Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajnallány

70 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mesi - napok és gondolatok 3. nap 2018.09.06 09:16:09
2017. május - Már el is telt egy hét. - valahogy ezzel a gondolattal ébredek. Aztán rájövök, hogy nem. Még csak a 3 nap - szerencsére - és ma van Anyák napja. Megyek a konyhába, kávét és reggelit készíteni. Szembe jön Anyu. Kezemben a maci (amibe még fénykép kell kerüljön). - Boldog Anyák napját…..
Mesi - napok és gondolatok 2. nap 2017.05.14 23:46:57
Reggel felkeltünk, lányok Évihez - készülni kell a bulira és megígértük, hogy segítünk - fiúk csavarognak a buliig :) Főzünk, sütünk, sürgünk-forgunk. 6-tól jönnek a vendégek. Pogácsa, rántott hús, fasírt, cukkini-rózsa, sült töltött tojás, töltött tojás, saláta, öntet. Minden kész, jöhetnek a…..
Mesi - napok és gondolatok 1. nap 2017.05.14 23:41:54
Péntek reggel van. Jön Évi, megyünk vásárolni. Holnap buli lesz, Karcsi 60. születésnapja. 9-10 között jön. Én már kicsit korábban sikeresen felkeltem (fél 6-kor már nem bírtam tovább forgolódni és inkább tévét néztem). Bevásárlás, hazaérünk, ebéd, megjön Judit. Beszélgetünk, közben telefon.…..
2017. május 11. 06:30 Indulunk. De még előtte.... Hogyan készüljünk egy hosszabb pihenésre repülőúttal? 1. Utolsó pillanatban kölcsönkérünk bőröndöt. 2. Listát írunk arról, hogy mit viszünk, majd nem aszerint pakolunk be (ruha, cipő, stb.) 3. Becsomagoljuk a bőröndöt, de nem mérjük le, hogy…..
Mostanában "ritkán" írtam. Pedig jó sok minden történt velem. A legfontosabb, hogy már csak egy hónap és ismét repülünk. Juppie, nagyon várjuk. Talán kezdjük sorjában. Túl vagyok az 1-en. Az első ünnepeken (húsvét, karácsony, szilveszter, szülinapom, szülinapja), és az első évfordulóján. Igen, a…..
Talán azért amit mond.....
Mesi - napok és gondolatok Álmok 2016.12.06 16:27:34
Tegnap járt a Mikulás Hugiéknál. Valami nagyon furcsa érzés fogott el, ahogy a gyerekeket néztem, és ahogy a kicsi puszit adott. Aztán nem foglalkoztam vele. Este viszont alig bírtam elaludni. Valamikor 3 óra körül sikerült végül. És nagyon furcsa álmom volt. Ott volt Apu és Kati apja. És…..
Már sokszor megfogadtam, hogy elég, amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten is. De valahogy nem megy. Nem tudok felülemelkedni magamon. Attól, hogy nekem szar "az életem/a párkapcsolatom/a munkahelyem/a baráti kapcsolatom/a napom és belerúgok valakibe, vagy megbántom, nem lesz jobb nekem,…..
Nagyon hosszú idő után újra itt. Újra írok. Mert kell. Mert...mert... Tudom, hogy mindennek ideje van. Az elengedésnek is. De rohadt nehéz elengedni valakit, aki még ha nem is fizikálisan, de életed része. Részben ő az aki miatt az vagyok, aki vagyok. Hogy itt vagyok. Fizikálisan, ebben a…..
Eljutottunk ide is. Eltelt 3 év azóta a szörnyű nap óta. És én haragudtam, vagdalkoztam, bántottam, belerúgtam. Még ha nem is tudtam valóban megtenni. Csak egy dolgot tettem ezzel... Itt tartottam. Minduntalan fájdalmat okozva magamnak és szeretteimnek. Mindenért őt okoltam. "Ha ő…..
