Regisztráció Blogot indítok
Adatok
evanagyi

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyerekek imádják a gyorséttermi sültkrumplit - az otthoni sokszor nem is jó nekik. Spurman megszerezte Magyarország kedvenc sültkrumplijának receptjét. Hozzávalók egy nagy adaghoz: Két hosszúkás krumpli Mogyoróolaj (annyi, hogy ellepje a krumplit) 2 kanál kukorica…..
Imádom a rakott krumplit; ennél finomabb, kiadósabb és nem utolsó sorban OLCSÓBB ételt nem nagyon ismerek. Habár a hagyományos receptet is szívesen készítem - akár ebédre, akár vacsorára -, néha kísérletezem is Spurman nagy örömére. Az alábbi recept is egy ilyen…..
Manapság egyre többen figyelnek a bankszámla költségeikre, azonban sokan nem tudják, hogyan csökkentsék a kiadásaikat. Spurman most összeszedte a hét legjobb tippet, hogy te is olcsón bankolj. 1. Válts számlacsomagot! Számlacsomag váltással akár 16 ezer forintot is…..
Sok családban húzós hónap (volt) a január, a február: az év eleji kiadások komolyan megterhelik a pénztárcát, ilyenkor sok az előre nem látható, váratlan kiadás is. A fizetés sokaknak csak egy hét múlva érkezik, addig még ki kell húzni valahogy. Spurman most 7 olyan spórolási…..
CSIVICSUVI 144. SZILVESZTER 2014 2014.12.31 17:00:00
  * BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK ! * * * Ennyiszer néztétek ezt a bejegyzést : * // // The following text will not be seen after you upload your website, please keep it in order to retain your counter functionality Free Trackers Help * *..
evanagyi 2015.01.02 01:01:27
CSIVICSUVI 140. MIKULÁS ESTE 2014.12.06 23:15:00
Örömmel jelentem, hogy nagybélű pincurkáim szerencsésen túlélték a Mikulás-esténket, noha én erre az éjjel nem sok esélyt láttam. Amikor még tizenegykor is rendíthetetlenül zabálták a fincsi tojásos rúdjaikat, órák óta, folyamatosan, ám ennek ellenére hol egyik, hol másik…..
CSIVICSUVI 139. MIKULÁS 2014 2014.12.05 12:00:00
  Válasszatok, Kedves Olvasóim -mert nekem bizony nem sikerült.(És még legalább ötször ennyi van...:-)) Mesebeli Mikulás-estét kívánunk Mindnyájatoknak. * * * * * * Ennyiszer néztétek ezt a bejegyzést :                           …..
CSIVICSUVI 136. HELYCSERE 2014.10.10 23:36:00
Ugye, mindannyian emlékeztek még gyerekkorotokból az okos lány ősrégi meséjére ? Aki azt kapta a királytól feladatul, bizonyítandó a csavaros eszét, hogy menjen is hozzá meg ne is, köszöntse is őt meg ne is, és vigyen is ajándékot meg ne is. A leányzó természetesen kiállta a…..
CSIVICSUVI 135. PORTÁS 2014.10.02 21:58:00
Nézzétek csak, micsoda új szokást vett föl az én édes pici Tündérboszorkányom ! Kinevezte magát portásnak. Ül az ajtóban óraszám, a legbelső lépcsőn, ami már nem műanyag rudacska, hanem egy vékony kis ágdarab, és irányítja (illetve akadályozza) a forgalmat. Lélek az…..
CSIVICSUVI 134. RENITENS KÖLES 2014.09.30 21:40:00
* Nemigen állíthatnám, hogy szétdurranok a rengeteg mondanivalótól, de annyi már a komment a legutóbbi bejegyzésnél (hála Istennek), hogy lusta vagyok a végére tekergetni : inkább írok új mesét, amivel egy ideig kényelmesen lehet boldogulni. Természetesen abban a reményben,…..
evanagyi 2014.10.01 00:26:11
Agikam, ugy latom, hogy nem tanulsz a bajbol, es ujra tuleteted a madarkaidat. Nekem azt mondtak a Fressnepf-ben, hogy a furtos koles egyreszt nagyon hizlal, masreszt olyan a madaraknak, mint nekunk a francia kremes. Speciel en a sima kremest jobban szeretem, de megertettem az uzenetet, es hiaba imadja a madarkam a furtos kolest, nagyon ritkan, mondjuk heti egyszer, max 2x kap ,es lehetoleg azt is kettevagom, nem adok oda egy egesz szalat egyszerre.Pedig odavan erte rendesen.
