Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fringilla (törölt)

2 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma sokan levonulunk Székesfehérvárra, hogy részt vegyünk a Szkeptikus Konferencián. Reméljük, beférünk a Szabadművelődés Házába. (Vagy épp ellenkezőleg?)Ha valaki elfelejtett levonulni, interneten élőben is nyomon követheti az eseményeket a polaris.mcse.hu/aktualis/polarisTV oldalon. A…..
A napokban került kezembe Taszít István fenti című könyve. A könyv az intelligens mozgató elmélete és a gravitacionista felfogás főbb vitapontjait mutatja be közérthető formában. Egyre több és több tudós vallja, hogy a Newton által megalapozott, majd Einstein által továbbfejlesztett, ortodox…..
Ahogyan a Biológusok segítenek a könyvesboltoknak című bejegyzésben beszámoltunk róla, egy amerikai biológus mozgalmat indított a könyvtárak és könyvesboltok tudományos szekciójának megtisztítására. Blogjában sorra veszi az általa felkeresett könyvesboltokat, és képekkel illusztrálva mutatja be,…..
Pontosan ezzel a címmel hirdettek egy előadást a PTE épületében a Bölcsészettudományi Kar hallgatói. Mondanom sem kell, hogy nem egy ilyen plakátba lehetett belebotlani menet közben. Nosza, gondoltam, ambíciózus cím, menjünk el, hallgassuk meg a frankót! Persze előtte egy kicsit utána jártam a…..
Szkeptikus blog MLM (a tétet...) 2007.08.03 12:34:00
Ha gyorsan, könnyen, de lehetőleg minimális befektetéssel szeretnél pénzt keresni, akkor a multilevel marketing szövevényes hálózatában a helyed! Nem kell tökéletesnek lenned, mindegy, hogy jól vagy rosszul csinálod, mert bukni nem lehet rajta. Az ajánlatom tökéletesen kockázatmentes. Te döntöd el,…..
Talán ti is észrevettétek, hogy egyes könyvesboltoknak nem mindig sikerül megkülönböztetniük a tudományt az áltudománytól. Bár az ezoterikus és vallásos polcok méretben általában jóval felülmúlják a tudományos szekciót, nem egyszer találni az utóbbiban is isteni teremtést vagy más természetfeletti…..
Fringilla (törölt) 2007.08.22 12:49:02
A néhai pápa, II. János Pál olyan népszerűségnek örvend a kléruson belül, illetve római és lengyel hívei körében, hogy utódja XVI. Benedek szinte azonnal gyorsított eljárást indított szentté avatása ügyében. A katolikus egyház rendtartása szerint ennek első fázisa a boldoggá avatás, de normális…..
Szilágyi András gondos és kételkedő összeállítást közölt a napokban a Szkeptikus blogon Rákot okozhat az új magyar őssejtkapszula címmel. A - főleg terjesztőktől származó - hozzászólások során ismét előkerült a szokásos "természetes kontra mesterséges" érv...
Fringilla (törölt) 2007.07.12 17:07:46
A problémával való első találkozásom a citromsav kapcsán történt (amiről szintén volt már blogbejegyzés: szkeptikus.blog.hu/2007/04/07/a_gyilkos_majonez). Szerencsétlenre rásütötték a rákkeltő jelzőt. Mint annyi más E-vel jelölt anyagra.
Az E-számok esetében egyébként gyakran éppen a mesterségesen előállított voltuk kelti a legnagyobb ellenérzést. Mert sajnos a vásárlók számára hiába írnak rá bármit, ha többségüknek halvány sejtelme sincsen arról, mit is jelent, amit ott olvas. És sajnos a kémia ilyen szintű ismeretét, vagy akár csak az érdeklődést iránta, elég ritka jelenségként figyelhetjük meg.