Most, hogy a Kuruc Infón is elindult a karrierem, és kikiáltottak a cigány bűnözés első számú reklámarcának, úgy döntöttem foglalkozom egy kicsit a magyarországi romakérdéssel... Mielőtt belevágnék, szeretném megköszönni a Kuruc Infó szerkesztőségének, hogy a korrektség…..
Hajnallány 2012.07.20 11:19:20
Tiszelt (?) Szűcs "Úr"!

Talán a másik ablaknál voltál és
@Szűcslaci: hallottad amikor kérdezgetett az illető?
Lehet (sőt biztos!), hogy nem vagyok jó angolból, de tudom, hogy a kérdés mi volt.
Nem tudom, hogy melyik a lebukás... az, hogy rokonokat látogattam meg külföldön?

Üdv,
Hajnallány
Hajnallány 2012.07.20 11:34:47
@Szabad Gábor:
A Tiéd is egy vélemény. Ahogy az enyém is... Gondolom utána olvastál, hogy hány roma él ma Magyarországon (azt esetleg nem tudod, hogy mennyi a jedi vallású)...
Mindegy is.. én a véleményem mondtam el. Elvileg szabad vélemény nyilvánítás van ma az országban.
De lehet, hogy tévedek és (egy klasszikust idézve, kicsit módosítva): "Szabad országban mindenki azt mondja, amit szabad"...
Szép napot.
Hajnallány 2012.07.20 12:49:56
@debreceni.blog:
Ha úgy lenne, akkor én is úgy szitkozódnék, ahogy sokan mások.

És már elsőre is leírtam, nem az a gond, ha valaki annak születik, hanem ha akként él.

Egyébként egyetértek Veled. Valóban az a "néhány száz" irritál, aki nem bérből és fizetésből él, hanem lop, csal és hazudik.
És igen, nekem gondot okoz a hó végére kenyeret vennem és ezzel nem vagyok egyedül. Ahogy azzal sem, hogy háromszor is meggondolom, hogy vállaljak-e egyáltalán gyereket a mai világba (nem hármat, EGYET!)... Nem azért mert cigánybűnözés van, hanem azért mert én is éhen döglök.
De ha 3 gyereket szülnék, már járna támogatás (de segély továbbra sem!).
Rég nem írtam. Nem tudom, hogy azért mert, nem volt időm, vagy mert nem akartam, vagy csak egyszerűen nem volt mit... Utóbbi biztos nem, sőt, talán inkább a kedvemre fogom. Nem voltam biztos abban, hogy szeretném, ha olvasnák, hogy mi van bennem. Szeretném, ha olvasná valaki....…..
Piroslap Egy tűzoltó levele 2011.05.18 13:17:00
Harcolnak a tűzoltók és rendőrök. Pontosan miért, talán ez a nyílt levél fogalmazza meg a legjobban, amit egy hivatásos tűzoltó írt, íme: Eddigi rövid életem során nem gondoltam volna, hogy valamilyen módon papírra vetem a gondolataim, esetleg gondjaim. Kissé még most az…..
Hajnallány 2011.12.12 11:09:07
Nem is tudom miért, de úgy érzem az emberek nem a látnak, csak néznek, nem értelmeznek, csak olvasnak.
Csakhogy az elején tiszta legyen. Nem vagyok rendvédelmis, de vannak ismerőseim mindegyik szakmában.
1. Rendőr: amikor felszerel - nyilván itt is vannak kivételek - nem az az első kérdése, hogy "És mikor mehetek nyugdíjba?". Sőt, amikor egy családi veszekedéshez hívják, akkor sem ezt kérdezi. De nyilván van még egy csomó eset. Pl. mikor a keletinél meg akarta állítani a rendőr emberünket, akik elütötte, amibe belehalt, akkor sem azon gondolkodott, hogy még 43586 (és most csak egy számot írtam) napom van hátra nyugdíjig. Ahogy az a rendőr srác sem, aki az M1-esen meghalt, mert nem megfelelő felszerelése volt...
