Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rakétaember

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moldova György aggódik Kádár sírhelye miatt, mivel annak hamarosan lejár a fennmaradási szerződése. A sír nem védett, így, ha nem lesz, aki kicsengeti a megújításhoz szükséges 800 ezer forintot, akkor felszámolják. De ez az ország 25 évvel a rendszerváltás után sem az az…..
Ne is tegyünk mást, csak gondoljunk bele az egész pszichéjébe: minden előzetes értesítés nélkül, hajnalban becsönget négy rendőr, a Nemzeti Nyomozóiroda négy nyomozója és házkutatást foganatosít. Te meg csak állsz hülyén, és nem érted az egész helyzetet. És utána meg is…..
Mi ez a drámázás? Az verte ki a biztosítékot, hogy egy fél generációra való fiatalt akart megbélyegezni a kormány. A lébecoló diák bélyegét sütötték mindenkire, aki nem fejezte be időben a tanulmányait, tekintet nélkül a körülményekre. Mindegy, hogy egy gyermek születése,…..
rakétaember 2012.12.19 21:27:06
Kedves Blogíró!

1. Valótlan állítás.
2011. évi CCIV. törvény
a nemzeti felsőoktatásról

47. § (1) Egy személy - felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben és mesterképzésben összesen - tizenkét féléven át folytathat a felsőoktatásban tanulmányokat magyar állami (rész)ösztöndíjas képzésben (a továbbiakban: támogatási idő). A támogatási idő legfeljebb tizennégy félév, ha a hallgató osztatlan képzésben vesz részt és a képzési követelmények szerint a képzési idő meghaladja a tíz félévet.

Tehát az semmiképpen nem igaz, hogy "képzési idő kétszereséig ingyen tanuljanak ".
Passzív féléveken nem jár diákkedvezmény, a diákigazolvány lejárta után 45 nappal pedig TB sem. Ez elég nagy pénzügyi érvágás.

2. A középfokú oktatás során össze lehet szedni egy angol középfokú nyelvvizsgát, csak egy kicsit szorgalmasnak kell lenni. Egy könnyű nyári munka árából pedig kijön a vizsgadíj. Gimnáziumokban a tanárok is folyton buzdítják a hallgatót, hogy tegye le a nyelvvizsgát. És alapvetően, hogyan bárki is "tudománnyal" foglalkozni, ha egyetlen idegen nyelvű cikk elolvasása gondot okozna neki?

3. Az intézmények valóban ellenérdekeltek, de ezt pont nem így oldják meg, ugyanis ha valaki három féléven át nem tud teljesíteni egy tárgyat, elbocsátják. Ezért inkább a felvételi arányok emelésével, a lazított követelményekkel és a bukási limitek kitolásával tartják benn a hallgatókat.

4. A betelt kurzusok legtöbbször bővíthetőek, csak egy telefonhívásba kerül az egész. Ha mégsem bővítik, akkor következő félévben is bizonyosan indítják. Ráadásul a minden egyetem Tanulmányi Bizottsága ebben segítséget tud nyújtani.

5. A kiábrándulás valós faktor, számolnunk kell vele, de mivel 2012-ben járunk, nem pedig 1912-ben. Ha a kedvenc témámat egy kevésbé szimpatikus oktató tartja, akkor beülök a könyvtárba, felmegyek a JSTOR adatbázisára és a legfrissebb tudományos eredményekkel, fejleményekkel képezhetem magam.

