Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszkimó asszony

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk tanácstalanul állt a rákoskeresztúri városközpont buszmegállójában. Miközben útbaigazítást kért, egy buszvezető meglökte, majd azt mondta: "Húzzál már félre a p*csába te is az útból". Olvasónk a buszon kérdőre vonta a buszvezetőt, aki tovább…..
Jó látni, hogy vannak még olyan buszvezetők akik felemelik a hangjukat, ha a buszukon valaki nem az utazási feltételek szerint utazik. Olvasónk a 23E buszon találkozott egy jófej buszossal, aki a zenét bömböltető fiatalokat rendre utasította. De jobban jártok, ha az olyan panaszokat,…..
eszkimó asszony 2009.12.02 14:19:21
@Jim Raynor:
Pedig vannak ilyen "magyar" családok. Ott ahol nagy a szegénység, ráadásul generációról generációra öröklődik tovább, a fiataloknak nincs kitörési lehetőségük, azokban a családokban is előfordul a sok gyerek. Sőt, jellemzően sok a gyerek.
Amúgy is fordítva műxik a társadalom, ahol pénz van, ott nagyon ritka az 1-2 gyereknél több születése. De valahol ez érthető is.
Amúgy szociológusok kimutatták, teljesen mindegy milyen nációjú az egyed, ha hasonlóan bezárt, kitörési lehetőségek nélkül él bármilyen nemzetiségű ember, ugyanúgy fogja lereagálni ezt a helyzetet, mint ahogy most a romák élnek.
De ha körülnézel a világban, akkor te magad is megláthatod, hogy ha nincs munka, nincs pénz, az milyen életre kárhoztatja több országban sajnos szinte az egész lakosságot.
eszkimó asszony 2009.12.02 14:21:15
@Adani:
A roma-gyilkosságok eléggé ekletáns példa arra, hogy valakik csak azért haltak meg, mert cigányok?
–Mondta olvasónknak egy turista, akivel ellenőrök kiabáltak a Nyugatinál. A lány napijegyet kért a pénztárban, de vonaljegyet kapott, és azzal utazott a metróban, mondván, az napijegy és kezeléstől számítva 1 napig érvényes. Az ellenőrök lecsaptak rá, elvették az…..
eszkimó asszony 2009.11.26 14:47:30
@pengusz:
Azért, mert te csak egy típusú hozzászólásokat értesz meg, azért ne engem kérj már számon, ha megkérhetlek rá! :-))
eszkimó asszony 2009.11.26 15:10:33
@Leningrad:
Már sokkal közelebb vagyunk egymáshoz hangnemben is, aminek őszintén tudok örülni! :-))
Amit még mindig nem értek: írtam én valahol azt, hogy jogos volt az ellenőr magánál tartotta az útlevelet, ameddig nem fizetett az utas? Éppenhogy azt írtam, ha nem vagyunk kötelesek átadni a személyi iratainkat, akkor ne adjuk oda az ellenőrnek, sem más személyeknek, hogy azok ne képezhessék zsarolás tárgyát senki kezében sem.
Ezzel mi a probléma? Én mindig abból az aspektusból indulok ki, alap, hogy az ember mindenképpen felelős a tetteiért. Akkor is, ha csak utazó masszának látszik. Mindenki egy-egy külön személy a tömegközlekedési eszközökön hömpölygő tömegben. És mindenki gondolkodni, cselekedni képes egyed. Ezért felelőssége is van, mit tesz, hogyan, mikor, stb..!
És bocs mindenkitől, aki nem tudja elviselni, hogy nem tartom az ellenőrt rugdosni való emberi alfajnak, ahogyan itt sokan megnyilvánulnak róluk. (Ezt most nem rád értettem, bár gondolom azért írtad első nekifutásra, hogy bértollnok vagyok, mert nem cseszegettem őket minősíthetetlen hangnemben.)
Dolgát végzi, hol jól, hol rosszul. Csak az tud munka közben hibázni, aki dolgozik. Van valami ilyesmi közhely is.
De ugyanígy vagyok én a rendőrökkel, vámosokkal, apehesekkel, szóval minden olyan munkát végző emberrel, aki valamit számonkérhet rajtunk, munkaköri kötelessége és lehetősége szerint. Ez nem szeretem, nem szeretem kérdése, vannak szabályai a társadalomban való létezésnek, és sajnos vannak olyan területek, ahol a betartatásukhoz emberek kellenek. Magyarországon mindenképpen. :-((
Már írtam azt is, egyetlen munkahelyen sem lep meg, bár fel tud háborítani és jó lenne, ha a munkáltatók odafigyelnének rá, hogy ügyfél ne találkozhasson ilyesmivel, amikor bunkó emberrel találkozom. Aztán a boltban, bankban látom azt is, hogy mi, vásárlók, utazók és ügyfelek ritka bunkók és sötétek tudunk lenni, szóval azt is el tudom képzelni, előfordulhat olyan, elszakad a cérna. Akármelyik oldalon. Emberből vagyunk, nem gépként éljük az életünket. Ránk hat a környezet, a gépeknek egyszerűbb dolga van.
Ja, amit még bátorkodtam írni, hogy utasként, ügyfélként, stb, ha kiderül, hogy én is figyelmetlen voltam, akkor bár morgolódva is, de benyelem a veszteségemet, és magamra is nagyon tudok haragudni ilyenkor.