2. Tűzoltó: lehet, hogy rosszul tudom - és akkor lehet megkövezni -, de volt már rá példa, hogy a beszélgetésünket szakította félbe a riasztás. És a mondat közepén felugrott, és ment. NEM ARRA GONDOLT, HOGY MENNYI IDŐ MULVA MEGY NYUGDÍJBA!!! Ahogy a srácok a műegyetemnél sem, és ahogy sokszor, sokan, aki szolgálat teljesítés közben haltak meg. Akik reggel elmentek a gyermekük, a kedvesük mellől, és soha többé nem tértek haza. Arról nem is beszélve, hogy - tudomásom szerint - a korkedvezmény nem jog, hanem kiváltság. Ha az orvos nem úgy ítéli meg, hogy elmehet, nem mehet el!
3. Rendvédelmis: amikor bemegy dolgozni, nem az az első gondolata, hogy még mennyi idő van hátra a nyugdíjig. Az, hogy a mai nap is rendben elmúljon. Ne támadjanak meg, és - ne adja az Ég - nem legyen egyik kollégámnak sem baja.
Van olyan ismerősöm, aki rendvédelmisként dolgozott és nem bírta, átment versenyszférába. Mert sok volt neki. Az volt sok, hogy a 24 éves! kollégáját azonosítania kellett. Azért, mert a kölyök nem bírta ezt a "stresszmentes" életet és fejbe lőtte magát. Fel tudjátok fogni?

De ami leginkább elkeserít, hogy nem azt nézzük, hogyan segíthetnénk egymásnak, hanem, hogy hogyan tudunk minél több mocskot a másikra dobálni.
"Dögöljön meg a szomszéd tehene is." Erről a mondásról csak annyit, hogy ez csak MAGYARUL létezik. Ahogy a mondás is - sajnos - csak a magyarokra igaz, hogy "ha van egy magyar barátod, nem kell ellenség"... sajnos utóbbit nagyon messziről, a tengeren túlról hoztam magammal, mint azt is, hogy máshol nem értik a "dögöljön meg..." dolgot. Nem ismerik. Tudják mit jelent összetartani.
Ennek a népnek ezt kéne megtanulnia végre.
Sok minden jár a fejembe. Nem értem az embereket, és kezdek oda jutni, hogy nem is akarom megérteni. Miért jó sárral dobálózni? Miért nem lehet csak egyszerűen együtt élni, szeretni egymást?Olvastam egy levelet, amit egy fiatal srác írt. Tűzoltó. Hivatást választott, nem…..
Haragszik rám valamiért. Csak azt nem tudom miért, mit követtem el? Pedig annyira akartam, jó lett volna, mindent megtettem volna. De megint átvert. Hagyta, hogy higgyek. Hogy elhiggyem, hogy nekem is lehet, én is megérdemlem. De nem. Megint nem. Soha nem gondoltam, hogy valaha gyűlölni…..
Régen írtam, pedig most lassan újra kéne.Valaki egyszer azt mondta, hogy akkor ír az ember naplót (blogot), ha nincsenek barátai, akivel megbeszélhetne dolgokat. Nálam ez nem így van. Van egy párom, A PÁROM, akivel mindent megbeszélhetek, és van (vannak) barátaim is. Van legjobb…..
Ma, illetve tegnap történt valami, amivel nem tudok mit kezdeni. Hogy lehet, hogy egy olyan ember aki még az elveit is képes feladni a 'Mi'-ért, ezt kapja... Pofon, pofon után... Attól, akiért feladta volna a korábbi életét... Ennyire számít neki? Ennyire számít a saját…..
Kettős Mérce Csak a tüntetés 2011.05.09 06:56:00
Az elmúlt hónapok egyik legszórakoztatóbb eseménye a rendvédelmi dolgozó tüntetése volt pénteken. Egy látványos demonstráció és Pintér Sándor tökös kiállása ritka pillanata volt ennek az országnak. Valahol az ember azt érezte, van érdekvédelem és munkavállalói jog is még…..