6. Többször is elolvastam, de nem értem ezt a bejegyzést, hogy mit akar vele mondani. Elnézést, lehet én vagyok a hibás.

7. A diákkedvezmények csak aktív nappali féléven érvényesek, az pedig a fent említett 12 félév, azaz hat év - többnyire 19-24 éves korig.
Ez azt gondolom fair dolog.
Megint MTI, ezúttal azért a véleményes hétvégén, mert egyrészt újrajátszás, másrészt azóta javították, legalábbis ottt, ahol beküldőnk, Balázs találta: Lehet, hogy csak én érzem roppant ironikusnak, de a fentit láttam a nyest.hu-n. A BBC cikkére…..
rakétaember 2012.12.09 11:36:25
@pocak: valahogy én is erre gondoltam. annyira régi és ismert, hogy szerepelnie kellett korábban, de én sem találtam.
Itt az ősz, itt a nyugi, és itt van a kortárs klasszikus zene négy nagyágyúja: Max Richter, a Moon Ate the Dark, Richard Skelton és Sophie Hutchings. Négy eltérő lemezt mutatok be nektek, mely egyaránt klasszikus hangszerelésben adnak zenei kíséretet a hulló falevelek és az egyre…..
rakétaember 2012.10.21 17:12:35
A feladat: egy közösség megerősítése. A játszma tétje: egy birodalom fennmaradása. A szereplők: fiatal, egészséges és erős katonák állnak szemben egy öreg, betegeskedő és elpuhult hivatalnokkal. A kipróbált módszer a régen bevált stratégia: keressünk külső ellenséget,…..
Háborúk és diktatúrák idején felborul a világ normális rendje. Ilyenkor a történelem és a politika választásra késztetheti az embert.Rossz esetben: becsület és halál, kontra becstelenség és élet a tét. A kisebbik rossz esetében: csak az egzisztenciális elnyomorodás árán…..
rakétaember 2011.03.30 20:08:57
rakétaember 2011.03.31 00:35:35
@vargarockzsolt: én is.
Nem kevés lépésnek kellett egymás után következnie ahhoz, hogy az Animals révén minden idők egyik legnagyobb slágerévé váljon a Felkelő Nap háza. Feltehetően egy angol ballada-kaptafából bontakozott ki, egy Bartók és Kodály példáját követő amerikai népdalgyűjtő…..
rakétaember 2010.10.17 21:02:35
@NeroBlanco: Nos, ebből is kiderül, a megközelítésmódok alapvetően más értelmezést (igazságot) jelölnek ki. Ha maradunk a szövegnél (textualitás), és csakis a szöveget értelmezzük (herméneutika), akkor nem kaphatunk mást, mint az előbb tárgyalt jelentést. (Persze nem lett tisztázva az elején, hogy női perspektívájú narrációról, azaz mondjuk a Bob Dylan által előadott szövegről < www.dailymotion.com/video/x440yl_1962-bob-dylan-house-of-the-rising_music > beszélünk - ez az én hibám)
Mert valóban lehetséges az, hogy a lány beállt prostituáltnak, beleszeretett egy alkoholista vendégbe, és most nem tud szabadulni, mert ugye a férfi elissza a pénzt (talán még azt is, amit ő keres); már csak azért is, mert New Orleans akkoriban másból sem állt csak kikötői kocsma-bordélyból. Ugyanakkor lehetséges, hogy a Rising Sun azért tette tönkre az életét, mert a kedvese ott éli ki magát, ő pedig otthon senyved (no to do what I have done - t.i. ne szeress ilyen habitusú embert)
Ugyanakkor a filológia azt mondja, hogy a szövegvariánsok összevetésekor valamilyen más összefüggés rajzolódik ki - nagyon helyesen.

A honky-tonk pedig sokkal inkább country számokban fordul elő, már csak ezért mert a tradicionális countryzenét nevezik honky-tonknak, pontosan azért, mert az ilyen bárokban ilyesmit játszottak. A 70-es évek outlaw countryjának pedig alappillére.

Az hogy mostani szlengben él, nem zárja ki azt sem, hogy korábban is élt, és pont emiatt ez lett a neve a helynek a dalban.
Könnyed nyári sorozatunk (I. rész, II.rész, III. rész, 30 milliárdos hitel a BKV-nak) folytatódik tovább, a "cég" egy kimeríthetetlen aranybánya. Ráadásul a szerencse is ránk mosolygott: a BKV irányában mutatott fokozott érdeklődésünk levélírásra késztetett valakit,…..