Alapvetően sok mindenben egyetértünk, szerintem.
eszkimó asszony 2009.11.27 10:36:07
@pengusz:
Kicsi csúsztatsz, bár tény, hogy eddig sem értetted meg, hogy mi a különbség a szabad véleménynyilvánítás, illetve az öncélú durvaság, az obszcén trágárkodás és vulgaritás között.
Hátha így megérted.
A kávéscsészém fekete. Ez egy tény közlése, leírtam, rendben. A kávéscsészém fekete + képzelj ide valami dögöljön meg minden rohadék ez meg az, és még a jó édesanyukáját típusú kirohanásokat.
Szerinted, ha az interneten szűrnék a káromkodásokat, a fenyegető tartalmú hsz-eket, és csak az maradna a felületeken, hogy a kávéscsészém fekete, akkor a szabad vélemények hol sérülnek? Hát nem az a lényeg, hogy mindannyian megtudjuk, hogy én fekete kávéscsészéből iszom a kávét? De most nehogy abba kapaszkodj, hogy téged nem érdekel a kávéscsészém színe, mert ez csak egy példa, itt volt előttem, és ez jutott eszembe.
Tudod, érdekes, hogy nem érted meg, sok fiatal éli a virtuális térben a napjainak a nagy részét. Ha azt írom, hogy az itteni durvaságok is szépen átkúsznak a mindannpokba, és ledönthetnek bizonytalan, kialakulatlan személyiségben olyan erkölcsi és egyéb gátakat, amelyek még csak most épülgetnek... ?
Még nem igazán tértem magamhoz a tegnapi lövöldözés után, nem igazán értem, hogy hogyan fajulhatnak odáig az emberek közötti viták, hogy előkerül a fegyver, és egy ember meghal, 3 pedig megsérül. :-(((
Nemrég pedig egy gólyabálon dőlt el itt B.pesten valami emberek közötti ellentét, hogy meghalt egy fiatal, a rendőrség gyilkossági ügyben nyomoz. Az egyetemekre is betört az őrület, ahol a jövő értelmiségi rétegét képzik!!
Riasztó dolgok ezek, és nem véletlenül vívom itt is a harcomat a verbális erőszak ellen. Nem lehet, hogy mindent elöntsön az öncélú erőfitogtatás!! Az internet írható, szerkeszthető felület. Minimális elvárás szerintem, pláne, hogy a gyerekeink a neten lógnak, hogy a kontroll be legyen építve. És nem győzöm hangsúlyozni, hogy minden éles kritika leírható kell legyen, és mások által elérhető kell legyen! És persze minden más vélemény is. De ne legyünk durvák, hanem értsünk szót úgy, ahogy az emberektől elvárható.
Az Allee után a BKV is elgázosítja az embereket: Olvasónk a Hűvösvölgytől olyan busszal utazott, aminek az utasterébe beszivárgott a kipufogógáz. A buszvezető tudott a hibáról, de nem állította félre a buszt. Felszállt és csak annyit mondott: „Gázálarcokat fel,…..
eszkimó asszony 2009.11.25 13:20:07
@záporjózsi:
Hmmm...
Olvastad a neten, mit művel a Jobbik-gárda éppen most Pócsmegyeren?
erlauer5.nolblog.hu/archives/2009/11/24/Ismet_uszit_a_Jobbik_-_Csalog_Zsolt_ozvegye_ellen/