Aranyos vagy, hogy felkutattad nekem az Uj Udvarban a CBA-t, de en is megmondtam volna, hogy az itt van a kozelemben. Ugy latszik nem igazan ertem, hogy milyen retro etelt eszel, mert azt gondoltam, hogy ugy, mint nalunk a CBA-ban egy etteremfele mukodik, ahol mindenfele meleg etelt arulnak, amit akar helyben is el lehet fogyasztani, vagy becsomagoljak, es el lehet hozni. En meg nem ettem ott semmit,mert az eletritmusommal nem egyezik az etterem valasztekanak megtartasa.
Altalaban az emberek del korul ebedelnek, gondolom, akkor van boseges valasztek kulonfele etelekbol, amit sulyra adnak ugy lattam, de mire en lemegyek egy uzletbe, mar vagy bezar ez az eteles reszleg, vagy igen satnya a valasztek. Delben ha csak nincsen halaszthatatlan dolgom en meg alszom, es joval kesobb reggelizek. De ez a rendeszer ugy emlekszem nalad is mukodik, legalabbis ami a reggelizest illeti.
Van tobb ismerosom, akik agyon dicserik, hogy olcso es igen izletes a foztjuk, es van aki onnan hordja haza az ennivalot az unokaknak is, mas pedig odakuldi ebedelni az egyetemista fiait. Nem ettermi asztalok vannak, hanem onkiszolgalo rendszerben kell etelt kerni, a penztarnal fizetni, majd valami magas asztaloknal, vagy pultszerunel lehet enni. Sutemenyt mar vettem ott, friss, olcso es finom, de nagyon ritkan jutok ugy oda, hogy meg nyitva legyen az etterem resz. Inkabb a 9-ig nyitvatarto Lidl-be vagy Aldiba jarok vasarolni, es a 10-g nyitvatarto Intersparba.
Egy szonak is szaz a vege, akkor nem tudom, hogy milyen retro etelt vasarosz, mert azt hittem, hogy nalatok is ilyen onkiszolgalo etterem rendeszeru konyha mukodik, es ott vasarolsz idonkent meleg etelt tobb napra elore.
Ma megint nem foztem, holnap megint nem lesz idom, es igy megy tonkre a megvett alapanyag.
Puszi: Eva .
evanagyi 2014.10.01 14:19:16
Igen, Csipucika akkor mar aludt. Mindig neki jut eszebe, hogy kene menni alukalni, ennek hangot is ad. Mondogatja:megyunk alukalni, vagy almos vagy? Faradt vagy? Es mint egy papagaj, ha elkezdi, akkor folyamatosan mondogatja, mig tenyleg nem kelek fel, es megyunk alukalni. Van, hogy olyankor meg eszeget a takaro alatt, de legtobbszor tenyleg faradt, eselalaszik. Miutan en meg joval tovabb ittmaradok, hallom, hogy neha felebred, maszkal, de ritkan.
Mikor megyunk alukalni, az en szovegem vegen nem kivan joejszakat, hanem elkoszon, hogy : pa-pa, vagy szia.Reggel viszont joreggelt kivan azonnal, ahogy bejovok a szobaba.
En most keltem fel, es persze legelso, hogy Csipuskat felkeltem, kiul kakalni, es aztan jon velem elkesziteni a kajajat, raugrik a hatamra, mig a papirjat rendezem a kalitkaban. Enni viszont az esetek 90%-aban nem kezd, mig en nem erkezem meg a reggelimmel, es nem kezdek enni. Tovabbra is csak tarsasagban szeret enni.
Most eppen fott kukoricat szemezget, amibol fogalam sincsen, hogy eszik-e egy falatot is, vagy csak gondosan leszedegeti es ledobalja aszemeket a kalitka aljara.
