Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fattyúhióka

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Update: Akkor jöjjön az igazság pillanata! A nyertesünk (továábra is a random.org-nak köszönje) a nem mindennapi nevű fattyúhióka nickű olvasónk, aki mostantól egy virtuális Hell-csomag (egy tálca Hell és egy Forma1-es kulacs) boldog tulajdonosa. Kérem, küldje el az…..
fattyúhióka 2009.08.29 19:55:04
Galgóczy úr a következőt állítja:

"a discount légitársaságok járataira kiállított repülőjegyek irodai példányát alá kell írni, ott, ahol részletezve van a csomagfeladásra vonatkozó valamennyi információ. Ezt a fenti történetet ismertető utasunk is megtette"

István szerint ő a beszkennelt doksi másodpéldányát szignózta. Ezen a papíron nincsen semmilyen információ a csomagfeladást illetően. Ha Istvánnak van igaza, úgy jogosan van felháborodva, hiszen teljesen életszerűtlen 2 személynek 5 napra csak kézipoggyász, tehát ha hiányzik az aláírása a csomagfeladást ismertető rész mellől, akkor a GO4 fizesse vissza a foglaláskori 12 ezer és a végső 30 ezer Ft közötti csomagdíj-különbözetet: 24 ezret, mert nem tudja bizonyítani, hogy "a jól felkészült" irodás jegyértékesítő valóban érdemben tájékoztatta Istvánt, hogy kétszer annyiba kerül a helyszínen fizetve a bőröndfeladás, de István jól letagadta, hogy lesz majd poggyásza.

Galgóczy úr továbbá a következőt is állítja:

"A munkatársaink jól felkészült szakemberek, akik tisztában vannak a különböző légitársaságok jegykiállítási és egyéb fuvarozási szabályaival, különös tekintettel a csomagfeladási díjakra vonatkozóan. Ezekről az utast minden esetben informáljuk és és csak ezután történik meg a foglalás"

A példa kedvéért tegyük fel, hogy a GO4-nak megvan a csomagdíjak részletes szabályait taglaló visszaigazolásánál István által aláírt példánya (szerintem nincsen). Ekkor sem valószínű, hogy szóban érdemben fel lett világosítva, hiszen ki akarna duplaannyit fizetni a csomagokért a reptéren. Ha a jegyértékesítő felkiált: "De hiszen ez 5 nap! Biztosan nem lesz egy feladott poggyász sem?!", úgy István biztosan már akkor fizetett volna, de valamiért csak később gondolja meg magát, úgy mélyen hallgatna a későbbi magasabb összeg miatt. István ekkor még Ferihegyen megvette a visszaúti csomagokat is, azonban a "jól felkészült szakember" jegyértékesítő kontár módon dupla áron, retúrban vette meg neki a visszaútra a bőröndfeladás díját, pedig még négy nap volt a visszaút előtt. Ezen felül pedig volt képük 6 ezer forintot kérni egy egyszerű módosításért.

Ergo ha lett volna a csomagszabályoknál szignó (mint ahogyan szerintem nincsen), akkor is járna Istvánnak a béna GO4-os által duplán számolt bőrönd miatt a 12 ezer forint fele, plusz a 6 ezres módosítási díj is aránytalanul drága. Ha pedig nem tudja Galgóczy úr felmutatni a behazudott részt aláíratva, akkor az eredeti 12 ezren felüli részt adják vissza Istvánnak.