Regisztráció Blogot indítok
Adatok
solitaire

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mindjárt az elején szögezzük le, hogy a Madrid nem fog se nekirohanni a Barcelonának, se nyílt sisakkal játszani, se semmi ilyesmi. Az eddigi három meccs és az ezeket övező hisztéria éppen arról szólt, hogy Mourinhóban még mindig benne van az őszi 5-0, és belehalna, ha még…..
A dán focit kevésbé ismerőknek egy bemelegítő kérdés: tudta, hogy van dán aranylabdás? És ön szerint ki, Schmeichel, Michael Laudrup vagy Allan Simonsen? Ha sikeresen túljutott a kérdésen, akkor segítsen összerakni a dán örökválogatottat.Annyi a zseni a dán…..
Most feltesszük a tíz legfontosabb kérdést a francia csapatról, kommentben lehet válaszolni a kérdés sorszámának megjelölésével. A válaszolók ingyen megnézhetik a franciák meccseit élőben, és a legjobbakat bevesszük az Allezfrance blog szerzői közé a vb idejére.kikből áll…..
Nagy és merész vállalkozásba fogtam: Top10 összeállítást készítettem az elmúlt évszázad legjobb labdarúgóiból. Arra voltam kíváncsi, hogy hány csapat erejéig állnánk a versenyt a világválogatottal. Legnagyobb örömömre és kellemes meglepetésre azt látjuk, hogy mind a…..
solitaire 2010.05.15 14:28:48
@medco: Értem mire gondolsz Borbással kapcsolatban. Szóval az egy 1928-as all time csapat volt.
Albertet el tudom képzelni jobbszélen, mivel stilusa nem áll távol Messiétől és Ő is jsz. De meg lehet cserélni Hidegkutival. Számomra is a 4-3-3 a klasszikus felállás, de mivel lényegesen több klasszis támadó van, mint védő, a 235 esetleg a WM rendszer választása jobb lenne. Pl. Cseh II, Sárosi Dr. és Zsengellér a 3. csapatban vannak, és azért jobbak voltak , mint az egyébként szintén kiváló kortársuk Bíró, aki - mivel 4 védő kell - az első csapatba került. Emellett az a fura eset állt elő, hogy Albert, Hidegkuti és Sárosi dr., akik szvsz (valószínűleg) benne vannak a valaha volt 10 legjobb magyar játékosban, nincsenek benne az első csapatban.
A most következő Top 10-es lista természetesen szubjektív és vitatható, jóllehet ad egy kis támpontot arra nézve, mikor szeressünk – utólag – egy gólt: ha szép, vagy ha fontos (értsd: emlékezetes meccshez fűződik). Nagy sóvárgásunkban a régi sikerek után persze,…..
Ki ne látna adekvát példaképet abban a feltartóztathatatlan középcsatárban, akit Európa legnagyszerűbb csapata próbál minden áron megszerezni, bejáratos a Moulin Rouge öltözőjébe, szabadidejében pedig AVH-s tiszteket pofoz le? A csatársorhoz érkezett a régi idők álomcsapatát…..
A hatvankettes és a hatvanhatos vb gépfocija után újra visszatért a szellem és a látványos támadójáték a nemzetközi futballba, ezt testesített meg az 1970-es brazil válogatott, az egyetemes labdarúgás vitán felül legnagyszerűbb csapata. Listákat gyártani, különböző…..
Óvatosan nyisd ki az újságot, nehogy kiessen a Fradi! - ezzel a slágerviccel kezdődött, és egy bundabotránnyal végződött a '84-es bajnokság tavaszi idénye. Ideális korszak ez a hurráoptimistáknak és a pesszimistáknak egyaránt.Az Ú.Dózsa folytatja a kupaküzdelmeit a…..
Megtörtént az, amire az induláskor aligha számítottunk. Tizedik - jubileumi - részéhez érkezett focitörténeti sorozatunk. 1983 tavaszánál járunk a visszatekintésben. Mészöly válogatottja, immár a győriekkel feltöltve, nekivág az EB selejtezőknek. Kiderül, hogy mennyit ér…..
Tíz gerilla és egy táncosfiú, Menotti szőrös mellkasa, Tango-laszti, totális futball, veretlen bronzérmes, Törő és Nyilasi, a háttérben keményvonalas katonai diktatúra - ez nem lehet más, mint az 1978-as világbajnokság! A Radio Q-val közösen üzemeltetett világbajnoki sorozatunk…..
solitaire 2009.11.01 19:01:22
@kroos: Elsősorban a selejtezőkre gondoltam, de a pótselejtezők idején illetve magán a VB-n a csatársor jelentősen átalakult valóban, illetve Kocsis - Bálint csere volt a védelemben. Martos azért többet játszott a tétmeccseken, illetve Gujdár a tétmeccseken biztos kezdő volt.
solitaire 2009.11.05 17:18:37
@szbszig: Mea culpa! Nekem is megvan a teljes meccs, angol kommenttel. A kommentátor ott is Nanningát említi, aztán még jobban utánanéztem és találtam fényképfelvételeket a gól pillanatáról, amin egyértelmű hogy Nanninga.
A világbajnokságra készülő felforgatott válogatottra rá sem lehet ismerni. Erőtlen győzelmek és két hazai vereség a felkészülési mérkőzéseken. Baljós eredmények a VB előtt. Eközben itthon hengerel a Rába ETO. Gólzáporos rangadón dől a bajnoki cím sorsa. Mészöly…..
solitaire 2009.11.03 23:52:14
@paraj: Nem értek egyet a megállapításoddal, Hannich, Póczik, Hajszán kihagyását illetően. Lehet, hogy életük formájában voltak, de azért nem biztos, hogy kikerülve a saját mikroközegükből és bekerülve egy másik közegbe, ahol más a hierarchia, tudták volna ugyanazt a teljesítményt nyújtani. Illetve kérdés, hogy hogy tudták volna beilleszteni a stilusukat a meglevő rendszerbe.