Kiért szól a harang? Értem nem kell, engem még nem bántanak a származásom miatt, de most már piszkosul elegem van abból, hogy emberek itt ebben az országban azért nem érezhetik magukat biztonságban, azért kerülnek célkeresztbe, és nem vagyok hajlandó annak sem örülni, hogy ha "csak" verbális tuskóság áldozataivá válnak, mert nem echte magyar vér folyik az ereikben. Mondjuk fogalmam sincs, hogy az milyen lehet. Szerintem ősi vérvonalat itt már nem találni, annyi népek felejtették magukat itt minálunk hosszú évtizedekre, dúlták végig országunkat, éltek vissza azzal, leigázottak voltunk, asszonyainkat pedig szabad prédának tekintették. Tatár, török, orosz...
Frusztrált elmebeteg hatalomba igyekvő felkentek szítják a gyűlöletet. Kétélű persze ez is. Már én is dühös vagyok, pedig én szeretem meg és kibeszélni a problémákat. De van, amikor már nem lehet.

Eszem ágában nem lenne, hogy a bkvfigyelő blogján széljobbosozzak, de nem lehetek vak, és nem lehet elvárni tőlem, hogy szégyenkezve lesüssem a szemem, amikor a rasszista, náci mondatokba itt is belebotlok. Sőt, itt az ideje, hogy a sok csendes, zavart és lesütött szemű ember végre tágra nyissa a szemét, és őszinte mondatokat mondjon. Eddig és ne tovább! Mert el fogja borítani az országot a szellemi mocsok és a sötétség.
Olvasónk egy ájulás szélén lévő utasra lett figyelmes az Árpád hídnál a metrómegállóban. Az utas segítségére sietett, aki csak egy pohár vizet kért, ám ezt nem volt egyszerű beszerezni. Az állomáson álló ellenőröktől és biztonsági őröktől próbált segítséget…..
Emléktáblát avattak elhunyt kollégájuk tiszteletére a Milleneumi Földalatti Vasút dolgozói és a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének tagjai 2009. október 19-én a BKV Zrt. Mexikói úti járműtelepén.  A táblával munkatársai és barátai Pál Sándornak állítottak…..
Olvasónk próbált meg segíteni annak a két turistának, akik ellenőrrel veszekedtek a Kálvin téren. A külföldiek két napijegyet váltottak az utazáshoz, ám egyikük ezt elhagyta. Mivel tovább akartak utazni az egyik turista szakaszjegyet váltott a metróra, ám egy megállóval…..
eszkimó asszony 2009.10.19 10:33:10
@rszvsz:
"Évek óta nem üzemelő automaták"... Hol élsz te?
Ha ilyet tapasztalnál, akkor vajon hívnád-e a számot, ami ki van írva az automatára?
eszkimó asszony 2009.10.19 15:29:56
@szcsongor:
Ne bánjanak vele tapló módon, ezt én is így gondolom. Azonban olvasd el újra a posztot, és arra figyelj, hogy hol változott a hangnem.
Az eleje:
"Valamikor 22 óra környékén a Kálvin téren a metró peronján felfigyeltem arra, hogy jegyellenőreik erősen tört angolsággal próbálnak megbírságolni két külföldi turistát. Mivel jól beszélek angolul, gondoltam, segítek a helyzet tisztázásában." ... itt még szó sincs bunkózásról.
Aztán közbelépett a segítő szándékú okos magyar, aki egy óvatlan pillanatban lelécelésre buzdította a hölgyeket.
Aki elégedett és elégedetlen utas is egyben...
eszkimó asszony 2009.10.19 15:32:05
@szcsongor:
Kedvesen, mindenkihez, kivétel, aki troll! Mert az letrollozzuk kegyetlenül. Mert mi ilyen kedvesek vagyunk...
Ahha!
8ker Takács Gábor 2009.09.23 11:11:00
 Takács Gábor alpolgármester (SZDSZ)  1962-ben születtem, a Tanítóképző és az Államigazgatási Főiskolán szereztem felsőfokú végzettséget. Tőzsgyökeres budapesti vagyok, születésemtől a fővárosban élek.   Általános iskolai tanítói munkámat követően…..
8ker Kispál Gergely 2009.09.24 12:42:00
Nevem Kispál Gergely, 1980-ban születtem Budapesten. 1986-ban szüleimmel (Nyugat-) Németországba, a Ruhr-vidékre költöztem. Itt végeztem el az általános és a középiskolát, és itt kerültem először kapcsolatba a politikával, 2000 és 2001 között az önkormányzati politikába…..
eszkimó asszony 2009.10.19 13:02:11
Szociális bérlakásokat akar a kerületben az LMP? Tudomásom szerint a szociális bérlakások az önkormányzat számára jelentős terhet jelentenek tulajdonképpen. Miért is kéne az önkormányzatot tovább terhelni akkor?

