Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mogyorò

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tessék szépen logikusan gondolkozni a KDNP és más hasonló mutyitársaságoknak. Azért emlékezzünk arra, hogy mit is javasolnak egyes keresztény-katolikus szextanácsadó könyvek. Szerintük orrba, szájba, fenékbe mehet házasságkötés nélkül is.  Na ezen utóbbira is kellene egy ilyen frappáns…..
mogyorò 2012.06.09 09:02:49
@Ad Dio: Ez a lombikprogram költségessége, és érthető okokból sikerorientált volta miatt soha nem lesz így. Szerencsés esetben az első beültetés eredményessége - egészséges gyermek(ek) születése - miatt maradhatnak megtermékenyített petesejtek, amik/akik már sejtadományozásra sem használhatók fel. Kötelezhetővé tehető az anya a tovâbbi beültetésekre?
mogyorò 2012.06.09 10:23:24
@Ad Dio:
Az anyai szervezet fokozott hormonterhelése miatt igyekeznek egy alkalommal a lehető legtöbb petesejtet nyerni, a költségek, és egyéb praktikus okok miatt pedig az összes egészséges petesejtet megtermékenyítve tárolják beültetésig. A statisztikák szerint 2-3 petesejt beültetésével érhető el legjobb eséllyel egy gyermek megszületése, bár az ikerterhességek aránya jóval nagyobb, de ezért a gyermekre vágyók nem szoktak reklamálni. Az egyetlen petesejttel való próbálkozás rosszabb statisztikai mutatókkal eredményez sikerrel végződő lombikprogramot.
Az orvostudomány kétségtelenül fantasztikus dolgokra képes, de a fenti reprodukciós eljárás megkerülhetetlen a meddő párok esetében. Sikert itt "csak" a minél rövidebb ideig tartó program jelent, ami a többes beültetésekkel arányos. Más módon lehetetlen befolyásolni, feltételezve, hogy ebben az esetben a szülők mindent alárendelnek az egészséges gyermek születésének (egészséges életmód, stb.).
De mi legyen, lehet a sorsuk a megtermékenyített petesejteknek? A magam részéről azt gondolom, hogy kapják meg olyan párok, akik nem képesek örökítő anyagok produkálni. Ez gyakorlatilag egyszerű örökbefogadás lenne, családjogilag azonban még nem lehetséges az adományozásuk. A szülőknek - ebben az esetben szerencsére - nincs szükségük rájuk. Mindahányuk human being...

Leszögezném, hogy nem szándékom ezt a beszélgetést sem az abortusz ellen, sem érte futtatni.
mogyorò 2012.06.09 11:59:14
@Ad Dio:
Nos, akkor mi lehet egy krioprezervációban lévő többnyire nyolcsejtes human being sorsa? A
Te gondolatmeneteden haladva tovább meg kell születnie. Az orvostudomány jelenlegi állása lehetetlenné teszi azt a sci-fi képet, ami különböző korú embriókat, magzatokat ábrázol üvegtartályokban lebegve-úszkálva. Maradnak -196 Celsiuson mélyhűtve. Megvalósítják a human being általad (is) definiált fogalmát, ezáltal joguk van az élethez. Mi módon élhetnek ezen jogukkal?