Hajnallány 2011.05.09 16:28:19
@valasz a KE-nek: Igazad van.. Akkora tisztelet és becsület övezi Őket, hogy az már elmondhatatlan... ld. mikor leköpik, elütik, rálőnek, megkéselik a rendőröket, majd a bíróságon megrágalmazzák, elítélik őket...
Tényleg... Maximális tisztelet övezi őket. Akárcsak a vonuló tűzoltókat és a szirénázó mentőket...
Azon az egy rendőrön kívül - aki nyilván még aktív szolgálata alatt is versenyzett - hány olyan rendőrt tudsz felsorolni, aki versenyeket nyert? Sajnos - ha egy kicsit többet ismernél közülük - sokkal több az, aki depresszióba, szívritmuszavarban szerved... ezért lehet elmenni nekik hamarabb nyugdíjba.. Mert mindezt nem 40-50 éves korban, hanem 35-45 éves korukra már megkapják... Nyilván azért, mert nagyon nyugodt a munkahelyük és egész nap csak a lábukat lógatják.
Aki ezen szakmákat választja, nem a nyugdíjas kedvezmény és nem is a hatalmas fizetés miatt választja, hanem hivatásból. Ezt kellene megérteni és meglátni.
Hajnallány 2011.05.09 17:11:39
@valasz a KE-nek: nem csak a nyugdíjról van szó Ember. Arról, hogy ez már a vége. Már mindent elvettek tőlük. Ez maradt csak, de ez sem JÁR már.
Ismerek olyant közülük, aki maradt volna, de nem tudott, mert az egészsége nem bírta (és nem csak a fizikai, hanem a szellemi sem). Te elvárod, hogy az, aki Téged is szolgált közel 30 évig éhbérért, azt utána bedugják egy irodában, ahonnan pár hónap múlva - alkalmatlanságra hivatkozva - kirúgják? Tényleg ennyire tiszteled azokat akik Érted dolgoznak (már amennyire a törvény engedi)?
A rendőr nem foghat fegyvert a betörőre, csak ha a betörőnél is ugyanolyan fegyver van. A rendőr nem lőhet. Csak akkor, ha már rálőttek (és nem találták el). De ha azt meri mondani, amikor kivezényelik a "balhézó" tömeg ellen, hogy nem megyek, akkor fegyelmi, katonai bíróság. Nem csak az állását veszíti el, amiből a családját tartja fenn, hanem a katonai bíróságon akár még börtönt is kaphat parancsmegtagadásért. Tudja, hogy mivel jár ezt a szakmát választani, de nem gondolta, hogy egyszer ez is eljön. Hogy attól kell félnie, hogy a barátját kell lelőnie?
Hajnallány 2011.05.09 19:21:21
@bubo cupropenis: Lehet akkor csak én választottam jól barátokat... Akiket én ismerek - akár rendőr, akár tűzoltó, akár bv-s - nem azért mentek az adott szervhez dolgozni, mert alulképzettek. A rendőrséghez sem vesznek fel boldog-boldogtalant (és tudatlant), ahogy a tűzoltósághoz sem. Tudomásom szerint minimum érettségi kell, hogy egyáltalán felvegyék, és akkor sem biztos, hogy hosszú életpályát ér meg. Arról nem is beszélve, hogy amikor nem a tűzoltóságon/rendőrségen dolgozik, a civil szférában állja meg a helyét. Ha nincs iskolája (felsőfokú!) akkor nem fog vagyonokat keresni. Mivel nem lehet mindenki parancsnok, ezért nem valószínű, hogy valaha is vagyonokat fog keresni. Azért élnek jól (?), mert másod- illetve harmadállást vállalnak (amennyiben a Te rokonaid nem teszik, akkor légyszi mondj egy címet és én is megyek oda dolgozni, főleg, ha még suli sem kell). Nem csak annyi a dolguk, hogy bemennek, felveszik és semmit nem kell tenniük. Pszichológiai tesztek és rengeteg szintfelmérő, ahol helyt kell állniuk (nyilván ez az irodaiakra nem vonatkozik).
