Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onager

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye emlékszünk Miklósi Gábor remek helyszíni riportjára a hétesi telepről? "A vasgyári dolgozóknak épült, egykor irigyelt kolónián mintegy negyven szociális bérlakásban ma közel négyszázan laknak. Két idős ember kivételével mindenki cigány." Aztán egész…..
onager 2010.02.28 16:55:11
Amit itt eddig olvastam a probléma megoldási lehetőségeiről nem vezet sehova. Fel kéne már fogni a probléma súlyát és vállalni a tiszta beszédet. Magyarország legfőbb tragédiája az, hogy az emberanyag összetétele tragikusan megváltozott., ezért a gazdaság nem fogja tudni állni a versenyt még a közvetlen szomszédaival sem hosszútávon. A tízmilliós népességen belül a tanult és értéket teremtő zsidóság és a cigányság létszámaránya megfordult hatvan év alatt: az utóbbi estében tízszeresére nőtt az első világháború utáni évekhez képest. Ez a legigazságtalanabb dolog, amit nem szabad tovább hagyni. A megboldogult Fekete Gyulán túl hol vannak azok a tanult emberek akik erre a veszélyre figyelmeztettek volna. Az értékteremtő népesség meg nem született gyerekei miért nem fájtak művésznek, politikusnak, tudósnak?
A megoldás a probléma felméréssel kezdődjék- mégis hányan vannak a cigányok? Mennyi értéket teremtenek, mennyibe kerülnek egy átlag magyar adófizetőnek? A sokk után olyan szabályozási rendszer kialakítását kell haladéktalanul elkezdeni, mely preferálja a középosztály és valamennyi értéket teremtő réteg (cigányokat is beleértve!) gyerekvállalását és ugyanakkor lassítja a megélhetési gyermekgyárak pörgését. Ez a legfontosabb lépés- ezen keresztül lehet bármilyen rendszert hosszú távon működtetni. Hogy ezen belül milyen konkrét lépések valósuljanak meg, már részletkérdés- ad abszurdum azt a szép szabadságjogot, amit az szdsz preferált, hogy a nagykorúak saját akaratukból akár sterilizáltathassák is magukat ,a deviáns rétegek szabályozójaként alkalmazni is lehetne .
A teljes cigány népesség integrálása nem csak az anyagi források hiánya miatt lehetetlen, aki az oktatást szajkózza nézzen már rá a Gandhi gimnázium publikus érettségi eredményeire. A megoldás az értékteremtő népesség gyermekvállalásának megduplázása- így lenne családonként átlagosan két gyermek, piacképes tudással, adótermelő potenciállal.
A kereteket gazdasági-mérnöki –statisztikai-egyházi és politikus szakemberekkel kell felvázolni, szociológus, társadalomtudós, ember-és jogvédő, cigány vezető csak a folyamatok hatásának a tompításában működhetnének közre. Ez a rendszer már most is rengeteg vért verítéket és könnyet követelne, nincs illúzióm, nem is fog elkezdődni csak a következő ciklusban -a szakadékba zuhanást követően.
onager 2010.02.28 17:28:08
@Horizont: Nyilván nem akartam disszertációt írni... Értékteremtő képesség az a potenciál, amivel az állampolgárok megteremtik a financiális és intellektuális alapjait az állam működésének.- szóval nemcsak a nettó adóbefizetők. No ők vannak most erős hátrányban ha az utódvállalásról van szó. Magyarország reprodukciós rátája nemsokkal 1 fölött van, ez az átlag, kiváncsi vagyok ki meri kiszámolni a nemcigány lakosság jelenlegi adatát.
Egy erős gazdaságban nem engedik el a fogytékosok kezét, ott van rá keret- ezt nyilvánvalóan vallom én is. De preferálni sem kell az arányuk növelését- ez is világos. Emberekről beszélek, azokról is, akik a mostani keretek között, nem mernek gyereket vállalni mert nem képesek őket egy elvárt szinten felnevelni.
onager 2010.02.28 23:21:55
@gauche caviar: Annak ellenére , hogy a fő hírforrások nem verik nagydobra (ha jól értem, szerinted helyesen), azért lassan leesik az átlagembernek is, hogy borsodban baj van, mostmár két-három havonta agyonvernek nemcigány, egyedülélő, öreg és szegény embereket cigány, törvényen kívüli, fiatal vagy gyermekkorú elkövetők. A cselekmények kirívóan kegyetlenek, alaposak és minimális hozamuk van.
Ebből két dolog következik kaviár: az elkövetők nem veszik emberszámba az idős áldozatokat, nem tisztelik őket tehát az egésznek van egy bájos rasszista, büntetés filingje. A másik pedig az, hogy Te a fentieket figyelembe véve, nem igen lehetsz normális ember.