen, adott esetben három-négy különböző eu-támogatott nemzetközi programban működtek közre, s pályáztak ezekhez önrészt.
Ez mondjuk csak azoknak érdekes s tűnik fel, akik ismerik az eu-s pályázatokat. Társszervezőként kisebb a felelősség - csak a saját önrészt kell biztosítani -, s az elszámolással/adminisztrációval is jóval kisebb a macera. S program szinten is lényegesen kevesebb munkával jár, mint végigvinni egy teljes projektet.
Azt el tudom képzelni, hogy ennek az "összepályázom a fél nka-t" mentalitásnak adott esetben érdemes gátat vetni, de ez így elég kontraproduktív a főszervező pályázókra nézve.

Talán nem kell hangsúlyoznom, hogy az eu-tól egy magasabb szintű, mondhatni európai léptékű finanszírozáshoz lehetett jutni - legalább is a kultúra civil színterein.
Az nka jelen döntése a kiszámíthatatlanságával nyírja tovább e szektort; 2002/03-ban még előzetes nyilatkozatot is kaptunk a Kultúra2000 pályázatunkhoz...

Szóval szívesen hallanék valódi érvekről,

válaszát várva:
Doboviczki Attila T.
alapító elnök
Közelítés Művészeti Egyesület, Pécs
myzsolnay A festő Zsolnay Vilmos 2014.05.27 16:31:10
Martyn Ferenc írása 1942-ben jelent meg Pécs szabad királyi város "Majorossy Imre Múzeumának" értesítőjében* __________ A tehetséges ember, bármihez fogjon, keze alól mindenkor valami érdekes dolog kerül ki. A művészi képesség hordozása azonban legtöbbször lelki…..
myzsolnay Zsolnay kert 2014.05.27 13:12:56
A Zsolnay kert egy igazi posztmodern konstrukció. Mert mi mással is lehetne magyarázni a frissen telepített fűszerkertbe ültetett szőlősorokat az árnyékos lombkoronák hűvösében? Vagy a szabadtéri színpad aljában megbúvó sziklakertet a stilizált kopjafák mögött? A kert, illetve a park ezeket…..
  Pécsbagota 120 (más források szerint 125 vagy 132) lelkes falu Pécstől 25 kilométerre, Szabadszentkirály és Baksa között. 38 lakott ház található benne, valamint egy kápolna, kultúrház, ilyesmi. A falu Baranya megye, sőt egész Magyarország egyik legrendezettebb…..
templomosvetito 2009.09.01 12:03:59
no, kis malacpofáim. szóval a lényeg:

- a vetítés egyik célja az volt - az exhibicón túl -, hogy egyfajta közösségi élményt nyújtson a pécsbagotai embereknek. asszem ez sikerált is - nénik a lócán csevegnek, borozgatnak, fiatalok kissé odébb droszt... haza ios alig-alig akarnak menni, pedig már a sorozat is lement péntek este (ja, péntek, tudjátok, buzik napja)
- a plébános mint dj kicsit túlzás, de a kalóz Vangelis CD biztos benne van jópár miatyánkban...
- egyébként én annyiban vagyok buzi (meleg), amennyiben a Tóni köcsög. valszeg a félreértés onnan jön, hogy mindig az vádol, akit s.ggbekúrnak; bár ezt a sztorit éppenséggel megbeszéltem Kálmánnal... mármint azt is, hogy a vetített cigány-színeket valahogy próbálja kidomborítani posztjában, de ez vhogy lemaradt. miént az is, hogy a vetített képek valójában csak sztillek, mivelhogy ezek az ákombákom absztrakt bizbaszok videóanimációból kikapott pillanatképek. megjegyzendő, hogy az élőben kevert vizuál sem komplexebb, mint ezek a snapshotfotók, melyeket Tónikánk oly' lelkesen kattintgatott...
- a hollandok, ha füveztek is, genyamód sutyiban nyomták... nekünk legalább is nem toltak semmiféle blázt az arcunkba
- a feszület és blaszfémia: a végén szerintem már nagyon elege lett szegény kaporszakállúnak a felhajtásból, ezt éreztem én is... miként azt is határozottan éreztem még aznap hajnalban, hogy ez amolyan Istennek tetsző cselekedet volt vala...