Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nonstoptitanic

27 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bűntudatban korlátok közé szorul az ember. A saját korlátai közé. A félelem eltompít, magatehetetlenné tesz. Az idő    pedig csordogál, olykor sebesen, máskor rohanva, suhanva tovaszáll.…..
Leírom, nehogy elfelejtsem, bár ez talán kishitűség a részemről. Richtig zuhören - azaz, szó szerint fordítva -, helyesen odahallgatni. Nálunk ez sohasem létezett. A kommunikációs csatornában az információ átadásakor soha nem játszott szerepet, hogy akinek mondani szeretnék…..
Roppant napocska #notjustsad 2014.11.13 14:59:25
Tessék, a végére azonnal meglett ez a hashtag.......
Már fél órája keresek valamit a neten, amit talán tegnap vettem észre, egy hashtag-ről. Keresek mindig valamit, sosem tudok megállni. A ritmust a körkörös kétségbeesés adja, mi más. Folyton ki akarok lépni a mókuskerékből, mert már tudom, hogy amiben taposok szakadatlanul, nem az…..
Épp a címadáson gondolkodtam, amikor csörgött a telefon. Emiatt majdnem mégis elnapoltam az írást, amire reggel óta készülök. Pontosabban, nem készülök, kihagytam volna, de talán jobb lesz mégis így. A szokásos szabadnapos állapotban vagyok. A gyomromtól a torkomig egy…..
A tagadást sokféleképpen lehet megfogalmazni. Nem, nem lehet, nem éri meg, minek. Óriási tályog, tátongó űr. Fájdalmasan sérelmes. Ki volt, ki lehetett volna? Miért ezek a kérdések? Viszonyítási pont volt, mi más lett volna? Az alfa és omega. Egy korcs személyiség. Fáj, hogy…..
Roppant napocska Szótlanság 2014.05.23 20:56:06
Gyötrődés a köbön. Némaság, görcsösen. Félelem egy mosolytól is. Tőszavak, tőmondatok. Vagy még ennyi sem. Ha két percig lenyomva tartanám a space billentyűt, az tudná talán legjobban kifejezni a szavak nélküli gondolatözönt. Akkor most kérdezek inkább magamtól. Egyszer…..
Azt hiszem, a címben mindent összefoglaltam. A heti egyetlen szabadnapomon, amikor a nap nagy részét egyedül tölthetem, mindig összegörcsölődöm. ma mondjuk legalább befejeztem a könyvet, amit éppen olvastam a szinte kimondhatatlan nevű Michel Houellebecq francia írótól:az Egy…..
Jól ébredtem ma. Egész korán, magamhoz képest. Megfőztem a teát, már nem bújtam vissza a meleg ágyba. Válaszoltam egy e-mailre, hosszan. Nem görgettem a választ magam előtt, mint szoktam. mégsem álltam neki jógázni. Reggeliztem. Kávéztam. Olvastam, a neten. Visszatértem a…..
Az agresszió mindig agressziót szül? A szenvedő fél reagálhat agresszióval, beletörődéssel, vagy elfojtással. Beletörődni soha nem törődtem bele. A dacom dühe mentett meg. Akkoriban is a zenében és a könyvekben fojtottam le magam. Ma sincs ez másképp. Mindig irigyeltem a…..
Roppant napocska Fájósokk vol. 1. 2014.03.07 12:04:35
Unbeschreiblicher Schmerz A jobb kézfejem jéghideg ilyenkorAz éppen aktuális gyomorfacsaró zenéket üvöltetem ilyenkorMilyenkor? Szinte mindig, csak nem veszem észreEzen a szitán szűrődik át minden Püfölném én is a zongorátÜtném, ha merném, ha tudnámFelzabál belülről ez az…..
Nem leszek grammatikailag korrekt. Szavak jönnek, görcsök száguldoznak a gyomorszájam és a torkom között. A nyelvemmel még nem próbálkoznak, a CPU egyenlőre az ujjhegyeimre menekíti őket, félmegoldásként. Nem egy őszinte dolog tőle, azt hiszi, így kontrollálhat. Kik azok az ők,…..
Roppant napocska Verspannungen 2014.02.05 16:18:22
Az utóbbi időkben megváltoztak a testemben a lelki kivetülések. Három fő testrészeket érzékelek másképp, mint eddig, valamint betegségek is felbukkantak itt. 1. A lábaim, a lábujjhegyeimtől a térdemig.  Ami állandósult: zsibbadás, zsibogás, a görcsök már enyhültek…..