Filoztam ezen a Rába vs M-M válogatotton. A kapuban a Bubu/Katzirz jobb volt, mint Kovács L., noha Győrben utóbbi igen jól védett (na meg a címvédésnél a Fradi elleni sorsdöntő meccsen marha nagy mázlija volt).
A győri védelem azért nem a gyorsaságáról volt híres. A Martos-Bálint-Garaba-Tóth négyes egyértelműen jobb, mint Csonkáék.
A csatársorban Fazekas helye kora ellenére megkédőjelezhetetlen. Törő-Kiss (Pölöskei) vs Szentes-Hajszán. Én az előbbire szavazok.
Szerintem a Mészöly-csapat gyengéje a középpálya volt. Nyilasi helye egyértelmű, noha a VB-n elég közepesen játszott. Mészölyék sokat próbálkoztak és a Müller-Mucha párossal kezdtek, majd mikor Mucha kiment külföldre elfelejtették (lehet sérült volt ?). Ekkor jött Sallai, akire amolyan emberfogó szerepkört bíztak, így kissé talán vékonnyá vált a közép. Én Burcsát tettem volna be 3.-nak és kivittem volna Hannichot Müller alternatívája, cseréjeként. Burcsát én nagyon okos futballistának tartottamm, és igazi csapatembernek, jobban illett volna a csapatba és talán a hierarchia sem kérdőjeleződik meg.
A 78-as, 82-es és 86-os csapatok közül a középpálya miatt a 82-est tartom a leggyengébbnek, de - utólag, az események ismeretében - ennek a csapatnak volt a legreálisabb esélye egy igen szép eredményre. Ha belgákat verjük, akkor a lengyel-ruszki párost kaptuk volna. Azért ők nem tüntek verhetetlennek, noha a lengyelek nagyon beindultak a perui meccstől kezdve.
solitaire 2009.11.04 16:53:18
@szempontpuska: Strausz a 80-as évek második felében játszott a Fradiban, viszont valóban Vácról került oda.
solitaire 2009.11.04 16:59:53
@Kaján Halász: Szerintem 90-re kijuthattunk volna, csak akkor a 88-as EB-t fel kellett volna áldoznunk úgy, hogy egy kapitányt Mexikó után 4 évre nevezünk ki. Figyelembe véve, hogy a hollandok addigra már jobbak lettek nálunk nem is volt realitás a 88-as EB kijutás. Azért az írek közel sem voltak olyan jók. A 80-as évek első felében jobb játékosaik voltak (Brady, Lawrenson, aki akkor Anglia legjobb védője volt, Stapleton, O'Leary) de gyenge kapitányuk. Ha Mexikót helyesen tudtuk volna értékelni, nincs kapkodás mind a vezetésben, mind a kapitányokat illetően, kijuthattunk volna. 90-re a 84-es ifi EB győztesek már 23-24 évesek lettek volna. Albert, Mészöly, Bene ilyesmik, vagy fiatalabbak voltak 66-ban.
A hagyományoknak megfelelően ismét európai VB következett, és a hagyományoknak megfelelően ismét behúzta a rendező ország – noha a torna előtt és az alatt is többször a teljes szétesés szélén állt a német válogatott. Sajnos, ez a torna is nélkülünk zajlott, a betyár…..
solitaire 2009.10.26 22:41:08
@popp: A bátyja. Gerrie Muhren.
De a 88-as is (Arnold) játszott már a 73-as Ajaxban. Onnan elkerülve a Twentében UEFA kupa döntőt 75-ben. Majd az Ipswich-csel UEFA kupát nyert. Végül EB-t. Jó kis pályafutás.
solitaire 2009.10.26 23:49:52
@ferenck: Az az Ipswich! Egyik kedvenc angol csapatom volt Bobby Robsonnal (RIP), egy másik hollanddal Thijjsennel, na meg a skót gólzsákkal Warkkal. Amikor a ManUnited 6-0-ra verték, meg még kihagytak 3 11-est :).
solitaire 2009.10.27 18:49:55
@kroos: Köszi:). Mivel tényleg a 74-es holland csapat az egyik kedvencem, összeolvastam mindent róluk, az összes meccset megszereztem DVD-n, még az osztrákok elleni előkészületit is. De erről a VB-ről még sok kedvencem van. Az NDK is kiváló volt, akkor nyert a Magdeburg KEK-et. Vagy a jugók, Katalinszki és Surjak voltak a kedvenceim. Nagyon szurkoltam a fél Leeds Uniteddel felálló skótoknak. Az akkori argentin csapat sokkal szimpatikusabb volt, mint a 4 évvel későbbi (Ayala és Brindisi). Meg a lengyelek, akik a legjobbjuk nélkül lettek bronzérmesek. Tomaszewski volt az első számú kapuskedvencem. Anno a magyar TV egyenesben adta a lengyel-angolt vagy az angol-lengyelt, erre már nem emlékszem pontosan melyiket.
Zaire-ről jut eszembe, hogy valamelyik meccsen az egyik zaire-i játékos nemes egyszerűséggel fenéken billentette a bírót.
Csoportelsőként jutunk ki a világbajnokságra! Drámai döntetlen Bukarestben, parádés játék a Népstadionban, gólzáporos győzelem Norvégia ellen. Itthon megkezdődik a Verebes korszak. Gólgazdag mérkőzések, hálószaggató lövések, új nevek a porondon. A Real Madrid…..