Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Torrente- (törölt)

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szijjártó Péter Orbán "Istenkirály" Viktor magyar hangja ma bejelentette, hogy a "történelmi felhatalmazás" akkora hatalommal ruházta fel a Miniszterelnök Urat, hogy megáll egy kicsit és elgondolkodik.A Professzorok Batthyány Körének meghívására a II.…..
-Torrente- (törölt) 2010.08.27 21:29:57
Reckl Amál blogja Meghalt a Mester 2010.04.16 16:23:00
Meghalt Popper Péter. És én szinte siratom.Előbb elmondom, hogy miért szinte, aztán azt is, miért siratom.Nem szoktam nem-személyesen ismert embereket gyászolni. A kollektív gyászban nem hiszek, nincs még egy olyan magányos, kitaszított állapot, mint a gyász. Polcz Alaine írja a…..
-Torrente- (törölt) 2010.04.17 01:30:47
  Gondolom, nem mozog mindenki otthonosan a radikális celebek világában. A most nyilatkozó Zagyva Gyula csak második vonalbeli híresség, Toroczkai László mögött. Zagyva egyébként a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Szegeden a Jobbik képviselőjelöltje.…..
-Torrente- (törölt) 2010.03.21 03:41:08
  Annak, hogy a Lehet Más a Politika pontosan mit is akar, még nem volt időnk részletesebben utánanézni. Mindenesetre az általuk választott zöld-fehér szín nyugtatólag hat a Nyakó–Szijjártó  csörtékben megfáradt lelkünkre – nem véletlenül festik ilyenre a…..
-Torrente- (törölt) 2010.02.25 15:28:10
Jó kérdés!   Gyakran járok a vásárcsarnokba. Tudom hol finom a marhaszegy és melyik néni árulja a legszebb zöldséget. Sokat beszélgetek az árusokkal és a vevőtársakkal is. Ahogy közeledik az urnához bandukolás napja egyre kevesebb szó esik családról és munkáról. A…..
-Torrente- (törölt) 2010.02.24 18:07:17
 „Jöjj el szabadság, te szülj nekem rendet…” (archaikus, mára nagyrészt dekódolhatatlan magyar költő)   „Hogy kell-e legénység egy hajóra? Erről megoszlanak a vélemények. A többi kapitány szerint igen. Szerintem nem.” (ismeretlen,…..
-Torrente- (törölt) 2010.02.24 04:25:23
„Tagadom Lendvai Ildikót. Szerintem ő nincs. Nem is volt. Meg sem történt a létezése. Egyszerűen nem hiszem el őt. Nem hiszem el, hogy ő van, hogy itt és most, és ő olyan amilyen. Lendvai Ildikó egy képtelenség. Ismételem, nem hiszek őbenne.

Elmondom, hogyan történt. Épp a “Gácsérok vonulása” című izgalmas filmet néztem a tévén – marha, aki politikai adok-kapokkal mérgezi napjait -, mikor véletlen rossz gombot nyomtam a távkapcsolón. Hirtelen Lendvai Ildikó – kinek létezése egy mese, egy fikció, szerintem őt csak úgy kitalálták – tűnt fel a képernyőn, és sipákolt. Ahogy ő szokott. Mármint a mesékben, mert mint mondottam, ő szerintem nincs.

Valami tagadásról beszélt. Ez a híres, mesebeli cenzor. Meg, hogy büntetni kéne. Mármint a tagadást. Hiába, ehhez ért. 1981-ben is tiltotta a tagadást, Tatán, a könnyűzenészek szakszervezete első tanácskozásán. Tiltotta, és retorziókat helyezett kilátásba, amennyiben valakik kételkedni merészelnek. Már nem is tudom miben, de nem is ez itt a lényeg. A lényeg a tagadás meg a tiltás. A többi az csak mese. Amúgy megvan a jegyzőkönyv, meg tudom mutatni, kiadták kétezer példányban.