Nem vitatom, hogy sokszor igaz a mondás (aki sír attól el kell venni). De mindig van egy de.
A demonstráción felszólalt egy rendőr (nem egy, de az ő felszólalásából idéznék). Elmondta, hogy előbb a ruhapénz, aztán a túlórapénz, aztán a coffeteria lett elvéve. Ezért mentek utcára. Mert ez volt az utolsó amit elvehettek és el is akarták venni...
Ha valóban annyira vonzó lenne ez a szakma, akkor sokkal lenne a túljelentkezés is. Nem kellene sokszor a szabadságon lévő embert berendelni.
Nem vitatom, hogy sok olyan munka van, ahol adhatnának korkedvezményt.
Nyilván sok olyan fiatal is van, aki azért megy ezen szervekhez dolgozni, mert jól lehet csajozni az egyenruhával. De aki nem hivatástudatból megy oda, az rendszerint ki is hullik. Mert nem viszi vásárral a bőrét (25 éven át) nap, mint nap rongyos 100 ezer forintért. Bármennyire is vonzó a nyugdíjkedvezmény.
Meglepődnék, ha - amikor megszólal a tűzoltóknál a riasztó - azon vacilálna, hogy még 20 év, 12 nap, 8 órám van hátra a nyugdíjig. Vagy a rendőr, amikor kihívják egy családi veszekedésbe a 8. kerület legbelsejébe, ahol nem tudja, mivel (vagy kivel) fog szembe kerülni, épp ezen morfondírozik. Inkább azért imádkozik - amikor már nem csak az adrenalin dolgozik benne -, hogy "remélem, hogy holnap láthatom a gyerekeimet, épségben hazaérek estére... stb."
Nemrég találtam ezt a dalt. Sokszor, mikor úgy érzem, hogy már sok... http://www.youtube.com/watch?v=KmUMvShEq-E&feature=related Amikor csak futnék, el... messzire.....
Elfutni, elrohanni, kiszállni.. kezd sok lenni... kezd elég lenni... nem tudom, hogy mit kéne tennem, hogy jó legyen, hogy más legyen, hogy könnyű legyen. Egyszerűen sok, minden, mindenhol... miért nem lehet könnyebb az élet? Miért kell mindig, mindenhol csak gáncsba, rosszba…..
Az elmúlt hetekben ismét tanultam valamit. Mióta itthon vagyok újra keresem az emberekben a jót. Rájöttem. Felesleges. Ez az ország és a benne élő emberek nem arról híresek, hogy jók legyenek, hogy jót tegyenek egymással. Valami másról viszont igen. És az ilyen emberek miatt van…..
Volt néhány érdekes álmom mostanában...De menjünk csak sorba...Hétvégén (szombaton) sürgés-forgás, főzök ezerrel, amikoris dejavú-m volt... Tényleg. De nem eladó :D Szóval épp edényt veszek elő a kajának és a film megy és villan az érzés... már megtörtént...Fura…..
mindenkitől elnézést, hogy a 3. hétről még nem írtam... a héten megírom, becsszó :)..
2010. dec. 29.A karácsonyra visszatérve még annyit, hogy volt még egy ajándék. Fairmont-i szilveszter. Egész nap tettünk-vettünk vásároltunk a szilveszterre.2010. dec. 30.Ma is itthon voltunk. Meg takarítottunk, havat lapátoltunk. Szóval elment ez a nap is.2010. dec. 31.Reggel kelés.…..
2010. dec. 22 Reggel kelünk. Hihetetlen, hogy itt vagyunk. Anyu is itt van. Nem hittem volna, hogy itt leszek valaha. Pihenünk egész nap. Teszünk-veszünk, mert elég korán felébredtünk. Eseménytelen nap. Este még agyalunk, hogy fényképezőgépet kellene venni. Judit felajánlja, hogy…..