Regisztráció Blogot indítok
Adatok
torkosborz77

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összeszedtünk néhány jellegzetes kifejezést, amit multicégek dolgozói osztottak meg a közzel, de mielőtt nekiesel a listának, lássuk a legfontosabb multi-tételt: a munkaköröd nem létezik a magyar nyelvben. Approved - a harmadik neved A PPT-d/prezid legjobb slide-jára nem jut idő…..
torkosborz77 2014.09.03 16:25:40
13 bizonyíték arra, hogy állami cégnél vagy
1. Semmit nem lehet elküldeni. Csak MEGküldeni lehet. Amit megküldtél, az megküldésre KERÜLT. Elmondani sem lehet semmit, csak ELŐADNI.
2. Az idő relatív. A dátum is. Egy levél simán kimehet 2 hónappal korábbi dátummal, lényeg az ügyintézési határidő.
3. Hatalmas botrány kerekedik abból, ha a kollegina neve elé mondaton belül kisbetűvel írtad a „dr”-t. Meg fogja magyarázni, hogy ő „píéjcsdin” szerezte/szakvizsgázott, ezért az mindig nagybetű. Ha a helyesírási szabályzatból beidézed neki, hogy ez marhaság, akkor te vagy a hülye.
4. A számnevek mögött vessző, gondolatjel, vagy egyéb kreatív sorminta van. Ha a helyesírási szabályzatból beidézed neki, hogy ez marhaság, akkor szintén te vagy a hülye.
5. Arra is jogszabályi hivatkozást kell keresned, amire nincsen szabályzás.
6. A korrektúra a Wordben a Sátán találmánya. Aki használja, az a Pokolra jut. Formázás? Nem mindegy? Ahogyan sikerül…
7. Táblázatot nem Excelben készítünk, hanem Wordben. Az Excel a Sátán teremtménye, azt legfeljebb csak a pénzügyesek érthetik.
8. Emailben az aláírás a következőképpen végződhet: „ka” (Icuka), „ke” (Editke), „né” (Kovácsné). Teljes nevet nem használunk, az hogy néz már ki.
9. Az előmenetelre a legjobb módszer, ha együtt cigizel az osztályvezetővel. Ha nem cigizel, antiszociális vagy. Ha nem kávézol, vagy nem tartasz velük a főzelékszagú menzájukra/kifőzdébe, akkor is. Ha nem osztod meg velük a családi ügyeidet, akkor is.
10. 9-kor még nem zaklathatod a kollégát a felesleges kérdéseiddel, mert a kávéját issza. 11-kor már elment ebédelni.
11. A kolleginák belibbennek nyáron a vállpántos, combközépig érő, vékony ruciban, szandálban, de tőled elvárják, hogy öltöny-nyakkendőben gyere. Klíma nincs, mert ez műemlék épület, ide nem lehet. Monoblokk klíma? Az mi? Ha van klíma, akkor nem lehet bekapcsolni/feltekerni, mert Icuka fázik a vállpántos ruhájában.
12. Ha felmerül egy probléma, akkor felmerül rá 100 megoldás, hogyan nem lehet/nem kell azt megoldani. A lényeg, hogy ne kelljen felelősséget vállalni.
13. A munkahely természetesen kerékpárbarát, erről cikk is jelent meg a Bivalybasznádi Hírmondóban, de a bringát kéretik az udvaron/utcán hagyni. Tusoló? Mit képzelek, ez nem edzőterem…