Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marklovassy

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter 69-cel ment a 70-es táblánál, 30 000 forintra büntették. És ez csak a kezdet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Az 1937-es Nemzetközi Párizsi Vásáron a Szovjetunió bemutatott egy drágakövekkel és nemesfémekkel teli térképet, megcsillogtatva mérhetetlen gazdagságát. A térkép mára megkopott, ezért a felújítás mellett döntöttek. ..
marklovassy 2011.11.24 00:23:52
@Embervad: ez kb ugyanaz mint azt mondani, hogy mocskos magyarok, mert volt koztuk jopar elnyomo.
Appleblog Az Apple titka 2011.08.10 07:50:00
Érdekes cikk jelent meg az Intomobile-on, ami arra keresi a választ, hogy mitől olyan sikeres az Apple. Hosszabb-rövidebb kitérők után arra jut a szerző, hogy azért, mert egyszerűen jobb termékeket gyárt konkurenseinél. Azért ki is fejti ezt bővebben a lap. A bevezetőben a 2007-ben…..
marklovassy 2011.08.10 13:11:35
@midnight coder: ha ez igy lenne, akkor az Apple nem jott volna mar ra, hogy szart kene arulni? Sokkal nagyobb a profitrata rajta.
A fejlett Nyugaton tényleg nem sokat ér egy ilyen Mégane. Talán a benne lévő benzin a legnagyobb érték, ha el akarná adni az ember. Feltéve, hogy akad vevő. De nem akad. A fejlett világ ugyanis kitalálta, hogy a régebbi autók fenntartása aránytalanul drága legyen. Ezért aztán a…..
marklovassy 2011.08.02 23:47:57
@gyvy: a fizetesekhez/segelyhez kepest az uj termekek arai annyira elerhetoek, hogy az emberek kevesbe foglalkoznak hasznalt dolgokkal. Persze van ra pelda, de a hangsuly azon van, hogy kevesbe.

Egy hetvegi bulizasra az itt elok kepesek 100-300 eurot is elverni. Ehhez kepest 200 euros autot szetgyepalni olcsonak tunik, ugy hogy tobben "szorakoznak" belole :)
marklovassy 2011.08.03 00:25:11
@KuKori: nem mondom hogy van ertelme, de knackerektol mit varsz. Megtehetik - meg is teszik.
Vastagbőr Pintér már csak tudja 2011.05.04 10:10:00
A Széll Kálmán tervben jelentették be, hogy senki nem mehet a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, azóta tartanak a tárgyalások a rendvédelmi szakszervezetek és a Belügyminisztérium között. A tárgyalások mellett folyamatosan zajlanak a tüntetések, pénteken jön a következő…..
marklovassy 2011.05.04 12:13:05
@Cadaver!!: 2001-ben a település lakosságának 99%-a magyar, 1%-a cigány nemzetiségűnek vallotta magát.
Facelift 50 ötletes minimál logó 2011.05.03 08:02:00
Lehet egy cégnek nagy, rikító, feltűnő és színes logója, de nekem nagyon bejönnek azok, amelyek egyszerűek, mégis van bennük ötlet. Ez a válogatás azokról a logókról szól, amelyek letisztultságukkal, ötletességükkel mély benyomást kelthetnek a nézőben. Ime:…..
marklovassy 2011.05.03 22:12:24
@maestro1: Scream (Sikoly) / Scary Movie-bol a "fohos".

www.cine101.com/wp-content/uploads/2010/11/scary-movie.jpg
marklovassy 2011.05.03 22:14:01
@maestro1: vagy a Baranyok hallgatnakbol.