Nem akarja az LMP, hogy folytatódjanak a nagy projektek. Miért is nem? Hiszen ezek a nagy projektek hozták el kerületünk számára a fejlődést. Én biztos olyanra nem szavazok, aki ezek leállításán ügyködne, mert azt jelenti nem ért semmihez.

Az átláthatóságról amit ír, az szintén számomra egy üres lufi, olyan mondok egy nagyot, de nincs benne semmi érdemi.

A kerületben jelentős problémát okoz a lakóknak és az itt dolgozóknak a parkolás. Végre elindult a mélygarázs építésének terve, ami ezen a problémán, mint Európa más városaiban, nagyon sokat tudna segíteni. Ezt akarja az LMP leállítani?

A jelölt úr talán nem ismeri a kerületet. Itt a játszóterek többségét az önkormányzat már rég felújította és új játszóterek is épültek megfelelő számban. Nem kéne megismerni a kerületet, annak aki polgármestere akar lenni?

Az az LMP, ami annyira nagyon zöld, hogy csak na, az talán azon fáradozhatna, hogy az LMP ne szórja tele a kerületünket vadplakátokkal.

Legyen minél több házból a kerületben műemlék! Szúrjunk ki ezzel alaposan a lakóival, hogy a ház karbantartása többe kerüljön, hogy a lakások veszítsenek általa piaci értékükből. Az LMP, miért akar ártani a kerület lakóinak?