Persze normális ember – mármint aki a valóságban él, az élet lüktetésében és nem holmi absztrakt realitásban, holmi hagymázas mesékben, íróasztal melléki utópiákban, jelszavakban és elmebajokban – valaminek a tagadását, illetve valamely tagadás retorziójának a fennforgását nem úgy reagálja le, hogyha valamit tilos tagadni, akkor tiltsuk egy másik valami tagadását is. Nem, normális embernek a tagadás tiltása szúrja a szemét. Egyik hülyeséggel nem egy másikat állít szembe. Nem tébollyal orvosolja a tébolyt. Nem a félresiklás területén akar első lenni.

Én tagadom Lendvai Ildikót. Nem hiszem el, hogy ő van, és pont ő beszél erről, és hogy mindig és mindenkor ezzel a baromsággal kell foglalkozni. Uram Isten! Én most Ildikó-tagadó lettem? Vagy Lendvai-tagadó? Vagy netán csak Lendvai relativizáló? Fogas kérdés, ezzel még foglalkozni kell. Utána kell járni. Hány év is jár most az ilyesmiért?”

pozsonyiadam.gportal.hu/gindex.php?pg=19857414&nid=5022721
  A Piroslapon találtuk ezt a Fanka-videót, s egy pillanatig sem volt kétséges, hogy reblogolásra érdemes:   Többszöri nézés-hallgatás után sem sikerült felfognunk Fanka barátunk mondandóját, ezért olvasóink segítségét kérjük: mit üzen a Jobbik szellemi…..
-Torrente- (törölt) 2010.02.23 23:10:59
 Megtörtént. Mélységesen megalázott bennünket a magyar országgyűlés. Parlamenti képviselőink – a szocialista párt vezetésével, a Fidesz asszisztálásával - tegnap sárba tiporták emberi méltóságunkat, megkérdőjelezték kulturális identitásunkat, megfosztottak…..
Mandiner blog Bokros Lajos csapata 2010.02.23 07:31:00
  Amikor az Új MDF-nek új honlapja lett, azonnal beleszerelmesedtünk az ott található videókba, amelyeken a párt egyéni képviselőjelöltjei vallanak arról, milyen érzés konzervatívnak lenni. Ne feledjük, itt azokról az emberekről van szó, akikkel választási győzelem esetén…..
Modorosblog Az absztinens szülő 2010.02.23 10:18:00
-Ancsa, hogy s mint? Sziamia - ezer éve nem láttalak, be kell a seggnek szarni! -Zolesz, el se hiszem! Szöveged a régi, hallom. Meccsoda bajszocska, megemberesedtél szépen, meg kell hagyni - látszik, jól tartanak. Konzit csinálod még? -Persze, jövő héten lesz megint egy…..
Próbálkoznak, hátha... Hirtelen ráébredtek, hogy ők elkötelezett hívei "a világszínvonalú magyar mezőgazdaságnak és feldolgozóiparnak", ezért megalakították az MDF Hungarikum Kabinetjét. Emlékeztetnek rá, hogy az MDF már korábban is kiállt a minőségi magyar…..
-Torrente- (törölt) 2010.02.22 22:07:38
  A., újabban kedvenc olvasói posztjaim alkotója (Háromnevű ember, Pecás) ismét egy eddig kitárgyalatlan embertípust pécézett ki magának, akit a megszokott nyers stílusban tesz helyre. A fotós (férfi):   Egyszerűen a legtaszítóbb típusok egyike, maga a tapintatlanság…..
-Torrente- (törölt) 2010.02.22 21:38:43
  Páros lábbal szállt bele fővárosunkba a német Die Zeit nevű értelmiségi hetilap szerzője, Jens Jessen, tehát újra jó hírét keltették Magyarországnak Németföldön. A befolyásos lap városportré sorozatában megjelent cikk négy rövid bekezdés alatt jut el a…..