Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feather

82 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy olasz paradicsomos bableves, amit én most az egyszerűség kedvéért lassúfőző edényben csináltam, de persze egy sima edényben is működik. :) Lehet kicsit variálni, ha valaki akar bele húst, az elején pirítani darált húst és azt beletenni, vagy a végén akár virslit is lehet (na mondjuk így más…..
Az eredeti recept Kinga barátnőm blogjáról származik. Az a helyzet, hogy olyan tökéletes a recept az egyszerűségében, hogy szokásomtól eltérően semmit nem változtattam rajta. :) Annyi, hogy belevagdaltam egy tábla fehér csokit, ami nagyon jót tett neki. De ha anélkül…..
Feather 2015.06.08 19:31:05
Sziasztok! Visszajöttem, folytatom az utazások leírását, de most kulináris utakon veszk részt. Főkét a saját konyhámban. Errefelé sokminden történik, ami a napok eseményeit illeti, aszaltam elég sok paradicsomot. A Delinke féle módszer, ami szerint fel kell karikázni a húsos…..
Ezt a receptet még jó régen írtam ki egy cetlire, még mikor a másik lakásban laktunk. Aztán most előkeveredtek a cetlijeim, úh gondoltam kipróbálom, és nagyon megérte... Ez a süti nagyon nem cukormentes, nagyon nem bio, nagyon nem egészséges, viszont naggggyon finom, és hát néha…..
Ezzel most megint nem találom fel a spanyol viaszt, csak hátha másnak is kedve támad megcsinálni, ha itt olvassa. :) Kb. fél perc munka van vele, és a különbség a bolti meg a házi vaníliás cukor között, hááááát........ Finoman szólva is van. :)Hozzávalók:1 db vanliarúd500 g…..
Nagy szoptatáspárti, hordozáspárti, kötődő neveléspárti vagyok. :) Hála egy kedves ismerősömnek, aki megismertetett a kendőkötés rejtelmeivel, és ezzel együtt a kötődő nevelés alapjaival. :)Úgyhogy bár csak szőr mentén tartozik egy főzős fórumra, de aki babázik-babázni…..
Szilvás lepény Hozzávalók: 30 dkg liszt,20 dkg vaj vagy  sütőmargarin,3 dkg porcukor,1/2 dl tejföl,2 db tojássárgája,kevés sóTöltelék:80 dkg szilva,5 dkg porcukor,3 dkg morzsaA tetejére:3 db tojássárgája,8 dkg porcukor,1,5 dl tejföl,5 dkg darás liszta habhoz 5 db…..
 Ma úgy alakult, hogy helyettesítenem kellett azt a lányt, Mását, akitől Pötty jött. Így áttettük a gyerekórát is mára. Negyed kettőkor fejeztem be a tanítást. Bevonatoztam Iljicsünk teréig. Ott a Kartoskában ettem egy kroska kartoskát brindzával és uborkás csirkével.…..
 Ma délután immáron harmadjára elmentem az állatorvoshoz, aki fennen hirdeti a szolgáltatásait városszerte. És immáron harmadszor, megint elküldtek. Ráadásul olyan bunkó módon, hogy igazából nem is tudok mit mondani rá. Mondtam, hogy miért vagyok itt, az asszisztensnő…..
 Most arra gondoltam, hogy Moszkván kívül keresek látnivalót. Ezen az útvonalon már jártam akkor, amikor Szergijev poszadba mentem. Abramcevo néhány megállóval Szergijev Poszad előtt van. Ezen az útvonalon sok a vallásos ihletettségű látnivaló. Abramcevóban is van templom,…..
 Szombaton a bulvár körgyűrűn sétáltam nem teljesen végig. A Turgernyev metrómegállótól indultam és elsétáltam a Tverszkij bulvár végéig, onnan vissza a Tverszkaja metróig és indultam Miriam „Luk in” kávézóját megkeresni. Gyönyörű idő volt, a nap fényesen…..
 Alapvetően ki nem állhatom a TV reklámokat. Itt azonban hasznosnak bizonyultak. Ha az ember ugyanazt a szöveget sokszor hallja, akaratlanul is belemegy a fejébe. Sok szó, kifejezés és ezek szövegbeli elhelyezkedése vált így orosz tudásom természetes részévé. Van egy…..