Szomorúan látom, hogy az LMP jelöltjének nincs érdemi programja ehhez a választáshoz. Szomorúan látom, hogy az LMP jelöltje nem felkészült a kerületből, nincs se képzettsége, se tapasztalata ahhoz, hogy egy városrészt üzemeltetni tudjon. Ez a személy teljesen alkalmatlan jelöltnek.
Olvasónk szombaton békésen utazott a 27-es buszon, amikor a buszvezető kiabálni kezdett vele. Először csak azért, mert a leszállásjelzőnél mert támaszkodni (mert azt már többször ellopták), majd azért, mert rendezni szerette volna a dolgot. A vita odáig fajult, hogy a buszvezető…..
Olvasónk néhány napja a 99-es járaton utazott ahol bliccelőkkel és hajléktalanokkal jópofizó ellenőrrel találkozott. Az ellenőr nem tette le a bliccelő utast a buszról (pedig mondta, hogy a következőnél leszáll, de utazott tovább), a hajléktalanoknak pedig még jó utat is…..
eszkimó asszony 2009.10.09 11:51:15
@Erica baba:
Nnnnaa!!!
Pesterzsébetről a Blahára nekem csak az van...!
eszkimó asszony 2009.10.09 14:21:38
@epres négercsók:
Én egy piszkosul kényelmes ember vagyok, mindig a legegyszerűbb és a leggyorsabb utat választom, ha dolgozom, a városban van dolgom. Kerülni, kóvályogni nyaraláskor szoktam, hegyvidékeken, vizek mellett, minél több szépet lássak! :-))
Amúgy sem futottam még olyanba bele, le kellett volna szállnom a 99-esről, mert zavaró volt az utazóközönség összetétele. Nem is nagyon szoktam én nézegetni, kivel utazok együtt. Mp3, vagy egy könyv.. 30 perces kikapcsolás, míg beér a Blahára a busz. :-))
eszkimó asszony 2009.10.09 14:30:05
@Roltii:
Szerintem kéne az ajtókba valami érzékelő, amelyik érzékeli, ember száll a buszra, villamosra, és a többire. És kéne olyan jegy, bérlet, akármi, amiben meg van valami bigyóka, ami jelez az érzékelőnek, minden rendben, adott ember jogosult az utazásra. De ha az emberérzékelő nem kap visszajelzést az emberünktől, akkor fogja magát, nekiáll villogni és sípolni éktelenül... Na, innentől jönne az, maguk az utasok zárnák ki az utazásból az őket ily módon piszkosul zavaró társukat. Utópisztikus, tudom...! De a te általad leírt dolog is. Adót csalni, nem fizetni a tömegközl. eszk.-ön amolyan trendi, modern Robin Hood-os dolog. Pedig a jelen "hősei" nem is a gazdagokat károsítják meg.
 Az írásban szereplő kampány a képzelet szülöttje. Bárminemű hasonlóság a valós helyzettel, személyekkel majdnem a véletlen műve.  Kedves barátaink, alkalmasint - így kampány idején - Testvéreink!Közelednek a választások és magunkba szálltunk. Mi, a roma…..
eszkimó asszony 2009.09.23 10:35:29
"Két lehetősége van ennek a nemzedéknek, vagy az emigráció, vagy egy újabb rendszerváltás." - Interjú Vágó Gáborral a Lehet Más a Politika frissen megválasztott választmányi tagjával.   5. helyre futottál be az LMP Választmány-választásán. Mondhatjuk,…..
eszkimó asszony 2009.09.23 10:19:40
@Herr SturmLiberator:
"papíron az szdsz is teljesen oké volt 1989 tájékán aztán csak a mese maradt, meg a mentegetőzés."

Amit kifelejtünk az az, hogy a választó mit vár el a politikusaitól. Az SZDSZ reformkampányai azt eredményezték, hogy a választó jó nagy fityiszt mutatva beintett nekik. 5% körüli eredménnyel nagyon nehéz változtatni az irányon. A rendszerváltás... : önálló önkormányzatok, többpártrendszer, illetve szabad vállalkozás alapítás... egy-két olyan dolog, ami valóban megváltozott, de a falak maradtak. A szocialista rezsim 40 éve elég erőteljes nyomot hagyott a "néplélekben" és a "népgondkoldásban". Miközben naponta tapasztaljuk, meg mennyire nem jó, hogy a régi lerohadt rendszert tologatjuk magunk előtt, aközben a többség még erősebb államra szavazna az elkövetkező időkben. Érdekes dolog ez.
eszkimó asszony 2009.09.23 10:25:14
@Herr SturmLiberator: @[eon]:
"az elsőt ezerszer megbántam: 2002 Fidesz. A másikra büszke vagyok, és jó érzéssel tölt el: 2009 LMP."
2006-ban nem éltél a demokratikus jogoddal? Éa LMP-s vagy? Sok ilyen van még köztetek?
eszkimó asszony 2009.09.23 10:28:22
@Herr SturmLiberator:
"A kampány elszámolás és következetes antikorrupció amúgy riszpektes, sose vontam kétségbe."

