Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadm

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természet szerint irtózom a fenyegetőzéstől és a dörgedelmes hangvételű megnyilatkozásoktól - sokkal jobban szeretem a párbeszédet, a konszenzust, vagy legalábbis a kompromisszumos megoldásokat. Néha viszont sajnos rákényszerülök az erélyességre.Balekoktatás, neuralgikus pont.…..
vadm 2009.08.29 22:20:18
Tisztelt Dékánhelyettes Úr:

Ön azt írja, hogy a balekhét a Firmák esetében már inkább önmaguk kiélése, mint a pogányok érdekében van. Szeretnék néhány pontot leírni, ami szerintem igazolja, hogy az esetek túlnyomó többségében nem így van:
1: A Firmák milliós nagyságrendű összeget takarítanak meg évek alatt, ami a balekhét fő finanszírozási forrása (el is szórakozhatnák ezt a pénzt, ennyit senkinek sem ér, hogy egy hétig kiélhesse magát).
2: "a Firmák, bár kiabálnak, ha valaki csak elköhinti magát, máris ott vannak, és kérdezik, van-e bármi problémája" (egy pogány szájából az idei balekhét alatt)
3: a Firmák bemutatják Sopron városát és történelmét különböző múzeumokat végigjárva (bár a Firmák már látták azokat párszor...)
4: a Firmák segítik felvenni az elsősök tárgyait, elmagyarázzák, hogy kell használni a neptunt, kérvényt írni, bármit, amire szükség lehet tanulmányaik során.
5: balekoktatás során a Firmák saját idejüket áldozzák, hogy megismertessék az elsősöket a Selmeci Akadémia örökségével, és a mai napig élő szokásokkal.

Véleményem szerint ez a néhány pont talán magában is elég bizonyság, hogy a balekhét és a balekoktatás a mai napig a pogányokért történik, és nem agresszív hajlamaink kiélése miatt. Mindig is voltak olyanok, akik a rosszat látták meg az egészben, ilyen is van, de nem feltétlenül csak az ő szavukat kell figyelembe venni.

Tisztelettel:
egy ötödéves Firma