Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csadi

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarországi gyáripar egyik úttörője, a gőzgépgyártás első hazai nagymestere a sorozatunkban szereplő többi úttörővel ellentétben magyar néven ismert: Láng László. Pedig csak káromkodni tudott igazán jól magyarul. Ladislaus Langként érkezett Pestre a kiegyezés évében, a Gründerzeit kezdetén.…..
Csadi 2021.12.06 21:24:00
@gigabursch:
Nagyon nem tudok mesélni erről, nem sokat mesélt apukám róla. Csak annyit tudok, hogy lakatosként dolgozott ott.
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Még messze menő következtetéseseket ugyan nem tudok levonni - hiszen csak idén kezdtem neki a hulladék ilyen típusú felhasználásának -, de lelkes amatőrként összegyűjtöttem a legfontosabb infókat és pár jó tanácsot, amit, bízva a sikerben, én is megfogadtam.Mióta komposztálok, a kommunális…..
Csadi 2019.05.11 16:06:46
@Beer Monster: Hát jó kérdés. Nekünk sikerült és mivel nem voltunk otthon, a szomszéd oltotta el szerencsénkre. Azt viszont tudom, hogy ha füvet vágunk és beletesszük a frissen levágott füvet, akkor másnap olyan forró lesz a zöld fű a közepén, hogy ha beledugom a kezem szó szerint másodfokú égési sérüléseket lehet szerezni!
Csadi 2019.05.11 16:11:37
@Sülve főve együtt: Bocsánat nem számonkérve írtam a hozzászólásom, de a saját tapasztalatom az, hogy ha nem tesz bele az ember földet, akkor a végén alul egy folyós trágyaszerű büdös, folyós valami fog kijönni, mivel a szerves anyagot nincs minek felvennie. Tehát mindenféleképpen kell bele föld. Mondjuk sokszor ha a kihúzott gazokat úgy tesszük bele, hogy nem rázzuk le róla a földet, akkor sokszor az is elég.
Csadi 2019.05.12 22:35:21
@Beer Monster: Minél több vizet adsz hozzá, annál jobb, ha nincs felesleges vized akkor is lesz belőle valami, csak sokkal lassabban. Jártam már úgy is, hogy próbáltam alulról kiszedni a "termést", de csont száraz anyagot szedtem ki, olyan volt, mintha most tettem volna bele, így hagytam és következő évre jó lett, igaz volt egy jó kis csapadékos év.
Lélekhíd Néma sikolyok 2016.12.08 10:25:35
Megszerelem végre ezt a lötyögő kapcsolót - mondta. És ha már elöl a szerszámos láda, ránéznél arra a polcra is? Kimondta. Pedig 10 perccel ezelőtt még az járt a fejében, hogy ma semmilyen projektet nem akar előhozni, csak hogy egymással foglalkozhassanak. De az utolsó pillanatban meghátrált. Úgy…..