Hihi!
Na most a dobjuk össze a pénzt a működésre, magánemberek, legyetek szivesek adakozni cirkusz pont az a történet, amivel soha nem lehet majd úgy elszámolni, hogy az tiszta legyen. Ha van elég ember, aki igazolni tudja a párt által elköltött pénzt, akkor bárhonnan jöhet a zsé. Csak kellenek a látszólag lelkes adományozók! :-))))
A mai naptól kezdve bojkottot hirdetek. Csatlakozz, és írd be a Bliccszámlálóba, hogy hány forintot spóroltál ma! Én máris beírom a tegnapi egy darab ki nem fizetett vonaljegy árát, a 300 Ft-ot. Loading...Nem vásárolok BKV-jegyet mindaddig, amíg az alábbi két feltétel nem…..
eszkimó asszony 2009.09.22 17:17:02
@eszkep:
A sok hülye kretén megveheti a bérletet, ha akarja, aztán siránkozhat, hogy a bliccelők miatt veszteséges a BKV és véletlenül sem azért, mert Demszky nem hajlandó finanszírozni, az elvtársak meg szétlopják a céget...
Demszky mint magánember finanszírozza az utazásaidat? Vagy a főváros, mint tulajdonos? No és szerinted honnan van a fővárosnak pénze? Bingó! Az adófizetők pénzét költi a főváros is. Ha nem veszel jegyet, akkor a közös kalapba kell mélyebben belenyúlni. Ha pedig ott nem találnak elég zsét, akkor szépen hozzám fognak fordulni, hogy ugyan, fizessek már több adót, mert a kedves polgárok többek közt elbliccelik a tömegközlekedés árát. Meg még sok egyéb miatt is egyre több és több adót vonnak el tőlem. Tudod, akkor lenne ez jó világ, ha senki sem akarna már több terhet pakolni. Sem kicsit, sem nagyot. Ha senki sem akarna a közösből lopni!
eszkimó asszony 2009.09.22 17:28:33
@eszkep:
index.hu/belfold/2009/08/18/halapenz/
"Corvinus Egyetem Marketing Tanszéke által végzett kutatásban 2188 embert kérdeztek meg 2008 novemberében. A felmérés csak a korcsoport szerint reprezentálja a 18 év feletti magyar lakosságot, a mintában az átlaghoz képest magasabb a nők a aránya és a válaszadók döntően városban élnek."
A link alatt találod, amit a 73.4 milliárddal kapcsolatban tudni akarsz.

