Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wick78

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán emlékeznek még Gergőre, aki annak idején egy levélben mesélte el, hogyan indult feleségért Chilébe és hogyan kötött ki végül egy Renault Thalia kormánya mögött. Nos, Gergőék életében azóta történt egy s más, míg végül Londonban kötöttek ki, ahonnan szintén…..
Ismét leesett a hó, így már szinte megkerülhetetlen számunkra a jól ismert kisfilm. A helyszín az általában ködös, most azonban konkrétan havas Britannia. Ezt azért fontos tudni, mert tavaly ilyenkor a saját szememmel láttam, hogyan bénul meg kétcentis hó miatt a közlekedés,…..
Wick78 2011.01.03 10:06:39
@henrik77: A szocialis tamogatas miatt robbant ki a balhe. "pofara" megy. Mikor reszmunkaidoben tudtam csak dolgozni, semmi segelyt nem kaptam, bezzeg a sok szakadt kozel-keleti a sok gyerekevel, ahol a no sose dolgozik, havi 800-2000£-ot kap lakasra!! Valaki Londonban ingyen kap csaladi hazat, mert "legyartott" sok gyereket! A fiatalokrol nem is beszelve. Kedves kis angol lanyok lustak melozni, meg ostobak, hat nosza' szuljunk esz nelkul! Ezt egy statisztika is igazolta, itt vannak az EU-ban a legfiatalabb kismamak: 13-18 eves kor kozott rengeteg csaj tologatja a kisbabajat! Multkor egy kb 20 eves lany volt a buszmegalloban 4 gyerekevel... Es vigan jol el a tamogatasokbol. Sose dolgozott, es nem is nagyon fog. Szerintem ez nem realis. En 21 ev alatt eltorolnem a gyerek-segelyt. Elobb rakjon le vmit az asztalra, aztan szuljon.
Wick78 2011.01.03 10:09:33
@Tóth Ágas: De. Audi, Merci. Vagy ha a kenyelemrol beszelunk, a BMW "docog". Ulj be egy uj, hidros Citroen C5-be... Annak van rugozasa.
Wick78 2011.01.03 10:49:41
@Krisi: Hat igen, a magyar elelmiszeripar azert nagyon "ott van a szeren" ;-) Boseges valasztek.
...az a kaposvári Madár utca. Főhősünk azonban megpróbálkozik vele.Scheerti küldte be, mintegy a téli gumi és a hólánc fontosságát hangsúlyozandó. Láthatóan nem ő az első áldozat, ennek ellenére a hólánc nem került elő. A hátra csúszáskor féken állással pedig mindent…..
Olvasom az Indexen: A schengeni határrendszerrel új helyzet alakult ki, megszűntek azok az anomáliák, melyek öt-nyolc évvel ezelőtt az eredetiségvizsgálatot életre hívták, ezen változtatni kell, felesleges kiadás és bosszantó a gépkocsi-tulajdonosoknak. Drága ötletgazda, kedves…..
Wick78 2009.09.25 17:27:21
Udv. 2 dolgot szeretnek leirni (bocsanat, Angliaban elek, es nincs ekezet...) Az elso, az eredetvizsga. Szerintem szanalmas es semmit sem er, mert... Szomoru tortenet, de a "tisztelt kepviselo" urak elgondolkodhatnanak rajta!!! Megprobalom roviden leirni... 2005 oktobereben vettunk akkori parommal egy Citroen C4 Hdi-t, amit a novekvo torlesztoreszletek miatt el szerettunk volna adni, 2007 oszen. Szinte lehetetlennek tunt, a 10 eves hitel akkor 8 eves fennmarado hitele miatt. Egyetlen ember jelentkezett, jomodunak tunt, megigerte, az ugyvedjevel irat egy papirt, hogy 3 honap mulva a nevere iratja az autot, es addig minden, az autoval kapcsolatos barmilyen felmerulo koltseget fizet, a torlesztotol kezdve a kotelezon at barmilyen buntetesig. En irattam meg az ugyved baratommal a papirt, atadtuk neki az autot, az elso 3 honapban torlesztette, de annyi volt a hatarido az atiratasig. Utana mar csak telefonon ertuk el, nem tudtuk, hol lakik, mert Bp-n az anyja cimere volt bejelentve, nem talaltuk meg az autot, amit vissza akartunk kapni! Mindig elertuk telefonon, igergetett ezt-azt, en ezert jottem ki Angliaba, hogy a havi 50-60-ezres (!!) torlesztot fizessem. Rament a 7 eves kapcsolatom is, es azota kuldom haza havonta a torlesztot... Mi tortent? : 2008 majusban a mi hiteles autonkat EGY AUTOKERESKEDES ELADTA HITELRE !! MEKKORA BUNBANDA VAN OTTHON ??!! Kezdjuk: eredetvizsga, okmanyiroda, rendorseg, htelugyintezok, autokereskedo. Es tobb autot is eladtak ott, mint