(Nomeg persze a filmtekercs)
marklovassy 2011.05.03 22:36:09
@maestro1: beugrott vegre, Jason Voorhees maszkja a Pentek 13-bol ami meg nagyon hasonlit :)
A hétfői aláírással nem csak az alkotmány elfogadásának folyamata, hanem az ellenzéki stratégia egy fontos szakasza is lezárult. Itt a blogban is többször téma volt a két baloldali párt távolmaradása, illetve a Jobbik részvétele, ugyanakkor teljes ellenállása a vita során. Ha…..
 Többszörös magyar barista bajnok ismerősömet faggatva már évekkel ezelőtt nyilvánvalóvá vált, hogy ideje lenne kihajítanom a szemétbe a régi, kotyogós kávéfőzőmet, még akkor is, ha egyébként kifejezetten szép. Kiszolgált sokáig, elfogadható minőségű, erős…..
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
marklovassy 2011.02.14 12:02:21
@midnight coder: akkor mi lesz a Fidesz-szel? A "bal/jobboldalisag" nem annak fuggvenye, hogy ki minek cimkezi magat, hanem a tetteinek.

Bar szerintem a bal/jobboldalisag mint megnevezes elegge idejetmult.
Néhány gondolat az ország egyik szent tehenéről, a MÁV-szabadjegyekről. Közismert nevén ez az "arcképes", amit sokan a vasutasok ingyenes utazásával kapcsolnak össze, tévesen.A kör ugyanis sokkal bővebb ennél.  Senki, maga a MÁV sem tudja pontosan, hogy…..
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
marklovassy 2011.01.14 02:00:16
Tudom, hogy ez a post nem igazan errol szol, de a sajtoszabadsag tema margojara:

1957. evi II. torveny szerinti alkotmany:

55. § (1) A Magyar Népköztársaság a dolgozók érdekeinek megfelelően biztosítja a szólásszabadságot, a sajtószabadságot, a gyülekezési szabadságot.

1972. evi I. torveny szerinti alkotmany:

64. § A Magyar Népköztársaság a szocializmus, a nép érdekeinek megfelelően biztosítja a szólásszabadságot, a sajtószabadságot és a gyülekezési szabadságot.

1989. evi VIII. torveny szerinti alkotmany:

64. § A Magyar Népköztársaság biztosítja a szólásszabadságot és a sajtószabadságot.
65. § (1) Az egyesülés és a békés gyülekezés joga mindenkit megillet.
(2) Az egyesülési jog és a gyülekezési jog gyakorlása nem sértheti a Magyar Népköztársaság alkotmányos rendjét.
(3) Az egyesülési jog és a gyülekezési jog gyakorlására vonatkozó részletes szabályokat törvény állapítja meg.

1989. evi XXXI. torveny szerinti alkotmany:

60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.
(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását vagy elfogadását, és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon akár egyénileg, akár másokkal együttesen nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolhassa vagy taníthassa.
(3) A Magyar Köztársaságban az egyház az államtól elválasztva működik.
61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.
(2) A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát.

1990. evi XL. torveny szerinti alkotmany:

61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.
(2) A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát.
(3) A közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény, valamint a sajtószabadságról szóló törvény elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.
(4) A közszolgálati rádió, televízió és hírügynökség felügyeletéről, valamint vezetőinek kinevezéséről, továbbá a kereskedelmi rádió és televízió engedélyezéséről, illetőleg a tájékoztatási monopóliumok megakadályozásáról szóló törvény elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

-----

Vajon az uj alkotmanyban mi lesz?

A Magyar Köztársaság a polgárok érdekeinek megfelelően biztosítja a szólásszabadságot és a sajtószabadságot.

vagy

A Magyar Köztársaság az emberek érdekeinek megfelelően biztosítja a szólásszabadságot és a sajtószabadságot.

:)
Erre buzdítanak egyik olvasónk által küldött (ezúton is köszönöm) fotók tanúsága szerint az eisenstadti központú, regionális osztrák Burgenland Bank plakátjai, amelyeket ráadásul nem is Magyarországon, hanem a határ túloldalán helyeztek el, egyértelműen a tőlünk…..
marklovassy 2011.01.12 12:48:44
@Villabarat: a megadott adatok alapjan eves szinten kozel 2.700 devizatatutalast vegeztek, azaz havi 225-ot. (7-10 eur, atlagosan 8.5 euro, minusz a 48cent, azaz utalasonkent atlagosan 8 eurot sporolsz, 280Ft-os arfolyammal szamolva 2.240Ft, azaz 2678db atutalas hoz 6millio Ft megtakaritast).

