Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bzys

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi levél egy nem mindennapi kutyatámadásról, és egy sajnos mindennapi rendőrségi feljelentés-elhárításról szól. Pedig ennél kisebb dolgokért is nem egyszer eljárást indítanak garázdaság miatt.Kedves Zugügyvéd!Tanácsot szeretnénk kérni, hogy kihez fordulhatunk ilyen…..
bzys 2009.08.30 12:51:21
Sziasztok!
Én írtam a levelet, de csak most tudtam ránézni a reakciókra.

Persze a történet biztosan nem pontos, hiszen nem voltam ott, csak a barátnőm beszámolójára hagyatkozhatok.
Azért saját tapasztalatomból és sok, más barátaimmal történt esetből tudom, hogy vannak, akiknek nem kell ok, vagy nem sok, ahhoz, hogy agresszívek legyenek, és megverjenek akár.

Valóban jól megtermett kutyája van, akit használhatna is támadásra, de ezt ő tudná kifejteni pontosan miért is nem tette - okkal. Én ezért nem akartam volna: képzett kutya és komoly sérüléseket is tud okozni, ha akarja, de én azért félnék attól, hogy ha ez történik, még én kerülnék bajba. De ne volt tétlen, kisebb támadásokat intézett a gazdája támadója ellen. Mellesleg ezzel szerintem csak felbőszíteni lehet egy ilyen embert, nem megállítani.
Amúgy a barátnőmék pofaszíjjal sétáltatták a kutyájukat. (Ezért sem tudott volna nagyot harapni az övé.)

Egyébként a cím miatt némi helyreigazítás: NEM KUTYATÁMADÁSról van szó. Ugyan úgy kezdődik a történet, hogy a doberman megindul, de nem bántott végül sem embert, sem más kutyákat.
Szemben a gazdájával.
A sztori - az én olvasatomban legalábbis - ember ember elleni támadása. Ok nélkül, vagy legalábbis erősen túlzó reakció. Amit szerintem nem engedhetne meg magának.

És értem, kerülje el a környéket. Tudom, naiv dolog azon bosszankodni, hogy nehogy már. És mégis.
A levelem célja igazából az lett volna, lenne, hogy arra van-e ötlete bárkinek, hogy mit lehet tenni. Mert a jogi utat - legalábbis abba az irányban, hogy megtámadták a barátnőm és ez ellen tegyen feljelentést -, nem látom célravezetőnek. Viszont tájékozatlan vagyok. És háthogyha akad valamilyen fórum, vagy más jogi irány, amit kihasználhat az ember. Nem csak ebben az ügyben. Úgy általában mit lehet azzal kezdeni, ha megtámadnak, de nincsenek látványos sérüléseim. Illetve, egy olyan emberrel mit lehet kezdeni, aki miatt el kell kerüljem a környéket, és nem csak én.
És mit lehet esetleg - lehet-e - a rendőrséggel kezdeni, akik nem igen akarnak foglalkozni egy támadással, illetve nehezükre esik azt legépelni a feljelentésbe, amit én mondok. Mit tehetek? Ha nem írom alá pl. a feljelentést, mert nem ez történt, akkor nincs feljelentés. Ha meg aláírom, van, de már rosszul indulok, mert hivatalosan nem is az történt, ami valójában.
(Itt most nem esik szó a modorukról, meg arról, miért is kéne az embernek ebbe beletörődni - valahogy olyan társadalom a mienk, ahol mindenki azt mondja, ez van, nincs mit tenni, bele kell törődni - megvertek, a rendőrségre nem számíthatok, nem értem, hogy engedhetik meg maguknak ezt vagy azt a politikusok-állami cégvezetők..., stb. a nyavajások, de hát ez egy ilyen világ, széttárjuk a karunkat. Megjegyzem én is.)

A kutyásokról alkotott általános véleményekkel meg most nem tudom, mit is kezdjek. Nekem nincs kutyám, sem fanatikus kutyaimádó nem vagyok. Talán idealista igen. Bocs.
Ezekhez a megjegyzésekhez annyit: ők fel szokták szedni - és szerintem egyre többen teszik ezt - a kutyaszart, pórázon és legalább pofaszíjjel sétáltatják a kutyájukat.
Nekem érezhetőbb a kutyát tartók jellemének, mint az emberek feszültségkezelésének fejlődése. Gondolom a fojtogatás oka nem feltétlen a barátnőm reakciója lehetett. Tegyük Megtesszük akár a szeretteinkkel is - kisebb léptékben -, nap mint nap, hogy a kisebb ellenállás felé törünk ki, még ha nem is ő tehetett a rosszkedvünkről.
Miért van, hogy a legtöbben a kutyákra koncentrálnak a megjegyzésekben? Közületek hányan tartanak emberektől, vagy csak keserítenek el, pl. csikk-eldobálással a kuka mellett fél méterre.De ezzel eltérek a tárgytól.

A mellett, hogy lehetne min vitatkozni - konkrétan az ügy megoldására, kezelésére - azon kívül, hogy nem menjek ki a lakásból - van-e javaslat?

A figyelmeteket köszönöm.