Az hogy más is lop esetleg, az még téged nem jogosít fel lopásra! Meg kellene érteni, hogy azoknak, akik eddig rendesen adóztak, fizettek a buszokon, azoknak már kellőképpen elegük van abból, folyton ők fizessenek mindenki helyett. A kicsit lenyúlók és a nagyokat hazagurítók helyett. És persze majd a gyerekeink, mert azoknak is azt tanítjuk, hogy az országban nincs semmi ingyen, mindenért fizetni kell! Ha valahol azt látod, valamit ingyen akarnak adni, akkor kezdj el gyanakodni, mert az ingyenesség látszatának a fejében sokkal mélyebben fognak a zsebedbe nyúlni. Lásd még előző rendszer!!!
Inkább gyanút keltő, mintsem tisztázó iratot adott át Kocsis István július végén a BKV felügyelőbizottságának az MVM horvátországi szállodaügyében játszott szerepéről. Az irat  szakértőnk szerint alkalmatlan a valóság bizonyítására, csak laikusok megvezetésére…..
eszkimó asszony 2009.09.04 14:00:05
@ catjohnnie: "népi ellenőrző bizottság" ... -írod
És ebben az országban mondjuk egy ilyen tudna függetlenként műkdöni? Nem mondod!
Majd azokra talál terhelőt, akikre "kilövési engedély" van, míg a többiek stiklijeit tovább segíti majd takargatni.
Ugyan...
És ha minden jogszerű, mert a törvényeink megengedik? Akkor mit tudnak pl. ők is mondani? Hogy felháborító, hogy ilyen törvényeink vannak? Igen, azt lehet mondani. De ezt sokan mondják, és közben a parlamenten belül leginkább a lehetőségeket szokták szélesíteni, nem pedig a szűkítés a cél.
eszkimó asszony 2009.09.04 14:27:24
@The_Genius:
"részükről a válasz ennyi volt egy párszemközti beszélgetésen:"
Ez az ország a rengeteg jólértesült, mindenhez értő emberek országa. ... ott voltál? :-))
eszkimó asszony 2009.09.04 14:38:44
@bolek:
A Fideszt 2002. 500 köztisztviselő szerződése módosult nagyon előnyösen. Csak magas végkielégítésekkel, lelépési pénzekkel lehetett volna tőlük megválni.... Akkor vált nyilvánvalóvá ez a fajta gyakorlat, illetve azóta finomodnak, vagy durvulnak ezek a módszerek. A törvényeink megengednek egy csomó mindent. Aki pedig le akarja húzni az állam, az önkormányzatok pénzét, az totálisan tisztában van a törvényekkel.
Ha a balhé kitörésekor arról hallottunk, hogy neki kellene veselkedni a kiskapuk és a lehetőségek kiszűrésének, akkor örülnünk kellett volna. A csapokat el kell zárni. És a törvényi lehetőségeket meg kell szüntetni. Ez egy demokrácia lehetősége és ez egy jogállamhoz méltó lépés.
Olvasónk a múltheti dohányzós levél hozzászólásain felbuzdulva elhatározta, hogy nem az ügyfélszolgálaton keresztül intézi hasonló ügyeit, megpróbálja személyesen, de azt kapta amire számított. Kulturált kérésre tegező, flegma választ kapott. A többi alant: Tisztelt…..
eszkimó asszony 2009.09.02 15:14:31
@freiherr:
Nem akarok kötözködni, de a leprolizás sem igazán tartozik a szabatos stíl ismertető jelei közé. Már valamelyik post alatt írtam, hogy szerintem a történetek körbeérnek. Amit mi magunk is megteszünk, azt vagy nem kellene számonkérni másokon, vagy pedig magunkon kellene először változtatni, hátha akad követőnk.
Két-három napja időzavarban vagyok, és rohangálok a buszokra. Pesterzsébet, 99-es busz, rendszeresen megvárnak a sofőrök. Eszébe sem jut, hogy elinduljon, mikor látja, hogy rohanok lógó nyelvvel. Ezek azok a pillanatok, amikor pl. én még azzal sem törődnék, ha rágyújtana a sofőr.. :-))
Félreértés ne essék, nem feltétlenül helyeslem, hogy a buszvezetők dohányoznak a volán mögött, bár én nem igazán láttam még ilyet, leszálló, végállomáson dohányzó sofőröket igen.
A "nem tetszik, szájjá le" beszólás elég tré, szerintem is, de az is lehet, hogy a buszvezetőnek vacak napja volt. Dolgozni meg akkor is kell, amikor az ember legszívesebben sündisznóállásba meredve nézne ki a fejéből egy sarokban. De az is lehet, hogy ő ilyen. Akkor meg nincs helye olyan munkahelyen, ahol emberek fizetnek a szolgáltatásért.
Olvasónk az internet egyik sarkában talált egy levelet, amit egy BKV-s dolgozó írt. Egy olyan BKV-s, aki a cégnél eltöltött 25 éve alatt látott már mindent, és minden erejével azon dolgozott, hogy ez a cég, melyet a magáénak érez jobb legyen, jobban működjön. Látta, ahogy Antal…..