Nem sok ez egy kicsit? :) Vagy a szamlavezetesi dijat is belevetted, mert az Magyarorszagon horribilis.

Amugy megertem, nalunk 28cent egy atutalas orszagon belul illetve europan belul (nemelyik banknal meg teljesen ingyenes). Neha mikor Magyarorszagra utalok elborzaszt hogy 3000Ft-okat levonnak a magyar bankok a bejovo devizara is, atvaltas cimen meg kulfoldi bankkoltseg cimen (noha en bejelolom hogy az inditasnal vallalok mindent koltseget, raadasul SEPA tehat nem lehet mas koltseg - evileg).
A "hol lehet jó kávét inni Budapesten/az országban" mindig hálás vitatéma. Vitaindítónak hadd mondjam el, Málnuska barátnőmmel pendülök egy húron e kérdésben. Ő lehúzott jópár évet a hazai vendéglátásban, és közösen gondoljuk úgy, a jó fekete levesért irány…..
marklovassy 2011.01.10 12:12:54
@m_balage: nalam a tapasztalat a forditottjat mutatja, mert annyit nem fogyasztok kavebol - napi 1-2 csesze. Meg kenyelmes. Ettol fuggetlenul felolem barki barmit hasznal es tart jonak, de ertelmetlenul vagdalozni tipikusan magyaros.

Sznobsag meg kizarva, nem erdekel ki mit gondol. Itt meg amugy sem szamit, leginkabb Magyarorszagon (es tole keletre) fontos ez.
marklovassy 2011.01.10 12:14:16
@Kürüsüly: mikor beszeltem igenyessegrol? En kenyelemrol beszelek. Engem marhara nem dobna fel, hogy ha te "irigykednel ram".

