Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marcobaily

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég régen írtam már itt a Tompán ,de most azért elgurultak a piruláim. Mi kecskeméti fiatalok alapvetően mindig azzal a problémával küzdöttünk, hogy nincs olyan hely, illetve olyan rendezvények ahova szívesen jártunk volna. A nyarat leszámítva gyakorlatilag egy unalmas város…..
Marcobaily 2010.06.23 16:08:36
Tökéletesen egyetértek. Épp elég szomorú hogy egy megyeszékhelyen, ahol cirka ha jól tudom 130 ezer ember él, nyári hétköznapokon EGY db. olyan non stop éjjelnappali bolt van frekventált helyen nyitva amit mint említettem kisbolt, nem pedig kávézó, söröző stb. Ez a város szégyene. Az meg hogy ezt a rendeletet be szeretnék vezetni egyenesen nevetséges. Szerintem arra számítanak, sok nagyon értelmes városvezető (tiszt kivételnek persze) hogy majd így a fiatalok nem fognak az utcán inni és hangoskodni, meg randalírozni.
Na most ha valakit ekkora logikával áldott meg a jó Isten akkor szerintem inkább valami közhasznú tevékenységet. (pl főtéren levélszedés, kukák kiürítése, padok tisztán tartása stb.) végezzen a köz érdekében, ne a városházán üljön.
Nem kell hozzá sok ész hogy nem az a megoldás hogy a fiatalok ne vehessenek szeszt 10után ( mert én speciel akkor 10 előtt vennék annyit amennyi elég estére) hanem hogy a szabadidővel rendelkező kecskeméti fiataloknak programokat szervezzenek.
Borváros, Sörutca stb. persze nagyon jól jövedelmez a városnak, akkor szabad alkoholt inni a főtéren amíg dől a lé, jó a városnak, jó a bortársaságoknak, jó a vendégeknek is, ám 1 heti program szervezéssel nem oldották meg azt a problémát hogy Kecskemét egyáltalán nem fiatal centrikus város.
Ha már a város nem hajlandó részt venni a fiatalok közösségi életének megszervezésében, ( bár akkor igazából felmerül a kérdés hogy mire költik a közművelődési normatívát amit kötelező jelleggel kellene ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre fordítani ? ) Szerintem ennek kapcsán valaki odabent abban a nagy Kossuth téri épületben, valamit nagyon rosszul gondol és fogalma nincs a kecskeméti szórakozási és kikapcsolódási lehetőségekről.
Ha ez a rendelet életbe lép a kávézók, kocsmák, jelentős bevételtől esnek majd el, ami azt idézheti elő hogy pl. 10 előtt is drágább lesz a pia, mert ugye ők is haszonból élnek, kérdés a forgalom ezzel csökken e majd, meglátjuk....
ám remélem itt is összefognak majd a vendéglátók mint Pesten azt hiszem Erzsébetvárosban a rendelet ellen, a megalkotója meg újraértékeli a szellemi képességeit.
Marcobaily 2010.07.04 17:05:48
Érdeklődéssel és eléggé meglepve olvasom a hozzászólásokat, ám lehet az én hibám de még mindig nem értem a szeszrendelet mellett szóló érveket. Elhangoztak itt dolgok hogy ugye a rendelettől azt várják hogy nem lesz akkora zaj a környéken hogy az ott lakók tudjanak pihenni. De könyörgöm, komolyan azt hisszük hogy azzal hogy tíz óra után nem lehet majd italt kapni a jokerban attól nagyobb lesz a csend az adott környéken?
NEM LESZ SEMMIFÉLE VÁLTOZÁS.
Ha ismernéd valamilyen szinten a helyzetet Kecskeméten (bár írtad hogy otthon vagy a kecskeméti éjszakai közösségi életben,) épp ezért pláne nem értem az álláspontod. Az a környék egy közösségi színtérré (főleg ugye kert kávézó (garázs) vált, pláne így hogy még egy másik hely is nyitott mellette.
Nyilvánvalóan ez a város szégyene hogy egy kávézó és vele szemben lévő éjjel nappali üzlet az ahol a fiatalok előszerettel gyülekeznek. Ez azért van mert nincs más. Igényes szórakozásról beszélsz? Az összes szórakoztató egység Kecskeméten csak haszont tekinti elsőrendűnek. Semmiféle olyan jellegű kezdeményezés nincs (akár önkormányzati, akár például a Kecskeméti főiskola részéről ) hogy kialakítsanak egy fiataloknak szóló közösségi teret, (klubbot pl. ez a rendszer pedig működik Budapesten, Szegeden, Veszprémben és sorolhatnám még) Az összes nagy klub pontosan leszarja hogy jól érezd e magad bent, lényeg hogy kifizesd a belépőt és idd 500ft ért a kisüveges Drehert. (sajnos egy diák, egyetemista nem mindig engedheti ezt meg magának tehát marad a joker) Az underground kezdeményezésekben igazad van hogy nem mindig jön ki nullára és kevés a vendég, de könyörgöm ennek az az oka hogy olyan szinten meg vannak folytva a lehetőségek hogy nem lehet mit tenni. Hidd el kereslet lenne ám rá ám akármilyen helyszínt nézel ki ilyen rendezvényre, olyan feltételekkel állnak hozzád hogy ha ki szeretnél jönni nullára akkor megint csak 1200 ft os belépőt kell szedni, valamit a tulajdonos ugyanúgy extra haszonnal szeretné eladni a piát a pultban tehát sajnos jobban nem jársz így sem.
Nem hiszem hogy csak hullarészeg díbolni vágyó arcok járnak szombat estre a Joker környékére, hidd el van rengeteg fiatal akik igazából pénztárcájuk miatt nem mehetnek máshová, nem vandálkodni akarnak csak egyszerűen jól érezni magukat ebben a városban szombat este.
"Legyél igényes a jó szórakozásra?"
Légyszi mondj, tényleg teljesen objektíven 1 azaz 1 db olyan kecskeméti szórakozó helyet, (zenei és egyéb ízléseket félretéve) ahol a fiatalok anyagi lehetőségeihez mérten korrektül próbálnának valamilyen szolgáltatást nyújtani például egy péntek este????

Szerintem ez egy súlyosabb probléma egy 120 ezres városban, mint az hogy egy éjjelnappaliban lehet e alkoholt venni 10 után és hogy ez 100 lakó nyugalmát esetlegesen zavarja e.

Rengeteg megoldás lenne erre ha valakit is érdekelne picit is a városházán ez az ügy, mivel ez egy átfogóbb probléma így egyszerűbb egy abszolút hatástalan látszatintézkedést meghozni hogy utána lehessen verni a nagy mellényt hogy igen is tettünk valami jót Kecskemétért. Gratulálok !!! :( :(