Vagyis Cheburashka, a legkedvencebb orosz mesefigurám. :) Hihetetlenül imádnivaló... :) És Anyuci egy igazi, beszélő Csiburáskával várt a reptéren Moszkvában. :)  ..
 Június eleje óta jóval kevesebb órám van, mint addig. Kifutottak a gyerektanfolyamok és amik megmaradtak azok főként az esti felnőttcsoportok. Így hét kőzben is van időm kicsit nézegetni. Remélem, hogy az eső nem szakad a fejemre. Már napok óta, mintha április jött voln át…..
 A 16. századi kolostor temetője a kezdetektől fogva cárok, cárnék, bojárok, majd később gazdag kereskedők nyughelye volt. A kommunista elvtársak – Pável Ljubimcev szarkasztikus hangsúlyával – 1922-ben bezárták a kolostort, és a temetőbe szocialista hősök…..
 2010. május 23. – vasárnap: Delcsi indul haza Letelt ez a néhány nap. Delcsi még alszik, de hamarosan kelnie kell, pakolászni, becsekkolni... Holnap nektek még Pünkösd, nekem meg újra munka.Sok szépet láttunk együtt:Május 17 – Vörös tér, GUM, Szt Vaszilij…..
Azt rebesgették, hogy nyaranta elzárják egy időre a melegvizet, mert javítják a rendszert. Na de tíz napra... egy egész városban.... Miért nem lehet lépcsőzetesen, ahogy nálunk a gázkarbantarást csinálják? Akkor csak pár óra lenne körzetenként.Delcsi, büdösen vagy tisztán, de…..
 Nagyon remélem, hogy a vulkáni porfelhők nem akarnak épp Közép-Európa fele bolyongani május közepén. És Oroszország európai felét is elkerülhetik. Ma tiniórákkal kezdtem, azután jókat beszélgettem Delcsivel és Cicamamával, majd később Dáviddal. Közben kijavítottam a…..
 A fasiszták feletti győzelmet ugyan a németellenes koalíció vívta ki, de a fő szerepet az orosz hadsereg játszotta. Ez a maximum, amit arról hallani itt, hogy azért voltak ott mások is, akik harcoltak.Az ünnep, amit hónapok óta harangoznak csak kirakat volt. Gondolom, a…..
 Tele vagyok karmolásokkal. Pötty duzzog. És nem azért, mert négy órára magára hagytam. Azt már megszokta. De mikor visszaértem, láttam egy póráz végén csücsülő cicát, és elhatároztam, hogy Pöttyöt is lehozom. Teljesen be volt tojva. Össze vissza karmolta a vállam,…..
 Tegnap szép idő volt. El sem hiszem, hogy alig egy hete esett a hó, és fel kellett venni a télikabátot. Reggel ugyan esett az eső, de dél körül kitisztult az ég és kisütött a nap. Bementem Moszkvába és tettem egy nagy sétát. Minibusszal elmentem Novogerejeváig, az már…..
BOLDOG ANYÁK NAPJÁT ANYUCI!!!!!!!         2hét múlva majd bepótoljuk, hogy ma nem találkoztunk. :)Puszi!!!!..
 Икона Божей Матери Седмиезерная – Hét tavi Mária ikonJúlius 9 az ikon napja, amikor az emberek hozzá imádkoznak. A 16. század végén élt egy kicsi fiú, Jevfimij, valahol messze, messze, egy Usztyug nevű városban. Már kisfiúként érezte Isten…..
 Egy ötéves kisfiú és hatéves nővére lement a folyó mellé sétálni. A kislány belecsuszott a folyóba és kezdett elsűllyedni. A kisfiú elkapta a nővérét, de érezte, hogy kézzel nem tudja megtartani. A fogával tartotta a kislányt a kabátjánál fogva egy fél óráig, amíg…..
 Már régen nem írtam, mert nem jártam semerre. A hétvégén úgy lehűlt a levegő, hogy majd megfagytam. A télikabátot ilyenkorra minden rendes magyar ember el is felejti. Hát én is kezdtem elfelejteni, de rájöttem, hogy jobb, ha előveszem. Pénteken nem nagyon mozdultam ki, mert…..