Sajnos bizonyitod a stilusoddal, hogy jo dontes volt elkoltozni.
marklovassy 2011.01.10 12:24:29
@m_balage: mint mondtam nem akarom bizonyitani hogy ez a legjobb. Nekem ez valt be, mert mint irtam nem iszok annyi kavet hogy egy negyedkilos zacsko elfogyjon mig jo es nincs daralom, helyem megvegkepp nincs. De eredetileg rendes daralos espresso gepet akartam. Csak az zavar, ha valaki teli torokbol uvolti hogy "mukocsog sznob". Meg kell tanulni elfogadni a tobbieket es nem meggyozni probalni mindenkit, nyugalmasabb az elet igy.
Szűk két héttel ezelőtt újabb szavazást engedtem útjára a Konteóbarátok Körének tagsága körében. A témák közé nagy mellénnyel bevettem az azonosítatlan repülő tárgyakat (ufókat) is, és bevallom, nem okozott túl nagy meglepetést, hogy amikor összeszámoltam a voksokat,…..
Azt hiszem a magyar kormány páratlan dolgot hajtott végre. Azonban ez a teljesítmény nem pozitív előjellel kerül be a világtörténelembe. Ha egy európai külügyminiszter lediktátorozza egy másik európai ország miniszterelnökét az nagyon komoly dolog. Főként ha ezt a…..
marklovassy 2010.12.22 20:45:36
@nagymagyarmagyar: csak kivancsisagbol elarulnad a ceg nevet?
marklovassy 2010.12.22 21:27:47
@nagymagyarmagyar: kerlek beirnad ide, vagy nekem akar privat uzenetbe?
Ígértem már korábban is, hogy időről időre adok hoteltippeket, hogy ne dőljön be az egyszeri turista naivan a netes hotelfényképeknek. A bangkoki belvárosi szállodák közé tartozik a  Ramada D'MA (vagy régebbi ismert nevén D’MA Pavilion Hotel), amely a különböző foglaló oldalakon általában a…..
Pletykaszinten már volt arról szó, hogy Robert Knepper ismét felveszi magára a félkezű déli sorozatgyilkos jelmezét, és szerepel majd a Breakout Kings című sorozatban, amit annak idején a Fox visszadobott, az A&E meg a The Beast kaszája után szívesen látott a műsorrendben.Most…..
Az alábbi történetben a fő probléma, miért vesz át valaki úgy egy Bt-t, hogy előtte nem ellenőrizte le a könyvelését? Ha valaki egy ilyen hibát elkövet, es beindulnak az igazságszolgáltatás fogaskerekei, nagyon körülményes kikeveredni onnan. Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi…..
Elkészült a prototípus a söralátét méretű adóbevalláshoz, tegnap a parlamentben Matolcsy húzta elő a zsebéből, és akkor nézhették meg a képviselők is. Le a kalappal, Orbán megmondta, hogy ilyen lesz, és valóban ilyen lett. Tényleg söralátét méretű, 2012-ben egy ilyet…..
marklovassy 2010.10.23 02:39:00
@loláb: a 16% melle mi a fenenek az 1%-os bohockodas? Annak csak magas adozas mellett van ertelme, mert mutat egy lehetoseget, de arra epitenek hogy a legtobb ember lusta es nem tolti ki (vagy csomo egyeb eshetoseg miatt visszautasithatja az APEH, pl ha szerintuk valamivel kesel akkor nem utaljak tovabb).
A legjobb ez a természetfilmes narrátorhang! Kérdések persze maradnak a történettel kapcsolatban: 1. Miért kell szegény Alfra mentőt hívni? Ha mentőt hívtak, miért a rendőrök érkeznek? 3. És miért kell egy Szipust a lakásán rendőröknek felkutatni?..
Az esetleges reklámbevételek sok embert késztettek eddig is arra, hogy ötletes vagy éppen őrült módokon próbálják meg reklámfelületté változtatni a testüket. Míg Puhl Sándor csak a zakóját adja bérbe minden tévés szereplésnél, volt, aki a homlokát bocsájtotta árverésre,…..
marklovassy 2010.09.29 17:02:21
@muellah: a vicc az hogy meg a ket site layoutja is nagyon hasonlo :)
Az NFM úgy döntött tárgyal a MOL részvények megvásárlásáról a Szurgutnyeftyegazzal. Becslés szerint a részvények jelenlegi értéke kb. 500 Mrd Ft.Namost bennem felmerült a kérdés, hogy honnan lesz erre zsé.Csak a viszonyítás kedvéért a 2009. évi költségvetés bevételi…..
Számos helyen csak akkor lehet találkozni az állammal, amikor beszedi az adót: eltűnt az iskola, az orvos, a posta, a vasút is. Utóbbi nem csak egy szolgáltatás, hanem fontos társadalompolitikai eszköz is. (Fotó: szegedma.hu) Az MSZP-SZDSZ kormány bezáratta, a Fidesz pedig diadalmasan…..
marklovassy 2010.09.01 12:28:02
@newnt55: Spanyolorszagban igy mukodik (legalabbis Katalania es a Balear szigetek) . A postahivatalokat nincsenek hosszan nyitva, viszont mindenhol van postalada (beleertve sok boltban) es ujsagarus/kepeslaparus/ABC-ben arulnak belyeget (ontapados, nem nyalogatos..).

Persze ehhez az is kell, hogy a postasok ne lopjanak el mindent levelet ami nem ajanlott meg tertiveveny. Mert utobbi adminsiztraciojat raterhelni a boltosokra az nehezen menne.
Subba Update Cafe 2010.09.01 08:30:00
Na, kinek áll végrehajtás alatt a cége?..
marklovassy 2010.09.01 10:45:11
@Éjszakai őrség: az AFA csalasos dolgoknal legtobbszor az aki kiallitja a szamlat, az nem vallja be az APEH fele, a masik oldal viszont visszaigenyli a meg nem fizetett afat
Nos, akkor elmondanék egy igaz történetet, ami egyik álláskereső ismerősömmel esett meg egy tehergépkocsi-vezetői állásinterjún. Tehát még egyszer kihangsúlyozom, hogy a történet nem a rádiókabaré legutóbbi adásából maradt ki, hanem a valóságban történt…..
marklovassy 2010.08.28 15:17:58
@Ladyb: Mondjuk altalaban probaido alatt nem 1 honapos a felmondasi ido, hanem azonnali :)