A furtos kolest, mint minden apro dolgot nagyon ugyesen tudja enni, azt sem tudom, hogy csak ledobalja-e, vagy meg is eszik belole valamennyit. Minden esetre teljesen csupaszra ragja a szarat. Van, hogy napokig benthagyom neki, mig tenyleg csak egy csutka marad belole.
A kukoricanak vegul meg a csovet is szetragja. Igaz, meg van fozve, eleg puha.
Igen, arra gondoltam, hogy szegeny Csipiket milyen kovernek gondoltuk, mar elfelejtettem, hogy vegulis nem is az volt a baj.
Ne izgasd magad a Retro etelen, nem hiszem, hogy egy lepest is tennek erte barhova is. Azt hiszem nagyon ritkan , mikor G-Robyban jarok, ott szoktam latni ilyen keszeteleket, de nem mernem megvenni.
Most is koszonget, nem tudom miert, szia, szia szologat. Lehet, hogy azt hiszi, hogy jon valaki, mert szolt a kaputelefon, es beengedtem valakit, de nem hozzam jott. Lehet, hogy azt hiszi, hogy ide jon valaki es azert koszonget. Repulnek a puszikak is, es erdeklodik, : Hogy vagy?
Muszaj beszelgetnem vele egy kicsit.
Puszi: Eva
evanagyi 2014.10.01 21:47:09
CSIVICSUVI 133. KAROM-TÚRA 2014.09.25 23:40:00
  Hiába, hogy szépséges Kék Hercegem a Nap Hőse – bizony, megint eljátszottuk ugyanazt ma délután, amit valamelyik este már elsírtam kommentben : nem sok hiányzott hozzá, hogy kitekerjem azt a gyönyörű kék nyakát ennek a kis lókötőnek, aki rendszeresen sportot űz abból,…..
evanagyi 2014.09.28 16:20:37
Jaj, de sajnallak szegeny Agikam! Nem eleg, hogy igy rafaztal, a szo szoros ertelmeben a nathaval, meg ennyi bajod van a madarkaiddal is.Remelem, a cigi pihen most, mig beteg vagy, mert meg tenyleg megfulladsz. Vettel mindenfele gyogyitoszert magadnak?
Igazan megerdemelnel egy par szereto, egeszseges hullamost. Hogy lehetsz ilyen szerencsetlen, igy kifogni a legnagyobb korultekintes mellett is egy beteg madarat.Igaz, hogy ezekhez a problemakhoz legalabb mar szokva vagy.
Csipuska nem beteg, a jakoknal egeszen termeszetes, hogy nem igazan repulnek, inkabb masznak. Csak akkor repul, ha muszaj, de akkor semmi gond, jol tud. Nagy ritkan, mikor nem ott landol, ahol szeretne, esetleg a foldon, mindig te jutsz eszembe, hogy mennyire el voltal keseredve, ha valamelyik madarkad leesett, mindig lelki beteg lettel tole, hogy szegeny biztosan elkeseredik rajta.
Csipuska a multkor leesett az ulorudjarol. Nem is neztem ot, csak arra figyeltem fel, hogy micsoda dirrel-durral porzik a kalitka. Ot nem viseli meg az ilyesmi, en jot nevetek rajta. Gondolom, vagy mellelepett, vagy elbambult, nem tudom mi tortent. Azonnal felmaszik, mintha mi sem tortent volna.Persze ilyesmi evente max. egyszer fordul elo. Az, hogy esetleg a foldon landol, az gyakoribb, de ugyis ritkan van a foldon, szivesen korulnez ott is.
En meg a fraszt kapom, nehogy ralepjek, ha nem veszem eszre, hogy a foldon setal. (kacsazik, amilyen csampas a dragam).
Ebbol a ,,potmadar" megjegyzesbol jottem ra ujra, hogy milyen jol valasztottam en Csipucikat, mert sokaig el, es nem kell ujra es ujra megszeretnem egy masik madarat. Ketsegtelen, hogy igy meg olyan nagy a kotodes kozottunk, hogy eletem legnagyobb gondja, hogy mi lesz vele, ha en mar nem leszek.
Vigyazz magadra, kurald magad es igyekezz nem sokat a madaraid tarsasagaban lenni.
Puszi: Eva