Roppant napocska Nem 2014.01.29 13:37:19
Annyiféleképpen leírtam már: nem megy, nem tudom, nem értem, nem akarom, nem szeretem, nem és nem. Mi az igen? Igen, akarom. Mit akarok? A nemeket átfordítani igenekbe. Viszont. Érteni? Tudni? Szeretni?  Érteni? Magamat? A gondolataimat? A szelfözönöket? A világot már rég…..
Kíváncsi vagyok, mi lesz a következő stádium. Mert a jelenlegi jelenleg ilyen: Ki vagy te? Mit akarsz a világban? Milyen emberek vesznek körül a hétköznapok során? Kik ezek az emberek? Kik azok az emberek, akik korábban körülvettek? Úgy érzem, hogy letéptem (letépték?…..
Roppant napocska Nincs menekvés 2013.12.10 13:45:55
Nem tudom elhinni, hogy anyám önző és gonosz. Egy érdekember, akinek kizárólag csak a saját jóléte, pontosabban, a pénze és annak mennyisége a legfontosabb. Ilyen még a mesékben sincs, mert, ha jól emlékszem, Dagobert bácsi fukar volt, de voltak őszinte társas érzelmei.…..
Roppant napocska Nem tudom 2013.11.17 17:15:54
Teljesen skizofrén egy hetem volt. Amikor nem dolgoztam, akkor magamat figyeltem, az érzéseimet, a reakcióimat, a testi pszichoszomatikus tüneteket, mindent. És ezek a megfigyelések, adatok keringtek körbe-körbe az agyamban, a testemben, mikor, hogy. Egészen elképesztő egy állapot,…..
Roppant napocska Vihar után 2013.11.14 14:57:03
Esik eső karikára... Szóval, a helyzet az, hogy ma kicsit jobban vagyok. Nem szorít a görcs annyira, de azért még nyomokban tartalmazza a szervezetem: a hasamban, a kezeimben, az agyamban. Tiszta furcsa figyelni magam: főzni akarok, de nem megy. Tanulni akarok, de nem megy. Tusolni akarok,…..
Roppant napocska A vihar 2013.11.13 21:33:17
Valaki bennem lakozik. Mármint rajtam kívüli valaki, egy zárvány, egy idegen test. Írtam már róla korábban is, ma (is) ismét felbuzgott bennem. Skizofrén egy állapot, na. Valaki megfoszt az erőmtől, az akaratom érvényesítésétől, a tetteim irányításától, a szabadságomtól.…..
Roppant napocska Semmisenagyon 2013.11.13 14:48:09
Pedig jó lenne. Semmisenagyon, de mégis. Hogyan és miért? Vagy miért nem éppen, de akkor is? De aztán hovatovább elég legyen már ebből is, csak nem? Mégiscsak töpörödve és kavarogva szédelegsz. Belégzéééééés. Kiiiiiiiilégzés. Ennyi csak, nem több.  Mi a több? Mi…..
Roppant napocska Kik vagyunk mi? 2013.09.15 17:16:08
Utálom, hogy soha nem lep meg semmivel. Még csak hétköznapi dolgokkal sem. Gyűlölöm az egyszerűségét, egyben irígylem is ezt. Sokkal könnyebb mindig hibázni, ezért bugyutának tűnni a hétköznapi feladatokkal kapcsolatban. Tesze-tosza, folyton lóg az orrszőre, szinte mindig…..
Egy rendhagyó zenei poszt következik.  Először a régi fájdalmakról: http://www.youtube.com/watch?v=IhLiVLrknfQ Maga a film is nagyon jó, nem kell megijedni a címétől. Aztán mostanság fedeztem fel egy zseniális francia jazz zongoristát, a jelenkori fájdalmakhoz jól…..
Barnás Ferenc interjú: "...Ha egy psziché vert helyzetben van, akkor - én ezt tapasztaltam - az orvosok nem nagyon tudnak segíteni, viszont ha az alábukás helyett mégis megpróbál az adott személyiség felfelé törni, ráadásul egy olyan közegben, ahol a pusztulásnak, a betegségnek…..
Gratulálok Borbély Szilárdnak a 2013-as Litera-díj elnyeréséhez. Kettő szemelvényt kiemelnék most a díjnyertes művéből: "...„Hogy megváltoztál,” mondjuk néha. Vagyis nem az vagy, aki voltál. De udvariasan nem mondom meg, hogy miben változtál. Előnyödre vagy hátrányodra.…..
Neked ez sem jár. Ne hedonistáskodj, nem a tiéd az élvezet. Nem tettél meg semmit érte, nem te gürcöltél meg érte. Nem megy ez neked. Nem ez jár neked. Neked a vér, a mocsok, a gürcölés a jussod. Örülhetsz még ennek is. Mi lesz így belőled, mi? Guruló elefánt a…..