kiderult. Megvolt iden januarban a rendorsegi feljelentes, mert otthon a "tisztelt" igazsagszolgaltatas annyira "jo" hogy 2008-ban meg azt mondta a rendorseg, szerezzuk vissza maganuton, mert ha feljelentjuk, 2-5 evig terjedo szabadsagvesztest "nyerunk" mert mi vagyunk a bunozok. Nem igaz, lusta, kelletlen banda (tisztelet a sok kivetelnek!). Sok ugyved azota elmagyarazta az igazat, mi vagyunk a karosultak, ingyen atadtuk az autot, es buncselekmeny tortent. A magyar igazsagszolgaltatas hibaja, hogy a "kedves vevo"-nek tobb mint 100 hasonlo ugye volt mar, kozismert bunozo, es vigan lopkodja az autokat, buntetlenul. Nos, aprilis elejen megvolt a targyalas, az autora korozes lett kiadva, ki lett vonva a forgalombol, es a kedves rendorseg azota az egvilagon semmit nem mutatott fel... Megertem, nagy bunbanda, de ha mindenkinek megvan a szemelye es az adata, miert nem lepnek?? Mindegy, az auto valoszinu mar nem lesz meg soha, es addig kell torleszteni, amig le nem zarul a buncselekmeny nyomozasa es meg nem kapjuk az eltulajdonitott auto erteket, hogy visszafizethessuk a bank fele, illetve a kozel masfel eve hazakuldott torlesztoreszletet. Hosszu volt, de ennyit er a magyar eredetvizsga. Hatalmas bunbandak vannak otthon, foleg a "kedves baratsagos kigyurt sotet" emberek, akiknek nincs munkahelyuk, megis tobbtizmillios autokban ulnek. Undorito.
A masik. Anglia. Ha valakit erdekelnek az autoarak, nezelodjon, majd feheruljon el:
www.autotrader.co.uk. Iranyitoszam kell adok egyet, pl BN3 1ND. Harmadaannyiba kerulnek itt az autok, egy jo Focus pl 1000 font-tol van. Nincs eredetvizsga, nincs atirasi koltseg, csak biztositas, ami kb annyi, mint otthon. A road tax (utado) autonkent valtozo, hengerurtartalomra van, ezert az oszes angol utat ("kicsit tobb, mint a magyar autopalyak osszesen") korlatlanul lehet hasznalni. A muszaki evente van, ez szerintem jo, bar itt max 35 GBP... Adasvetel: vevo, elado. Megtekinti a vevo az autot, megveszi fillerekert, van egy 4 oldalas lap,ahol egy kis perforalt reszt kitoltenek az adataikkal, letepik, elkuldik postan, belyeggel egyutt kb 1,5 font (max 500 Ft) es egy heten belul az uj tulaj neven van az auto, akinek a vetel napjan mar a neten kell biztositast kotnie. Tehat hogy valaki autot cserel, kemeny 500 Ft-ba kerul mindosszesen. Nem 100 ezerbe. Amennyi Mo-n az atiras, annyiert itt egy egesz jo allapotu elso szerias Ford Mondeot lehet venni... Erdekes... Egyik magyar baratom regota kint van, 2-3 havonta csereli az autoit... Nem bukik semmit. Mas. Rendszam... 2 atlatszo kemeny muanyag koze preselt sarga lap fekete karakterekkel, amiket szinte tetszoleges formaban lehet megjeleniteni, barmilyen betutipussal, a tabla akar tele lehet Audi jelekkel is a sarga alapon, halvanyan, vagy pl Fredi es Beni is lehet rajta, tenyleg!! Talan csak itt filleres magantulajdon a rendszam Europaban.... Ha eltorik, ellopjak, a kedves tulaj befarad egy nagyobb autosboltba, ahol kemeny 10 GBP-ert (!!!) par perc alatt uj rendszamot nyomtatnak az ottani geppel. Ez a tabla nem horpad, nem kopik, csak eros hatasra torik. Nem "kincs, es allami tulajdon", mint otthon...
Wick78 2009.09.27 22:53:42
@Köcsögnepper:

Lehet, igazad van, de nem egeszen... Senkinek nem kellett az auto, gondoltam, Magyarorszagon er valamit egy ugyvedi nyilatkozat es a torveny... Hat, semmit... Nem veletlen van annyi bunozo szabadlabon.
Nem kovettem el buncselekmenyt, mert ingyen adtam at az autot, nem haszonszerzes celjabol, es azota becsuletesen minden honapban fizetem...
Ezek utan el tudom kepzelni, mennyi ilyen autot csalnak ki az emberektol nap mint nap... Sokat tanultam belole, es levontam a kovetkeztetest: autot soha hitelre es soha Magyarorszagon. Olyan horribilis autoarak meg adok sehol sincsenek. Majd itt veszek valami angol autot...
Es a magyar torvenyek szinte a bunozot vedik sajnos. Vigan, szabadlabon futkaroznak... Sajnos.